Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pielęgniarka a Ty czujesz w ogóle jakoś ,że masz wysokie ciśnienie?
Niecierpliwa Karolina ja zanim usnę wstaje 4 razy siku:)tez mnie już krzyż boli i drętwiej lewy pośladek, myślę cały czas czy nie kupić sobie tej poduszki do spania dla ciężarnych. -
Marlon, dzięki za odp
Visenna, udanego wyjazdu
Ja jeszcze pracuję i powiem Wam, że od kilku dni mam już powoli dosyć. Dojazd do pracy trzema środkami komunikacji, powrót to samo. W pracy siedzę, nie mogę się dpsunąć do biurka jak lubię, brzuch się spina, mała się wierci, rozprasza. Koncentracja na poziomie -1... Ale zakładałam sobie, że do połowy lipca popracuję i chciałabym dla dobra zespołu wytrzymać. -
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Pielęgniarka a Ty czujesz w ogóle jakoś ,że masz wysokie ciśnienie?
Niecierpliwa Karolina ja zanim usnę wstaje 4 razy siku:)tez mnie już krzyż boli i drętwiej lewy pośladek, myślę cały czas czy nie kupić sobie tej poduszki do spania dla ciężarnych. -
Chwilka. Jesli chodzi o poduszkę użytkuje od tygodnia MotherHood. Wczesniej przed użytkowaniem bolały mnie plecy i biodra ( niecodziennie aczkolwiek często ) od kąd używam jeszcze nie narzekałam na bol. Biorę ja nawet do pokoju przed tv poleżeć wiec służy nie tylko do spania ale i odpoczynku. Na początku przeszkadzała mi w nocy bo cieżko było sie z niej wygrzebać No zakopywalam sie i w kołdrze i w poduszce. Teraz juz sobie radzę i nie wybudza mnie to se snu
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Maż czasem narzeka ze ma coraz mniej miejsca nie dość ze ja sie rozpycham to jeszcze z wielkim "pytonem"( tak nazywa moja poduszkę ) ale przymyka oko na to bo jeszcze sie nie wyprowadził z sypialni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 13:52
Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Ale się wsytraszyłam, sprzątam sobie mieszkanie, czuję że mały się dość mocno wierci i rozpycha i nagle czuję że robi mi się mokro na bluzce, patrzę a tam taka żółtawa plama... serducho mi tak zaczęło walić... ale uspokójcie mnie.. to siara?
czy powód do obaw?
-
lu.iza wrote:Ale się wsytraszyłam, sprzątam sobie mieszkanie, czuję że mały się dość mocno wierci i rozpycha i nagle czuję że robi mi się mokro na bluzce, patrzę a tam taka żółtawa plama... serducho mi tak zaczęło walić... ale uspokójcie mnie.. to siara?
czy powód do obaw?
-
Ja na ostatniej wizycie tez miałam wysokie ciśnienie na razie leków nie mam kazał to gin obserwować. Czuje sie dobrze no ale na ciśnienie leczyłam sie przed ciążą
na razie lece w środe na krzywą
mam nadzieje że te moje dzieci się rozkręcą, troche je czułam w poniedziałek i cisza
Rutelko zmień mi prosze tp. na 7.10 bo tego mi sie kazał gin teraz trzymacWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 14:26
Rutelka lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Maż czasem narzeka ze ma coraz mniej miejsca nie dość ze ja sie rozpycham to jeszcze z wielkim "pytonem"( tak nazywa moja poduszkę ) ale przymyka oko na to bo jeszcze sie nie wyprowadził z sypialni
Ha ha, jakbym mojego meza slyszala. Moj "pyton" sluzy mi juz prawie 4 lata. A i maz sie czasami do niego przyklei jak spi po nocnej zmianieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 15:04
adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Pielęgniarka a Ty czujesz w ogóle jakoś ,że masz wysokie ciśnienie?
Niecierpliwa Karolina ja zanim usnę wstaje 4 razy siku:)tez mnie już krzyż boli i drętwiej lewy pośladek, myślę cały czas czy nie kupić sobie tej poduszki do spania dla ciężarnych.
No właśnie m.in. dlatego nie wysiedziałabym w pracy. 2-3 godziny i dupa boli tak, że muszę zmienić pozycję na leżącą
Poduszkę absolutnie polecam! Bez niej bym zwariowała chyba. Ja kupiłam na samym początku ciąży SuperMami (firma z Aleksandrowa) w kształcie litery C i jestem bardzo zadowolona. Mimo, że jest duźdana przeze mnie potwornie to i tak przez te pół roku już zachowuje swój kształt, ale nie jest też za twarda. No i ma zdejmowaną bez problemu poszewkę.Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Ale się wsytraszyłam, sprzątam sobie mieszkanie, czuję że mały się dość mocno wierci i rozpycha i nagle czuję że robi mi się mokro na bluzce, patrzę a tam taka żółtawa plama... serducho mi tak zaczęło walić... ale uspokójcie mnie.. to siara?
czy powód do obaw?
Siaraja się z tym zmagam od kilku tygodni. Czuję się jak dojna krowa
pilnuj tylko np. po nocy czy nie masz takich jakby strupków na brodawkach. Jeśli tak to je wymywaj cieplą wodą. Lekarz mi powiedział, że jak to będzie zalegało to może podrażniać.lu.iza, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Maż czasem narzeka ze ma coraz mniej miejsca nie dość ze ja sie rozpycham to jeszcze z wielkim "pytonem"( tak nazywa moja poduszkę ) ale przymyka oko na to bo jeszcze sie nie wyprowadził z sypialni
Adrenalina ja znalazlam na to sposob. Klade się po prawej stronie łozka, wtedy leze na lewym boku, a poduszke mam przy krawedzi lozka;-) i wtedy sie nie rozpycham bo sie do niej przytulam, a maz spi za moimi plecami i ma sporo miejsca;-) poduszke, tez polecam. Jest super;-) -
adrenalina wrote:Ja jeszcze nie mam tej siary. Nawet chyba sie nie szykuje narazie. Troche brodawki tylko sie przyciemnialy i powiększyły sie ale sutki bez zmian.
Mi tez sie wydawało ze nic sie nie szykuje, piersi sa większe owszem, ale sutki mam wrażenie ze sie mocno nie zmieniły. Lewy owszem, ale to z prawego dało o sobie znac. Zobaczymy czy to jednorazowa sytuacja czy bedzie sie powtarzać. U mnie to tez pierwsza ciazaadrenalina lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa Karolina z tej firmy SuperMami są dużo tansze poduszki niz motherhood (czy jakoś tak). Chyba sie skuszę-namówiłyście mnie:)
Tak piszecie o tej siarce, że Wam leci a mnie nic i narzekam mężowi, patrze na cycucha a tam żółta kropka:)jupiiii, jaka radość z siarki w cycuchu:PNiecierpliwaKarolina, lu.iza lubią tę wiadomość