X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wydałam 300 zł na same takie "duperele" potrzebne do szpitala dla Dzidziusia, same kosmetyczne rzeczy (kremiki,chusteczki,nożyczki,aspirtor do nosa itp) a gdzie jeszcze do końca :D narazie mam dwa bodziaki na 56 i będę już powoli zbierać. Wychodzę z tego założenia co Renia, my przy skurczach musimy być przygotowane wcześniej, w razie co :)

Reni@, India9 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta93 a jaki kupiłaś aspirator?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ola, ale jesteś w szpitalu czy domu?
    w domu wypuscili mnie bo nic wiecej oprocz krolowek nie zrobia.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

A lepiej się czujesz po tych kroplówkach?przestało tak bolec? Moze ten cewnik wcale nie będzie potrzebny?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Jak się mała urodzi i będzie mała
    Ale Ci fajne zdanie wyszło. :) Język polski jest uroczy, takie proste słowo, a dwa znaczenia ma (a nawet więcej, jakby się zastanowić...). Nie dziwię się obcokrajowcom, że mają problem z nauczeniem się polskiego.

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem tez nie mam zamiaru wczesniej za duzo kombinowac z wyprawka niz na koniec sierpnia, mbo, do, pazdziernika to sporo czasu, prac ciuszki dla malego tez zaczne w drugiej polowie sierpnia zeby jeszcze zdazyc z suszeniem poki bedzie ladna pogoda, lozeczko wypiore w tym miesiacu, a definitywnie bedzie stalo wmsypialni w drugiej polowie wrzesnia tak samo z wozkami, popralam juz wzzystkie czesci od wozka w sierpnii umyje stezalze i rozwniez zloze w drugiej polowie wrzesnia, torbe do szpitala tez spakuje najszybciej 2 tygodnie przed terminem porodu , a zakupy zaczne robic w polowie sierpniamto co mi brakuje ")

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Adrenalina

czemu tyle czazu musisz czekac na wyniki ??? To jest bardzo dlugo jak na wynik krzywej, ja w labo placilam 21 zl i wyniki mialam, po godzinie od, ostatjiego 3 pobrania krwi
    Wyniki pewnie beda tego samego dnia. Ale ja je bede znała dopiero na wizycie. Bo wyników ja nie odbieram idą bezpośrednio do mojej karty u ginekologa.

• India9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja wczoraj wydałam 300 zł na same takie "duperele" potrzebne do szpitala dla Dzidziusia, same kosmetyczne rzeczy (kremiki,chusteczki,nożyczki,aspirtor do nosa itp) a gdzie jeszcze do końca :D narazie mam dwa bodziaki na 56 i będę już powoli zbierać. Wychodzę z tego założenia co Renia, my przy skurczach musimy być przygotowane wcześniej, w razie co :)
    No to mi właśnie zostały w dużej mierze takie duperele: kosmetyki, butelki,aspirator,koszule dla mnie, podkłady itp....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ale Ci fajne zdanie wyszło. :) Język polski jest uroczy, takie proste słowo, a dwa znaczenia ma (a nawet więcej, jakby się zastanowić...). Nie dziwię się obcokrajowcom, że mają problem z nauczeniem się polskiego.
    Właśnie nie wiedziałam jak to napisać :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w suwaczku napisane, żeby o mięśniach Kegla pamiętać, a niestety nie pamiętam i przy kichaniu jest kłopot :]

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Aneta93 a jaki kupiłaś aspirator?
    tak zwaną Fridę, z takim ustnikiem do wciągania :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ola miałam podobną sytuację wylądowałam w szpitalu bo Mnie bolało przy odawaniu moczu Co chwilę chodziłam a tu moczu mało Miałam złogi i stwierdzili że to kamyk Zastój moczu w prawej nerce i też propnowali zabieg Lecz się wstrzymałam poszłam do swojego gin i powiedział żeby się nic nie robic Badania moczu zrobiłam po wyjściu że szpitala i wyszły dobrze Chociaż moja córcia też więcej waży jestem w 23 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 20:17

Maja
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Też mam jeszcze po pierwszym dziecku i polecam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Ja myślałam o jakimś elektrycznym, bo czytałam,ze jeśli chodzi o fride to że nie zawsze ma się siłę żeby wyciągnąć cały katar i że przez niego bardzo łatwo można się zarazić od dziecka.
    Ja w domu kupie ten katarek do odkurzacza jest rewelacyjny, wszystko wyciągnie, ale zastanawiam się nad jakimś jak będziemy poza domem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie frida bez problemu dawala rade. Czytalam o tych do odkurzacza. Ja mam odkurzacz Rainbow i nie wyobrazam sobie za kazdym razem skladac odkurzacz zeby dziecku katar wyciagnac wiec zostaję przy fridzie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja myślałam o jakimś elektrycznym, bo czytałam,ze jeśli chodzi o fride to że nie zawsze ma się siłę żeby wyciągnąć cały katar i że przez niego bardzo łatwo można się zarazić od dziecka.
    Ja w domu kupie ten katarek do odkurzacza jest rewelacyjny, wszystko wyciągnie, ale zastanawiam się nad jakimś jak będziemy poza domem.
    No zobaczymy jak się będzie sprawowała frida, mi ją polecała ciocia która ma małe dziecko :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek fridę, a później katarek ( jak dla mnie niezastąpiony)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił mi niespodziankę i raniutko obudził na wyjazd :-) nawet większość rzeczy spakował sam :-) i tym sposobem siedzimy teraz nad morzem :-)
    Doczytuję Was, ale przed kilka dni mogę być mniej aktywna.

Kai, Kasik2, Chwilka84, aneta93, India9, Pumpkin, kehlana_miyu, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mąż zrobił mi niespodziankę i raniutko obudził na wyjazd :-) nawet większość rzeczy spakował sam :-) i tym sposobem siedzimy teraz nad morzem :-)
    Doczytuję Was, ale przed kilka dni mogę być mniej aktywna.
    Ale super :-) zazdroszczę

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Szyjka bez zmian. Mam dalej żyć oszczednie ale dostalam zezwolenie na prace, w szczególności że mogę raz z biura raz z domu pracować.
    Z Borysa duży chłopiec. Caly czas ma grubiutki brzuszek (26t2d), dużą głowę (25t1d) i krotkie nóżki (24t0d). Usredniajac wymiary jest tydzień starszy i waży ok 775g :)

Reni@, Kasik2, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Chwilka84, diewuszka86, Visenna, aneta93, Jola1985, Kai, India9, kehlana_miyu, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ