X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu
    Tez bym chciuala miec takie zmartwienie zeby nie przekroczyc 70 , szczerze zazdroszcze bo ja ciaze zaczynalam z waga 77,8 a teraz waze 83,7 i modle sie zeby nie przekroczyc 90 bo nigdy w zyciu tyle nie wazylam, a z 1 corcia wazylam 69 kg, wiec po niej zostalo mi 7 niezgubionych leniwych kilogramow, ale szczerze mam to w nosie , wyglad zewnetrzny po porodzie obchodzi mnie najmniej wazne zeby dziecko bylo zdrowe a porod bez komplikacji, a waga sie zajme jak przyjdzie na to czas w kocu po urodzeniu 2 dzieci mam prawo wygladac inaczej czy odrobine gorzej niz kobiety ktore dzieci nie maja albo maja po 1 dzieciatku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiscie uwazam ze mamy chore czasy....ze zmartwieniem kazdej kobiety jest to jak najszybciej zrzucic zbedne kilogramy, ja wam powiem ze mnie osobiscie ta nagonka na bycie fit and healthy najzwyczajniej w swiecie meczy, boje sie ze po porodzie Lewandowska z Chodakowska wyskocza mi z lodowki! o.O

Reni@, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ogolem ile przybralyscie na wadze od poczatku ciazy? :)

Ja 2 kg. Jem normalnie, w dodatku leze wiec nie wiem czemu tak mało. Pewnie za niedługo nadrobię ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kasia! Znajoma

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam krzywą już w 10 tc i od tego 13 tc jestem pod opieką diabetologa. Dostaję receptę na paski i płacę 12 zł za 50 szt. Lancety kupuje sama.
    Moja diabetolog co drugą wizytę pisze zaświadczenie do gin o postępach w leczeniu.
    O cukry dbam bardzo. Jem to co podano mi na szkolenie i dodatkowo te produkty, z którymi sama poeksperymentowałam. Moja hemoglobina glikowana ostatnio była 4,9% więc cieszę się bardzo.

Waga od początku ciąży + 1,2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:14

km5suay31n7mm376.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odczuwam presji otoczenia, żeby być szczupłą zawsze. Sama mam motywację, żeby dobrze się czuć w swoim ciele. Po 1 porodzie nic się nie zmieniło, wiec mam nadzieje, ze po drugim będzie tak samo ;) o mega diecie nie było mowy, bo karmiłam, ćwiczyłam sobie w domu jak się udało 2-3 razy w tygodniu i zostały mi 2 kg.

Chwilka84, Limerikowo, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu bardzo ładnie to ujełaś. Ja również ćwiczę i dbam o siebie dla siebie:)

Blu, India9, Jola1985, Dea28 lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +2,5 od poczatku, w czwartek na wadze wybilo 53,8 , mysle że 60 nie przekrocze do końca:)

Dea28 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja mam wizyte w środę wieczorem, dostanę skierowanie na krzywa i wszystko sie wyjaśni :( mam nadzieje ze nie mam cukrzycy chociaz przez ostatni tydzien tak mi brzuch urósł ze szok! Sama nie moge w ro uwierzyc, takze liczę na to ze to mały tak urósł sam z siebie a nie od cukrów:/
    Luiza nie martw się. 3mam kciuki żeby było dobrze. Ja w piątek rano wstałam z okropnym bólem w pachwinach, płakałam bo nie mogłam dojść do łazienki na siku, przeszło we wtorek. Okazało się, że przez 5 dni mi brzuch rósł, a na wadze pokazało +2kg (ale od ost. wizyty do wtorku).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 20:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +6 czyli obecnie ważę 52.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +17 wazę 80kg :)
    Ja jutro idę na krzywa cukrowa tydz temu synek ważył juz 975g. Przez dwa tyg przybyło mu ponad 400g.
    Trzymajcie kciuki.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    U mnie +17 wazę 80kg :)
    Ja jutro idę na krzywa cukrowa tydz temu synek ważył juz 975g. Przez dwa tyg przybyło mu ponad 400g.
    Trzymajcie kciuki.

Powodzenia, dobrych wyników

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży przytyłam +5 kg.
    Zgadzam się z Blu, wagę i centymetry kontroluje dla siebie, domyślam się że moje ciało zmieni sie po ciąży, ale chciałabym jednak dobrze wyglądać przede wszystkim dla siebie i meża:)Nie ograniczam się na razie z niczym ale chcę mieć to pod kontrolą.

Blu, Beattkie, aneta93 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam jakieś 12 :) jem co chce, co sobie przytyje to sobie schudne.

Limerikowo, adrenalina, Pumpkin, lu.iza, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja mam wizyte w środę wieczorem, dostanę skierowanie na krzywa i wszystko sie wyjaśni :( mam nadzieje ze nie mam cukrzycy chociaz przez ostatni tydzien tak mi brzuch urósł ze szok! Sama nie moge w ro uwierzyc, takze liczę na to ze to mały tak urósł sam z siebie a nie od cukrów:/

lu.iza mi też brzuch sporo urósł ostatnio. Jeszcze niedawno piersi wystawały przed brzuch, a już teraz brzuch idzie pierwszy, masakra jak to szybko się zmienia. Ja po wakacjach idę na krzywą cukrową, już mi niedobrze jak o tym pomyślę, ale przeżyję to jakoś byleby wyniki były dobre.

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam 5 kg a startowałam z wagą 59 kg, czyli mam teraz 64. Bardzo chciałabym nie dobić do 70, ale pewnie będzie ciężko :/ Ja akurat wagą przejmuję się bardzo. W 2012 roku jak brałam ślub to ważyłam 49 kg a teraz ponad 60. Mam postanowienie, że pod koniec października rodzę, a po nowym roku biorę się za siebie. Wiadomo, wygląd nie jest najważniejszy, ale na pewno nie jest zupełnie nieistotny.

l54t4dr.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na plusie 9kg I tez nie narzekam ze musze byc super fit w ciazy
    lepiej bym przybierala normalnie niz miala potem problem np hipotroficzne dziecko
    rozumiem te kobiety co musza trzymac cukrzycowa dietke I podziwiam je, bo ja nigdy na zadnej diecie nie bylam I nie pisze sie

przy corce przytylam 17kg I w 8mcy juz ich nie bylo dzieki spacerkom z wozeczkiem I tez temu ze corcia przykleila sie do serducha/rak I zjesc nie dala dopoki maz z pracy po 5 nie wrocil, wiec bylam na plynnym jedzeniu glownie

rzeczywiscie momentami w tv I innych mass mediach widze presje na kobiety by byly super fit szczuple a czesto gesto kosztem zdrowia I kieszeni :kup ten a ten suplemet I lykaj ...Na zdrowie

a juz scenka jak ksiezna Kate po paru h od porodu jest promienna, z super fryzem , na szpileczach, umalowana w ogole do mnie nie przemawia jak tylko angielska sciemka na przeciwbolowych na sile

ost czytalam Newsweeka Historie I tam byla bryt propaganda odlonieta jeszcze w czasie II wojny swiatowej: przyszla krolowa w czystm kombinezonie I wypolerowanych lakierkach niby zmieniala nieublocone kolo w blyszczacej ciezarowce..

ok jak ktos ma czas, kase I sile by cwiczyc z E. Chodakowska super sprawa, ja sama bylam na 3 kursach zumby ale najlepsza zumbe to mam jedna jak sie po hotelu nabiegam dogladajac biznesu

a teraz maz ma taniec z mopem na dole domu :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie Polki, Francuzki to sa super szczuple I przywiazuja duza wage do
    wygladu, mimo ze teraz jednak widac plage otylosci w jednym I drugim kraju

jak bylismy w Marsylli z 3 lata temu to wystarczylo przejsc sie deptakiem w centrum I oko zawieszalo sie glownie na juz otylych fr nastolatkach a teraz w POz to sciezka kolo parku Wilsona z malymi kolonistami I przedszkolakami I liczylam ,ze mniej wiecej na grupe 15-18 dziecci juz u 3 bylo widac extra kg

badz co badz nie popadajac w gruba przesade I nie zajadajac sie fast foodami jesli ktos ma klopot z akceptacja swoich kilku nadprogramowych kg to wystarczy lot na Wyspy, tu nosi sie wszystko mimo ze tam I owdzie cialko odstaje dosc mocno ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam na razie około 5 kg, więc chyba w miarę spoko, ale i tak czuję się jak słonik ;). Też mam plan pomęczyć się Chodakowską jak już dojdę do siebie po porodzie. Zresztą mam takie doświadczenia: po Nowym Roku postanowiłam zrzucić oponkę z brzucha. Włączałam sobie Chodakowską co drugi dzień i ćwiczyłam. Siódme poty się ze mnie lały. Po kilku seriach poczułam się lepiej. Zaczęły mi te ćwiczenia wychodzić . Na przełomie stycznia i lutego znów miałam kryzys. Strasznie szybko się męczyłam, za każdym razem było coraz gorzej... Koło 8 lutego zaprzestałam ćwiczeń, a 15 dowiedziałam się, że jestem w ciąży! Wygląda na to, że zaszłam w nią pod koniec stycznia... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 00:11

Blu, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6,5 kg do przodu.
    A do konca ciąży:
    "Średnio od 3 do 4 kg to waga dziecka. Ponadto, macica zajmuje od 1 do 1,5 kg, wody płodowe i łożysko – 1,5 kg, piersi – 400 g, objętość krwi wzrasta o ok. 1,5kg, rezerwy tłuszczu w organizmie (te, które się gromadzą na potrzeby karmienia i wyżywienia dziecka w okresie prenatalnym) – od 2 do 3 kg, zmagazynowana dodatkowa woda w organizmie."

Limerikowo lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    India

hahah nie ma co sie przejmowac waga :) Ja z corcia w ciazy 4 lata temu jak szlam do porodu to mialam 15 kg na plusie i wydawalo mi sie ze jestem słoniem XD
    Teraz wydaje mi sie ze mniej przybiore na wadze niz w 1 ciazy ale to sie okaze bo teraz najwieksze 3 miesiace pod wzgledem wzrostu maluszka i przybierania na wadze;)
    Ja w pierwzzej mialam na plusie ponad 18. :-) dlatego w tej chcialabym troche mniej ;-)
    No, ale sila wyzsza :P ile przybedzie tyle trzeba bedzie zrzucic :P

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ