Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie śledzę swoje wyniki badań. Morfologia bez niespodzianek, ciągle za niskie erytrocyty, hemoglobina, hematokryt. Poziom żelaza i magnezu w normie. Za to mocz, dotychczas idealny, teraz beznadziejny. Nablonki plaskie, pasma sluzu, bakterie, leukocyty. Cholera, muszę sobie chyba jeszcze posiew zrobić. Mam wrażenie, że im bardziej o siebie dbam, tym mi gorsze wyniki wychodzą. Na wyniki krzywej i paru innych badań jeszcze czekam.
-
Evelle wrote:Mi tardyferon nie pomogl potem mialam zapisany hemofer tez jeszcze bardziej spadla hemoglobina teraz biore zelazek ale nie wiaze z nim nadzieii lekarz mowi dopoki dziecko rosnie nie panikujemy ale moja hemoglobina juz ma 6 tych jednostek w badaniu
Ojjj 6 to malutko, mnie lekarz juz by kładł do szpitala na dożylne dokarmianie.
Kochana spróbuj moze tego Floradix żelazo i witaminy. Dam znać jak moje wyniki po jego stosowaniu przez 3 Tyg. Zrobię badania ok 20 lipca.Evelle lubi tę wiadomość
-
Łoł, Łoł, Łoł czekajcie chwile nie piszcie, bo nie mogę nadążyć
Ja też chcę te dietę cukrzycową!
Mi się brzuch stawia od wysiłku, jak poleżeć jest lepiej. Ale wody za dużo też nie piję
Zrobiłam zakupy związane z porodem, karmieniem i ciuszki dla małego. Do końca miesiąca jedziemy na sucharachNiecierpliwaKarolina, India9, Chwilka84, Kasik2, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Evelle wrote:Hej dziewczyny mam pytanie do tych co po krzywej cukrowej, wybieram sie jutro i czy mozna pic orzed badaniem wode mineralna?
Trzeba być na czczo, nic nie jeść absolutnie i żadnych napojów ale wodę pić wcześniej można a nawet trzeba. Pierwsze pytanie jakie mi zadali jak przyszłam na badanie to czy piłam wcześniej dużo wody... Ja dostałam opieprz, że za mało wypiłam i kazali przed następnym wypić dużo wody niegazowanej mineralnej... Czeka mnie powtórka, bo po 20 min od wypicia glukozy straciłam przytomność a jak się ocknęłam to wszystko zwymiotowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 14:28
-
Pumpkin wrote:Pielęgniarka, może ja bym się skusiła mimo że problemu z cukrem nie mam. Ale mam problem z jedzeniem - jem na maksa monotonnie.
Butelki - polecone przez doświadczone mamy marki tommee tippee. Ponoć Avent się nie umywa, zobaczymy.
Wkładki laktacyjne - kupiłam Canpol. -
xMadzik wrote:Trzeba być na czczo, nic nie jeść absolutnie i żadnych napojów ale wodę pić wcześniej można a nawet trzeba. Pierwsze pytanie jakie mi zadali jak przyszłam na badanie to czy piłam wcześniej dużo wody... Ja dostałam opieprz, że za mało wypiłam i kazali przed następnym wypić dużo wody niegazowanej mineralnej... Czeka mnie powtórka, bo po 20 min od wypicia glukozy straciłam przytomność a jak się ocknęłam to wszystko zwymiotowałam.
A mi właśnie powiedzieli, że absolutnie nawet łyka wody nie można bo wyniki będą niewiarygodne. Owszem na zwykłą morfologię jak się idzie to można się napić, nawet lepiej podobno wtedy (łatwiej) pobrać krew, ale przed glukozą absolutnie nie. Dziwne takie rozbieżności w opiniach nie wiadomo kogo słuchać -
xMadzik wrote:Trzeba być na czczo, nic nie jeść absolutnie i żadnych napojów ale wodę pić wcześniej można a nawet trzeba. Pierwsze pytanie jakie mi zadali jak przyszłam na badanie to czy piłam wcześniej dużo wody... Ja dostałam opieprz, że za mało wypiłam i kazali przed następnym wypić dużo wody niegazowanej mineralnej... Czeka mnie powtórka, bo po 20 min od wypicia glukozy straciłam przytomność a jak się ocknęłam to wszystko zwymiotowałam.
No ja właśnie dlatego wodę piłam, bo wiem, że jak się nie pije to krew za gęsta może być. Miałam raz taką sytuację w poprzedniej ciąży, bo nie wiedziałam,że można pić i też opieprz dostałam, że nie piłam. Pielęgniarka nie była w stanie mi pobrać krwi, tzn w końcu pobrała, ale leciała naprawdę powoli -
Najlepsze jest to, że lekarz wystawia skierowanie, ale nie mówi - proszę nie pić nawet wody.
Ja bym chyba nie dojechała do przychodni wówczas. Wstaję po 5 rano, tamtego dnia jeszcze synka do przedszkola zawoziłam, do Lux Medu dojechałam po 8. Nie wiem jak bym dała radę.
W ogóle dla mnie to dziwne, bo przy badaniu glukozy na czczo , w moim przypadku po 3 godz. od wstania wynik ma prawo być chyba zaniżony? Co innego jak się wykonuje badania w ciągu godziny...
I tak samo pamiętam jak pod koniec pierwszej ciąży jakaś pielęgniarka mnie oświeciła, że będąc w ciąży przed morfologią można zjeść lekkie śniadanie.
W tej ciąży też o to pytałam pielęgniarek i potwierdziły. Oczywiście o tym też nikt nie wspomina ciężarnej póki sama nie zapyta....Reni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nam najlepiej sprawdzily sie jednak butle aventa, mielismy klopot ok skrecic tommee a browna to sie naczyscilismy rurek niby antykolkowych
na kolki colinox i espumisan i po klopocie z 2h krzyku wieczorem robilo sie 20min
U nas przyczyna w ogole kolek okazala sie woda bo jest inna w kazdym miescie nawet po przegotowaniu potem juz tylko zywiec i sw spokoj po 4mcu