Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w pierwszej ciąży dr też nie dawała skierowania do poradni tylko dieta i glukometr,a ten wystawił to skierowanie i muszę iść, żeby później nikt mi w szpitalu nie gadał że zlekceważyłam zalecenia
Póki co raz mi ten cukier po śniadaniu odjechał na 141, a tak to mam po posiłkach z reguły 90-110.
Rano zdarza mi się mniej niż 70, nie wiem czy to źle -
E to spoko masz cukry. Mi najbardziej odjeżdżają po śniadaniu. Testuje produkty na razie po których mam odjazd... po białym chlebie, żółtym serze czy keczupie mi strasznie dowala i wiem że mam tego nie jeść, za to mało mam po nabiale. Własnie musze zapytać gina jaka jest dolna granica. Raz mi się zdarzyło 72.
-
Ja mam wizyte w środę wieczorem, dostanę skierowanie na krzywa i wszystko sie wyjaśni
mam nadzieje ze nie mam cukrzycy chociaz przez ostatni tydzien tak mi brzuch urósł ze szok! Sama nie moge w ro uwierzyc, takze liczę na to ze to mały tak urósł sam z siebie a nie od cukrów:/
-
India ja w ogóle nie jem białego pieczywa bo nie lubie chciałam tylko zrobić eksperyment ile po nim będzie bo mi mówił gin że najbardziej po nim wywala cukier. Ja to jem przeważnie jakieś ciemne chlebki z ziarenkami
grahama niestety nie moge bo jest kwaśny a ja jestem po operacji na żołądek.
-
India, nie mam pojęcia o ile urósł, nie wazę sie i nie mierze ale widze po sobie ze jest większy i ma inny kształt, juz nie jest taki drugo trymestrowy tylko taki w zaawansowanej ciazy i jest pełny na całości, zreszta czuje małego jak czasiem kopie pod zebrami. W środę dowiem sie ile mały wazy i ile ja waze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:bo ja sie dzis wazylam i wychodzi 5,9 kg na plusie od poczatku ciazy
(wazylam sie po sniadaniu, jutro powtorze wazenie ale na czczo) czyli calkiem nie duzo tak mysle
, a za tydzien wkraczam w osttani etam ciazy czyli 3 trymestr;)
-
nick nieaktualnyIndia
hahah nie ma co sie przejmowac wagaJa z corcia w ciazy 4 lata temu jak szlam do porodu to mialam 15 kg na plusie i wydawalo mi sie ze jestem słoniem
Teraz wydaje mi sie ze mniej przybiore na wadze niz w 1 ciazy ale to sie okaze bo teraz najwieksze 3 miesiace pod wzgledem wzrostu maluszka i przybierania na wadze;) -
India i tak nieźle, ja mam plus 8
i to ważyłam się po wakacjach, na których wydawało mi się ze jem mniej i więcej się ruszam
marze, żeby nie przekroczyć 70 na finiszu, ale słabo to widzę
najwyżej będę się katować chodakowską jak dojdę do siebie po porodzie :p