Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_85 wrote:dziewczyny czy wy na gluzkoze mialyscie skierowanie??poszłam do laboratorium i okazalo sie ze pani mi nie pobierze krwi bo nawet jak jest pełnopłatne to musze iec skierowanie
Ola ja chodzę prywatnie a i tak skierowanie lekarz mi wypisuje. Powiedział mi, że niektóre laboratoria nie robią tego badania bez skierowania, nie wiem czemu. Osobiście to dla mnie dziwne, no ale jak widać tak jest. -
Renia, fajnie masz z tymi harcami:)mój mały tez szaleje,ale z brzucha raczej wyskoczyć nie chce. Uwielbiam to uczucie jak sie kreci:)
Dzisiaj bylam na godzinnym spacerku i normalnie kręgosłup mnie mega nachrzania,w dolnym odcinku, czy to normalne?
Ja byłam juz na krzywej,wyniki raczej ok,ale w sobotę mam wizytę, zobaczymy co powie lekarz. Juz nie mogę się doczekać jak zobaczę Maluszka.
-
Chwilka mnie coraz częściej bolą plecy właśnie w dolnej części. A teraz w weekend miałam gości i sprzątałam trochę, polatałam poschylana z mopem to się potem nie mogłam normalnie wyprostować
Jak dłużej siedzę to sobie biorę poduszkę albo dwie pod plecy i jest dużo lepiej.
Co do ruchów dziecka to powiem Wam, że te pierwsze ruchy to odczuwałam bardzo dziwnie, nie było to dla mnie przyjemne do końca, strasznie dziwnie się czułam. Ale teraz czekam na każdego kopniaka z utęsknieniem -
Kai wrote:Ja dzwoniłam do diagnostyki i też mi kazali przyjść ze skierowaniem. A tak z innej beczki, fajną kiecke sobie w h&m kupiłam dziś za 30 zł.
Kai, ale w dziale ciążowym H&M? Mają jakieś promocje teraz czy po prostu taka tania była? Ja w tym tygodniu idę na wielkie zakupy bo 11 lipca wybywam na wakacje a cholercia nie mam się w co ubrać. -
nick nieaktualnyHmm co do tej krzywej , to u mnie w labo robia najpierw pobranie na czczo i jesli wynik wyjdziew normie dopiero podaja glukpze, takze ja po 1 pobranij czekalam 30 minut na wynik na czczo, mialam w normie to dopiero mi zrobilk i pldali glukoze, bo babka mowila ze jesli wynik na czczl bylby nie prawidlpwy nie mogla by mnke obciazyc flukoza, pewnie dlatego nie musialam miec skierowania, bo w labo maja to w ten sposob roziwazane
-
elficzka wrote:U mnie na obciążenie glukoza też chcą skierowanie (nawet prywatnie), bo to inwazyjne badanie i wbrew pozorom nie takie bezpieczne..
Adrenalina 99 to norma na czczo, coś Ci pokickaly panie z lab. -
Diewuszka86, właśnie mam takie samo uczucie,że nie mogę się ruszyc , jak tylko cos więcej porobię. I jak wstaje to też jak jakaś babcia,muszę się z 15 min rozruszać,aby przestało mnie bolec. Ale czytam teraz, że to więzadła miednicy sie rozluźniają i dlatego.
A mam pytanko do doświadczonych mam, co powinnam kupić do pierwszej apteczki dla maluszka?
I odnośnie pierwszej butelki, jaka firme polecacie, widziałam firmy Lovi taki ze smoczkiem dynamicznym, niby niekolkowym, ale nie wiem czy to nie jakiś chwyt reklamowy:P
A dzisiaj mój syn serwuje mi "masaż" pęcherza, prawie przez cały dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:10
-
diewuszka86 wrote:Kai, ale w dziale ciążowym H&M? Mają jakieś promocje teraz czy po prostu taka tania była? Ja w tym tygodniu idę na wielkie zakupy bo 11 lipca wybywam na wakacje a cholercia nie mam się w co ubrać.
.
-
sarcia123 wrote:Hmm co do tej krzywej , to u mnie w labo robia najpierw pobranie na czczo i jesli wynik wyjdziew normie dopiero podaja glukpze, takze ja po 1 pobranij czekalam 30 minut na wynik na czczo, mialam w normie to dopiero mi zrobilk i pldali glukoze, bo babka mowila ze jesli wynik na czczl bylby nie prawidlpwy nie mogla by mnke obciazyc flukoza, pewnie dlatego nie musialam miec skierowania, bo w labo maja to w ten sposob roziwazane
Ja mialam skierowanie ale i tak mierzyli mi glukometrem przed pierwszym pobraniem i wypiciem glukozyk84 lubi tę wiadomość
-
Chwilka84
Na pewno sol fizjologiczna lub woda morska do noska, aspirator (np Frida),jakis krem do pupy, Octenisept lub gaziki leko do pielegnacji pępka (różne są zalecenia) i kurcze sama juz nie pamietam co jeszcze. Muszę zrobic sobie listę
Jesli chodzi o butelki mialam Avent Natural i byly ok. Teraz tez kupię takie chociazby ze względu na to że mam laktator do kompletu. Widzialam te z Lovi i tez bardzo fajne są. A jeśli chodzi o kolki to chyba zadna butelka tak naprawde nie spowoduje ze ich nie będzie. Jak mają byc to będąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:32
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:A mnie straszjie boli kosc ogonowa taki bol od polowy plecow az do polowy posladkow i tez nie mam na to sposobu :$
Dokładnie mam to samo:( ide w czw do kolezanki, fizjoterapeutki, moze mnie oklei takimi specjalnymi plastrami, żeby trochę odciążyć.
-
A mnie strasznie dzis bolalo w zebrach po prawej stronie, ta rosnaca macica daje mi popalić ostro....
Szyjka może się skracać nawet bez skurczy, zdarza się że jest niewydolna, poza tym kilka twardnien brzucha na naszym etapie to juz norma, gorzej jak jest ich sporo i sa bolesne.
Dzis miałam miec wizytę u gina a mu wyskoczył dyżur w szpitalu i ooo... Musze czekać 2 dni dłużej
Butelkę tez mam avent, cieszę się ze chwalicie:-)