X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były emocje wczoraj :) i tak pięknie się spisali chłopcy!
    I miny Pieknej Krystyny bezcenne :D

kehlana_miyu, Evelle, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wczoraj kibicowaliśmy w trójkę. Mały nieźle szalał czasami nawet już po brzuchu widzę jak się rusza :D
    A co do meczu to szkoda naszych chłopaków bo zagrali naprawdę dobry turniej, i tyle pozytywnych emocji co nam dostarczyli to dawno już nie było. Mogło być cudownie, ale i tak jest pięknie, wielki szacunek dla naszej drużyny. A mój M to myślałam, że się wczoraj po meczu popłacze z żalu..
    Miłego dnia dziewczyny :)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje, że po prostu każde dziecko jest inne, nie ma jakichś uniwersalnych metod 'na ożywienie'. Chyba już o tym pisałam, najwyżej się powtórzę. Borys jest bardzo towarzyski, nie ważne jaka pora dnia, co jadłam lub co robię, wystarczy że usiądę lub się położę, przyłożę ręce do brzucha i max po minucie jest odpowiedź, czasem wydaje mi się, że go w ten sposób budzę, szczególnie jak kopnie tylko raz czy dwa i to tak anemicznie, no ale mi to już wystarcza, bo wiem, że się odezwał. Dla odmiany, Olga 'chodziła własnymi ścieżkami', ruszała się wtedy kiedy miała ochotę i może było ją zachęcać słodyczami, głaskaniem brzucha, muzyką, jak miała ochotę to odpowiadała, a jak nie to nie. Wniosek? Każda z nas musi znaleźć metodę na swojego malucha(y). Swoją drogą, uważam że to właśnie jest wspaniałe, że mimo że te istotki są tak maleńkie to mają już swoje upodobania i humorki :D

diewuszka86, Kasik2, kehlana_miyu, Blu, India9, Jola1985, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z mężem zrobiliśmy sobie dzień zakupów, taki dla nas i dla domu :) miło było :)
    a wieczorem mecz, szkoda, że przegrali no ale co zrobić ;/

mój maluszek od wczoraj jakoś się inaczej ułożył chyba i mniej figluje, ale zawsze jak się położę na boku to się odezwie :) i bardzo lubi jak mąż mówi do niej :)

dea super, że masz mnóstwo ubranek :) zawsze lepiej więcej niż za mało ^^

Dea28 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    A mi się wydaje, że po prostu każde dziecko jest inne, nie ma jakichś uniwersalnych metod 'na ożywienie'. Chyba już o tym pisałam, najwyżej się powtórzę. Borys jest bardzo towarzyski, nie ważne jaka pora dnia, co jadłam lub co robię, wystarczy że usiądę lub się położę, przyłożę ręce do brzucha i max po minucie jest odpowiedź, czasem wydaje mi się, że go w ten sposób budzę, szczególnie jak kopnie tylko raz czy dwa i to tak anemicznie, no ale mi to już wystarcza, bo wiem, że się odezwał. Dla odmiany, Olga 'chodziła własnymi ścieżkami', ruszała się wtedy kiedy miała ochotę i może było ją zachęcać słodyczami, głaskaniem brzucha, muzyką, jak miała ochotę to odpowiadała, a jak nie to nie. Wniosek? Każda z nas musi znaleźć metodę na swojego malucha(y). Swoją drogą, uważam że to właśnie jest wspaniałe, że mimo że te istotki są tak maleńkie to mają już swoje upodobania i humorki :D
    Dla mnie to magia. Poważnie nie mogę uwierzyć że tam w brzuchu jest taki pół kilogramowy maluszek który ma swoje ja :-)

kkkaaarrr, kehlana_miyu, India9 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nadal sie mecze z moimi nrkami dzis jade do szpitala na konsulacje z urologiem prawdopodobnie bede cewnikowana mam zbyt rozlegly stan zapalny.Morfologia leci w dół .:((

km5s8ribs34fnes6.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, Ola, niedobrze :( Dobrze tylko, że jesteś pod opieką i to monitorują!

Ja jestem dzisiaj wypłoszona, bo mam takie kłująco-ciągnące bóle w samym podbrzuszu, nie bardzo silne i nie stałe, pojawia się na sekundę i znika, ale to coś nowego, więc od razu panikuję :( W moczu wyszły mi bakterie i co chwila latam do łazienki, więc zastanawiam się, czy to nie coś z pęcherzem. Druga teoria, to że może to jednak Adaś, bo jest dziś dość aktywny właśnie tak nisko.

No nic, na razie na te bakterie łykam Żurawit i piję dużo wody, wizytę mam w poniedziałek. Jeżeli się pogorszy, lecę na IP, ale wolałabym tego uniknąć, miałam okazję leżeć w szpitalu w weekend i generalnie wiem, że do poniedziałku i tak wiele by się nie działo.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Borys czasem robi, jak to nazywam, masaż pęcherza. To nawet nie jest kopanie, tylko takie uczucie jakby tymi swoimi malutkimi raczkami tak ugniatał. Wtedy też sikam co 5 minut, po trzy kropelki, no ale jednak. Na szczeście u mnie badania moczu eleganckie, więc wnioskuję że te moje bieganie do toalety to z powodu działalności synka :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymajcie się. Kciuki są żeby wszystko było dobrze

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola daj znać, co wymyśli urolog. No i zdrówka, żebyś nie musiała leżeć w szpitalu :/

kehlana, miałam swojego czasu właśnie takie bóle i tak jak pisze kkkaaarrr u mnie wynikały z ułożenia malucha. Spore juz mamy te dzieci to musza sie troche rozpychac tu i ówdzie :d dle odmiany teraz przy infekcji szczypie mnie przy okazji wizyty w wc. Tak to nic mnie nie ciągnie.

Ciekawe co słychać u pielęgniarki? Może przeszły jej te bóle UU ;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, ale u nas dzisiaj gorąco;/

Kasik ja tez nie moge uwierzyć, że w brzuchu mam małego człowieka,który będzie z nami juz na zawsze:)Szkoda,że nie mamy takiej opcji "przeźroczystego brzucha", żeby teraz popatrzeć na maleństwo jak się rusza:)

Dea, nic sie nie martw, ja tez nie zawsze czuje maluszka, nawet po słodkim nie zawsze szaleje. A kopniaki wcale nie sa jakieś takie mocne żeby mi się brzuch wyginał:(może maleństwo będzie spokojne, bo wie że mama to śpioch:)

kehlana_miyu jak się czujesz?może to maluszek tak się ułożył i uciska na pęcherz?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo gorąco masakrycznie. Ja zdycham a siedzę w pracy i mam w perspektywie powrót do domu 20 km w nieklimatyzowanym samochodzie o_O porażka.. W przyszłym tygodniu na szczęście ma być trochę chłodniej.

Co do tego, że tam w brzuszku mieszka mały człowieczek, to w sumie uświadomiłam sobie to dopiero jak poczułam ruchy małego. Wcześniej to była jakaś totalna abstrakcja. I już potrafię mniej więcej rozpoznać kiedy ma okresy aktywności, a kiedy śpi. Oczywiście najbardziej aktywny jest jak się kładę spać, mały urwis :) No ale ma być skorpion, a to podobno małe rozrabiaki są ;D

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny co slychac? jak samopoczucia w ta piekarnikowa pogode ? Bo ja sie topie ;/

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, zastanawiam się, czy to jednak faktycznie nie Adaś broił tam na dole, bo raczej przeszło, kiedy zaczęłam czuć jego ruchy wyżej :) No nic, będę dalej monitorować sytuację, ale jestem spokojniejsza :) Dużej infekcji raczej nie mam, bo nic mnie nie szczypie ani nie boli podczas wizyt w toalecie, na te moje bakterie w moczu na tym etapie Żurawit i dużo picia powinno wystarczyć, powtórzę badanie w przyszłym tygodniu.
    Swoją drogą ten mój maluch robi się coraz silniejszy, dopiero w ostatnich dniach niektóre kopniaki zaczynają być czasami lekko bolesne 0_0

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Wróciliśmy z urlopu.
    Z moimi cyckami oczywiście były przeboje.
    Musieliśmy jechać 100km do Gdańska do lekarza.
    Oczywiście " taka moja uroda, mam bardzo przewrażliwione i muszę przecierpieć"
    Więc cierpię. W środę usg.
    To najgorszy wyjazd mojego życia.
    Nigdy w życiu w ciąży nigdzie nie będę jechać.
    Zero pożytku ze mnie, jak kula u nogi.
    W domku źle, na plaży źle. Pospacerować też nie, bo nogi puchną okropnie.
    Pograć w cokolwiek też nie bo te cycki. Dziś wróciliśmy i okazało się że w pionie ktoś odłączył dla żartu zimną wodę.
    AHA:
    Ginekolog z medicoveru z Trójmiasta opieprzył mnie, że pod żadnym pozorem nie powinnam opuszczać Warszawy bo jestem na L4.
    Powiedział, że ZUS w Trójmieście ma robić porządek z ciężarnymi.
    Mi ten zus wisi bo pod niego nie podlegam. Mają chodzić po domach i sprawdzać czy w domu kobieta siedzi.

• Blu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży jesteś, możesz się źle czuć i trudno - wyjazd do Ciebie jest dopasowany. My też nie szalelismy tak jak zwykle, śmialismy się ze tempo mamy geriatryczne :D życie, będzie lepiej ;)

A co do ZUS to na forum nieraz dziewczyny pisały, że przychodzą i sprawdzają. Średnie to jest, że chociaż zwolnienie nie jest leżące to ma się siedzieć w domu jak w więzieniu.

A próbowałaś okładów z kapusty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Ginekolog z medicoveru z Trójmiasta opieprzył mnie, że pod żadnym pozorem nie powinnam opuszczać Warszawy bo jestem na L4.

Pic na wodę... Nie wiem kto tak straszy kobitki odnośnie tych kontroli... Jeśli masz w l4 "chory może chodzić" to możesz być gdzie Ci się chce, czy w domu czy na spacerze, czy w sklepie. I w żaden sposób ZUS nie może podważyć takiego zwolnienia. Dodatkowo jesteś na kodzie "B". Jeśli masz wpisane w zwolnieniu "chory leży" to również nie musisz leżeć w domu - możesz leżeć u teściowej, konkubenta itd... I w takiej sytuacji ZUS może poprosić o wskazanie miejsca, w którym "leżysz". Co najwyżej. I tyle.

Wiem co mówię ;)

lu.iza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Pic na wodę... Nie wiem kto tak straszy kobitki odnośnie tych kontroli... Jeśli masz w l4 "chory może chodzić" to możesz być gdzie Ci się chce, czy w domu czy na spacerze, czy w sklepie. I w żaden sposób ZUS nie może podważyć takiego zwolnienia. Dodatkowo jesteś na kodzie "B". Jeśli masz wpisane w zwolnieniu "chory leży" to również nie musisz leżeć w domu - możesz leżeć u teściowej, konkubenta itd... I w takiej sytuacji ZUS może poprosić o wskazanie miejsca, w którym "leżysz". Co najwyżej. I tyle.

Wiem co mówię ;)
    No nie końca się zgodzę. Fakt, można iść do apteki, sklepu czy gdzie tam trzeba ale jeśli jest się na urlopie i będzie kontrola to dają kilka dni na odzew a jak się wróci z urlopu i minie termin stawienia się w zusie to pozamiatane. A leżeć trzeba w miejscu zamieszkania, jeśli chcemy pojechać np do mamusi chorować to trzeba to zgłosić.

• Maja123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy maści,które używam na poparzone nogi przez słońce i opuchnięte stopy Mogą wpłynąć jakoś na Moje dziecko Stosuje już je od pon ?:(

Maja
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy maści,które używam na poparzone nogi przez słońce i opuchnięte stopy Mogą wpłynąć jakoś na Moje dziecko Stosuje już je od pon ?:(

Wszystko co jesz, łykasz,smarujesz się, wąchasz itp wnika do Twojego dziecka, przecież on jest w Tobie, jesteście połączeni, to jak sobie to inaczej wyobrażasz?

Ja zaczęłam czytać składy kosmetyków ,które używałam,balsamy, antyperspiranty itp i większość ma alkohol w swoim składzie! A żeby znaleźć coś beż z krótkim składem, wbrew pozorem nie jest łatwe.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ