WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak przy rotawirusie byl klopot z zimnymi rekoma i nogami przy slabszym krazeniu w szpitalu radzono dawac cieple mleko lub herbate i nawadniac dziecko w miare mozliwosci oprocz kroplowek.plus na stopki dawalam skarpetki.
    Moze daj na rece rekawice i cos cieplejszego wypij przed kluciem
    Ja na wysoka krzepliwosc biore acard i mam mniej gesta krew
    Czuje ze mala jest nisko i rekoma czasem trafi w pecherz a nozkami w zebra
    3/4x do wc w ciagu 30min to chyba za czesto

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, moj Mały z pęcherza zrobi sobie nieraz trampolinę i mam uczucie mega parcia a np dopiero sie wysikam, wracam do toalety a tam 5 kropli:)ja pije okolo 2-2,5 l płynów dziennie wiec w toalecie jestem często a w nocy wstaje ok 3 razy.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w nocy na szczęście jeszcze nie wstaję mimo, że czasem z zapomnienia wypiję przed snem szklankę wody :D ale rano zanim jeszcze oczy otworzę już muszę być w toalecie :) dopiero co robiłyśmy usg genetyczne, a tu już połówkowe dawno za nami i wchodzimy w 3 trymestr :O kiedy to się wszystko dzieje?!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasia! Znajoma

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.

Ja masuje palec od nasady do czubka i mi pomaga to zdecydowanie. Początki też były trudne-często ściskałam palec. Teraz kłuje się tylko w 3 ostatnie palce i to jakby po bokach opuszków, nigdy centralnie i kroplem mam wystarczającą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 19:48

Kai lubi tę wiadomość

km5suay31n7mm376.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    witam się i ja - dziś pierwszy dzień 3 trymestru - wow. :) Przeleciało jak nie wiem co.

Uzupełniłam listę zgodnie z waszymi prośbami.

Co do biegania do WC w nocy, to od początku ciąży wstaję co noc, przeważnie 2-3x, ale ostatnio (np. dziś w nocy) 5 razy. Do godziny 5 w związku z tym nie spałam, bo co chwila mi się siku chciało. Ale potem jak usnęłam, to do 10. Lu.iza zazdroszczę Ci, że od początku ciąży nie wstajesz do WC w nocy.

lu.iza, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej dziewczyny,
    witam się i ja - dziś pierwszy dzień 3 trymestru - wow. :) Przeleciało jak nie wiem co.

Uzupełniłam listę zgodnie z waszymi prośbami.

Dzięki, Rutelko! Gratuluję wejścia w 3 trymestr. Ja mam jutro studniówkę. :)

Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! wrote:
    Ja masuje palec od nasady do czubka i mi pomaga to zdecydowanie. Początki też były trudne-często ściskałam palec. Teraz kłuje się tylko w 3 ostatnie palce i to jakby po bokach opuszków, nigdy centralnie i kroplem mam wystarczającą.

Ale masujesz przed ukłuciem czy po?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety wstaje w nocy. Tak średnio 3 razy lub więcej. Później rano chodzę jak zombie :-P w ciagu dnia też tak mam czasami, że czuję takie mocne parcie na pęcherz, a tam trzy kropelki. Więc chyba to dzidziole nam fundują masaże :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wstaję w nocy 3-4 razy i idę siku. Ciagle sie budze ostatnio. A jak juz śpię to sie synek budzi bo chce pić albo coś ;) więc jak nie jeden mnie budzi to drugi ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja wstaje w nocy po kilka razy czasami na siusiu... A jak nie wstanę bo nie mogę się dobudzic to mnie potem tak brzuch cały kłuje i pęcherz że nie mogę się ruszyć :/

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my juz w 3 trymestrze, oby dobić do bezpiecznego tygodnia :)
    Wstajemy w nocy do WC 2-3 razy. Staram sie dużo pic. Wyczytałam w jakiejś mądrej książce ze parcie na pęcherz i wstrzymywanie moczu moze przyczyniać sie do skurczy, stawiania macicy.
    Uwzględniacie laktator w wyprawce?

kehlana_miyu, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wstaje kilka razy w nocy na siku. Klasyka, że jak się ułożę i jest mi wygodnie i ciepło i miło to muszę wstać.
    Synek jest już głową w dół, więc lekarz mnie ostrzegał, że będzie naciskał na pęcherz :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja juz kupiłam laktator. Studiuje zaocznie takze na pewno bede używać zeby dokarmiać małego w weekendy. Mam nadzieje ze bedzie mi dane takie funkcjonowanie :) kupilam lovi elektroniczny, jest super! Ma możliwość działania na baterie i do prądu a takze funkcje reczna

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam laktator jeszcze po pierwszym synku. Nie używałam go bardzo czesto ale przydał się

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator elektroniczny kupie napewno przy 1 corce taka madra nie bylam i machcalam recznym o zgrozo koszmar jakis z tym byl ! No i tym razem od razu kupie termometr bezstykowy do czola i inhalator przy 2 dzieci przyda mi sie zwlaszcza ze corka dosyc czesto inhalacje miala.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    I my juz w 3 trymestrze, oby dobić do bezpiecznego tygodnia :)
    Wstajemy w nocy do WC 2-3 razy. Staram sie dużo pic. Wyczytałam w jakiejś mądrej książce ze parcie na pęcherz i wstrzymywanie moczu moze przyczyniać sie do skurczy, stawiania macicy.
    Uwzględniacie laktator w wyprawce?

No właśnie po nocy czasami mam taki spięty brzuch jak pęcherz jest pełny.

Co do laktatora to zaczęłam się wahać. Mam go na liście, ale teraz zastanawiam się czy jest sens od razu kupować. Bo w sumie nie jestem pewna czy użyje, a przecież w zasadzie od ręki jest to dostępne w każdym sklepie w razie czego.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kai, moj Mały z pęcherza zrobi sobie nieraz trampolinę i mam uczucie mega parcia a np dopiero sie wysikam, wracam do toalety a tam 5 kropli:)ja pije okolo 2-2,5 l płynów dziennie wiec w toalecie jestem często a w nocy wstaje ok 3 razy.

Moja mała często leży na pęcherzu. Siadam na muszli chce się bardzo wysiusiać i nie mogę bo mi przytyka jakiś odpływ.
    masakra.... Pot i łzy....

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas inhalator był potrzebny dopiero jak synek miał niespełna 3 lata więc kupiłam dopiero wtedy. Laktator też mam ręczny. To zależy potem jak często sie z niego korzysta. Od czasu do czasu to nie kłopot ale jak codziennie to ju,z nie ma tak fajnie :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie po nocy czasami mam taki spięty brzuch jak pęcherz jest pełny.

Co do laktatora to zaczęłam się wahać. Mam go na liście, ale teraz zastanawiam się czy jest sens od razu kupować. Bo w sumie nie jestem pewna czy użyje, a przecież w zasadzie od ręki jest to dostępne w każdym sklepie w razie czego.

NiecierpliwaKarolina Mam taki sam plan. Jak będzie potrzebny kupie w ostatniej chwili, mam Tesco, apteke i faktory pod ręką. Bardziej się boje, że kupię i zmarnuje pieniądze bo się nie przyda;-) a zresztą jak okaże się potrzebny to sobie wydatki tez lepiej rozłoże bo kupie w październiku a nie teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 22:52

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Visenna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    I jeszcze pytanie do slodkich mam. Czy macie jakieś sposoby na uzyskanie kropelki do glukometru? Ja mam z tym straszny problem. Ustawilam igłę na 5, masuje rękę, rozgrzewam w wodzie, opuszczam na dół, a kropla wciąż za mała. Jedyne co działa to wyciskanie, a podobno tegp nie wolno robic. Zawsze mialam zimne ręce, w dodatku mam dość wysoka krzepliwosc (w normie, ale gornej) i zanim kropla urośnie, to mi sie naklucie zasklepia.

Jak zaczynałam przygodę z glukometrem miałam straszne problemy z uzyskaniem wyniku... ile ja wtedy pasków zmarnowałam ;) A... po prostu źle się do tego zabierałam i pod złym kątem próbowałam "umieścić" kroplę na pasku. Teraz idzie wszystko gładko i pięknie. Ale... u mnie bez wyciskania nie idzie. Nie ważne co robię, gdzie i jak kłuję. Dlatego... pani diabetolog powiedziała, bym wyciskała "na raz", szybko.

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ