X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Od razu w LuxMedzie. Nie korzystam już od dłuższego czasu w ogóle z publicznej służby zdrowia.
    A miałaś skierowanie do poradni czy też nie?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, pytałaś o wkładki laktacyjne wielorazowe. Ja zakupiłam juz muszle laktacyjne, maja otwory i bedzie mozna wietrzyć sutki jakby były jakies problemy, do tego tez mam wkładki laktacyjne wielorazowe, wszystkie aventu. Wyglądają fajnie, sa milusie ale nie mam pojęcia jak bedzie z przeciekaniem. Nie wiem ile mleka moze wypływać a one nie maja zadnych ceratek chyba

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powracam, po kilki dniach znów... nie nadrobię, nie ma szans... tak tylko okiem rzuciłam o czym dyskusja. Teraz czas zabiera mi planowanie 30. urodzin chłopa. I... bieganie po lekarzach. Nie mam sił na komputer.

Od dziś mam włączoną insulinę i dupa! Nie udało się uniknąć tego. Mimo leków, mimo diety... nie jestem w stanie zapanować nad cukrami na czczo. Się durne źle metabolizują i o! :P Ktoś jeszcze będzie się kuł? Oprócz tego standardowo glukometr (6x dziennie), dziennik posiłków, paski ketonowe i... dieta na 100%. Także tego... witaj przygodo!

A z fajniejszych rzeczy, kupiłam sobie szorty ciążowe z H&M, o mamo, jakie są wygodne. Polecam, polecam :)

Anoolka, marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Powracam, po kilki dniach znów... nie nadrobię, nie ma szans... tak tylko okiem rzuciłam o czym dyskusja. Teraz czas zabiera mi planowanie 30. urodzin chłopa. I... bieganie po lekarzach. Nie mam sił na komputer.

Od dziś mam włączoną insulinę i dupa! Nie udało się uniknąć tego. Mimo leków, mimo diety... nie jestem w stanie zapanować nad cukrami na czczo. Się durne źle metabolizują i o! :P Ktoś jeszcze będzie się kuł? Oprócz tego standardowo glukometr (6x dziennie), dziennik posiłków, paski ketonowe i... dieta na 100%. Także tego... witaj przygodo!

A z fajniejszych rzeczy, kupiłam sobie szorty ciążowe z H&M, o mamo, jakie są wygodne. Polecam, polecam :)
    Mialo być cytuj. Współczuję insuliny. Ja mam spodnie z hm i rewelacja :)

• Canario Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wszystkimi, odebrałam dziś wyniki krzywej i mam chyba najniższe z was wszystkich.
    Na czczo 65 po 1h 77 a po 2h 94. Generalnie uwielbiam wszystko co słodkie i nigdy sobie nic nie odmawiam dlatego jakaś dieta byłaby dla mnie straszna.

Na urlopie było super! Skóra lekko schodzi ale nie tak jak zwykle bo uważałam żeby nie przesadzac :)

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę o pierwszych butelakch i skusze sie na tomme tippee, dziękuje za podpowiedz i wskazówki:)

Co do pierwszych pieluch to na pewno kupie papersy.

Polecam tez dziewczyny smoczki kauczkowe, nie sa tanie i może super nie wyglądają bo ja płace 29 zł za pierwszy ale są bardzo higieniczne, bo w tych zwykłych brud zbiera się miedzy smoczkiem a tym plastikiem i ciężko wymyć. (dostałam taką podpowiedz od koleżanki)

Canario lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A miałaś skierowanie do poradni czy też nie?

Nie, nie brałam. Mój gin chciał mnie skierować do poradni przy CZMP, ale odmówilam, bo w naszym mieście ten szpital i personel mają tragiczne opinie. Poszłam sobie tak po prostu sama w LM.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka
    Smoczki masz na myśli te do butelek czy uspokajajace?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:04

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspakajające

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u pierwszego dziecka jak i teraz mam Lovi. Nie zdarzało mi się żeby sie az tak brudzily żeby nie mozna było umyć. A smoczki i tak trzeba wymieniać,bo za dlugie stosowanie jest niehigieniczne ale też się zużywają

Ale to mój wybór ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Ojjj 6 to malutko, mnie lekarz juz by kładł do szpitala na dożylne dokarmianie.
    Kochana spróbuj moze tego Floradix żelazo i witaminy. Dam znać jak moje wyniki po jego stosowaniu przez 3 Tyg. Zrobię badania ok 20 lipca.
    Tez cos wspominal o kroplowkach ale na razie doustna suplementacja tez mnie martwi taki wynik ale musze czekac do nastepnej wizyty co powie za tydzien

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zt tym piciem wody mam metlik najchetniej bym sie napila pije nawet w nocy! Oby przezyc jutrzejszy poranek jakos ;-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam resztę badań. Toxo się całe szczęście nie dorobilam, Tsh też w normie. Glukozy nie potrafię odczytać. Mam to w jakiś innych jednostkach, a opis jest tak pokrecony, że go nie rozumiem. Ratunku! Któraś z Was to rozczytuje? Moje wyniki:
    Na czczo 4,72 nmol/l
    Po 1h 8,34 nmol/l
    Po 2h 9,15 nmol/l

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja u pierwszego dziecka jak i teraz mam Lovi. Nie zdarzało mi się żeby sie az tak brudzily żeby nie mozna było umyć. A smoczki i tak trzeba wymieniać,bo za dlugie stosowanie jest niehigieniczne ale też się zużywają

Ale to mój wybór ;)

Reniu, te kauczukowe tez trzeba wymieniać i to nawet części bo szybciej się odkształca, chodzi mi o to, że w nich nie ma tej malutkiej szparki, gdzie najszybciej zbieraja się bakterie bo ślinka zalega.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, odebrałam resztę badań. Toxo się całe szczęście nie dorobilam, Tsh też w normie. Glukozy nie potrafię odczytać. Mam to w jakiś innych jednostkach, a opis jest tak pokrecony, że go nie rozumiem. Ratunku! Któraś z Was to rozczytuje? Moje wyniki:
    Na czczo 4,72 nmol/l
    Po 1h 8,34 nmol/l
    Po 2h 9,15 nmol/l

Kai ja mam wyniki w mmol/l to chyba nie to samo jak Ty?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kai ja mam wyniki w mmol/l to chyba nie to samo jak Ty?
    Ja tez miałam w mmol/l.
    Aby uzyskać wynik w mg/dl, wynik w mmol/l przemnaża się przez 18 i tyle.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:

Oj Visenna, wspolczuje.
    Pytalas kto sie z glukometrem zaprzyjaznia - ja.... :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wyglada na to, ze przekroczylas norme po 2 godz.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie do szpitala żeby obejrzeli moją szyjke. Jutro rano pojedziemy do instytutu matki i dziecka zobaczymy czy mnie przyjmą.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy pomimo ze wynik glukozy był zawyżony macie jakies złe wyniki moczu jesli chodzi o glukozę ? Bo ja mam dobre. I w necie pisza ze przed badaniem należy juz 3 dni przed nie jeść słodyczy inaczej wynik moze byc zawyżony. Mi o tym nikt nie powiedział i noe wiem wogole czy to prawda. Wizytę mam we wtorek. Ale postanowiłam ze przez cały tydz nie zjem nic słodkiego i poprostu bede jadła regularnie 6 posiłków dziennie i w poniedziałek jeszcze raz zrobię ta glukozę. I we wtorek na wizytę pójdę z dwoma wynikami bez diety i po tygodniowej diecie.
    A jak potrzeba skierowanie to chyba rodzinny mi powinien wypisać jak mu powiem o co chodzi ?

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ