X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Co do usg 3 trymestru to mam o tyle szczęścia że moj gin robi takie usg i sam umawia na wizytę i to jest w ramach normalnej wizyty zadnej dodatkowej.

Jutysia gratuluję córci!
    Matko to tylko moje dziecię takie uparte że tylko wiemy prawdopodobnie co będzie?

Lu.iza gratuluje synka.

Dea super dzieciaczki rosną.

Anieńka wystarczy mieć receptę na paski żeby dostać glukometr tylko trzeba się upomnieć w aptece :D tak samo jak Ci się popsuje....mozesz iść i wymienić stary na nowy.

MMM2016 piękna waga :D

kehlana_miyu super że wszystko ok, koleżance współczuję, ale czego nie robi się dla maluszka.
    Leży w domu czy w szpitalu?

Visenna ja teraz schodze z metforminy i wchodzę w insulinę, doktorek mi mówił że metformina nie tylko zbija cukier, ale zapobiega wzrostowi, a insulina tylko zbija cukier ale już nie zapobiega....no więc wiesz...ja dziś do śniadania metformina a do obiadu insulinka na kolację od 2 dni nic nie biorę...w ciązy z synem insuliny do kolacji też nie mialam bo cukry leciały na łeb na szyję zobaczymy jak będzie teraz.
    A jaką bierzesz insulinę?
    Ja NovoRapid.

Chwilka ja miałam w pierwszej ciąży Adamexa tylko Joggera bo tego jeszcze nie było...byłam zadowolona bardzo...ale....Kochana teraz z własnego doświadczenia wiem że lepiej patrzeć nie tylko na gondolę co na spacerówkę bo niestety w gondoli dzieć długo nie pojeździ....choć też patrzyłam na dużą gondolę, daszek był przydatny. Niestety wózek nie jest najlżejszy....

Sylwia91 trzymam kciuki żeby szpital nie był potrzebny.
    A magnez bierzesz?

Jola mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o szpital...będziemy rodzić w tym samym :D szkoda że nie uda nam się spotkać....choć może może...

Kkkaaarrr oszczędzaj się ile wlezie, dotrwasz...ja miałam w 27tc miękka i krótka bo "aż" 15mm dotrwałam, tego trzeba się trzymać.

Chwilka a wiesz że nie musisz mieć połoznej ze swojej przychodni, możesz sobie poszukac innej i tylko wypełniasz u niej deklarację i też masz na nfz :D

No szkoda że mnie usuneliście z listy....nie zaglądałam jakiś czas....dziecko, nerwy o szyjke itd nie służyły.... :(

Ależ ja Cię chętnie dodam do listy. Po prostu zrobiłam przegląd aktywnych od 28.06., wcześniejszych dat mi się nie chciało sprawdzać.
    Już uzupełniam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 uaktualnione! :) A masz już imię dla Córki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wybywam z rodzinka w domu, wroce pewnie wieczorem. Milego weekendu wam zycze dziewczyny :)

Rutelka lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też mają tak często czkawkę? Mój potworek ma w zasadzie codziennie. Czasami nawet dwa lub trzy razy. Chyba będzie żarłokiem :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy Wasze maluchy też mają tak często czkawkę? Mój potworek ma w zasadzie codziennie. Czasami nawet dwa lub trzy razy. Chyba będzie żarłokiem :-P

No my raz dziennie to na pewno mamy, wczoraj własnie czytałam o tym troche i podobno jak dziecko duzo wypije to tak może byc bo przepona jeszcze nie jest dobrze rozwinięta.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jeszcze ani razu nie zaobserwowałam czkawki :( albo przegapiam albo zle odczytuje :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Chciałam kochana zapytać o glukozę :) czytam o waszych pomiarach i napisałam błędnie :) przepraszam

W laboratorium rozpuszczają od razu przed wypiciem.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:

Ja 2 razy widziałam u małej czkawkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka zazdroszczę wizyty, gratuluję dobrych wieści i zdrówka:)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam z ciąży z córką, to czkawka pojawiła się w 28 tygodniu, takie kilka szybkich puknięć co chwilę i było już tak pare razy dziennie (nawet 3-4) aż do porodu ;)

I fakt, była żarłokiem, duuużo mleka piła ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Blu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam kiedy napisać! Soboty nieraz mam bardziej zabiegane niż resztę tygodnia :/

Primo to gratuluję wizyt!

Rutelko piękna lista! Na pewno miałaś sporo z nią pracy. <3

Czkawki czasem nie jestem pewna, ale jak mi podskoczy mały kilka razy to chyba raczej jest to :) niestety zgaga dopada i mnie... mleko i woda mnie ratują. Najczęściej mam ją wieczorem, jak zjem i jeszcze się czegoś napiję. Miejsce w żołądku się zmniejsza ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały dość często ma czkawkę, pewnie nie każdy ma :)
    Na USG widziałam tylko jak połyka wody, samej czkawki niestety nie widziałam.

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co za pogoda. Trochę słońca, za chwilę strasznie wieje, grzmi i pada. I tak od kilku godzin.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Kurczę co za pogoda. Trochę słońca, za chwilę strasznie wieje, grzmi i pada. I tak od kilku godzin.
    U nas niestety też, a mamy dziś prace ogrodowe z ekipą. Oby się nie rozpadało na dobre...

ex2bwn15260327bu.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    A na jakiej dawce teraz jesteś? Ja zaczynałam od 850x3, w okolicach 14 tyg. zeszłam z jednej i aż do teraz 850x2. Po wprowadzeniu insuliny meta została bez zmian i nie zanosi się na jej odstawienie, co mnie akurat cieszy :) Insulinę mam podawać o stałej porze (21.00) i tylko raz dziennie - to podobno jakaś długo działająca insulina. Insulina Humulin, bo i też tej marki dostałam pena (swoją drogą wygląda cudnie... jak duży, elegancki długopis :P). Twoja insulina też ma taki specyficzny zapach? ;)

UPDATE: Jeszcze jedno pytanie :) Stosujesz paski ketonowe (Keto-Diastix może)?
    Kochana ja brałam glucophage 3x500....teraz schodziłam i na noc nic nie brałam, biorę rano i dziś pierwszy raz insulinę do obiadu 6j nie wiem czy dużo czy mało, obserwuję się, doktorek mówił że jak bedzie trzeba mam zwiekszyć o jednostkę a jak nie to zmniejszyć.
    O matko nic mi o zapachu nie mów....moja śmierdzi jak skunks...mam wrażenie że już cała nią śmierdzę :P
    Co do pasków ketonowych ja nie używam, nikt mi nie kazał.
    A czemu używasz?
    Miałaś ketony?

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Nie ma głupich pytań :) Nic nie rozpuszczamy (a przynajmniej ja) :) Ja trzymam 3 fiolki insuliny w lodówce, a jedna jest w penie, czyli takim długopisie, którym podaję insulinę. Gdy przychodzi pora kłucia, macham penem, by insulinę wymieszać, zakładam igłę, 1-2j. w sufit, by sprawdzić, cz dobrze przepływa, nastawiam odpowiednią ilość jednostek i... ciach w udo :) Nie wyciąga się tego od razu... liczymy do 10, wyciągamy i po krzyku :) jejku, gdybym miała chodzić na te zastrzyki do labu to chyba bym ześwirowała :)
    Ja igły nie wyciągam :P

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Resztę robię tak samo ale nie puszczam już insulki w świat i robię w brzuch...

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Iskierka33 uaktualnione! :) A masz już imię dla Córki? :)
    Coś Ty Kochana....ja nawet nie wiem czy potwierdzi się córka, bo to takie tylko prawdopodobnie, z mężem będzie bój o imię, on mówi że swojego typu nie ma (oprócz Hermeneildy co mnie doprowadza do szału) a moje mu się nie podobają....pogryzę normalnie...

Rutelka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZkawkę moje dziecię też już ma, nie lubię tego....pewnie dziewczyny które są pierwszy raz w ciąży mogą tego nie rozpoznać...

Jola u nas pogoda też kiepska, raz świeci słońce raz chmurzy się....chłopaki poszli nad wodę nakarmić kaczuchy ciekawe czy nie bedę po nich zaraz jechać, bo chmura idze że ho ho ...

no i zaraz mierzę cukierrooo zobaczymy jaki wynik będzie...

Jak bedzie dobry to zjem winogron bo się uśmiecha do mnie.

• marlon Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka prośba o wpisanie u mnie Andrzeja i mam 31 lat.

Właśnie wróciłam ze szpitala.

Nie wiem jakim cudem zaplątały mi się nogi i runęłam jak długa. Starałam się ratować brzuch i mam rozwalone kolana, zmasakrowany staw skokowy. Nie mogłam wstać i tak sie przestraszyłam, że coś się stało dziecku, że nie mogłam się opanować i dostałam mega histerii.

Na szczęście z Młodym wszystko ok, ale brak środków przeciwbólowych jest okrutny. No i do poniedziałku muszę czekać na USG nogi, bo nie zgodziłam się na rentgen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:07

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ