Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! nie żartujcie, zanim się obudziłam naskrobałyście na tamtym wątku 2 strony i na tym 4 strony!!
a co do męża, mój też się niezbyt ekscytuje. Niektórzy faceci tak mają, że jak nie zobaczą to nie uwierzą. Ja czekam na brzuszek większy.Basia1771, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
Dea kochana, tu połowa z nas plami ja wiem, że to nie pocieszenie, ale plamienia nie zawsze oznaczają coś złego nie byłaś wczoraj na badaniu? Albo może Przytulanki z mężem?
Jeśli jednak jesteś niespokojna, to zadzwoń do swojego lekarzaRutelka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja już mam 2kg na plusie... ja piernicze...
Ze mnie to jest taka mała kurka bo mam 160cm i obecnie 67kg
masakra! Za kilka miesięcy to będą mnie kulać chyba.
Apetyt mam większy niż zwykle i 0 mdłości nadal. Muszę coś zacząć ze sobą robić...Anoolka lubi tę wiadomość
-
marti_88 wrote:Dziewczyny ja już mam 2kg na plusie... ja piernicze...
Ze mnie to jest taka mała kurka bo mam 160cm i obecnie 67kg
masakra! Za kilka miesięcy to będą mnie kulać chyba.
Apetyt mam większy niż zwykle i 0 mdłości nadal. Muszę coś zacząć ze sobą robić...
Ja mam wrażenie, że już się kulam Mdłościami mogę się podzielić ! Zainteresowana ?
Powodzenia na wizycie bo to DZIŚ, prawda ?
-
Karolina mnie tez najlepiej smakują owoce i warzywa ciesze sie ze nie ciągnie mnie do niezdrowej żywności moj maź bardzo sie cieszy ale jak sam stwierdził ze chce jeszcze o tym myślec bo wszystko moze sie wydarzyć my z mężem imię dla chłopca mamy wybrane odkąd sie poznaliśmy - Filip, dla dziewczynki ostatnio zdecydowaliśmy Ania, moja babcia tak chciała mieć na imię i miała mieć ale jej tata sie pomylił i podał inne :p takze ciesze sie ze o to nie bedzie wojny bo zawsze sie bałam ze nigdy nie zdecyduje sie na to jedno jedyne imię
Rutelka, Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
Hejo kochane
Lece na bete bo gin kazała ... znowu czuje obawy. Nie wiem tylko czy nie zrobic dodatkowo tsh ft3 i ft4 ... no i progesteronu ale biore lutke wiec nie wiem czy sie opłaca.. doradźcie. W październiku miałam tsh 2,82 .. na poczatku grudnia zaczełam jesc kelp ( jod) i sie udało zajsc... -
Dzień dobry na nowym świeżutkim wątku
Wróciłam właśnie z laboratotium, krew do badania oddana, nie bylo źle poza warunkami i standardem obsługi... PRL... byłam w szpitalu wiec nie ma co sie dziwic w sumie...
Rutelka wrote:Oj jak wizyta 8 marca, to ja bym betę zrobiła. Wrzucisz na kalkulator i będziesz mieć głowę spokojną. Co to jest te 20-30 zł wydane na bHCG w porównaniu ze spokojem jaki zyskasz do tego 8 marca.
Ja w sobotę idę na dodatkowe usg, bo nie wytrzymam do kolejnej wizyty planowej. Zadzwoniłam do lokalnego gin i umówiłam się na usg. Trudno 150 zł pójdzie, ale przynajmniej będę wiedziała co i jak z dzidziusiem i co się dzieje z krwiakiem.
No właśnie ja tez z uwagi na krawiaka latam często na badania... byłam juz 3 razy na usg... na tydzien idę kolejny raz i mam nadzieję że już historia z krwiakiem dobiegnie końca
Czytam dalej
-
anulka1978 wrote:No właśnie ja tez z uwagi na krawiaka latam często na badania... byłam juz 3 razy na usg... na tydzien idę kolejny raz i mam nadzieję że już historia z krwiakiem dobiegnie końca
Czytam dalej
Hehe a co ja mam powiedzieć? Do 8tyg miałam 7 razy usg, przez ciągle plamienia i pobyt w szpitalu teraz następne mam w poniedziałek, a potem już mam nadzieję normalnie..
-
marti_88 wrote:U mnie co do imienia na pewno bedzie nie lada batalia. Nie zgadzamy sie w ani jednym mój chce chłopca, cały czas mowi ze z dziewczynka nie bedzie miał wspólnych tematów hehe głupol. Ja z kolei zawsze chciałam mieć dziewczynkę. Zupełnie nie wiem co wpisać wiec narazie sie z tym wstrzymujemy.
Rutelko mozesz mi dopisać 27 lat
Płeć na absolutnie obojętna, młodsza córa bardzo chce siostrzyczkę Patrzac na daty współżycia względem owulacji (dni bezposrednio poprzedające owu) to może byc dziewczynka ale z drugiej strony w dzien owulacji też się działo więc może byc rownie dobrze synuś Mam nadzieję że juz na prenatalnym uda nam się dowiedzieć
Imiona wybrane Ada (chyba w wersji Adrianna) i LeonRutelka, lu.iza, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Witam się ponownie ale już w 9tc teraz dla Mnie początek tygodnia zaczyna się w Czwarteklu.iza wrote:No i witam sie w 8 tyg ja tez zaczynam w czwartki jeszcze 4 tyg i juz bede spokojna :p
LillaMy i lu.iza dla mnie też w czwartek. Właśnie zaczęłam 8tc, tak jak i ty lu.iza. LillaMy jesteśmy tydzień za Tobą. Lu.iza też tak dziś o tym myślałam, że jeszcze 4 tygodnie i będzie spokojniej. Jeszcze tylko 4 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:14
LillaMy lubi tę wiadomość
-
Auro wrote:Dziewczyny! nie żartujcie, zanim się obudziłam naskrobałyście na tamtym wątku 2 strony i na tym 4 strony!!
a co do męża, mój też się niezbyt ekscytuje. Niektórzy faceci tak mają, że jak nie zobaczą to nie uwierzą. Ja czekam na brzuszek większy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:55
Rutelka, LillaMy, Auro, kalika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:Ahaaa mam jeszcze pytanie. Wybieram sie teraz do tego samego lekarza, do ktorego chodzilam wczesniej. Wiem ze on nie zleca badania tsh. Myslicie ze warto wykonac ma wlasną reke? Jakos na poczatku lutego robilam sobie to badanie, nie podejrzewajac ze moge byc w ciazy i wyszlo mi wtedy 2,53. Moglo ulec zmianie? To nie za duza bylaby wartosc jak na poczatek ciazy?
TSH 2,53 to sporo jak na ciążę. Moim zdaniem do zbicia. Powtórz sobie i zapytaj ginekologa, co z tym. Ja biorę Euthyrox na zbicie TSH. Utrzymuje się na poziomie 1,6 i gin mówi, że dobrze. Ale muszę kontrolować, bo w ciąży lubi rosnąć, mimo leków i trzeba zwiększać dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:17
paaolka lubi tę wiadomość