Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja123 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy maści,które używam na poparzone nogi przez słońce i opuchnięte stopy Mogą wpłynąć jakoś na Moje dziecko Stosuje już je od pon ?
Dzwonilas do lekarza lub na IP tak jak radzilysmy? Sa różne masci i niektore mozna syosowac. Zawsze najlepiej upewnic sie u lekarza
-
jestem po wczorjaszej wizycie u urologa niestety obawy sie sprawdzily jestem kwalifikowana do cewnikowania na obie strony z tym ze urolog nie zalozy mi ecwnika musze byc pod nadzorem ginekologa bo musza mi monitorowac czy aby jak sie akcja porodowa zacznie wczesniej to beda w stanie zatzymac.We wtorek ide do ginekologa bo wraca z urlopu i on podejmie decyzje,Jesli bedzie cewnik to dokonca do roziazania.
-
nick nieaktualny
-
Ola_85 wrote:jestem po wczorjaszej wizycie u urologa niestety obawy sie sprawdzily jestem kwalifikowana do cewnikowania na obie strony z tym ze urolog nie zalozy mi ecwnika musze byc pod nadzorem ginekologa bo musza mi monitorowac czy aby jak sie akcja porodowa zacznie wczesniej to beda w stanie zatzymac.We wtorek ide do ginekologa bo wraca z urlopu i on podejmie decyzje,Jesli bedzie cewnik to dokonca do roziazania.
Bardzo współczuje Olu:(trzymam mocno kciuki, będzie dobrze , nie może być inaczej:* -
Ola_85 wrote:jestem po wczorjaszej wizycie u urologa niestety obawy sie sprawdzily jestem kwalifikowana do cewnikowania na obie strony z tym ze urolog nie zalozy mi ecwnika musze byc pod nadzorem ginekologa bo musza mi monitorowac czy aby jak sie akcja porodowa zacznie wczesniej to beda w stanie zatzymac.We wtorek ide do ginekologa bo wraca z urlopu i on podejmie decyzje,Jesli bedzie cewnik to dokonca do roziazania.
-
Ja również współczujętrzymam kciuki zeby mozna bylo wyjac cewnik wczesniej niz przed samym porodem
-
Ola masakra jakaś z tymi nerkami
nie ma szans, że szybciej ten stan zapalny uda się wyleczyć? Trzymam kciuki, żebyś nie musiała być podpięta do cewnika przez cały czas do rozwiązania!
A my dzisiaj mieliśmy mała uroczystość, zjechała się rodzinka i świętowaliśmy roczek Natalkiwiem, że to zabrzmi nieskromnie ale każdej z Was życzę takiego uczucia dumy, kiedy to zobaczycie swojego rocznego juz szkraba biegającego na równi z innymi dziećmi, śmiejącego się, a przecież tak niedawno przychodziła na świat i tylko leżała, jadła i spala
bardzo się dzisiaj wzruszyłam, no niesamowicie szybko to minęło. Zaraz doczekamy się kolejnego urwiska i wtedy zacznie się dopiero zabawa
A póki co jemy z Leonem lody, żeby chłopak tez poczuł, że siostra miała imprezęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:32
Chwilka84, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, Jola1985, Dea28 lubią tę wiadomość
-
współczuje
ale zdrowie najważniejsze -
Nareszcie ochłodzenie. Już mnie te upały męczyły.
Kehlana, jak pęcherz?
Zaczęłam czuć jak mała wpycha mi stopy w bok, szczególnie gdy kładę się na boku.
Wczoraj odebraliśmy fotelik i adapter do wózka - mamy już komplet, jeśli chodzi o transport
BYłam też u internisty i dostałam receptę na paski do glukometru - z 30% refundacją. Czy któras z Was się orientuje jaką refundację dostanę od diabetologa i czy ginekolog może wystawiać receptę na paski -
nick nieaktualnyNol czas leci jak szalony, moja corka za nie cale 2 miesace konczy 4 lata i juz ciagle chodzi i mi o urodzinach swoich przypomina
peeewnie ze bedzie miec gosci i imprezke a jakze ! No moj synus tez jak codzien daje czadu ostagnio bardzk uaktywnil sie akurat wtedy kiedy ja chce isc spac alecoz, jeszcze jakos wytrzymam te 3 miesiace
-
No ja właśnie mam jeden kombinezon grubszy a tak to takie polarowe milusie. Jak sie zrobi zimno to sie kupi. Poza tym wyprawke pomału czas kończyć. W tym tygodniu bede zamawiać kosmetyki dla dzieci plus rzeczy z apteki i dla siebie co nieco i zostanie wózek. Kosmetyki kupiłam z firmy Dzidziuś. jakoś nie jestem zwolenniczką tych wszystkich nowości
nas mamy kąpały w Kaczuszce i nikt nie miał uczulenia
kehlana wyniki super. mi gin mówił żeby nie jeść białego pieczywa zreszta i tak zawsze jadłam ciemne ale z ciekawości spróbowałam wczoraj i cukier 164!!!! dobrze że na obiad gotowany kurczak i ryż z suszonymi pomidorkami i od razu spadek ufff, a Twoje bóle w podbrzuszu to możesz odczuwać skurcze Braxtona.
Chwilka ja mam nadzieje że moi beda spać wtedy co mamaja nie czytam składu kosmetyków używam tych co zazwyczaj choć w upały dodatkowo antyperspirant - antidral ale to jego sie używa raz na 3-4 dni.
Blu wszystkiego najlepszego dla córeczki!
India ja licze na grzeczne dzieciwczoraj sie troszke ożywiły jak leżałam i czytałam książke
polecam normalnie nie moge sie od niej oderwać dlatego mnie tu mało
Perfumy Kleopatry
jeśli chodzi o paski mi wypisał ginekolog recepte i w aptece za paski które kosztują ponad 40zł zapłaciłam 12zł bo Pani powiedziała że to jest refundacja z rządu dla ciężarnych a gdybym w ogóle miała jeszcze recepte od diabetologa to zapłaciłabym 4zł.
szynszyl a no pewnie, a zwłaszcza że wczoraj sie dowiedziałam że koleżanka w ciaży, której lekarze nie dawali szans-praktycznie jest bez tarczycy i po niedawnej chemiiciesze sie strasznie ich szczęściem
już im powiedziałam, że po ubranka mogą przychodzić śmiało nawet jeśli będą mieć coreczke mam mnóstwo rzeczy unisex np. białych.
Ola będzie dobrze :* ja w środe ide do gina ma zaglądać czy mój stan zapalny sie wyleczył. Szkoda że to wizyta bez usg ale za to z ważeniemjuż jak orka chodze, a mój kochany mąż mi wczoraj dowalił że mam celulit na kolanach
to mu powiedziałam że jego synowie to zrobili. ech faceci... no ale co mam zrobić. smaruje i nawet to nie pomaga
-
nick nieaktualny
-
Dea, teraz to się kg nie przejmuj
Zgubisz po ciąży
Ja uwielbiam czytać książki, ale w domu jakoś nie mam czasu. Korzystam z dojazdów do(i powrotów z )pracy. Ja teraz czytam "Ultramaratończyk" i bardzo lubię książki o tematyce górskiej(opisy wypraw) i o biegaczach oraz horrory, thrillery i tego typu
No i widzisz Dea, to muszę gina o receptę ścignąć. Nie wiem czemu idrazu mi nie wypisał wiedząc, że mam glukometr w domu.