WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja też mam takie mysli i "troche" czuje sie bezpieczna.

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, magnez staram się brać, ale niestety zdarza mi się zapomnieć. Wszystko okaże się na wizycie we wtorek.

Co do czkawki to ja często u siebie obserwuje że mała ma czkawke :) takie delikatne skurcze brzuszka jakby, widoczne z zewnątrz, jakby się zaciskal co kilka sek. w jednym miejscu :) od środka czuję takie rytmiczne pukanie wtedy :)

Malo zaglądam na forum teraz bo mamy malowanie i bałagan w całym domu. Pomagam ile jestem w stanie, chociaż taśmę przykleić czy umyć umazane farbą listwy czy podłogę... W poniedziałek zamawiamy mebelki dla małej ufff w końcu coś do przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 23:40

Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon współczuję :( dobrze, że u Dzidziusia wszystko ok! i oby usg nogi wyszło równie dobrze !
    Co do znieczulenia- miałam w czasie pierwszego porodu ( który i tak finalnie zakończył się cc) i chociaż zapieralam się, że nie będę chciała nic, to brałam wszystko co dawali w tym i zzo :p cudowna rzecz po kilkunastu h prawdziwej męki...ulga ogromną, przede wszystkim pozwala trochę odzyskać siły ;) ale kto co woli.
    Ja mam bardzo marny ten swój próg bólu :p
    Sąsiadka rodziła w domu narodzin i jakoś dala rade :D

Rutelka proszę jedynie o zmianę TP na 25.10 pomimo dłuższych cykli lekarz kazał się trzymać tej daty ;) no i lata niestety już nie te ;( 23 :(

wczoraj przyjechało łóżeczko dla starszej córeczki i fotelik samochodowy, także w poniedziałek ruszamy na działkę odpoczywać :)

Rutelka lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Marlon, strasznie mi przykro, że się tak uszkodziłaś. Dobrze, że się dziecku nic nie stało. Ja się bardzo boję upadków i cieszę się, że nie jestem w ciąży zimą, bo wtedy jeszcze łatwiej o urazy na śniegu i lodzie.
    Iskierko... w brzuch? Ten ciążowy... O rany... Wstrętna ta insulina, bardzo bym chciała, żeby mnie to ominęło. Tymczasem wpadek cukrowych coraz więcej. Nie wystarczył widać wynik na czczo 94, po I śniadaniu było 137! Całe szczęście przy obiedzie się uspokoiło i było 112, mimo że zeżarłam kopiasty talerz makaronu razowego z mięskiem i warzywami, a na śniadanie tylko dwie małe kromki z wędliną, sałatą, rzodkiewką i szczypiorkiem. Teraz jestem po podwieczorku, zobaczę, jak mi wyjdzie. Jutro po śniadaniu lecę pospacerować, może spalę trochę te wredne cukry.
    Niom w brzuch w brzuch, tylko insulinę podaję nie w środek tylko tak bliżej boków, a w koło pępka daję sobie clexane (też zastrzyki)

Marlon matko dobrze że dzidziusiowi sie nic nie stało.
    Ja raz w domu runełabym jak długa....też mi się nogi poplątały...

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to staraj się nie zapominać tego magnezu...

Jeszcze ten tydzień i mąż będzie miał wolne...matko troszkę odsapnę, a Igor będzie miał wiecej tatusia dla siebie...

Zauważyłam ze dzidziuś się uaktywnia jak Igor w poblizu jest i bawi się, gada....chyba go słyszy....

NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Sylwia91, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    I ja tez jakos bezpieczniej sie czuje. Mam nadzieje ze mimo wszystko wytrzymam do 37 tygodnia. 23 czerwca moja dalsza sąsiadka urodzila synka w 34 tc. A ciaza przebiegala bez zadnych komplikacji. Po prostu Malemu sie spieszylo. 2 tyg w szpitalu byli i juz w domku. Wszystko jest ok.

Ulga, ze wszystko jest ok :)
    Ja ostatnio też mam lęki związane z przedwczesnym porodem.....ale to już chyba tak zostanie..... Liczę, że jakoś sie dokulamy ;)

Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych tygodni to ja też liczę aby do 26tc, później do 28tc i tak dalej i tak dalej...

Ja planowałam rodzic syna bez znieczulenia sn, nie wyszło, trzeba było robić cc...teraz prawdopodobnie też mnie czeka....a moim marzeniem było sn...trudno będę nie do końca spełniona w tym, ale najważniejsze są w tym dzieci nie ja.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, u mnie możesz dopisać wiek: 32 lata. Jeszcze nie mamy imienia dla syna.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez poproszę wiek 32 , bo tez wczesniej nie podałam.

I witam się w III trymestrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 10:17

Pumpkin, Blu, lu.iza, Sylwia_i_Niki, Sylwia91, Rutelka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mozesz dopisać wiek 34 lata.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynyn:) ja dzis spalam do 10 o dziwo, zjadlam wlasnie przed chwila sniadanie... ide zaraz wstawiac rosolek na obiad a pozniej gdzies z rodzinka wybedziemg :) milej niedzieli !

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczynyn:) ja dzis spalam do 10 o dziwo, zjadlam wlasnie przed chwila sniadanie... ide zaraz wstawiac rosolek na obiad a pozniej gdzies z rodzinka wybedziemg :) milej niedzieli !
    Ale Ci fajnie! Mnie się skończyło poranne polegiwanie,do 8:30 muszę być po śniadaniu, a jak nie chcę mieć za duzych cukrów, to jeszcze pospacerować muszę zaraz po. Za to z rodzinką też się widzę. Przyjdą do mnie siostra z mężem. Fajnie,bo mój mężus w pracy i sama siedzę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Nie mam siły w nogach. Nie mają siły mnie nieść. Jakby się trzesły. I puchna bardzo
    lydki i kostki. Nie mam siły chodzić. Tez tak macie??

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam taki kiepski dzień, pół dnia przeleżałam w łóżku bo też czułam się taka kompletnie bez siły, jakbym się miała przewrócić... chyba teraz moze tak być, ze względu na gabaryty i uciski...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUTELKA, u mnie też możesz dopisać wiek: 31 lat :)

Ale dziś gorrrrąco...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 16:44

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ez mialam taki dzien ze bolaly mnie cale nogi ze ledwo chodzic moglam, w dodatku juz mam spory brzuch i ta kosc ogonowa i kregoslup coraz bardziej mi dokuczaja :/ wczoraj to ialam wrazenie ze ktos mi wsadzil metalowy przedmiot prosto w plecy, naet jak leze czy odpoczywam to srednio przechodzi :/ jutro musze sie lekarza poradzic, juz nie moge sie doczekac tej wizyty, po 5 tygodniach sie dowiem co u malego !! :)

• Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;)

u nas dziś marnie bo to 3 doba jak dama z córką jestem, a 20msc dziecko potrafi nieźle dać w kość fizycznie i psychicznie :p
    Do tego zaczęłam nas pakować na wyjazd i strasznie się martwię, że zapomne czegos ze sobą zabrać :/

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny,
    Nie mam siły w nogach. Nie mają siły mnie nieść. Jakby się trzesły. I puchna bardzo
    lydki i kostki. Nie mam siły chodzić. Tez tak macie??

Idz do lekarza .przy poczatkach rzucawki przy nadcisnieniu puchnie sie i woda zatrzymuje sie
    Jest to stan b niebezpieczny dla matki i dziecka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, też uważam, że powinnas to skonsultować z lekarzem, bo to nie jest normalne.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie? Normalnie, jak to w ciąży, dość często chodzę do toalety, ale od czasu do czasu ( tak z dwa razy dziennie) zaczyna mnie ciągnąć podbrzusze i idę tak 3-4 razy w ciagu pół godziny. Potem przechodzi. Nie wiem, czy to przez moją infekcję moczowa, czy się dziecko tak układa na pecherzu czy to jeszcze os innego. Zapytam lekarki w środę, ale ciekawi mnie, czy Wy też tak macie.
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ