X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Marlon, jaki wózek wzięłaś?

Zdecydowałam się na Navington Caravel, na 14 calowych kołach.

Na razie kupiłam gondolkę, bo mam 2 spacerówki po mojej Siostrzenicy.

Ale tak mi się podoba, że chyba dokupię spacerówkę w przyszłym roku :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka a Ty czujesz w ogóle jakoś ,że masz wysokie ciśnienie?

Niecierpliwa Karolina ja zanim usnę wstaje 4 razy siku:)tez mnie już krzyż boli i drętwiej lewy pośladek, myślę cały czas czy nie kupić sobie tej poduszki do spania dla ciężarnych.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, dzięki za odp :-)
    Visenna, udanego wyjazdu :-)

Ja jeszcze pracuję i powiem Wam, że od kilku dni mam już powoli dosyć. Dojazd do pracy trzema środkami komunikacji, powrót to samo. W pracy siedzę, nie mogę się dpsunąć do biurka jak lubię, brzuch się spina, mała się wierci, rozprasza. Koncentracja na poziomie -1... Ale zakładałam sobie, że do połowy lipca popracuję i chciałabym dla dobra zespołu wytrzymać.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Niecierpliwa Karolina ja zanim usnę wstaje 4 razy siku:)tez mnie już krzyż boli i drętwiej lewy pośladek, myślę cały czas czy nie kupić sobie tej poduszki do spania dla ciężarnych.
    Właśnie czuje się wspaniale. Głowa mnie boli jak mam niskie.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka. Jesli chodzi o poduszkę użytkuje od tygodnia MotherHood. Wczesniej przed użytkowaniem bolały mnie plecy i biodra ( niecodziennie aczkolwiek często ) od kąd używam jeszcze nie narzekałam na bol. Biorę ja nawet do pokoju przed tv poleżeć wiec służy nie tylko do spania ale i odpoczynku. Na początku przeszkadzała mi w nocy bo cieżko było sie z niej wygrzebać No zakopywalam sie i w kołdrze i w poduszce. Teraz juz sobie radzę i nie wybudza mnie to se snu :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maż czasem narzeka ze ma coraz mniej miejsca nie dość ze ja sie rozpycham to jeszcze z wielkim "pytonem"( tak nazywa moja poduszkę ) ale przymyka oko na to bo jeszcze sie nie wyprowadził z sypialni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 13:52

Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wsytraszyłam, sprzątam sobie mieszkanie, czuję że mały się dość mocno wierci i rozpycha i nagle czuję że robi mi się mokro na bluzce, patrzę a tam taka żółtawa plama... serducho mi tak zaczęło walić... ale uspokójcie mnie.. to siara? :) czy powód do obaw?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ale się wsytraszyłam, sprzątam sobie mieszkanie, czuję że mały się dość mocno wierci i rozpycha i nagle czuję że robi mi się mokro na bluzce, patrzę a tam taka żółtawa plama... serducho mi tak zaczęło walić... ale uspokójcie mnie.. to siara? :) czy powód do obaw?
    Siara na bank, ja codziennie mam brudną koszulke do spania ... :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff... ale to było dziwne uczucie ;p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie tez miałam wysokie ciśnienie na razie leków nie mam kazał to gin obserwować. Czuje sie dobrze no ale na ciśnienie leczyłam sie przed ciążą :/ na razie lece w środe na krzywą :/ mam nadzieje że te moje dzieci się rozkręcą, troche je czułam w poniedziałek i cisza :(

Rutelko zmień mi prosze tp. na 7.10 bo tego mi sie kazał gin teraz trzymac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 14:26

Rutelka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Maż czasem narzeka ze ma coraz mniej miejsca nie dość ze ja sie rozpycham to jeszcze z wielkim "pytonem"( tak nazywa moja poduszkę ) ale przymyka oko na to bo jeszcze sie nie wyprowadził z sypialni :)

Ha ha, jakbym mojego meza slyszala. Moj "pyton" sluzy mi juz prawie 4 lata. A i maz sie czasami do niego przyklei jak spi po nocnej zmianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:04

adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

No właśnie m.in. dlatego nie wysiedziałabym w pracy. 2-3 godziny i dupa boli tak, że muszę zmienić pozycję na leżącą :-P

Poduszkę absolutnie polecam! Bez niej bym zwariowała chyba. Ja kupiłam na samym początku ciąży SuperMami (firma z Aleksandrowa) w kształcie litery C i jestem bardzo zadowolona. Mimo, że jest duźdana przeze mnie potwornie to i tak przez te pół roku już zachowuje swój kształt, ale nie jest też za twarda. No i ma zdejmowaną bez problemu poszewkę.

Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Siara :-) ja się z tym zmagam od kilku tygodni. Czuję się jak dojna krowa :-P
    pilnuj tylko np. po nocy czy nie masz takich jakby strupków na brodawkach. Jeśli tak to je wymywaj cieplą wodą. Lekarz mi powiedział, że jak to będzie zalegało to może podrażniać.

lu.iza, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam tej siary. Nawet chyba sie nie szykuje narazie. Troche brodawki tylko sie przyciemnialy i powiększyły sie ale sutki bez zmian.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża pełną parą :D

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma . W pierwszej ciąży też nic nie leciało. Dopiero po porodzie sie rozkręciło.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja ze swojej strony również polecam poduchę, a już szczególnie jak masz problemy ze spaniem :) zajmuje mnóstwo miejsca w łóżku nie powiem, ale jest milutko i szybko uzależnia :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:

Adrenalina ja znalazlam na to sposob. Klade się po prawej stronie łozka, wtedy leze na lewym boku, a poduszke mam przy krawedzi lozka;-) i wtedy sie nie rozpycham bo sie do niej przytulam, a maz spi za moimi plecami i ma sporo miejsca;-) poduszke, tez polecam. Jest super;-)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja jeszcze nie mam tej siary. Nawet chyba sie nie szykuje narazie. Troche brodawki tylko sie przyciemnialy i powiększyły sie ale sutki bez zmian.

Mi tez sie wydawało ze nic sie nie szykuje, piersi sa większe owszem, ale sutki mam wrażenie ze sie mocno nie zmieniły. Lewy owszem, ale to z prawego dało o sobie znac. Zobaczymy czy to jednorazowa sytuacja czy bedzie sie powtarzać. U mnie to tez pierwsza ciaza

adrenalina lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina z tej firmy SuperMami są dużo tansze poduszki niz motherhood (czy jakoś tak). Chyba sie skuszę-namówiłyście mnie:)

Tak piszecie o tej siarce, że Wam leci a mnie nic i narzekam mężowi, patrze na cycucha a tam żółta kropka:)jupiiii, jaka radość z siarki w cycuchu:P

NiecierpliwaKarolina, lu.iza lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ