Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad spiworkiem, nawet oglądałam do Maxi cosi i cena przestępna ale na razie nie kupuję. Nie wiem czy faktycznie byśmy go wykorzystali

Wydaje mi sie ze moze być uniwersalny, chodzi o to żeby było miejsce na pasy tam gdzie trzeba

Uniwersalny do wozka mam po pierwszym synku a raczej wiecej planuję wózkiem spacerów niż podroży samochodem. Kupię chyba zwykły kombinezon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:47

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Uważajcie Linia Johnson's baby to linia ze sporą ilością złych substancji, ja sama stawiałam na Mustelę ale przyznaję się bez bicia, że dziewczyny zaczęły wspominać o Hipp i jest to marka, ktora wygrywa ze wszystkim innymi kosmetykami... Cena i naturalny skład
    Racja, Johnson jest do kitu a Nivea to już w ogóle trzeba omijać szerokim łukiem. Oprócz hippa babydream ma super skład no i taniocha.

adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja też myślę o emolientach, ale jeszcze się nie rozglądałam za konkretną firmą :)

dziewczyny a mam takie pytanie planujecie kupić śpiworek do fotelika/nosidełka? podejrzewam, że będziemy jednak często podróżować i taki śpiworek wydaje mi się być praktyczny, tylko nie wiem jak to jest z takimi śpiworkami uniwersalnymi, czy sprawdzają się i nie przeszkadzają w zachowaniu bezpieczeństwa?
    bo oryginalny do nosidełka które mam kosztuje 299 zł, co jest lekką przesadą dla mnie ;/
    Ale spiworek do jazdy samochodem? Ja używałam kocyka dopóki w samochodzie nie zrobilo się ciepło i tyle, nie ma co przegrzewać dziecka.

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpiworek kupiłam tu i uważam, że jest świetny. 137zł plus dostawa. Jakość ekstra, jest gruby i uniwersalny.

http://www.pinkie.pl/spiworki-zimowe/

szynszyl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoolka no taki do samochodu, żeby w domu ubrać i potem tylko zapiąć fotelik i pojechać. Wiadomo, że na dłuższe trasy trzeba będzie dziecko "rozebrać", ale na krótkie trasy to w sam raz, szczególnie, że przed naszymi dziećmi cała zima.

pumpkin śliczne te śpiworki!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje mieć sam kombinezon i mamcia mi zrobiła piękny gruby koc na szydełku i myśle , że wystarczy.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilka ja właśnie nie chcę zapinać dziecka w kombinezonie do fotelika

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)
    Chciałabym dołączyć do Was, gdyż też tak jak Wy będę październikową mamusią :)
    U nas będzie dziewczynka :)
    Już się nie możemy doczekać przyjścia na świat Naszego Kochanego Maleństwa :)

szynszyl, Sylwia_i_Niki, Beattkie, Blu, Kasik2, Anoolka, Dea28, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie już wyprawki dla swoich październikowych pociech? :)
    Nasza córcia to będzie nasze pierwsze dziecko i ja już powoli zaczynam się zabierać za zakupy dla małej :)
    Przeglądam internetowe sklepy, czytam forum i opinie od mamusiek już tych bardziej doświadczonych.
    Jak jestem w sklepach z ciuszkami dla dzieci to zawsze coś tam kupie ;)
    A jak to jest u Was? :)

Aga
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga :)
    powiedz coś o sobie:) skąd jesteś?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość rzeczy już mam. Doświadczona poprzednią ciążą i długim pobytem w szpitalu nie czekam na końcówkę

Który to tydzień ciąży ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Łowicza :)
    Starania o dziecko zaczęliśmy już ponad 2 i pół roku temu. Ale niestety na początku nie było tak pięknie.
    Przeszłam dwa poronienia. Potem operację usunięcia przegrody macicy, która to była przyczyną poronień. Ale na szczęście trafiłam w dobre ręce i wszystko się dobrze skończyło i dzięki mojej obecnej Gin jestem teraz w 7 miesiącu ciąży :)
    Były chwile zwątpienia i gorsze dni, ale warto było wytrwać i poczekać na te chwile.
    Dobrze że mąż mnie wspierał, dodawał otuchy to dzięki temu było mi łatwiej.
    A teraz to już w ogóle jestem szczęśliwa jak czuje kopniaczki naszej małej kochanej księżniczki :)

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie dużo za Wami. Ważne ze się udało :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi tygodniami ciąży to ja się zawsze gubię ;)
    Dziś 28 tc i 2 dni, czyli to już jest 29 czy jeszcze 28?
    Bo zawsze mam z tym problem ;)

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 29 tygodniu ale jeśli chodzi o poród to lekarze biorą pod uwagę liczbę skończonych tyg czyli 28

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zawsze jak jestem u Gin to Ona ma o tydzień mniej niż ja sobie liczę :)
    A jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie mam większość po pierwszym dziecku. Miał 54 cm jak się urodził i w rozmiarze 56 "chodził" około miesiąca potem juz 62 .

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mpja córka miala 56 cm przy porodzie, wiec jq ciuchy glownie na 62 mam, a jesli maly bedzie mniejszy to dokupie na 56 cm , ale watpie zeby bul mniejszy

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupuje powoli i kupiłam już trochę 56 i 62. Znajome młode mamy mi doradziły żeby nie kupować dużo 56 bo niektórych nawet nie założę naszej małej.
    Kupiłam bodziaki, półśpiochy, pajacyki, bluzeczki, skarpeteczki :)
    Wszystko takie malutkie i słodkie :)

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

Aga
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ