X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja zwykle matjasy solone w oliwie i cebulce tradycyjne ") koreczki tez ostatnio jadlam i gadalam akurat o tych zacgciankach lekarzem i nie mowil nic ze sledzia nie mozna...nieee no, pewnie ze mozna bez przesady :) to nie sushi :)

aneta93 lubi tę wiadomość

• Canario Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie zdjąć obrączkę i pierścionki?
    Tak się nad tym zastanawiam, bo nie chciałabym ściągać, ale widzę, że są dni, że palce puchną. Choć mam jeszcze sporo luzu.
    Do porodu trzeba zdjąć wszystko?

Ja chyba w ogóle nie będę ściągać bo palce mi nie puchną, wręcz w druga stronę, jak myje ręce to obrączka mi czasem spada.
    Do porodu miałam wszystko założone

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja chyba w ogóle nie będę ściągać bo palce mi nie puchną, wręcz w druga stronę, jak myje ręce to obrączka mi czasem spada.
    Do porodu miałam wszystko założone
    mi też właśnie dziś spadła jak myłam naczynia :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka jak będziesz miała chwilkę to zmień u mnie na pierwszej stronie chłopak Hubert :)

Rutelka lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam pewna ze wczoraj wstawilam zmywarke rano chde wyciagac naxzynia a tu co?zonk vo naczynia brudne...w ciazy mam kalafior zamiast mozgu przysiegam o.O

• marlon Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

widziałam dyskusję o zakupach i się wstrzymywałam dopóki nie miałam pewności, że z czystym sumieniem mogę polecić sklep Dzidziuś z Otwocka - prowadzą też portal. Mają bardzo dobre promocje. Dzisiaj właśnie przyjechał mój wózek - nowy, sporo taniej (prawie 50%), dlatego, bo był ze starej kolekcji, ale wszystko nowe i fabrycznie popakowane

Jeśli ktoś może podjechać, to mają mega duży wybór na miejscu (ja to lubię macnąć zanim coś kupię) i bardzo dobre ceny na foteliki/mebelki.

No i chciałam się Was zapytać, czy któraś z Was bierze żelazo i prawie po nim umiera, w sensie ma odruch wymiotny, jest jej słabo i ma dreszcze?
    Ja dzisiaj wzięłam pierwszą dawkę i wymiotowałam do kosza na spacerze z psem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:19

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam żelazo w pierwszej ciąży i teraz też biorę od kilku tygodni ale nie zdarzyła mi sie taka sytuacja

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin nr 1 w związku z ciśnieniem zlecił mnóstwo badań krwi i holtera. Dziś miałam badane dno oka, w którym oczywiście są zmiany od ciśnienia. Odebrałam krew.
    D-dimery norma <500 a ja mam 1112!!!! Myślę sobie skąd ten wynik skoro biorę clexane. Na krzywy ryj pojechałam do mojej gin nr 2 tej prawdziwej u której prowadzę ciążę. W między czasie oddałam holtera i wzięłam wydruk z pomiarami.holter dramatycznie nie wyszedł, ale tętno mam za wysokie.( pamiętacie jak ostatnio kardiolog zdiagnozowal mi nerwice na oko :))
    Na wizycie zmiana leków zwiększony clexane zlecony nefrolog bo w moczu mam erytrocyty czyli kłopot z nerkami od ciśnienia oczywiście. Poza tym zrobił mi się ŻYLAK i od tego prawdopodobnie taki wysoki ten wynik. Z zaleceń to nefrolog cito, doppler, leki zwiększone, dodała mi betalok zok na tętno i uwaga : akurat na lato pończochy chirurgiczne robione na zamówienie dla ciężarnych.I kontrolne usg ciąży żeby sprawdzić przepływy. Bo nowe leki. Dzidziuś zdrowy na szczęście, kręci się :) Dziewczyny pilnuje tego cholernego ciśnienia. Jak was tylko zaniepokoi to idźcie do lekarza. Nawet gdyby pomyślał że panikary jesteście.
    Takie miałam stresy dzisiaj.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon ja jestem z Otwocka ale nie mam jakoś przekonania do tego sklepu. Zamawialam u nich jakąś zabawkę na prezent czekałam dwa tyg po czym się dowiedzialam ze jej nie beda miec. Ja za każdym razem co byłam tam to obsługa była fatalna, strasznie nie sympatyczna.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka zdrówka życzę.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Marlon ja jestem z Otwocka ale nie mam jakoś przekonania do tego sklepu. Zamawialam u nich jakąś zabawkę na prezent czekałam dwa tyg po czym się dowiedzialam ze jej nie beda miec. Ja za każdym razem co byłam tam to obsługa była fatalna, strasznie nie sympatyczna.

fakt faktem obsługa jest jaka jest, ale mają na prawdę dobre ceny :)

no i można negocjować, a to uwielbiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:44

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :) "0:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Rutelka jak będziesz miała chwilkę to zmień u mnie na pierwszej stronie chłopak Hubert :)

Jutro nadrobię zaległości i zaktualizuję str.1 :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Jutro nadrobię zaległości i zaktualizuję str.1 :)
    To możesz od razu kochana zaktualizować u mnie! Tp na 30.10, biorę pod uwagę jednak ostatnią @ :) :P l.25 i raczej dziewczynka Basia :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my dzisiaj :D <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b02da6d1d88.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 01:08

Reni@, India9, Visenna, szynszyl, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, MMM2016, kehlana_miyu, Chwilka84, kasia_1988, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Sarcia super że z szyjką ok jest.

Pielęgniarka zdróweczka!

Co do ustępowania miejsca....wczoraj poszłam do fryzjera...3 krzesełka i 3 zajęte, siedzi babcia, mama i córka....jedna idzie się obciąć ale we 3 są, no ok przecież rozumiem, ale żeby babcia albo matka powiedziały do dziewczynki chodź na kolana żeby pani sobie usiadła to nie...łeb w drugą strone....

W kolejkach w sklepach najwiecej pluja sie staruchy....a mój emek tak nie lubi wiedźm bo zawsze się cisną bez kolejki że nie przepuszcza takiego pyskacza co na bezczela chce sie wcisnać...

pielegniarka_w_mundurze lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko to ja prosze zaktualizować na 1 stronie imię. Syn Ignacy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    No dokładnie... Odetchnęłam z ulgą :) mam nadzieję że nie spadnie,bo może się tak zdarzyć. Wtedy mam go umyć i schować i przyjść jak najszybciej na ponowne założenie.

Kobietki kibicujecie naszym? My właśnie się zbieramy do znajomych :) Basieńka w brzuchu też kibicuje! Potem wstawię fotkę :D
    Moja też wczoraj czuła piłkarskie emocje, bo szalała niesamowicie :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin zakazała mi jechać nad morze :(:(:(:(
    aleeeeee pod względem ciążowym przeciwwskazań nie ma. Tylko ciśnienie. Kazała wykopać spod ziemi wizytę u hipertensjologa dr. Gryglasa
    Od 7 rano waliłam do niego na tel i się dodzwoniłam :)
    Wizyta w poniedziałek na 20:30.
    Powiedział, że moje 150/100 to jeszcze nie tragedia.
    Po głosie bardzo sympatyczny człowiek. Zobaczymy po wizycie.
    Obudziłam się o 3 i nie mogłam usnąć, przeżywałam jeszcze wczorajszy dzień.
    Ogarnę się i pojadę zorientować się w terenie z tymi pończochami. Nie wyobrażam sobie chodzić w nich, w 40 st hehehe krótkie spodenki i takie mohery na nogach. Ale czego się nie robi dla wyczekanego dzidziusia. Dziś mnie od rana kopie :D:D:D
    Pozdrawiam

MMM2016 lubi tę wiadomość

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ