X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    India i tak nieźle, ja mam plus 8 :/ i to ważyłam się po wakacjach, na których wydawało mi się ze jem mniej i więcej się ruszam ;) marze, żeby nie przekroczyć 70 na finiszu, ale słabo to widzę ;) najwyżej będę się katować chodakowską jak dojdę do siebie po porodzie :p
    Ja sie z Chodakowska nie lubie ;-) bardziej mnie psychicznie meczy niz fizycznie :-)

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja nie odczuwam presji otoczenia, żeby być szczupłą zawsze. Sama mam motywację, żeby dobrze się czuć w swoim ciele. Po 1 porodzie nic się nie zmieniło, wiec mam nadzieje, ze po drugim będzie tak samo ;) o mega diecie nie było mowy, bo karmiłam, ćwiczyłam sobie w domu jak się udało 2-3 razy w tygodniu i zostały mi 2 kg.
    Ja mam tak samo :-) poza tym dobrze się czuję kiedy ćwiczę

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 7 kilo na + ;/
    Brzuch mi wywaliło przez ostatnie 2 tyg.
    Ciężko mi jak nie wiem ze sobą.
    Na lewym boku synek nie da mi poleżeć, kopie jak tylko próbuję.
    Jutro kontrolne USG :) Doczekać się nie mogę.

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wlasnie siedzę i popijam sobie glukozę. W smaku okej pierwsze pol kubka pozniej coraz gorzej ale wypije. Lubię słodkie. Bardziej odstrasza mnie zapach. Jak woda z sola. A smak woda z cukrem zaprawiona wata cukrowa :) :D

Kasik2, Blu, Reni@ lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja mam tak samo :-) poza tym dobrze się czuję kiedy ćwiczę

To ja raczej ćwiczę jak muszę :D a po ciąży ćwiczenia na brzuszek szybko działają, to super motywuje!

Uśpię małą to wrzucę zdjęcie brzucha ;) mi już dawno zasłonił wszystko na dole, nie mówiąc o biuście który już nie wiem ile rozmiarów urósł o.O

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piona, ja też dziś robię krzywą. Wcisnelam pół cytryny do tego i dało się wypić ;-)

adrenalina lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3rr84aim9vi8_t.jpg

Przepraszam, nie wiem dlaczego jest w poziomie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 08:54

pielegniarka_w_mundurze, Asia_08, Pumpkin, Chwilka84, India9, kasia_1988, szynszyl, kehlana_miyu, Jola1985, Dea28 lubią tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu fajny brzuchol :-) i tak jak mój jest już większy niż biust
    A gdzie tu jeszcze do porodu!

Blu lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście uważam, że takie brzuszki powinny wyskakiwać już w 4 miesiącu ciąży a nie w 7. ;) Cudownie jest je oglądać. I powiem wam, że nawet moje +13kg nie znaczy za wiele, jak widzę w lustrze mój piękny brzuszek :) Później oczywiście zaczynam psioczyć na niego - trudno założyć skarpetki, nogę podnieść żeby do wanny wejść, wstać z łóżka, przekręcać się w nocy z boku na bok... ALE i tak warto :)

Miłego dnia dziewczyny!

adrenalina, Blu, Kasik2, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na glukozie.

Z tych mniej przyjemnych rzeczy to ja mam na plusie 6, 5 kg. Masakra.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4,5kg, czyli obecnie 58,5kg. Powoli czuję się jak małe słoniątko, choć podobno wylądam bardzo dobrze i wszytkie kilogramy poszły mi w brzuch i cycki (co mnie cieszy bo te miałam bardzo małe). Mam ogromną nadzieję, że po porodzie nie będę miała jakichś gratisowych kilogramów, moja mama wychodząc ze szpitala ważyła dokładnie tyle co przed ciążą, mam nadzieję, że to dobra wróżba :)

Wszystkiego dobrego dla wizytujących w tym tygodniu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:28

Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • walleriana Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... ja mialam 2 tyg temu 9 kg na plusie..
    ale co sie dziwić cale zycie mialam tendecje do tycia.. przez ostatnie lata uprawialam sporty i wagę utrzymywałam..Ale jak tylko sobie pofolgowalam od razu na mnie wchodziło.. Najgrosze ze wchodzi od pasa w dół...czy w kochanebiodra i uda... do tego puchną mi łydki wiec mowie Wam..czuje sie "cudownie"
    Jedynie w dlugich sukienkach czuje komfort własnego wyglądu...
    aktualnie ważę 69 kg przy wzroście 1.66. Mam nadzieje że max jaki przytyje to jeszcze 5-6 kg..biorąc pod uwagę ze jeszcze 3 miesiece przed nami..

A przeciez jem normalnie nie obżeram się ale trudno nie tyć jak sie siedzi lub leży.. bo nie moge przeciążac organizmu :/

Ale..tak jak wszytskie tu piszecie.. Dziecko najwazniejsze, a kg? zawsze mozna zgubić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 11:02

Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Blu fajny brzuchol :-) i tak jak mój jest już większy niż biust
    A gdzie tu jeszcze do porodu!

Śmieje się, że jak siedzę to mam balkon dla cycków ;) do porodu miałam niewiele większy poprzednim razem :d ale sprawdził mi się jeden przesąd, teraz mam brzuch bardzo do przodu, taki szpic, ale kości od miednicy czuje :) z córa miała okrąglejszy, ale nie aż taki do przodu. Nie chwalimy się ze będzie chlopiec, a i tak wszyscy zgadują :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny po tych krzywych cukrowych żyjecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu

ale powiem ze cos w tym jesg, bo ja w 1 ciazy z cora tez mialam brzuch bardziej okraglejszy i taki rozlany w strone bokiw, a traz bede miec syna i brzuch wlasnie dl przodu wydaty w taki szpic dosłownie jak arbuz wyglada

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kontrolne usg mam rowno za tydzien o tej godzinie, juz doczekac sie nie moge bo 5 tygodni malego nie widzialam :) to mi sie dluzyc ten tydzien bedzie

• India9 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba rośnie tak samo jak z synem, ale ciężko to ocenić po prawie 6 latach.
    Jak dla mnie glukoza jest fuj, ciężko się pije. Jak się czujecie po ?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszym synem małam mniejszy na tym etapie ciąży mimo iż miałam 4 kg więcej juz. Ale kształt podobny, rosnie do przodu.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuszek w takim ksztalcie pileczki arbuza jak pisze Sarcia a bedzie dziewczynka, poprzednio bylo identycznie
    Kolezanki w pracy obstawialy ze chlopak i grubo pomylily sie przegrywajac duza tabliczke czekolady ;-)
    Kol z pracy co jest 2.5 tyg przed mna ma brzuch rozlany na boki i oczekuje syna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 14:47

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o glukozę to pierwsze pol kubka nawet w miarę :) lubię słodkie konsystencja i zapach mi nie odpowiadały. Moze dlatego ze byłam bardzo bardzo głodna i przełknęlabym wszystko co by mi dali :D z druga połowa było gorzej.
    Pozniej mnie troche mdlilo wiec musiałam sie czymś zając zeby nie myślec o wymiotach. Bo bałam sie ze jeszcze raz bede musiała iść na to badanie.
    Jak juz beda wyniki w necie to wrzucę to pomożecie zinterpretować jak sie znacie.

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ