X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja też mam takie mysli i "troche" czuje sie bezpieczna.

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, magnez staram się brać, ale niestety zdarza mi się zapomnieć. Wszystko okaże się na wizycie we wtorek.

Co do czkawki to ja często u siebie obserwuje że mała ma czkawke :) takie delikatne skurcze brzuszka jakby, widoczne z zewnątrz, jakby się zaciskal co kilka sek. w jednym miejscu :) od środka czuję takie rytmiczne pukanie wtedy :)

Malo zaglądam na forum teraz bo mamy malowanie i bałagan w całym domu. Pomagam ile jestem w stanie, chociaż taśmę przykleić czy umyć umazane farbą listwy czy podłogę... W poniedziałek zamawiamy mebelki dla małej ufff w końcu coś do przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 23:40

Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon współczuję :( dobrze, że u Dzidziusia wszystko ok! i oby usg nogi wyszło równie dobrze !
    Co do znieczulenia- miałam w czasie pierwszego porodu ( który i tak finalnie zakończył się cc) i chociaż zapieralam się, że nie będę chciała nic, to brałam wszystko co dawali w tym i zzo :p cudowna rzecz po kilkunastu h prawdziwej męki...ulga ogromną, przede wszystkim pozwala trochę odzyskać siły ;) ale kto co woli.
    Ja mam bardzo marny ten swój próg bólu :p
    Sąsiadka rodziła w domu narodzin i jakoś dala rade :D

Rutelka proszę jedynie o zmianę TP na 25.10 pomimo dłuższych cykli lekarz kazał się trzymać tej daty ;) no i lata niestety już nie te ;( 23 :(

wczoraj przyjechało łóżeczko dla starszej córeczki i fotelik samochodowy, także w poniedziałek ruszamy na działkę odpoczywać :)

Rutelka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Marlon, strasznie mi przykro, że się tak uszkodziłaś. Dobrze, że się dziecku nic nie stało. Ja się bardzo boję upadków i cieszę się, że nie jestem w ciąży zimą, bo wtedy jeszcze łatwiej o urazy na śniegu i lodzie.
    Iskierko... w brzuch? Ten ciążowy... O rany... Wstrętna ta insulina, bardzo bym chciała, żeby mnie to ominęło. Tymczasem wpadek cukrowych coraz więcej. Nie wystarczył widać wynik na czczo 94, po I śniadaniu było 137! Całe szczęście przy obiedzie się uspokoiło i było 112, mimo że zeżarłam kopiasty talerz makaronu razowego z mięskiem i warzywami, a na śniadanie tylko dwie małe kromki z wędliną, sałatą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Teraz jestem po podwieczorku, zobaczę, jak mi wyjdzie. Jutro po śniadaniu lecę pospacerować, może spalę trochę te wredne cukry.
    Niom w brzuch w brzuch, tylko insulinę podaję nie w środek tylko tak bliżej boków, a w koło pępka daję sobie clexane (też zastrzyki)

Marlon matko dobrze że dzidziusiowi sie nic nie stało.
    Ja raz w domu runełabym jak długa....też mi się nogi poplątały...

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to staraj się nie zapominać tego magnezu...

Jeszcze ten tydzień i mąż będzie miał wolne...matko troszkę odsapnę, a Igor będzie miał wiecej tatusia dla siebie...

Zauważyłam ze dzidziuś się uaktywnia jak Igor w poblizu jest i bawi się, gada....chyba go słyszy....

NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Sylwia91, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    I ja tez jakos bezpieczniej sie czuje. Mam nadzieje ze mimo wszystko wytrzymam do 37 tygodnia. 23 czerwca moja dalsza sąsiadka urodzila synka w 34 tc. A ciaza przebiegala bez zadnych komplikacji. Po prostu Malemu sie spieszylo. 2 tyg w szpitalu byli i juz w domku. Wszystko jest ok.

Ulga, ze wszystko jest ok :)
    Ja ostatnio też mam lęki związane z przedwczesnym porodem.....ale to już chyba tak zostanie..... Liczę, że jakoś sie dokulamy ;)

Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych tygodni to ja też liczę aby do 26tc, później do 28tc i tak dalej i tak dalej...

Ja planowałam rodzic syna bez znieczulenia sn, nie wyszło, trzeba było robić cc...teraz prawdopodobnie też mnie czeka....a moim marzeniem było sn...trudno będę nie do końca spełniona w tym, ale najważniejsze są w tym dzieci nie ja.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, u mnie możesz dopisać wiek: 32 lata. Jeszcze nie mamy imienia dla syna.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez poproszę wiek 32 , bo tez wczesniej nie podałam.

I witam się w III trymestrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:17

Pumpkin, Blu, lu.iza, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mozesz dopisać wiek 34 lata.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynyn:) ja dzis spalam do 10 o dziwo, zjadlam wlasnie przed chwila sniadanie... ide zaraz wstawiac rosolek na obiad a pozniej gdzies z rodzinka wybedziemg :) milej niedzieli !

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczynyn:) ja dzis spalam do 10 o dziwo, zjadlam wlasnie przed chwila sniadanie... ide zaraz wstawiac rosolek na obiad a pozniej gdzies z rodzinka wybedziemg :) milej niedzieli !
    Ale Ci fajnie! Mnie się skończyło poranne polegiwanie,do 8:30 muszę być po śniadaniu, a jak nie chcę mieć za duzych cukrów, to jeszcze pospacerować muszę zaraz po. Za to z rodzinką też się widzę. Przyjdą do mnie siostra z mężem. Fajnie,bo mój mężus w pracy i sama siedzę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Nie mam siły w nogach. Nie mają siły mnie nieść. Jakby się trzesły. I puchna bardzo
    lydki i kostki. Nie mam siły chodzić. Tez tak macie??

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam taki kiepski dzień, pół dnia przeleżałam w łóżku bo też czułam się taka kompletnie bez siły, jakbym się miała przewrócić... chyba teraz moze tak być, ze względu na gabaryty i uciski...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUTELKA, u mnie też możesz dopisać wiek: 31 lat :)

Ale dziś gorrrrąco...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 16:44

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ez mialam taki dzien ze bolaly mnie cale nogi ze ledwo chodzic moglam, w dodatku juz mam spory brzuch i ta kosc ogonowa i kregoslup coraz bardziej mi dokuczaja :/ wczoraj to ialam wrazenie ze ktos mi wsadzil metalowy przedmiot prosto w plecy, naet jak leze czy odpoczywam to srednio przechodzi :/ jutro musze sie lekarza poradzic, juz nie moge sie doczekac tej wizyty, po 5 tygodniach sie dowiem co u malego !! :)

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

u nas dziś marnie bo to 3 doba jak dama z córką jestem, a 20msc dziecko potrafi nieźle dać w kość fizycznie i psychicznie :p
    Do tego zaczęłam nas pakować na wyjazd i strasznie się martwię, że zapomne czegos ze sobą zabrać :/

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny,
    Nie mam siły w nogach. Nie mają siły mnie nieść. Jakby się trzesły. I puchna bardzo
    lydki i kostki. Nie mam siły chodzić. Tez tak macie??

Idz do lekarza .przy poczatkach rzucawki przy nadcisnieniu puchnie sie i woda zatrzymuje sie
    Jest to stan b niebezpieczny dla matki i dziecka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, też uważam, że powinnas to skonsultować z lekarzem, bo to nie jest normalne.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie? Normalnie, jak to w ciąży, dość często chodzę do toalety, ale od czasu do czasu ( tak z dwa razy dziennie) zaczyna mnie ciągnąć podbrzusze i idę tak 3-4 razy w ciagu pół godziny. Potem przechodzi. Nie wiem, czy to przez moją infekcję moczowa, czy się dziecko tak układa na pecherzu czy to jeszcze os innego. Zapytam lekarki w środę, ale ciekawi mnie, czy Wy też tak macie.
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ