WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo gadżetów i wszystko używałam i na pewno będę. Tylko podgrzewacz do butelek jest mi zbędny.
    Miła niedziela za mną, córcia dała pospać do 10:30 jakby wiedziała ze jest niedziela :) i jeszcze niech Francja wygra to już w ogóle będzie super!

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator kupuje bezwzglednie, jesli sie nie przyda zawsze moge go odsprzedac dalej i to tez nie jest problem, a inhalator kupuje zacji tego ze mam 4 letnia corke ktora co jakis czas inhalacje dostaje jak ma napady kaszlu, wiec zawsze musze wypozyczac, wiec u mnie to sie przyda tak czy tak. no i termometr kolejna najwazniejsza rzecz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1-0 Dla Portugalii :)

Dobrej nocy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Ja mam dużo gadżetów i wszystko używałam i na pewno będę. Tylko podgrzewacz do butelek jest mi zbędny.
    Miła niedziela za mną, córcia dała pospać do 10:30 jakby wiedziała ze jest niedziela :) i jeszcze niech Francja wygra to już w ogóle będzie super!

Canario poleć jakieś gadżety:)

• Kasia! Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ale masujesz przed ukłuciem czy po?

Przed ukłuciem aby pobudzić krążenie, jakby "spycham" trochę krwi w palcu do jego czubka i szybko kłuje.
    Powodzenia.

km5suay31n7mm376.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Czy Wy też tak macie? Normalnie, jak to w ciąży, dość często chodzę do toalety, ale od czasu do czasu ( tak z dwa razy dziennie) zaczyna mnie ciągnąć podbrzusze i idę tak 3-4 razy w ciagu pół godziny. Potem przechodzi. Nie wiem, czy to przez moją infekcję moczowa, czy się dziecko tak układa na pecherzu czy to jeszcze os innego. Zapytam lekarki w środę, ale ciekawi mnie, czy Wy też tak macie.
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.
    Ja wyciskam gdybym miała czekać....no to bym się nie doczekała

• India9 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też mają tak często czkawkę? Mój potworek ma w zasadzie codziennie. Czasami nawet dwa lub trzy razy. Chyba będzie żarłokiem :-P
    Jak chodziłam w ciąży z synem to bywało, że i.7 razy na dzień miał. Teraz raczej rzadko kiedy czuję, ale mała zachowuje się spokojniej niż syn

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Czy Wy też tak macie? Normalnie, jak to w ciąży, dość często chodzę do toalety, ale od czasu do czasu ( tak z dwa razy dziennie) zaczyna mnie ciągnąć podbrzusze i idę tak 3-4 razy w ciagu pół godziny. Potem przechodzi. Nie wiem, czy to przez moją infekcję moczowa, czy się dziecko tak układa na pecherzu czy to jeszcze os innego. Zapytam lekarki w środę, ale ciekawi mnie, czy Wy też tak macie.
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.
    Te ciągnięcia w podbrzuszu to i ja mam. Czasem tak boli, że ledwo idę.

Czemu nie wolno wyciskać krwi?ja chyba taką poradę w instrukcji do glukometru miałam, aż sprawdzę w domu. No ja wyciskam...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)

Jq wstalam, ide zjesc sniadanie i powoli sie ogarniac na dzisiejsza wizyte, jeszcze 4,5 godzinki ale sttesik mam juz malego 5 tygodni nie widzialam O.O

Trzymajcie kciiki dam znac po wizycie mam na 13 :)

Milego dnoa Mamuski !!

Reni@, Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Czemu nie wolno wyciskać krwi?ja chyba taką poradę w instrukcji do glukometru miałam, aż sprawdzę w domu. No ja wyciskam...

Nie powinno się wyciskać kropli z opuszki palca, ponieważ wyciskany jest również płyn tkankowy, w którym stężenie glukozy jest większe i przez to pomiar może być zafałszowany. No ale... tak jak pisałam wyżej... też to muszę robić, inaczej nie idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 08:37

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny :)

Jq wstalam, ide zjesc sniadanie i powoli sie ogarniac na dzisiejsza wizyte, jeszcze 4,5 godzinki ale sttesik mam juz malego 5 tygodni nie widzialam O.O

Trzymajcie kciiki dam znac po wizycie mam na 13 :)

Milego dnoa Mamuski !!

To już pewnie kilo będzie ważył :) wszystko będzie ok :)

Wczoraj odwiedziliśmy znajomych, którzy mają córką w podobnym wieku do naszej. Trudno powiedzieć, żeby dziewczyny ładnie się razem bawiły, bo nasza wszędzie czuje się jak u siebie i zabierała zabawki koleżance, zrobiła straszny bałagan o.O no nic musze wprowadzić jakieś zasady wychowawcze, bo tak to mały szogun nam wyrośnie :D

Z lataniem do WC mam podobnie, nieraz w przeciągu pół godziny kilka razy. W nocy na szczęście mam spokój.

Chwilka czytałam artykuł, który podeslalas. Jak dla mnie wstrząsający, dobrze, że żyjemy w obecnych czasach, bo ostrzenie igieł od strzykawek na cegle mi się po nocy śniło.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie glukometrowe porady. Ja dzisiaj wizytuje u diabetologa po raz pierwszy, nie wiem, czego mam się spodziewać, więc trzymajcie kciuki.
    Sarcia, obstawiam, że Twoje dziecię waży już ponad kilogram. Daj znac po wizycie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, piękna lista :) jako, że to ja zapoczątkowałam zamieszanie, to składam podwójne podziękowania i gratulacje za kawał dobrej roboty :)

U mnie dzisiaj endo. TSH 1,8, już daaawno tak piękniutkiego wyniku nie widziałam, więc zakladam, że zostawi mi dawkę 75 tak jak teraz biorę, no ale sama leczyć się nie bede, niech się pani endo wypowie :)

Rutelka, Chwilka84, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie glukometrowe porady. Ja dzisiaj wizytuje u diabetologa po raz pierwszy, nie wiem, czego mam się spodziewać, więc trzymajcie kciuki.
    Sarcia, obstawiam, że Twoje dziecię waży już ponad kilogram. Daj znac po wizycie.
    Ja tez dzis pierwszy raz idę :)
    I tez nie wiem czego sie spodziewać, nawet o co zapytać.
    Ja tez poproszę o kciuki.
    A wizyta u ginekologa jutro ;) moj juz napewno ponad kilo ciągnie, jutro sie dowiem :D

Rutelka, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przedwczoraj znów pojawiła się krew, co prawda troszkę tylko przy podcieraniu wieczorem pare razy, ale normalna czerwona :/

Może mniej ostatnio leżałam trochę, ale tego dnia już aby leżałam i wczoraj tylko wstawałam jeść i siku, plamienie było do południa różowo brązowe, przy podcieraniu tylko. Od południa wczoraj na razie cisza :)

Wizyta za 2 dni, obym usłyszała tylko dobre wieści ;) Zwariuje przez te plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 09:40

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Wizyta za 2 dni, obym usłyszała tylko dobre wieści ;) Zwariuje przez te plamienia.
    Musi być dobrze! Po prostu będzie dobrze i już!! :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jak się czujesz, szyjka si nie skraca, miałaś już wizytę? ;)

Jak nie ma plamień jestem spokojniejsza ;) Cóż, okaże się w środę, jak będzie ok na tej wizycie to może już będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 09:49

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Jacq :) bedzie dobrze! Odpoczywaj duzo zeby wytrwać do końca 1 trymestru a potem juz z górki :) trzymam kciuki!

Jacqueline lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    A Ty jak się czujesz, szyjka si nie skraca, miałaś już wizytę? ;)
    Szyjka 7.06 - 3,8cm; 29.06 - 3,7cm. W miedzy czasie pomiary u w Medicover, ale haha, tamtemu wyszlo 4,3 i brak lejka (a jak wiadomo lejek zniknac nie moze, tak samo jak szyjka wydluzyc sie nie moze), wiec powatpiewam w umiejetnosci.. Jutro ide znow na pomiary w Medicover, tym razem do jakiejs innej laseczki, zobaczymy, mam olbrzymia nadzieje, ze bedzie bardziej wiarygodna, chcialabym zobaczyc obraz dokladnie taki sam jak 2 tygodnie temu, to mi w zupelnosci wystarczy :) do doktorka numer jeden ide 20.07.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 09:59

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie po nocy czasami mam taki spięty brzuch jak pęcherz jest pełny.

Co do laktatora to zaczęłam się wahać. Mam go na liście, ale teraz zastanawiam się czy jest sens od razu kupować. Bo w sumie nie jestem pewna czy użyje, a przecież w zasadzie od ręki jest to dostępne w każdym sklepie w razie czego.

Z brzuchem mam identycznie i się zastanawiałam, czy to "normalne"...

Laktator - myślałam jak Ty, ale w końcu kupiłam. Dlaczego? Bo jednak dużo można zaoszczędzić jak się kupi wcześniej online niż później w sklepie "na szybko". A kilka historii już słyszałam gdzie mąż leciał biegusiem szukać po sklepach. :)

Ja kupiłam canpol elektroniczny na podstawie opinii w necie. Widzę, że teraz kosztuje nowy ok. 160zł a ja kupiłam jakieś 3tyg temu za 120zł. Planuję ściągać pokarm - jak już będzie ;)

No i zdecydowałam się też na podgrzewacz do butelek. Z myślą głównie o swoim mężczyźnie i o mojej wygodzie w nocy. ;)

‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ