X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Od razu w LuxMedzie. Nie korzystam już od dłuższego czasu w ogóle z publicznej służby zdrowia.
    A miałaś skierowanie do poradni czy też nie?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, pytałaś o wkładki laktacyjne wielorazowe. Ja zakupiłam juz muszle laktacyjne, maja otwory i bedzie mozna wietrzyć sutki jakby były jakies problemy, do tego tez mam wkładki laktacyjne wielorazowe, wszystkie aventu. Wyglądają fajnie, sa milusie ale nie mam pojęcia jak bedzie z przeciekaniem. Nie wiem ile mleka moze wypływać a one nie maja zadnych ceratek chyba

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powracam, po kilki dniach znów... nie nadrobię, nie ma szans... tak tylko okiem rzuciłam o czym dyskusja. Teraz czas zabiera mi planowanie 30. urodzin chłopa. I... bieganie po lekarzach. Nie mam sił na komputer.

Od dziś mam włączoną insulinę i dupa! Nie udało się uniknąć tego. Mimo leków, mimo diety... nie jestem w stanie zapanować nad cukrami na czczo. Się durne źle metabolizują i o! :P Ktoś jeszcze będzie się kuł? Oprócz tego standardowo glukometr (6x dziennie), dziennik posiłków, paski ketonowe i... dieta na 100%. Także tego... witaj przygodo!

A z fajniejszych rzeczy, kupiłam sobie szorty ciążowe z H&M, o mamo, jakie są wygodne. Polecam, polecam :)

Anoolka, marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Powracam, po kilki dniach znów... nie nadrobię, nie ma szans... tak tylko okiem rzuciłam o czym dyskusja. Teraz czas zabiera mi planowanie 30. urodzin chłopa. I... bieganie po lekarzach. Nie mam sił na komputer.

Od dziś mam włączoną insulinę i dupa! Nie udało się uniknąć tego. Mimo leków, mimo diety... nie jestem w stanie zapanować nad cukrami na czczo. Się durne źle metabolizują i o! :P Ktoś jeszcze będzie się kuł? Oprócz tego standardowo glukometr (6x dziennie), dziennik posiłków, paski ketonowe i... dieta na 100%. Także tego... witaj przygodo!

A z fajniejszych rzeczy, kupiłam sobie szorty ciążowe z H&M, o mamo, jakie są wygodne. Polecam, polecam :)
    Mialo być cytuj. Współczuję insuliny. Ja mam spodnie z hm i rewelacja :)

• Canario Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami wszystkimi, odebrałam dziś wyniki krzywej i mam chyba najniższe z was wszystkich.
    Na czczo 65 po 1h 77 a po 2h 94. Generalnie uwielbiam wszystko co słodkie i nigdy sobie nic nie odmawiam dlatego jakaś dieta byłaby dla mnie straszna.

Na urlopie było super! Skóra lekko schodzi ale nie tak jak zwykle bo uważałam żeby nie przesadzac :)

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam trochę o pierwszych butelakch i skusze sie na tomme tippee, dziękuje za podpowiedz i wskazówki:)

Co do pierwszych pieluch to na pewno kupie papersy.

Polecam tez dziewczyny smoczki kauczkowe, nie sa tanie i może super nie wyglądają bo ja płace 29 zł za pierwszy ale są bardzo higieniczne, bo w tych zwykłych brud zbiera się miedzy smoczkiem a tym plastikiem i ciężko wymyć. (dostałam taką podpowiedz od koleżanki)

Canario lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A miałaś skierowanie do poradni czy też nie?

Nie, nie brałam. Mój gin chciał mnie skierować do poradni przy CZMP, ale odmówilam, bo w naszym mieście ten szpital i personel mają tragiczne opinie. Poszłam sobie tak po prostu sama w LM.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka
    Smoczki masz na myśli te do butelek czy uspokajajace?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 17:04

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspakajające

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u pierwszego dziecka jak i teraz mam Lovi. Nie zdarzało mi się żeby sie az tak brudzily żeby nie mozna było umyć. A smoczki i tak trzeba wymieniać,bo za dlugie stosowanie jest niehigieniczne ale też się zużywają

Ale to mój wybór ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Ojjj 6 to malutko, mnie lekarz juz by kładł do szpitala na dożylne dokarmianie.
    Kochana spróbuj moze tego Floradix żelazo i witaminy. Dam znać jak moje wyniki po jego stosowaniu przez 3 Tyg. Zrobię badania ok 20 lipca.
    Tez cos wspominal o kroplowkach ale na razie doustna suplementacja tez mnie martwi taki wynik ale musze czekac do nastepnej wizyty co powie za tydzien

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zt tym piciem wody mam metlik najchetniej bym sie napila pije nawet w nocy! Oby przezyc jutrzejszy poranek jakos ;-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam resztę badań. Toxo się całe szczęście nie dorobilam, Tsh też w normie. Glukozy nie potrafię odczytać. Mam to w jakiś innych jednostkach, a opis jest tak pokrecony, że go nie rozumiem. Ratunku! Któraś z Was to rozczytuje? Moje wyniki:
    Na czczo 4,72 nmol/l
    Po 1h 8,34 nmol/l
    Po 2h 9,15 nmol/l

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja u pierwszego dziecka jak i teraz mam Lovi. Nie zdarzało mi się żeby sie az tak brudzily żeby nie mozna było umyć. A smoczki i tak trzeba wymieniać,bo za dlugie stosowanie jest niehigieniczne ale też się zużywają

Ale to mój wybór ;)

Reniu, te kauczukowe tez trzeba wymieniać i to nawet części bo szybciej się odkształca, chodzi mi o to, że w nich nie ma tej malutkiej szparki, gdzie najszybciej zbieraja się bakterie bo ślinka zalega.

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, odebrałam resztę badań. Toxo się całe szczęście nie dorobilam, Tsh też w normie. Glukozy nie potrafię odczytać. Mam to w jakiś innych jednostkach, a opis jest tak pokrecony, że go nie rozumiem. Ratunku! Któraś z Was to rozczytuje? Moje wyniki:
    Na czczo 4,72 nmol/l
    Po 1h 8,34 nmol/l
    Po 2h 9,15 nmol/l

Kai ja mam wyniki w mmol/l to chyba nie to samo jak Ty?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kai ja mam wyniki w mmol/l to chyba nie to samo jak Ty?
    Ja tez miałam w mmol/l.
    Aby uzyskać wynik w mg/dl, wynik w mmol/l przemnaża się przez 18 i tyle.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:

Oj Visenna, wspolczuje.
    Pytalas kto sie z glukometrem zaprzyjaznia - ja.... :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wyglada na to, ze przekroczylas norme po 2 godz.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie do szpitala żeby obejrzeli moją szyjke. Jutro rano pojedziemy do instytutu matki i dziecka zobaczymy czy mnie przyjmą.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy pomimo ze wynik glukozy był zawyżony macie jakies złe wyniki moczu jesli chodzi o glukozę ? Bo ja mam dobre. I w necie pisza ze przed badaniem należy juz 3 dni przed nie jeść słodyczy inaczej wynik moze byc zawyżony. Mi o tym nikt nie powiedział i noe wiem wogole czy to prawda. Wizytę mam we wtorek. Ale postanowiłam ze przez cały tydz nie zjem nic słodkiego i poprostu bede jadła regularnie 6 posiłków dziennie i w poniedziałek jeszcze raz zrobię ta glukozę. I we wtorek na wizytę pójdę z dwoma wynikami bez diety i po tygodniowej diecie.
    A jak potrzeba skierowanie to chyba rodzinny mi powinien wypisać jak mu powiem o co chodzi ?

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ