X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weś od gina albo od diabetologa to będziesz mieć jeszcze większą zniżke. Ja też go poprosze o jeszcze jedną recepte w środe bo mierze 3-4 razy dziennie i paski moment sie kończą. A Perfumy Kleopatry to książka przygodowo-seksualna :D

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, wizytę u diabetologa mam dopiero 20.07 dlatego najpierw kupiłam z własnej kieszeni, a później wzięłam receptę od internisty. Jak będę u gina to muszę się upomnieć i receptę. I jeszcze lancety mi się kończą....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze dobre od gina nawet wziąść recepte bo i tak jest refundacja :) mi na razie nie kazał iść do diabetologa dopiero gdyby poziom przekroczył 160.

• India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży dr też nie dawała skierowania do poradni tylko dieta i glukometr,a ten wystawił to skierowanie i muszę iść, żeby później nikt mi w szpitalu nie gadał że zlekceważyłam zalecenia :-)
    Póki co raz mi ten cukier po śniadaniu odjechał na 141, a tak to mam po posiłkach z reguły 90-110.
    Rano zdarza mi się mniej niż 70, nie wiem czy to źle

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E to spoko masz cukry. Mi najbardziej odjeżdżają po śniadaniu. Testuje produkty na razie po których mam odjazd... po białym chlebie, żółtym serze czy keczupie mi strasznie dowala i wiem że mam tego nie jeść, za to mało mam po nabiale. Własnie musze zapytać gina jaka jest dolna granica. Raz mi się zdarzyło 72.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w środę wieczorem, dostanę skierowanie na krzywa i wszystko sie wyjaśni :( mam nadzieje ze nie mam cukrzycy chociaz przez ostatni tydzien tak mi brzuch urósł ze szok! Sama nie moge w ro uwierzyc, takze liczę na to ze to mały tak urósł sam z siebie a nie od cukrów:/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, spróbuj zamiast białego pieczywa, grahamki lub pumpernikiel albo jakieś inne pieczywo z niskim indeksem glikemicznym. W necie są tabele z produktami w podziale na IG.

Lu.iza - a jak bardzo urósł?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ja w ogóle nie jem białego pieczywa bo nie lubie chciałam tylko zrobić eksperyment ile po nim będzie bo mi mówił gin że najbardziej po nim wywala cukier. Ja to jem przeważnie jakieś ciemne chlebki z ziarenkami :) grahama niestety nie moge bo jest kwaśny a ja jestem po operacji na żołądek.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, nie mam pojęcia o ile urósł, nie wazę sie i nie mierze ale widze po sobie ze jest większy i ma inny kształt, juz nie jest taki drugo trymestrowy tylko taki w zaawansowanej ciazy i jest pełny na całości, zreszta czuje małego jak czasiem kopie pod zebrami. W środę dowiem sie ile mały wazy i ile ja waze

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza na pewno już waży koło kilograma :) ja moich waże 14 lipca a siebie też w środe.

• India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę, żeby krzywa nie potwierdziła Twoich obaw :-) wkurzające jest to pilnowanie diety :-P

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no jest to jakiś dyskomfort ale czego sie nie robi dla dziecka.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    lu.iza na pewno już waży koło kilograma :) ja moich waże 14 lipca a siebie też w środe.
    Myśle ze mniej, wagowo wychodził mniejszy, w 21+1 ważył 380 gram, w 4 tyg az tak by urósł? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nieeee kolo kilograma to moj bedzie wazyl a ja jestem ze 2 dobre tygodnie pzred wami i wizyte mam za tydzien :) MOj w 23 tc wazyl 541 gramow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogolem ile przybralyscie na wadze od poczatku ciazy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja sie dzis wazylam i wychodzi 5,9 kg na plusie od poczatku ciazy ;) (wazylam sie po sniadaniu, jutro powtorze wazenie ale na czczo) czyli calkiem nie duzo tak mysle :) , a za tydzien wkraczam w osttani etam ciazy czyli 3 trymestr;)

• India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ogolem ile przybralyscie na wadze od poczatku ciazy? :)
    6,8 kg

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    bo ja sie dzis wazylam i wychodzi 5,9 kg na plusie od poczatku ciazy ;) (wazylam sie po sniadaniu, jutro powtorze wazenie ale na czczo) czyli calkiem nie duzo tak mysle :) , a za tydzien wkraczam w osttani etam ciazy czyli 3 trymestr;)
    Kurcze, ja to się ze swojego wyniku cieszyłam, że nie dużo, a się okazuje, ze mogłam jeszcze oszczędzić z 1,5 kg ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

hahah nie ma co sie przejmowac waga :) Ja z corcia w ciazy 4 lata temu jak szlam do porodu to mialam 15 kg na plusie i wydawalo mi sie ze jestem słoniem XD
    Teraz wydaje mi sie ze mniej przybiore na wadze niz w 1 ciazy ale to sie okaze bo teraz najwieksze 3 miesiace pod wzgledem wzrostu maluszka i przybierania na wadze;)

• Blu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India i tak nieźle, ja mam plus 8 :/ i to ważyłam się po wakacjach, na których wydawało mi się ze jem mniej i więcej się ruszam ;) marze, żeby nie przekroczyć 70 na finiszu, ale słabo to widzę ;) najwyżej będę się katować chodakowską jak dojdę do siebie po porodzie :p

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ