Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea28 wrote:Dzięki dziewczyny. Na panieńskim super. Opórcz erotycznych gadżetów dostałam szlafroczek, koszule do karmienia i góóóóóre słodyczy
Melduje że wczoraj byłam u gina. Zamiast 9 czerwca wczoraj miałam połówkowe. Dzieciaki mają 348 i 405g. Jeden na 100% jest chłopcem a drugie może na 100% okaże sie następnym razem,ale raczej też chłopiec. Serducha walą jak szalone 144 i 166 uderzeń. Szyjka dowcipnie ma 4cm a na zewnątrz 2cm. lekarz uspokaja że wszystko ok.
marlon- ja miałam obojczyk złamany podczas porodu bo w tamtych czasach jak sie zaklinowałam to mnie położna na siłe wydarła tak mówi moja mama.
Renia witaj!
gratuluje wszystkich udanych wizyt!
diewuszka to co piszesz to wina hormonów. mnie tyłek tez bolał a jak powiedziałam lekarzowi to powiedział że miednica sie rozszerza.
aneta masz racje mi gin kazał magnez brać rano, żelazo w południe i magnez wieczór żeby razem nie łączyć.
Gratulujęcieszę się, że wszystko jest ok
duże dzieciaczki / chłopcy ?
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Hej
Byłam wczoraj na powtórnym połówkowym.
Mój synek ma 16 cm i waży 380g.
Wszystko na swoim miejscu.
Dr. trafiła na moment, gdzie było widać jak połyka wody
Mam to na płycie nagraneurocze
Poza tym mam zdjęcie calutkiej dłoni, normalnie mi pomachał hehe
Gratuluję
tez mam dzisiaj wizytę
-
Limerikowo wrote:No wlasnie po tym magnezie jakos cudownie twardnienia odpuscily uff
sama dziwie sie ale pozytywnie
cos musialo mi juz brakowac 3tyg temu mineralow bo nad ranem wtedy poczulam mini mini idacy skurcz lydki ale zatrzymal sie na szczescie
w poprzed ciazy jak 1y skurcz lydki mnie zlapal nad ranem i krzyknelam z rozdzierajacego miesnia bolu to maz prawie wyskoczyl z lozka bo myslal ze to juz porod zaczyna sie he he
Wlasnie wypilam magnez. Oby u mnie tez sprawdzil sie lepiej niz Aspargin
Jestem po Usg połówkowym. Cale szczescie wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystko a swoim miejscu. Płeć potwierdzona więc juz na 100% będzie Ignacy. Wazy 419 gram
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:09
MMM2016, kasia_1988, Visenna, India9, Blu, szynszyl, Eryka, Jola1985, kehlana_miyu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Wlasnie wypilam magnez. Oby u mnie tez sprawdzil sie lepiej niz Aspargin
Jestem po Usg połówkowym. Cale szczescie wszystko w jak najlepszym porządku. Wszystko a swoim miejscu. Płeć potwierdzona więc juz na 100% będzie Ignacy. Wazy 419 gram
Gratuluję synka:)Reni@ lubi tę wiadomość
-
Reni@ wrote:Wlasnie wypilam magnez. Oby u mnie tez sprawdzil sie lepiej niz Aspargin
Ja zakupię jutro po wizycie.
I gratuluję udanych wizyt)
Reni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję udanych wizyt
i czekam na kolejne relacje
Visenna, jak się mie załapię na żadną szkołę to trudno. W pierwszej ciąży chodziłam do akredytowanej do św. zofii. Teraz chciałabym tam gdzie będę rodziła, czyli na Inflancką lub do Praskiego, ale ciężko mi wybrać. Poza tym dziecko w domu, więc też nie wiem czy będę miała jak z mężem chodzić, a sama nie chcę, bo pewnie wszyscy w parach będą.
Tak w ogóle to najlepiej jakby ktoś wybrał za mnie, dał kartkę z adresem i ppwoedział " tu rodzisz"Reni@, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:Dawaj znać czy u Ciebie pomaga:)
Ja zakupię jutro po wizycie.
I gratuluję udanych wizyt)
U mnie niestety skurcze nadal. Jaka częstotliwość to po kilku dniach brania magnezu napiszę bo wczoraj miałam względny sposób wiec dziś może być więcej.
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wczoraj miałam drugie "połówkowe", moja córka w przeciągu 3 tygodniu urosła z 250g na 556g!!! Mamy zdjęcia buzi, widzieliśmy rączki, jest przecudna! Z USG dalej o 5 dni większa więc możliwe że urodze jeszcze we wrześniu
Kai, kehlana_miyu, Visenna, India9, Blu, Reni@, Pumpkin, MMM2016, aneta93, Chwilka84, Limerikowo, szynszyl, Dea28, Eryka, Posti77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy Wam też puchną nogi i dłonie??
Ja się budzę z obrzękami łydek i kostek, w ciągu dnia jest tylko gorzej.
A jak trochę pochodzę po sklepach to jest masakra, kostek nie widać i dłonie tak spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć w pięść. Czy to normalne?
Rozumiem, że obrzęki w ciąży występują, ale czy aż takie ?!
Większość dnia poleguję z nogami powyżej poziomu serca. -
pielegniarka_w_mundurze wrote:Czy Wam też puchną nogi i dłonie??
A jak trochę pochodzę po sklepach to jest masakra, kostek nie widać i dłonie tak spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć w pięść. Czy to normalne?
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Czy Wam też puchną nogi i dłonie??
Jestem po wizycie
Nie mam pomiarów. Przepływy są ok. Serce o prawidłowej budowie. Szyjka ok.
Wyniki ostatniej morfologii oraz moczu - w normie.
Krzywą cukrową, 75 g, 3 punktową mam zrobić w 25 tc.
Dokładne pomiary i nagranie będę miała na wizycie prenatalnej, w piątek, 3 czerwca.
Mam zdjęcie siusiaczka
Cieszę się, że mogłam popatrzeć sobie na maleństwo
Jestem naładowana pozytywną energią
Mam nadzieję, że dziewczyny mające dzisiaj wizytę też są zadowolone
Zaraz doczytujęaneta93, Blu, Chwilka84, Reni@, Visenna, Limerikowo, Madziuszka, India9, szynszyl, kehlana_miyu, Dea28, Eryka, Anoolka, Posti77 lubią tę wiadomość
-
Madziuszka wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj miałam drugie "połówkowe", moja córka w przeciągu 3 tygodniu urosła z 250g na 556g!!! Mamy zdjęcia buzi, widzieliśmy rączki, jest przecudna! Z USG dalej o 5 dni większa więc możliwe że urodze jeszcze we wrześniu
Super wiadomośćCieszę się, że wszystko jest dobrze:)
Madziuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny