X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie śledzę swoje wyniki badań. Morfologia bez niespodzianek, ciągle za niskie erytrocyty, hemoglobina, hematokryt. Poziom żelaza i magnezu w normie. Za to mocz, dotychczas idealny, teraz beznadziejny. Nablonki plaskie, pasma sluzu, bakterie, leukocyty. Cholera, muszę sobie chyba jeszcze posiew zrobić. Mam wrażenie, że im bardziej o siebie dbam, tym mi gorsze wyniki wychodzą. Na wyniki krzywej i paru innych badań jeszcze czekam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tardyferon nie pomogl potem mialam zapisany hemofer tez jeszcze bardziej spadla hemoglobina teraz biore zelazek ale nie wiaze z nim nadzieii lekarz mowi dopoki dziecko rosnie nie panikujemy ale moja hemoglobina juz ma 6 tych jednostek w badaniu :-(

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biorę zelazek i nie pomaga, ale to tez indywidualna kwestia przyswajania przez organizm

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Mi tardyferon nie pomogl potem mialam zapisany hemofer tez jeszcze bardziej spadla hemoglobina teraz biore zelazek ale nie wiaze z nim nadzieii lekarz mowi dopoki dziecko rosnie nie panikujemy ale moja hemoglobina juz ma 6 tych jednostek w badaniu :-(

Ojjj 6 to malutko, mnie lekarz juz by kładł do szpitala na dożylne dokarmianie.
    Kochana spróbuj moze tego Floradix żelazo i witaminy. Dam znać jak moje wyniki po jego stosowaniu przez 3 Tyg. Zrobię badania ok 20 lipca.

Evelle lubi tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł, Łoł, Łoł czekajcie chwile nie piszcie, bo nie mogę nadążyć :D

Ja też chcę te dietę cukrzycową!

Mi się brzuch stawia od wysiłku, jak poleżeć jest lepiej. Ale wody za dużo też nie piję :/

Zrobiłam zakupy związane z porodem, karmieniem i ciuszki dla małego. Do końca miesiąca jedziemy na sucharach :D

NiecierpliwaKarolina, India9, Chwilka84, Kasik2, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co po krzywej cukrowej, wybieram sie jutro i czy mozna pic orzed badaniem wode mineralna?

Trzeba być na czczo, nic nie jeść absolutnie i żadnych napojów ale wodę pić wcześniej można a nawet trzeba. Pierwsze pytanie jakie mi zadali jak przyszłam na badanie to czy piłam wcześniej dużo wody... Ja dostałam opieprz, że za mało wypiłam i kazali przed następnym wypić dużo wody niegazowanej mineralnej... Czeka mnie powtórka, bo po 20 min od wypicia glukozy straciłam przytomność a jak się ocknęłam to wszystko zwymiotowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 14:28

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez piłam wodę, bez tego mi żył nie widać.

Madzik współczuję przeżyć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 14:31

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Pielęgniarka, może ja bym się skusiła mimo że problemu z cukrem nie mam. Ale mam problem z jedzeniem - jem na maksa monotonnie.

Butelki - polecone przez doświadczone mamy marki tommee tippee. Ponoć Avent się nie umywa, zobaczymy.

Wkładki laktacyjne - kupiłam Canpol.
    co do butelek to pewnie kwestia gustu ja kupiłam serie Avent Natural z synkiem stosowałam Dr Brown były super.

km5s8ribs34fnes6.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xMadzik wrote:
    Trzeba być na czczo, nic nie jeść absolutnie i żadnych napojów ale wodę pić wcześniej można a nawet trzeba. Pierwsze pytanie jakie mi zadali jak przyszłam na badanie to czy piłam wcześniej dużo wody... Ja dostałam opieprz, że za mało wypiłam i kazali przed następnym wypić dużo wody niegazowanej mineralnej... Czeka mnie powtórka, bo po 20 min od wypicia glukozy straciłam przytomność a jak się ocknęłam to wszystko zwymiotowałam.

A mi właśnie powiedzieli, że absolutnie nawet łyka wody nie można bo wyniki będą niewiarygodne. Owszem na zwykłą morfologię jak się idzie to można się napić, nawet lepiej podobno wtedy (łatwiej) pobrać krew, ale przed glukozą absolutnie nie. Dziwne takie rozbieżności w opiniach nie wiadomo kogo słuchać :/

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie do tych co po krzywej cukrowej, wybieram sie jutro i czy mozna pic orzed badaniem wode mineralna?

Mnie nie pozwolili ani przed ani w trakcie :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pozwolila po wypiciu glukozy wziac 1-2 małe lyki

Jak robilam pare lat temu to nic nie moglam. Dziwne to ze każde laboratorium robi po swojemu. Powinno to byc bardziej doprecyzowane

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja wzięłam 75x75 i 2 sztuki 30x30. Te drugie malusie są ale przydają się chociażby na spacer pod buzie jakby sie ulewało.
    To ja tą 120x120 kupiłam i planuję 75x75 jeszcze dokupić

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xMadzik wrote:
    Ojej, Madzik - współczuję.
    No ja właśnie dlatego wodę piłam, bo wiem, że jak się nie pije to krew za gęsta może być. Miałam raz taką sytuację w poprzedniej ciąży, bo nie wiedziałam,że można pić i też opieprz dostałam, że nie piłam. Pielęgniarka nie była w stanie mi pobrać krwi, tzn w końcu pobrała, ale leciała naprawdę powoli

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, że lekarz wystawia skierowanie, ale nie mówi - proszę nie pić nawet wody.
    Ja bym chyba nie dojechała do przychodni wówczas. Wstaję po 5 rano, tamtego dnia jeszcze synka do przedszkola zawoziłam, do Lux Medu dojechałam po 8. Nie wiem jak bym dała radę.
    W ogóle dla mnie to dziwne, bo przy badaniu glukozy na czczo , w moim przypadku po 3 godz. od wstania wynik ma prawo być chyba zaniżony? Co innego jak się wykonuje badania w ciągu godziny...

I tak samo pamiętam jak pod koniec pierwszej ciąży jakaś pielęgniarka mnie oświeciła, że będąc w ciąży przed morfologią można zjeść lekkie śniadanie.
    W tej ciąży też o to pytałam pielęgniarek i potwierdziły. Oczywiście o tym też nikt nie wspomina ciężarnej póki sama nie zapyta....

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do diabetologów nawet prywatnie potrzebne sa skierowania ? Czy tylko na NFZ ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Ja piłam wodę

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Dziewczyny a do diabetologów nawet prywatnie potrzebne sa skierowania ? Czy tylko na NFZ ?

Ja chodzę w LuxMedzie bez skierowania.
    Wydaje mi się, że tylko na NFZ potrzebujesz skierowanie.

adrenalina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam najlepiej sprawdzily sie jednak butle aventa, mielismy klopot ok skrecic tommee a browna to sie naczyscilismy rurek niby antykolkowych
    na kolki colinox i espumisan i po klopocie z 2h krzyku wieczorem robilo sie 20min
    U nas przyczyna w ogole kolek okazala sie woda bo jest inna w kazdym miescie nawet po przegotowaniu potem juz tylko zywiec i sw spokoj po 4mcu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja chodzę w LuxMedzie bez skierowania.
    Wydaje mi się, że tylko na NFZ potrzebujesz skierowanie.
    A bylaś w poradni diabetologicznej czy od razu poszłaś do diabetologa w LM?

ex2b6iyegfxxj3a2.png

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A bylaś w poradni diabetologicznej czy od razu poszłaś do diabetologa w LM?

Od razu w LuxMedzie. Nie korzystam już od dłuższego czasu w ogóle z publicznej służby zdrowia.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ