X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie zdjąć obrączkę i pierścionki?
    Tak się nad tym zastanawiam, bo nie chciałabym ściągać, ale widzę, że są dni, że palce puchną. Choć mam jeszcze sporo luzu.
    Do porodu trzeba zdjąć wszystko?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem nie sciagam bizuterii bo nie ma takiej potzreby przynajmniej narazie, a co do porodu hmm ja kolczyki mialam normalnie , a obraczki wtedy jeszcze nie mialam to nie wiem dopiero tez przekonam sie teraz, ale mysle ze chyba raczej sciagac nie kaza hmm..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tak mysle ze przed pojsciem do szpitala zdejme obraczke bo czasami palce zapuchna i wtedy mi ja beda musieli przeciac..al lepiej takie sytuacje omijac i na te 3 dni zostawic w domu dla bezpieczenstwa:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, kiedy zamierzacie zdjąć obrączkę i pierścionki?
    Tak się nad tym zastanawiam, bo nie chciałabym ściągać, ale widzę, że są dni, że palce puchną. Choć mam jeszcze sporo luzu.
    Do porodu trzeba zdjąć wszystko?
    Ja obraczki juz 3 tyg. nie nosze. Ale tylko dlatego, ze mojej kolezance bardzo szczuplej zdarzylo sie, ze w nocy spuchła i jej na sile w szpitalu sciagali;-) wiec nie chce ryzykowac.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    A najgorsze jest to, że my pewnie też będziemy takimi wrednymi babami :D
    Ja na bank będę zrzędzić i będę wredna. Bo już jestem.
    haha,ale się uśmiałam:)
    Co do uprzejmości ludzi- ja niestety trafiam tylko na zrzędliwe baby,ze wzgeldu ze choruje na nerki co miesiąc chodzę na badania do szpitala,wisi tam kartka ze kobiety w ciąży,weterani,dzieci do 5 rz bez kolejki,zawsze jest tam mega kolejka,ide na pewniaka i miło pytam sie kto teraz wchodzi,odpowiada mi pani lat ok 65 ,wymalowana,wystrojona,mowie "jestem w ciąży pozwoli pani ,że wejdę przed Pani na co pani: najpierw zmierzyła mnie wzorkiem czy oby na pewno nie kłamie a później do mnie "no ale chyba może pani chwile poczekac?"a mnie szczeka opadła....z uśmiechem odpowiedziałam, że NIE:) i weszłam

Madziuszka przepiękne zdjęcie,super:)nam też ostatnio zrobiła 3D,ale kiepsko widac, stwierdziliśmy z mężem ,że Nasz syn wygląda jak Homer Simpson:)

Dzisiaj miałam fajny dzień, byliśmy z mężem na zakupach:)kupilismy wanienke,pościel,ręczniczki i piękne poszewki:)-oczywiście wszytsko dla nszej Gwiazdki kochanej:)

Własnie wstałam z drzemki, pije kawke i wcinam chałwę i mój syn szaleje w brzuchu:)

Bephanten jest w promocji w rossmanie,wiem,że niektóre z Was pisały, że będą używać,a on niestety tani nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 18:08

Madziuszka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie! Jestem już z założonym pessarem. Jak go zobaczyłam to byłam przerażona bo wydawał się ogromny, ale gin mnie uspokoiła że jest miękki i faktycznie chyba go scisnela bo wszedł i mało czułam.

Pytałam o posiew, powiedziała że jeżeli daje od razu lek przeciw grzybicy i infekcji to nie trzeba koniecznie robić posiewu. Dodatkowo powiedziała że na kółeczko już nakłada lek od razu tak na wszelki wypadek. Trochę się uspokoiłam no i ufam jej. Mam prowadzić oszczędny tryb życia ale leżeć nie muszę!

Reni@, Visenna, MMM2016, kehlana_miyu, Dea28, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie zdejmuję biżuterii, mam jeszcze luz. Nie pamiętam czy ściągałam w pierwszej ciąży. Wydaje mi się, że nosiłam cały czas. Na zdjęciu ze szpitala mam na pewno zaręczynowy, ale to po porodzie było, więc mogłam równie dobrze założyć po akcji całej...

Nie mogę się schylać, bo czuję wtedy ból i napięcie. Mała już chyba nie jest taka mała.
    Coraz ciężej mi się też oddycha.

Madziuszka, ale śliczna malutka :-)

Madziuszka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witajcie mamusie! Jestem już z założonym pessarem. Jak go zobaczyłam to byłam przerażona bo wydawał się ogromny, ale gin mnie uspokoiła że jest miękki i faktycznie chyba go scisnela bo wszedł i mało czułam.

Pytałam o posiew, powiedziała że jeżeli daje od razu lek przeciw grzybicy i infekcji to nie trzeba koniecznie robić posiewu. Dodatkowo powiedziała że na kółeczko już nakłada lek od razu tak na wszelki wypadek. Trochę się uspokoiłam no i ufam jej. Mam prowadzić oszczędny tryb życia ale leżeć nie muszę!

No to już jesteś bezpieczniejsza :-) fajnie, że nie musisz leżeć :-)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    No to już jesteś bezpieczniejsza :-) fajnie, że nie musisz leżeć :-)
    No dokładnie... Odetchnęłam z ulgą :) mam nadzieję że nie spadnie,bo może się tak zdarzyć. Wtedy mam go umyć i schować i przyjść jak najszybciej na ponowne założenie.

Kobietki kibicujecie naszym? My właśnie się zbieramy do znajomych :) Basieńka w brzuchu też kibicuje! Potem wstawię fotkę :D

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Madziuszka przepiękne zdjęcie,super:)nam też ostatnio zrobiła 3D,ale kiepsko widac, stwierdziliśmy z mężem ,że Nasz syn wygląda jak Homer Simpson:)

Poplułam się :-D

Chwilka84 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super, że możesz być już chociaż troszeczkę spokojniejsza! Moja kolezanka też miała założony pessar i donosiła do końca. U Ciebie też będzie wszystko ok ;-)

Kibicujemy oczywiście! Mąż już szaliki powyciągał i jednym mi obwiązał brzuch :-P twierdzi, że syn na pewno chce mieć barwy narodowe na sobie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 19:15

Sylwia91, Dea28, Posti77 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od Pani doktor. Wyniki badań są super. Mówi ze szyjka jest bardzo długa bo az 61mm a to rozwarcie od zewnątrz narazie nie jest groźne. Mowila ze czesto nie spotyka sie tak dlugiej szyjki. Kazała się oszczędzać i narazie się nie przejmować.

Reni@, sarcia123, szynszyl, Sylwia91, kehlana_miyu, Dea28, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zdrowo przegielam zjadlam kanapke z pasztetem, pizze z grzybami kielbasa i cebula domowej roblty o do tego sledzia z cebulka i chlebem  czy cos ze mna nie tak  ? :P o.O

Dea28, Evelle lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja zdrowo przegielam zjadlam kanapke z pasztetem, pizze z grzybami kielbasa i cebula domowej roblty o do tego sledzia z cebulka i chlebem  czy cos ze mna nie tak  ? :P o.O

Hmm może Ty w ciąży jesteś :P ;)

NiecierpliwaKarolina, Visenna, Chwilka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ale mieszankę zrobiłaś :-) ja od początku ciąży przytyłam 3,5 kg. Lekarka dzisiaj mówiła żeby jeść często a mało bo teraz będzie okres największego przybierania na wadze.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny. Jak dojdę do siebie to napisze co mi w badaniach wyszło. Ręce i nogi mi opadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilegniarko....zabrzmialo to groznie..co sie stalo mow nam tu zaraz !! Bo az sama sie zmartwilam cojest....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Hmm może Ty w ciąży jesteś :P ;)

Hahha patrz na to nie wpadlam, dzieki za podpkwiedz co ja bym bez was zrobila ♥♥♥♥ :P

a taki miks to serio 1 raz mi sie zdarzylo, a to dopiero i juz 6 miesiac :) jeszcze 3,5 miesiaca przed nami

Reni@ lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam bardzo dziwne mieszanki teraz już mi przeszło.
    Pielęgniarka mów co ci wyszło bo zaczynam się martwić.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja truskawki i pomarańcze właśnie skończyłam :) a na kolację kanapki z twarożkiem szczypiorkiem i pomidorem :D nie piszcie tak dużo o jedzeniu bo ja mam apetyt jak jest taki temat :D
    a mam ochotę na ten deserek Monte z lodówki ;)
    Na plusie 2 tyg temu miałam 1kg, ale dziś to już jest chyba z 1,5 bo mały przybrał na wadzę, to i ja na pewno przybieram :)

Sarcia, jakie jesz śledzie? ja ostatnio jadłam koreczki w takim pomarańczowym sosie, a potem mnie wystraszyli że to surowa ryba i że nie można.... ale chyba można?? bo jeszcze bym zjadła :)

PS. super że z Waszymi szyjkami OK, i niech tak zostanie !

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ