Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIskierka33 wrote:Co do usg 3 trymestru to mam o tyle szczęścia że moj gin robi takie usg i sam umawia na wizytę i to jest w ramach normalnej wizyty zadnej dodatkowej.
Jutysia gratuluję córci!
Matko to tylko moje dziecię takie uparte że tylko wiemy prawdopodobnie co będzie?
Lu.iza gratuluje synka.
Dea super dzieciaczki rosną.
Anieńka wystarczy mieć receptę na paski żeby dostać glukometr tylko trzeba się upomnieć w aptecetak samo jak Ci się popsuje....mozesz iść i wymienić stary na nowy.
MMM2016 piękna waga
kehlana_miyu super że wszystko ok, koleżance współczuję, ale czego nie robi się dla maluszka.
Leży w domu czy w szpitalu?
Visenna ja teraz schodze z metforminy i wchodzę w insulinę, doktorek mi mówił że metformina nie tylko zbija cukier, ale zapobiega wzrostowi, a insulina tylko zbija cukier ale już nie zapobiega....no więc wiesz...ja dziś do śniadania metformina a do obiadu insulinka na kolację od 2 dni nic nie biorę...w ciązy z synem insuliny do kolacji też nie mialam bo cukry leciały na łeb na szyję zobaczymy jak będzie teraz.
A jaką bierzesz insulinę?
Ja NovoRapid.
Chwilka ja miałam w pierwszej ciąży Adamexa tylko Joggera bo tego jeszcze nie było...byłam zadowolona bardzo...ale....Kochana teraz z własnego doświadczenia wiem że lepiej patrzeć nie tylko na gondolę co na spacerówkę bo niestety w gondoli dzieć długo nie pojeździ....choć też patrzyłam na dużą gondolę, daszek był przydatny. Niestety wózek nie jest najlżejszy....
Sylwia91 trzymam kciuki żeby szpital nie był potrzebny.
A magnez bierzesz?
Jola mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o szpital...będziemy rodzić w tym samymszkoda że nie uda nam się spotkać....choć może może...
Kkkaaarrr oszczędzaj się ile wlezie, dotrwasz...ja miałam w 27tc miękka i krótka bo "aż" 15mm dotrwałam, tego trzeba się trzymać.
Chwilka a wiesz że nie musisz mieć połoznej ze swojej przychodni, możesz sobie poszukac innej i tylko wypełniasz u niej deklarację i też masz na nfz
No szkoda że mnie usuneliście z listy....nie zaglądałam jakiś czas....dziecko, nerwy o szyjke itd nie służyły....
Ależ ja Cię chętnie dodam do listy. Po prostu zrobiłam przegląd aktywnych od 28.06., wcześniejszych dat mi się nie chciało sprawdzać.
Już uzupełniam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, czy Wasze maluchy też mają tak często czkawkę? Mój potworek ma w zasadzie codziennie. Czasami nawet dwa lub trzy razy. Chyba będzie żarłokiem
No my raz dziennie to na pewno mamy, wczoraj własnie czytałam o tym troche i podobno jak dziecko duzo wypije to tak może byc bo przepona jeszcze nie jest dobrze rozwinięta. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Z tego co pamiętam z ciąży z córką, to czkawka pojawiła się w 28 tygodniu, takie kilka szybkich puknięć co chwilę i było już tak pare razy dziennie (nawet 3-4) aż do porodu
I fakt, była żarłokiem, duuużo mleka piła12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
No nie mam kiedy napisać! Soboty nieraz mam bardziej zabiegane niż resztę tygodnia
Primo to gratuluję wizyt!
Rutelko piękna lista! Na pewno miałaś sporo z nią pracy.
Czkawki czasem nie jestem pewna, ale jak mi podskoczy mały kilka razy to chyba raczej jest toniestety zgaga dopada i mnie... mleko i woda mnie ratują. Najczęściej mam ją wieczorem, jak zjem i jeszcze się czegoś napiję. Miejsce w żołądku się zmniejsza
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Visenna wrote:A na jakiej dawce teraz jesteś? Ja zaczynałam od 850x3, w okolicach 14 tyg. zeszłam z jednej i aż do teraz 850x2. Po wprowadzeniu insuliny meta została bez zmian i nie zanosi się na jej odstawienie, co mnie akurat cieszy
Insulinę mam podawać o stałej porze (21.00) i tylko raz dziennie - to podobno jakaś długo działająca insulina. Insulina Humulin, bo i też tej marki dostałam pena (swoją drogą wygląda cudnie... jak duży, elegancki długopis
). Twoja insulina też ma taki specyficzny zapach?
UPDATE: Jeszcze jedno pytanieStosujesz paski ketonowe (Keto-Diastix może)?
O matko nic mi o zapachu nie mów....moja śmierdzi jak skunks...mam wrażenie że już cała nią śmierdzę
Co do pasków ketonowych ja nie używam, nikt mi nie kazał.
A czemu używasz?
Miałaś ketony? -
Visenna wrote:Nie ma głupich pytań
Nic nie rozpuszczamy (a przynajmniej ja)
Ja trzymam 3 fiolki insuliny w lodówce, a jedna jest w penie, czyli takim długopisie, którym podaję insulinę. Gdy przychodzi pora kłucia, macham penem, by insulinę wymieszać, zakładam igłę, 1-2j. w sufit, by sprawdzić, cz dobrze przepływa, nastawiam odpowiednią ilość jednostek i... ciach w udo
Nie wyciąga się tego od razu... liczymy do 10, wyciągamy i po krzyku
jejku, gdybym miała chodzić na te zastrzyki do labu to chyba bym ześwirowała
-
Rutelka wrote:Iskierka33 uaktualnione!
A masz już imię dla Córki?
Rutelka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
CZkawkę moje dziecię też już ma, nie lubię tego....pewnie dziewczyny które są pierwszy raz w ciąży mogą tego nie rozpoznać...
Jola u nas pogoda też kiepska, raz świeci słońce raz chmurzy się....chłopaki poszli nad wodę nakarmić kaczuchy ciekawe czy nie bedę po nich zaraz jechać, bo chmura idze że ho ho ...
no i zaraz mierzę cukierrooo zobaczymy jaki wynik będzie...
Jak bedzie dobry to zjem winogron bo się uśmiecha do mnie. -
Rutelka prośba o wpisanie u mnie Andrzeja i mam 31 lat.
Właśnie wróciłam ze szpitala.
Nie wiem jakim cudem zaplątały mi się nogi i runęłam jak długa. Starałam się ratować brzuch i mam rozwalone kolana, zmasakrowany staw skokowy. Nie mogłam wstać i tak sie przestraszyłam, że coś się stało dziecku, że nie mogłam się opanować i dostałam mega histerii.
Na szczęście z Młodym wszystko ok, ale brak środków przeciwbólowych jest okrutny. No i do poniedziałku muszę czekać na USG nogi, bo nie zgodziłam się na rentgen.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:07