X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, przy takiej pogodzie to nawet nie ma kiedy usiąść przy komputerze :)

kkkaaarrr, kehlana super, że wszystko dobrze na wizycie :)

ja nie kupuje jeszcze ubranek, bo cały czas czeka zdobyczny wór, którego nie mam kiedy przejrzeć :) ale dzisiaj przyszedł fotelik, w sumie cieszą takie zakupy :) mam upatrzone łóżeczko :)ale na takie zakupy jak aneta, to się jeszcze nie porywam, nie lubię trochę takich zakupów drobnych rzeczy, bo strasznie dużo czasu zajmuje poszukanie wszystkiego :)

chwilka rozważałam kupno elektrycznego aspiratora, ale czytałam trochę opinii, że on nie do końca daję radę z oczyszczeniem noska do końca. Ale jeśli masz jakiś polecany egzemplarz to chętnie zobaczę :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Lu.iza a smarujesz się czymś przeciw rozstępom?

Tak smakuje, rano palmeraem i biust takim serum, wieczorem cos tłustszego... od kilku dni wkroczył bio oil... zobaczymy, moze zejdą :p

Chyba dzisiaj ogólny kryzys, ja tez dzisiaj pol dnia myśle o tym ze mogłabym juz rodzic (mając na mysli ze mógłby byc juz październik). Mały jakos ułożył sie chyba pionowo i kopie mnie centralnie w sam dół i po pęcherzu, jest to cholernie nieprzyjemne, mam ochotę siedzieć i płakać.

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam katarek do odkurzacza ratuje zdrowie corki, od 6 mca ma co 3mce paskudny zatokowy silny katar z infekcja gardla w parze, podobno taka jej uroda
    tego ustami nie wyciagnie sie za duzo I za geste fe, a jak wyciagalismy to nam tez bylo niedobrze od tego wyciagania glutkow
    w hotelach to zawsze pozyczalismy odkurzacz na odciagniecie

ale fakt przy takim niemowlaku to zwykla gruszka/Frida nam sprawdzila sie I obylo sie bez przeziebien I katarow do 6mca uchowalismy

Chwilka84 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie !!! Jestem w 23 tyg i ostatnio na weekend byłam nad wodą. Popatrzyłylam nogi bolą Mnie nie miłosierdzie podczas chodzenia Smaruje maściami na oparzenia Czy oparzenie słoneczne źle wpłynie na moje dziecko ?:(

sprobuj Panthenol w piance na ukojenie bolu I regeneracje skory

w ciazy raczej nie nalezy wystawiac sie na silne slonce

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

chwilka rozważałam kupno elektrycznego aspiratora, ale czytałam trochę opinii, że on nie do końca daję radę z oczyszczeniem noska do końca. Ale jeśli masz jakiś polecany egzemplarz to chętnie zobaczę :)

Niestety nie mam żadnego na oku;/dzisiaj zaczęłam czytać na ich temat i niestety nie znalazlam żadnego godnego polecenia, każdy w opinii miał że za słabo wyciąga;/
    Więc chyba zosatwie katarek na dom (bo wiem ze jest genialny)
    a na wyjście chyba frida, choć tak jak Limerikowo pisze uważam,że nie da się samemu dobrze oczyścić nosek, może nie u niemowlaka ale już u troche starszego bobaska.

szynszyl lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jeżeli, któraś z Was nie ma jeszcze ręczników- rożków to znalazłam ciekawą promocję. Zakup bezpośrednio u producenta. Mi własnie przyszły dzisiaj w związku z tym załączam zdjecia. z 25.90 zł na 16.50 zł.

http://sklep.faro.com.pl/rozek-niemowlecy-80x80-400gm2-mix-ind-280598,3,14766,14458

c9cffbe75052a601med.jpg

7a648eb8d068170amed.jpg

360e5c0c68216057med.jpg

cee868feb32e70bbmed.jpg

Gratisy, które dostałam:

58b8f61ee3f3d55bmed.jpg

Limerikowo, Visenna, India9, Pumpkin, diewuszka86, Blu, Dea28, Aghi, kasia_1988, szynszyl lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Melduje sie po wizycie. Szyjka bez zmian. Mam dalej żyć oszczednie ale dostalam zezwolenie na prace, w szczególności że mogę raz z biura raz z domu pracować.
    Z Borysa duży chłopiec. Caly czas ma grubiutki brzuszek (26t2d), dużą głowę (25t1d) i krotkie nóżki (24t0d). Usredniajac wymiary jest tydzień starszy i waży ok 775g :)
    Gratuluję wizyty! Napisałaś, że zależy CI na tym, aby jeszcze popracować, więc super, że lekarz się zgodził.
    My też po wizycie, wróciliśmy po północy bo jeszcze odwiedziliśmy siostrę we Wrocławiu a mamy kawałek do domu - mały rozwija się w miarę równomiernie, wszystko z nim ok, waży 750 gramów co odpowiada 25t4d, a więc jest 4 dni starszy :) Współpracował, lekarz pokazywał w 3D/4D jak trzyma w buzi pępowinę i się nią bawi, ale uspokajał, że nie przegryzie ;)

Kai, Kasik2, kkkaaarrr, Blu, Dea28, Chwilka84, Limerikowo, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Gratuluję wizyty! Napisałaś, że zależy CI na tym, aby jeszcze popracować, więc super, że lekarz się zgodził.
    My też po wizycie, wróciliśmy po północy bo jeszcze odwiedziliśmy siostrę we Wrocławiu a mamy kawałek do domu - mały rozwija się w miarę równomiernie, wszystko z nim ok, waży 750 gramów co odpowiada 25t4d, a więc jest 4 dni starszy :) Współpracował, lekarz pokazywał w 3D/4D jak trzyma w buzi pępowinę i się nią bawi, ale uspokajał, że nie przegryzie ;)

Super ze wszystko ok :-) Moj maly w 25t2d wazyl dokladnie tyle samo ;-)

Jola1985 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, Jola -gratuluję udanych wizyt :-)
    Niecierpliwa- ale niespodzianka, zazdroszczę :-)

kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    dziewczyny jeżeli, któraś z Was nie ma jeszcze ręczników- rożków to znalazłam ciekawą promocję. Zakup bezpośrednio u producenta. Mi własnie przyszły dzisiaj w związku z tym załączam zdjecia. z 25.90 zł na 16.50 zł.

Na zdjęciu wyglądają fajnie a jak w rzeczywistości? Miękkie są?
    Ja szukam takich ale nie mogę trafić na mięciutkie fajnie ręczniczki.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, super wieści! :) Ja też teraz siedzę w pracy i pomimo, że czasami strasznie mi się nie chce, to jestem zadowolona, że czuję się na tyle dobrze, żeby normalnie pracować.

Jestem właśnie po krzywej, bleee! Nie było tragicznie, ale chyba do porodu nie będę miała ochoty na słodkie! :D

kkkaaarrr, India9, szynszyl lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • gosiagosia Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez doskonale przy pierwszym dziecku sprawdził się katarek, tyle się naczytałam o zakażeniu wtornym przez ustne aspiratory i słaba moc elektrycznych, że katarek nawet na wyjazdy bierzemy i pożyczamy odkurzacz z hotelu :) hahaha przynajmniej póżniej nas wszyscy znaja :)

Mama Stasia, oczekując na drugiego szkraba <3
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka93 po kilka rzeczy kup z każdego rozmiaru. ja przegięłam :D nie dość że sama pokupowałam to jeszcze mnóstwo dostałam od sąsiadki i szwagierki i tak właśnie 4 pralka sie wyprała samego rozmiaru 56 :D pajacyki, body, dresiki, bluzeczki, dżinsy, kurteczki, skarpetki, czapeczki itp itd a jeszcze mam na jakieś 2 pralki jak wszystko poprasuje wrzuce wam foto :D

Beattkie dziś jeden troche rano pokopał i znów cisza :/ martwi mnie to mam nadzieje że dziś wieczorem będa kibicowac na meczu :)

Renia ja mam pajacyków około 35szt w rozm.56 więc przy mojej dwójce mam nadzieje że wystarczy. Z ciuszków już naprawde nic nie kupuje. Kupiłam niedawno 10pieluch białych tetrowych i po jednym smoczku. Myśle po 10 lipca zamówić butelki, reszte kosmetyków dla dzieci i dla mnie na allegro. I tym samym zostanie tylko wózek do kupna.

Kasik chyba jakiś zabobon bo moje maluszki nie mają po nas ani wagi ani wzrostu. No może prędzej ze wzrostem bym coś pokombinowała bo są malutcy a ja mam 165cm a mąż 180. Ale wagowo oboje mamy w tym momencie po 100kg :D :D :D a dzieciaczki w poniedziałek miały 600 i 800g

Chwilka ja mam około 7 kartonów na rozm. 62-68 :) już wszystkim znajomym mówie że nie chce ciuszków. A do położnej dzwoniłam sama ale powiedziała że odwiedzi mnie pod koniec lipca. A potem będzie przychodziła po porodzie. Zastanawiam sie jeszcze nad szkołą rodzenia czy nie pójść na kilka zajęć. Jutro będę w obrębie tej szkoły więc wejde i rozpytam co i jak.

Blu właśnie dziś zjadłam jednego wafelka małego krówkowego i od razu cukier mi wywalił na 144 :/ spróbuje popołudniu może z jakimś owocem. Paskudny ten cukier. A znów wieczorem po nabiale miałam tylko 72. Wyczytałam gdzieś na necie że dzieci szybciej rosną po białku więc postanowiłam jeść codziennie jedno jajko i np. ser biały na kolacje. Zobaczymy efekty za dwa tyg na usg.

kasia_1988 chciałabym by posiedziały choć do początku września. Lekarz też mówi by najlepiej zachaczyły o 36 tydzień ale jak będzie duża różnica w wadze to 32-34 tydzień i cesarka. No zobaczymy.

lu.iza moi chłopcy chyba rosną bo rozstępów mi przybywa choć smaruje sie jak nawiedzona :D nie należe do szczupłych ale chciałabym jako tako wyglądać po porodzie.

diewuszka dziękuje :* ja też mam problem z zapaleniem jakimś co chwile ale wiem, że mąż na razie bezpieczny bo mamy zakaz sexu choć jeszcze przed bakterią nam sie zdażyło kilka razy :D

Visenna to super, że zadowolona jesteś.

adrenalina nie chce Cie straszyć ale u mnie glukoza zawsze wychodziła w normie za to już badanie obciążenia wyszło źle i dostałam glukomter, 3 razy dziennie mierze poziom cukru i mam stosować diete. a nie możesz podejrzeć wyników na internecie? moje też poszły bezpośrednio do gina ale mogłam sprawdzić na stronie labo.

Ola współczuje :(

kkkaaarrr gratuluje dużego Boryska :)

Chwilka84, Blu, aneta93, szynszyl lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Na zdjęciu wyglądają fajnie a jak w rzeczywistości? Miękkie są?
    Ja szukam takich ale nie mogę trafić na mięciutkie fajnie ręczniczki.

Kasik reczniki maja gramature 400g bawełna, dla mnie są przyjemne. Natomiast musiałabys poszukac pewnie 800g, zeby były bardzo miekie czy cos w okolicy.
    Ja dodatkowo zamowilam reczniki z tej firmy 550g, ale juz zwykłe duze i są grubsze.
    Natomiast jakos nie widzialam rożkow z wyzsza gramatura niz standardowa wiec nie potrafie powiedziec czy są.
    Ja zdecydowałam się na niżą gramaturę bo reczniki z najwyzszą o wiele dluzej schną, a nie bedę miała czasu tego pilnować, a jestem strasznie uczulona na niedosuszony dobrze recznik i schowany do szafki;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie martw się♡ Moja coś od 2 dni słabo sie rusza moze wysoka temperatura nie sprzyja. Ale nie zanikaja ruchy calkowicie wiec uznaje, ze jest Ok.
    Twoje pysiaczki są razem wiec jeden drugiego pilnuje i pewnie tak im dobrze, ze wolą się przytulać do siebie♡, a nie mamę kopać. No i pewnie mają troszk3 mniej miejsca♡.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:08

Dea28 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

adrenalina nie chce Cie straszyć ale u mnie glukoza zawsze wychodziła w normie za to już badanie obciążenia wyszło źle i dostałam glukomter, 3 razy dziennie mierze poziom cukru i mam stosować diete. a nie możesz podejrzeć wyników na internecie? moje też poszły bezpośrednio do gina ale mogłam sprawdzić na stronie labo

Miałam iść na badania jutro ale jednak pójdę w poniedziałek. Bo dzis przy meczu napewno bede z nerwów jadła jakiegos batonika moze zagryze arbuzem. A mecz moze pozno sie skończyć wiec bezpieczniej jak pójdę w poniedziałek.
    Ja niemoge pozposrednio do labolatorium. Tylko do budynku w ktorym przyjmuje moj ginekolog tam pielęgniarki pobierają mi krew i wysyłają do labolatorium. Ale zapytam sir czy istnieje możliwość podejrzenia przez internet. ( dzieki za sugestie ) a jak nie bedzie takiej możliwości to podjade do nich we wtorek i powiem zeby mi skserowali albo telefonicznie sie dowiem.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Beattkie dziś jeden troche rano pokopał i znów cisza :/ martwi mnie to mam nadzieje że dziś wieczorem będa kibicowac na meczu :)
    (...)

kkkaaarrr gratuluje dużego Boryska :)

Na mojego Boryska mecze działają bardzo ożywczo, szczególnie gdy tata przeżywa każdą akcję najpierw do telewizora a potem do bzucha. Poproś męża, aby pobawił się w komentatora, niech relacjonuje mecz do brzucha, to na maluchy na pewno podziała :D

A jeśli chodzi o wymiary naszego małego bohatera to ja myślę, że on rośnie tak szybcutko ze względu na ilość wspomagaczy, które ja ciągle łykam. Mam mieszane uczucia czy nie za dużo tych przeróżnych suplementów, no ale niby każdy 'na coś', więc chyba nie ma takiego pierwiastka co mogłoby mu brakować, zatem rośnie jak na drożdżach. Oczywiście teraz bardzo się cieszę, że on taki wyrośnięty, ale jak przyjdzie mi rodzić SN później takie ponad 4-kilogramowe bobo to pewnie będę miała inne zdanie na temat tempa wzrostu :) btw. ja miałam 4kg i 56cm gdy się urodziłam, byłabym wdzięczna synkowi gdyby nie planował poprawić wyniku mamusi

Dea28 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • India9 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier - Ja dzisiaj na czczo miałam 68, pp sniadaniu 141, a po obiedzie 84.
    Czy 84 to nie za malo?? Wiem co robic jak mam za wysoki cukier, a co robic jak jest zbyt niski?.czy moze nie jest za niski? Jak znacie odpowiedz to poprosze :-)

Ja urodzilam synka 3720 i chcialabym, zeby Ada byla mniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 13:36

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał 3660 a ja jestem drobna i tez wolalabym zeby Ignas ważył mniej ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że ze względu na moją dość drobną budowę, jeśli mały w 38 tc będzie miał więcej niż 3,5 kg to zabrania mi rodzić sn tylko zrobi cesarkę. Zdziwiłam się, ale cóż - pewnie wie co mówi... Trzymam więc kciuki, aby nie szalał za bardzo z wagą. Ja przy urodzeniu miała 3,2 kg - mąż nawet mniej, więc mam nadzieję, że wda się w rodziców ;)

Dea28 -> ale szaleństwo ciuszkowe, ale wiadomo, że przy dwóch dzieciaczkach wszystkiego trzeba więcej.
    Ja prowadzę w Excelu zestawienie wyprawkowe, w tym ile mam jakich ciuszków w jakim rozmiarze, abym za bardzo się nie rozszalała, ale to i tak słabo pomaga hehehe

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ