Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przytylam dopieto 1.5 kg. W pierwszej ciazy na tym etapie mialam +6 . Normalnie sie odżywiam a ruchu specjalnie nie mam bo większość czasu leżę. Sama nie wiem dlaczego tak malo.
Jesli chodzi o wózek u nas siedzisko w dwie strony i skretne kola bardzo sie sprawdzily. Tak samo rozkładane siedzisko. Poczatkowo po przejściu z gondoli synek w spacerowce od razu zasypiał. Ale mysle ze jesli rozklada sie na półpłasko to wystarczy -
pielegniarka_w_mundurze wrote:Witam,
Wczoraj założyli mi Holtera. Pół nocy nie mogłam usnąć, bo mankiet mam na lewej ręce;/ Wkurza mnie jak nie wiem. Dziś byłam w pobieralni krwi, wczoraj gin przez to ciśnienie zlecił mi chyba z pół skierowania. Na wszystko, nerki, wątroba i inne o których nawet nie słyszałam.
Dziś mam badanie dna oka.
Jutro wizyta u mojej 2 gin z Karowej. A ona chciała mieć dno oka zrobione.
Co do glukozy. Miałam robioną na początku ciąży i myślałam, że już nie będzie trzeba. Wczoraj mnie gin z błędu wyprowadził bo za tydzień mam zrobić
Jeśli chodzi o uprzejmość, ustępowanie miejsca..
Ja niebawem zrezygnuję z komunikacji miejskiej. Ślepota to mało powiedziane.
Nie będę ryzykować. A prosić też się nie będę.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Ja dzisiaj spotkałam się z bezczelnoscia w laboratorium.
Zapomniałam z domu wcześniej wspomnianego skierowania a byłam o 8.15. Zanim wróciłam samochodem to była 8.40 bo oczywiście niewiedzialam gdzie mam. A położyłam wczoraj wieczorem na szafce w kuchni. Skleroza.
Wracam a tak 5 babek i facet. Wszyscy 60+. Mówię do laborantki że już mam skierowanie. A na mnie naskoczyly 2 babki że ciąża to nie choroba a że one są schorowane ja bezczelna i mnie nie wpuszcza. Tylko mężczyzna stanął w mojej obronie nawet cholera laborantka rozłożyła ręce.
Chyba te baby pogielo jak myslaly że będę czekała 40 minut zanim one się przebadaja.
Z zasady się nigdzie nie wciskam ale tuta lj mam kwitnac 2 godziny to stwierdziłam że chociaż raz wykorzystam swój stan.
Ot takie chamstwo.
Diewuszka raczej trzeba bedzoe powtórzyć to cholerstwo
Nie wiem skad taka niechec do pomocy u starszych ludzi.....
Mi ostatnio dziecko polozylo sie na pecherz i myslalam, ze siku zrobie pod siebie. Wpadlam do mcdonalda a tam z 15 kobiet do lazienki, wiec zaczelam prosic czy moge bo boli i nie wytrzymam. I tylko Starsza BaBa zaczela sie madrzyc i pyskowac, ze ona czeka, ze ona, tez chce siku, ze u niej to tez pilne. Myslalam, ze zdjeme majki i jej nasikam na but. Ale zlapalam szybko klamke w 1 z 4 kabin i zrobilam siku;-)
Mam caly czas problemy ze starszymi babami. W biedronce sie kloca jak mnie kasjer pierwsza obsluzy, w tramwaju jak wracalam z IP, a stara z kwiatami z bazaru to mi powiedziala, ze jestem niewychowana pewnie jak moja matka bo ona kwiaty trzyma i musi usiąść. BRAK SLOW.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 14:03
-
nick nieaktualnyA najbardziej mnie dobila sytuacja. Jak po drugiej stronie chodnika upadla dziewczyna. Patrze przechodza 2 kobiety starsze nic, kolejna, tez nic. Wiec mysle, moze czuja od niej alkohol? Ale podpiegam i pytam czy moge pomoc, a dziewczyna, ze tak bo ma od urodzenia krzywe nogi i sama nie wstanie. Az sie lzy do oczu cisna jak to pisze. Zadna z 3 kobiet sie nie zatrzymala.... Dobra wygadalam sie;-)
-
Reni@ wrote:Ja przytylam dopieto 1.5 kg. W pierwszej ciazy na tym etapie mialam +6 . Normalnie sie odżywiam a ruchu specjalnie nie mam bo większość czasu leżę. Sama nie wiem dlaczego tak malo.
Jesli chodzi o wózek u nas siedzisko w dwie strony i skretne kola bardzo sie sprawdzily. Tak samo rozkładane siedzisko. Poczatkowo po przejściu z gondoli synek w spacerowce od razu zasypiał. Ale mysle ze jesli rozklada sie na półpłasko to wystarczyReni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:A najbardziej mnie dobila sytuacja. Jak po drugiej stronie chodnika upadla dziewczyna. Patrze przechodza 2 kobiety starsze nic, kolejna, tez nic. Wiec mysle, moze czuja od niej alkohol? Ale podpiegam i pytam czy moge pomoc, a dziewczyna, ze tak bo ma od urodzenia krzywe nogi i sama nie wstanie. Az sie lzy do oczu cisna jak to pisze. Zadna z 3 kobiet sie nie zatrzymala.... Dobra wygadalam sie;-)
Niestety znieczulica u nas panuje okropna.
Stety albo niestety karma to suka.
Pielęgniarka powiedzenia.
Ja mam prawie 5+ ale to przez codzienne lody. Jak nie zjem to czuję jakby było mi słabo.... Haha. Więc lód o 20 jak córcia idzoe spać obowiązkowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 14:58
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:A najgorsze jest to, że my pewnie też będziemy takimi wrednymi babami
Ja na bank będę zrzędzić i będę wredna. Bo już jestem.
Pielęgniarka - oplułam monitor ;P
Grunt to wiedzieć czego się można po sobie spodziewać, hahah!
Ostatnio poruszyłyście temat nastroju, chwaliłam się że daję radę tym hormonom i co? I przedwczoraj wieczorem + wczoraj rano beczałam tak że nie mogłam przestać. KoszmarDziś już lepiej... Podziwiam mojego faceta, może w ciąży nie jest ale lekko też nie ma.
Waga - to był powód mojego płaczu, bo czuje się jak waleń wyrzucony na plażę... +11kg a wiadomo, że najgorsze przede mną. I wiem, że każda ma inaczej, inny organizm, inne geny. I u mnie w rodzinie to norma +20kg ale jednak nie sprawia to, że czuję się lepiej. Każdy mówi, ze wyglądam pięknie i ja tylko się zastanawiam czy faktycznie tak mnie widzą czy chcą być mili.
Uprzejmość ludzi - smutna sprawa. Przecież to te wredne stare baby też kiedyś były w ciąży. Czy działa to na zasadzie "mi nikt nie pomagał to czemu ja mam pomóc komuś"? Przykre.
A faceci, u mnie statystyka 1:1.
W kasie pierwszeństwa poszłam na początek bo nie będę stała, mówię "stanę przed panem" a gość się patrzy i pyta "a dlaczego?" więc mówię "bo stoi pan w kasie pierwszeństwa a ja jestem w ciąży". Słowem nie skomentował.
Z kolei w przychodzi na pytanie "kto jest ostatni" miły pan powiedział, że to chyba nie jest ważne, bo mam pierwszeństwo. To było miłe.
Wiadomo, mało fajnie jest się "prosić" ale z drugiej strony jak będziemy pozwalać na taką znieczulicę, to nic się nie zmieni. Trzeba im zwracać uwagę że MAMY pierwszeństwo bo może ciąża to nie choroba (haha) ale jednak jest to stan wyjątkowy. Nawet jak ktoś coś później gada pod nosem. Niech gada.
Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBTW, coś mnie podkusiło, żeby sprawdzić % mam czekających na synka i mam czekających na córkę. Ciekawa byłam, bo w sumie dookoła mnie sami chłopcy się rodzą a ja czekam na córkę. Patrzcie co wyszło
Dla wszystkich wpisanych:
Po wykluczeniu tych, które nie podały płci:
Więc jednak więcej chłopaków)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 15:25
NiecierpliwaKarolina, Visenna, India9, Blu, kehlana_miyu, Evelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dopiero dotarlam do domu, zalatwialam urzedowe sprasy i bylam j tesciow z mezem
Rano bylam u lekarza mowi ze wszystko jesg ok zbadal mnie, srobil usg dal mi zdjecia usg i mowi ze szyjka jest dluuga mowi ze ma nawst ponad 4 cm ! A mowi ze to delikatne rozwarcie na zenatrz to moze byc nawet jeszcze od 1 plrldu ktory mialam wywolywany, masowana szyjke its, i mowi ze przeciez co wizyte mnie bada i jeslk znaczaco by cos sie dzialo to bh mi przeciez powiedzial , noo ja mysle ze by przeciez mi plwiedzial
Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Madziuszka piękne zdjęcia.
Pumpkin to Twoja córcia będzie miała w kim wybierać.
Sarcia dobrze ze szyjka u Ciebie nie wariuje. Super wiadomościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 15:27
Pumpkin, Madziuszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny