Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zastanawiałam się nad spiworkiem, nawet oglądałam do Maxi cosi i cena przestępna ale na razie nie kupuję. Nie wiem czy faktycznie byśmy go wykorzystali
Wydaje mi sie ze moze być uniwersalny, chodzi o to żeby było miejsce na pasy tam gdzie trzeba
Uniwersalny do wozka mam po pierwszym synku a raczej wiecej planuję wózkiem spacerów niż podroży samochodem. Kupię chyba zwykły kombinezonWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:47
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Uważajcie Linia Johnson's baby to linia ze sporą ilością złych substancji, ja sama stawiałam na Mustelę ale przyznaję się bez bicia, że dziewczyny zaczęły wspominać o Hipp i jest to marka, ktora wygrywa ze wszystkim innymi kosmetykami... Cena i naturalny skład
adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:ja też myślę o emolientach, ale jeszcze się nie rozglądałam za konkretną firmą
dziewczyny a mam takie pytanie planujecie kupić śpiworek do fotelika/nosidełka? podejrzewam, że będziemy jednak często podróżować i taki śpiworek wydaje mi się być praktyczny, tylko nie wiem jak to jest z takimi śpiworkami uniwersalnymi, czy sprawdzają się i nie przeszkadzają w zachowaniu bezpieczeństwa?
bo oryginalny do nosidełka które mam kosztuje 299 zł, co jest lekką przesadą dla mnie ;/Beattkie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anoolka no taki do samochodu, żeby w domu ubrać i potem tylko zapiąć fotelik i pojechać. Wiadomo, że na dłuższe trasy trzeba będzie dziecko "rozebrać", ale na krótkie trasy to w sam raz, szczególnie, że przed naszymi dziećmi cała zima.
pumpkin śliczne te śpiworki! -
Witam Was dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Was, gdyż też tak jak Wy będę październikową mamusią
U nas będzie dziewczynka
Już się nie możemy doczekać przyjścia na świat Naszego Kochanego Maleństwaszynszyl, Sylwia_i_Niki, Beattkie, Blu, Kasik2, Anoolka, Dea28, India9, Rutelka lubią tę wiadomość
Aga -
Czy kupujecie już wyprawki dla swoich październikowych pociech?
Nasza córcia to będzie nasze pierwsze dziecko i ja już powoli zaczynam się zabierać za zakupy dla małej
Przeglądam internetowe sklepy, czytam forum i opinie od mamusiek już tych bardziej doświadczonych.
Jak jestem w sklepach z ciuszkami dla dzieci to zawsze coś tam kupie
A jak to jest u Was?Aga -
Jestem z Łowicza
Starania o dziecko zaczęliśmy już ponad 2 i pół roku temu. Ale niestety na początku nie było tak pięknie.
Przeszłam dwa poronienia. Potem operację usunięcia przegrody macicy, która to była przyczyną poronień. Ale na szczęście trafiłam w dobre ręce i wszystko się dobrze skończyło i dzięki mojej obecnej Gin jestem teraz w 7 miesiącu ciąży
Były chwile zwątpienia i gorsze dni, ale warto było wytrwać i poczekać na te chwile.
Dobrze że mąż mnie wspierał, dodawał otuchy to dzięki temu było mi łatwiej.
A teraz to już w ogóle jestem szczęśliwa jak czuje kopniaczki naszej małej kochanej księżniczki
Aga -
nick nieaktualny
-
Ja właśnie kupuje powoli i kupiłam już trochę 56 i 62. Znajome młode mamy mi doradziły żeby nie kupować dużo 56 bo niektórych nawet nie założę naszej małej.
Kupiłam bodziaki, półśpiochy, pajacyki, bluzeczki, skarpeteczki
Wszystko takie malutkie i słodkieBlu, Rutelka lubią tę wiadomość
Aga