Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo wrote:Anienka maszakra takie menu..
ja poprzednia ciaze jadlam wszystko normalnie a przede wszystkim slodkiego mi chcialo sie razem z mezem
teraz jest tak samo, mysle ze teraz kobiety maja troche bzika z ta cukrzyca, juz pare str watku i glukoza glukoza glukoza
Mi tam nastroj dopisuje, moze on wynika tez z roznorodnego jedzenia, robote zakonczylam, napinania brzucha zwalczam Mg i czekam na kolejny scan za 2tyg
Wcześniej był temat połówkowegonaturalna kolej rzeczy
-
Łatwo się mowi tym, którym badanie dobrze wyszło. Jak sobie poczytałam o mozliwych konsekwencjach cukrzycy ciazowej, to mi się słabo zrobiło. A dieta może być problemem, wymyslaj sobie te obiadki... Nienawidzę ciemnego chleba, gotowanego mięsa, jogurtów naturalnych... ale będę jadła to, co mi każą. Niech tylko nikt ode mnie nie wymaga, bym to robiła z uśmiechem na ustach. Mam tylko ten jeden wynik podwyższony (9,15 po 2h), więc liczę na to, że może dam radę tego cukru upilnowac. Żeby tylko nic się mojemu Mikusiowi nie stało...
adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:Łatwo się mowi tym, którym badanie dobrze wyszło. Jak sobie poczytałam o mozliwych konsekwencjach cukrzycy ciazowej, to mi się słabo zrobiło. A dieta może być problemem, wymyslaj sobie te obiadki... Nienawidzę ciemnego chleba, gotowanego mięsa, jogurtów naturalnych... ale będę jadła to, co mi każą. Niech tylko nikt ode mnie nie wymaga, bym to robiła z uśmiechem na ustach. Mam tylko ten jeden wynik podwyższony (9,15 po 2h), więc liczę na to, że może dam radę tego cukru upilnowac. Żeby tylko nic się mojemu Mikusiowi nie stało...
I nie lubię nabiału. Ani gotowanych mięs. Szczególnie piersi.
A niestety tłustego trzeba sie wystrzegać.
Od czego zaczynasz ? Od szukania diabetologa ? Czy czekasz na wizytę u gina najpierw ? -
Poczekam na wizytę u gin. Może jej jeszcze dziś smsa wyślę. A przez ten tydzień postaram się trzymać diety cikrzycowej, tylko muszę jeszcze zgłębić temat. Mam w domu glukometr, to sobie mogę skontrolowac poziom cukru. Powiedzcie mi, po jakim czasie od posiłku trzeba zrobić badanie? I ile powinno wyjść?
adrenalina, Beattkie lubią tę wiadomość
-
Anieńka wrote:A mam takie pytanie dla tych ktore mialy w poprzedniej ciazy cukrzyce, czy po porodzie znowu sie robi krzywa zeby sprawdzic czy organizm wrocil do normalnosci?
Dopiero jak zaczelam.sie starac o ta ciaze znalazlam.dr, ktora mi dala.skierowanie na obciazenie glukoza i tak.sie lozylo, ze badanie robilam ok 9 tc i wyniki byly ok.
Po porodzie trzeba isc na echo serca z dzieckiem, tak do 6 miesięcy -
Mierzyc trzeba na czczo i godz.po posilku. Na czczo norma chyba taka jak z laboratorium, a godz po najlepiej jakby do 120 bylo, ale pilnowac, zeby mniej niz 140. Jeszcze nie mialam wizyty u diabetologa, wiec nie wiem czy aktualnie zalecenia sa takie same jakie mialam 6 lat temu
Kai lubi tę wiadomość
-
Anieńka wrote:A mam takie pytanie dla tych ktore mialy w poprzedniej ciazy cukrzyce, czy po porodzie znowu sie robi krzywa zeby sprawdzic czy organizm wrocil do normalnosci?
-
nick nieaktualnyTUTAJ ZNAJDUJE SIĘ DIETA CUKRZYCOWA:
[email protected] hasło : cukrzyca2016
Szczerze polecam tę dietę.
Stosowała ją moja koleżanka, która też dostała cukrzycy w ciąży.India9, Blu, Kai, Chwilka84, Pumpkin, lu.iza, diewuszka86, Rutelka, Sylwusia100, Jola1985, kasia_1988, adrenalina, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:TUTAJ ZNAJDUJE SIĘ DIETA CUKRZYCOWA:
[email protected] hasło : cukrzyca2016
Szczerze polecam tę dietę.
Stosowała ją moja koleżanka, która też dostała cukrzycy w ciąży. -
nick nieaktualnyKai wrote:Łatwo się mowi tym, którym badanie dobrze wyszło. Jak sobie poczytałam o mozliwych konsekwencjach cukrzycy ciazowej, to mi się słabo zrobiło. A dieta może być problemem, wymyslaj sobie te obiadki... Nienawidzę ciemnego chleba, gotowanego mięsa, jogurtów naturalnych... ale będę jadła to, co mi każą. Niech tylko nikt ode mnie nie wymaga, bym to robiła z uśmiechem na ustach. Mam tylko ten jeden wynik podwyższony (9,15 po 2h), więc liczę na to, że może dam radę tego cukru upilnowac. Żeby tylko nic się mojemu Mikusiowi nie stało...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa ogolem przed badaniem krzywej tez jadlam normalnie tak jak zwykle czy to byl batonik czy jakas pzrekaska to nie myslalam zeby to wyeliminowac przed badaniem skoro od czasu do czasu to jest w mojek diecie i cukry wyszly w porzadku, brak cukrzycy.
z drugiej strony dziewczyny z cukrzyca- cieszcie sie ze mozna juz w ciazy to wykrywac i leczyc i nie szkodzic dziecku, bo lepiej wiedziec i leczyc niz zyc w nieswiadomosci i plzniej myslec sobie a moglam to czy tamto. Takze glowa do gory zostaly nam ostatnie 3 miesiaceAnoolka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJedne mają cukrzyce, inne problemy z szyjką, kolejne z łożyskiem, jeszcze inne z nadprogramowymi kilogramami. Jedną męczą wymioty i nie może pracować od 2 miesiąca a inna pracuje nadal i czuje się świetnie.
To pokazuje, że każda z nas jest inna i inaczej przechodzi ciążę. Wiadomo, każda chciałaby żeby wszystko szło bezproblemowo ale jak widać nie zawsze tak się da.
Trzeba znaleźć plusy w swojej sytuacji i ją zaakceptować. I już. Będzie lepiej.Trzymajcie się dziewczyny. Ja i tak uważam, że jesteście strasznie dzielne.
Anoolka, Blu, diewuszka86, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, India9, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość