X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy maści,które używam na poparzone nogi przez słońce i opuchnięte stopy Mogą wpłynąć jakoś na Moje dziecko Stosuje już je od pon ?:(

Dzwonilas do lekarza lub na IP tak jak radzilysmy? Sa różne masci i niektore mozna syosowac. Zawsze najlepiej upewnic sie u lekarza

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dzwonilam Pani w aptece powiedziała że mogę stosować A wizytę mam u swojej gin w pon Czy lepiej się udać z tym do lekarza rodzinnego ?:(

Maja
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wczorjaszej wizycie u urologa niestety obawy sie sprawdzily jestem kwalifikowana do cewnikowania na obie strony z tym ze urolog nie zalozy mi ecwnika musze byc pod nadzorem ginekologa bo musza mi monitorowac czy aby jak sie akcja porodowa zacznie wczesniej to beda w stanie zatzymac.We wtorek ide do ginekologa bo wraca z urlopu i on podejmie decyzje,Jesli bedzie cewnik to dokonca do roziazania.

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Nie dzwonilam Pani w aptece powiedziała że mogę stosować A wizytę mam u swojej gin w pon Czy lepiej się udać z tym do lekarza rodzinnego ?:(
    Jeżeli farmaceutka powiedziała że można to ja nie widzę problemu

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    jestem po wczorjaszej wizycie u urologa niestety obawy sie sprawdzily jestem kwalifikowana do cewnikowania na obie strony z tym ze urolog nie zalozy mi ecwnika musze byc pod nadzorem ginekologa bo musza mi monitorowac czy aby jak sie akcja porodowa zacznie wczesniej to beda w stanie zatzymac.We wtorek ide do ginekologa bo wraca z urlopu i on podejmie decyzje,Jesli bedzie cewnik to dokonca do roziazania.

Bardzo współczuje Olu:(trzymam mocno kciuki, będzie dobrze , nie może być inaczej:*

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Olu, bardzo mi przykro, że musisz się tak męczyć. Trzymam kciuki, żeby to się wszystko jak najlepiej dla Ciebie udało.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, współczuję :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeżeli farmaceutka powiedziała że można to ja nie widzę problemu

Tez tak myślę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:

Ja również współczuję :( trzymam kciuki zeby mozna bylo wyjac cewnik wczesniej niz przed samym porodem

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam sie Ola, dasz radę! Zobacz ile juz masz za soba, juz niewiele zostało :) a pozniej bedziesz tulić maluszka i o wszystkich cierpieniach zapomnisz :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola masakra jakaś z tymi nerkami :/ nie ma szans, że szybciej ten stan zapalny uda się wyleczyć? Trzymam kciuki, żebyś nie musiała być podpięta do cewnika przez cały czas do rozwiązania!

A my dzisiaj mieliśmy mała uroczystość, zjechała się rodzinka i świętowaliśmy roczek Natalki ;) wiem, że to zabrzmi nieskromnie ale każdej z Was życzę takiego uczucia dumy, kiedy to zobaczycie swojego rocznego juz szkraba biegającego na równi z innymi dziećmi, śmiejącego się, a przecież tak niedawno przychodziła na świat i tylko leżała, jadła i spala :) bardzo się dzisiaj wzruszyłam, no niesamowicie szybko to minęło. Zaraz doczekamy się kolejnego urwiska i wtedy zacznie się dopiero zabawa ;)

A póki co jemy z Leonem lody, żeby chłopak tez poczuł, że siostra miała imprezę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:32

Chwilka84, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, Jola1985, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ola, mało optymistyczne wieści :-( współczuje
    ale zdrowie najważniejsze

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie ochłodzenie. Już mnie te upały męczyły.
    Kehlana, jak pęcherz?

Zaczęłam czuć jak mała wpycha mi stopy w bok, szczególnie gdy kładę się na boku.

Wczoraj odebraliśmy fotelik i adapter do wózka - mamy już komplet, jeśli chodzi o transport :-)

BYłam też u internisty i dostałam receptę na paski do glukometru - z 30% refundacją. Czy któras z Was się orientuje jaką refundację dostanę od diabetologa i czy ginekolog może wystawiać receptę na paski

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu - pierwsze urodziny są magiczne :-) Każde kolejne też. Moje dziecko idzie we wrześniu do szkoły, co prawda do zerówki, ale szkolnej i ciężko mi w to uwierzyć. Tak szybko to zleciało :-)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, jak to będzie obserwować wlasne dziecko. Jak patrzę na dzieci znajomych, to mam wrażenie, że one ciągle małe i małe, że chyba nigdy do szkoły nie pójdą. ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nol czas leci jak szalony, moja corka za nie cale 2 miesace konczy 4 lata i juz ciagle chodzi i mi o urodzinach swoich przypomina :) peeewnie ze bedzie miec gosci i imprezke a jakze ! No moj synus tez jak codzien daje czadu ostagnio bardzk uaktywnil sie akurat wtedy kiedy ja chce isc spac alecoz, jeszcze jakos wytrzymam te 3 miesiace :)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam jeden kombinezon grubszy a tak to takie polarowe milusie. Jak sie zrobi zimno to sie kupi. Poza tym wyprawke pomału czas kończyć. W tym tygodniu bede zamawiać kosmetyki dla dzieci plus rzeczy z apteki i dla siebie co nieco i zostanie wózek. Kosmetyki kupiłam z firmy Dzidziuś. jakoś nie jestem zwolenniczką tych wszystkich nowości :) nas mamy kąpały w Kaczuszce i nikt nie miał uczulenia :D

kehlana wyniki super. mi gin mówił żeby nie jeść białego pieczywa zreszta i tak zawsze jadłam ciemne ale z ciekawości spróbowałam wczoraj i cukier 164!!!! dobrze że na obiad gotowany kurczak i ryż z suszonymi pomidorkami i od razu spadek ufff, a Twoje bóle w podbrzuszu to możesz odczuwać skurcze Braxtona.

Chwilka ja mam nadzieje że moi beda spać wtedy co mama :D ja nie czytam składu kosmetyków używam tych co zazwyczaj choć w upały dodatkowo antyperspirant - antidral ale to jego sie używa raz na 3-4 dni.

Blu wszystkiego najlepszego dla córeczki! :)

India ja licze na grzeczne dzieci :) wczoraj sie troszke ożywiły jak leżałam i czytałam książke :) polecam normalnie nie moge sie od niej oderwać dlatego mnie tu mało :D Perfumy Kleopatry :) jeśli chodzi o paski mi wypisał ginekolog recepte i w aptece za paski które kosztują ponad 40zł zapłaciłam 12zł bo Pani powiedziała że to jest refundacja z rządu dla ciężarnych a gdybym w ogóle miała jeszcze recepte od diabetologa to zapłaciłabym 4zł.

szynszyl a no pewnie, a zwłaszcza że wczoraj sie dowiedziałam że koleżanka w ciaży, której lekarze nie dawali szans-praktycznie jest bez tarczycy i po niedawnej chemii :/ ciesze sie strasznie ich szczęściem :) już im powiedziałam, że po ubranka mogą przychodzić śmiało nawet jeśli będą mieć coreczke mam mnóstwo rzeczy unisex np. białych.

Ola będzie dobrze :* ja w środe ide do gina ma zaglądać czy mój stan zapalny sie wyleczył. Szkoda że to wizyta bez usg ale za to z ważeniem :( już jak orka chodze, a mój kochany mąż mi wczoraj dowalił że mam celulit na kolanach :/ to mu powiedziałam że jego synowie to zrobili. ech faceci... no ale co mam zrobić. smaruje i nawet to nie pomaga :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea no trudno mieć mały brzuszek będąc w ciąży z bliźniakami;)

Dea28 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sam brzuch nie jakiś ogromny choć zdania są podzielone jedni mówią że mały a inni sie pytają czy na dniach rodze :D ale strasznie mi kg w nogi poszły :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, teraz to się kg nie przejmuj ;-) Zgubisz po ciąży :-)
    Ja uwielbiam czytać książki, ale w domu jakoś nie mam czasu. Korzystam z dojazdów do(i powrotów z )pracy. Ja teraz czytam "Ultramaratończyk" i bardzo lubię książki o tematyce górskiej(opisy wypraw) i o biegaczach oraz horrory, thrillery i tego typu ;-)
    No i widzisz Dea, to muszę gina o receptę ścignąć. Nie wiem czemu idrazu mi nie wypisał wiedząc, że mam glukometr w domu.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: