X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cztery tyg temu miałam tylko na zewnątrz a dzisiaj mam rozwarcie zewnętrzne i stopniowe rozwieranie ujścia wewnętrznego do 5 mm.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny czy wy na gluzkoze mialyscie skierowanie??poszłam do laboratorium i okazalo sie ze pani mi nie pobierze krwi bo nawet jak jest pełnopłatne to musze iec skierowanie :/

Ola ja chodzę prywatnie a i tak skierowanie lekarz mi wypisuje. Powiedział mi, że niektóre laboratoria nie robią tego badania bez skierowania, nie wiem czemu. Osobiście to dla mnie dziwne, no ale jak widać tak jest.

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, fajnie masz z tymi harcami:)mój mały tez szaleje,ale z brzucha raczej wyskoczyć nie chce. Uwielbiam to uczucie jak sie kreci:)

Dzisiaj bylam na godzinnym spacerku i normalnie kręgosłup mnie mega nachrzania,w dolnym odcinku, czy to normalne?

Ja byłam juz na krzywej,wyniki raczej ok,ale w sobotę mam wizytę, zobaczymy co powie lekarz. Juz nie mogę się doczekać jak zobaczę Maluszka.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam do diagnostyki i też mi kazali przyjść ze skierowaniem. A tak z innej beczki, fajną kiecke sobie w h&m kupiłam dziś za 30 zł.:-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mnie coraz częściej bolą plecy właśnie w dolnej części. A teraz w weekend miałam gości i sprzątałam trochę, polatałam poschylana z mopem to się potem nie mogłam normalnie wyprostować :/ Jak dłużej siedzę to sobie biorę poduszkę albo dwie pod plecy i jest dużo lepiej.

Co do ruchów dziecka to powiem Wam, że te pierwsze ruchy to odczuwałam bardzo dziwnie, nie było to dla mnie przyjemne do końca, strasznie dziwnie się czułam. Ale teraz czekam na każdego kopniaka z utęsknieniem :)

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja dzwoniłam do diagnostyki i też mi kazali przyjść ze skierowaniem. A tak z innej beczki, fajną kiecke sobie w h&m kupiłam dziś za 30 zł.:-)

Kai, ale w dziale ciążowym H&M? Mają jakieś promocje teraz czy po prostu taka tania była? Ja w tym tygodniu idę na wielkie zakupy bo 11 lipca wybywam na wakacje a cholercia nie mam się w co ubrać.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm co do tej krzywej , to u mnie w labo robia najpierw pobranie na czczo i jesli wynik wyjdziew normie dopiero podaja glukpze, takze ja po 1 pobranij czekalam 30 minut na wynik na czczo, mialam w normie to dopiero mi zrobilk i pldali glukoze, bo babka mowila ze jesli wynik na czczl bylby nie prawidlpwy nie mogla by mnke obciazyc flukoza, pewnie dlatego nie musialam miec skierowania, bo w labo maja to w ten sposob roziwazane

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elficzka wrote:
    U mnie na obciążenie glukoza też chcą skierowanie (nawet prywatnie), bo to inwazyjne badanie i wbrew pozorom nie takie bezpieczne..

Adrenalina 99 to norma na czczo, coś Ci pokickaly panie z lab. :)
    tez mi pani w labo tak powiedziala ze duza dawka glukozy i jest ryzykowne i musze miec skierowanie na obciazenie.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka86, właśnie mam takie samo uczucie,że nie mogę się ruszyc , jak tylko cos więcej porobię. I jak wstaje to też jak jakaś babcia,muszę się z 15 min rozruszać,aby przestało mnie bolec. Ale czytam teraz, że to więzadła miednicy sie rozluźniają i dlatego.

A mam pytanko do doświadczonych mam, co powinnam kupić do pierwszej apteczki dla maluszka?

I odnośnie pierwszej butelki, jaka firme polecacie, widziałam firmy Lovi taki ze smoczkiem dynamicznym, niby niekolkowym, ale nie wiem czy to nie jakiś chwyt reklamowy:P

A dzisiaj mój syn serwuje mi "masaż" pęcherza, prawie przez cały dzień:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:10

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Kai, ale w dziale ciążowym H&M? Mają jakieś promocje teraz czy po prostu taka tania była? Ja w tym tygodniu idę na wielkie zakupy bo 11 lipca wybywam na wakacje a cholercia nie mam się w co ubrać.
    Tak,w dziale ciazowym. Byla na wyprzedaży, dlatego taka tania. Czerwona we wzorki :-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hmm co do tej krzywej , to u mnie w labo robia najpierw pobranie na czczo i jesli wynik wyjdziew normie dopiero podaja glukpze, takze ja po 1 pobranij czekalam 30 minut na wynik na czczo, mialam w normie to dopiero mi zrobilk i pldali glukoze, bo babka mowila ze jesli wynik na czczl bylby nie prawidlpwy nie mogla by mnke obciazyc flukoza, pewnie dlatego nie musialam miec skierowania, bo w labo maja to w ten sposob roziwazane

Ja mialam skierowanie ale i tak mierzyli mi glukometrem przed pierwszym pobraniem i wypiciem glukozy

k84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84
    Na pewno sol fizjologiczna lub woda morska do noska, aspirator (np Frida),jakis krem do pupy, Octenisept lub gaziki leko do pielegnacji pępka (różne są zalecenia) i kurcze sama juz nie pamietam co jeszcze. Muszę zrobic sobie listę

Jesli chodzi o butelki mialam Avent Natural i byly ok. Teraz tez kupię takie chociazby ze względu na to że mam laktator do kompletu. Widzialam te z Lovi i tez bardzo fajne są. A jeśli chodzi o kolki to chyba zadna butelka tak naprawde nie spowoduje ze ich nie będzie. Jak mają byc to będą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 22:32

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jutro za moją krzywą cukrową!

Reni@, Anoolka, India9, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia

ja mialam pobranie normalnie z zyly na czczo nie glukometrem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84

ja butelki uzywalam z Aventa tylko i wylacznie, teraz tez posfawie na te same :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie straszjie boli kosc ogonowa taki bol od polowy plecow az do polowy posladkow i tez nie mam na to sposobu :$

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Trzymajcie kciuki jutro za moją krzywą cukrową!
    Kciuki są! Polecam wziąć ze sobą połowę cytryny :-)

Reni@ lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A mnie straszjie boli kosc ogonowa taki bol od polowy plecow az do polowy posladkow i tez nie mam na to sposobu :$

Dokładnie mam to samo:( ide w czw do kolezanki, fizjoterapeutki, moze mnie oklei takimi specjalnymi plastrami, żeby trochę odciążyć.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Tak,w dziale ciazowym. Byla na wyprzedaży, dlatego taka tania. Czerwona we wzorki :-).

Lecę na łowy :D

l54t4dr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie dzis bolalo w zebrach po prawej stronie, ta rosnaca macica daje mi popalić ostro....
    Szyjka może się skracać nawet bez skurczy, zdarza się że jest niewydolna, poza tym kilka twardnien brzucha na naszym etapie to juz norma, gorzej jak jest ich sporo i sa bolesne.
    Dzis miałam miec wizytę u gina a mu wyskoczył dyżur w szpitalu i ooo... Musze czekać 2 dni dłużej
    Butelkę tez mam avent, cieszę się ze chwalicie:-)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ