X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się nad spiworkiem, nawet oglądałam do Maxi cosi i cena przestępna ale na razie nie kupuję. Nie wiem czy faktycznie byśmy go wykorzystali

Wydaje mi sie ze moze być uniwersalny, chodzi o to żeby było miejsce na pasy tam gdzie trzeba

Uniwersalny do wozka mam po pierwszym synku a raczej wiecej planuję wózkiem spacerów niż podroży samochodem. Kupię chyba zwykły kombinezon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 14:47

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Uważajcie Linia Johnson's baby to linia ze sporą ilością złych substancji, ja sama stawiałam na Mustelę ale przyznaję się bez bicia, że dziewczyny zaczęły wspominać o Hipp i jest to marka, ktora wygrywa ze wszystkim innymi kosmetykami... Cena i naturalny skład
    Racja, Johnson jest do kitu a Nivea to już w ogóle trzeba omijać szerokim łukiem. Oprócz hippa babydream ma super skład no i taniocha.

adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja też myślę o emolientach, ale jeszcze się nie rozglądałam za konkretną firmą :)

dziewczyny a mam takie pytanie planujecie kupić śpiworek do fotelika/nosidełka? podejrzewam, że będziemy jednak często podróżować i taki śpiworek wydaje mi się być praktyczny, tylko nie wiem jak to jest z takimi śpiworkami uniwersalnymi, czy sprawdzają się i nie przeszkadzają w zachowaniu bezpieczeństwa?
    bo oryginalny do nosidełka które mam kosztuje 299 zł, co jest lekką przesadą dla mnie ;/
    Ale spiworek do jazdy samochodem? Ja używałam kocyka dopóki w samochodzie nie zrobilo się ciepło i tyle, nie ma co przegrzewać dziecka.

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpiworek kupiłam tu i uważam, że jest świetny. 137zł plus dostawa. Jakość ekstra, jest gruby i uniwersalny.

http://www.pinkie.pl/spiworki-zimowe/

szynszyl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anoolka no taki do samochodu, żeby w domu ubrać i potem tylko zapiąć fotelik i pojechać. Wiadomo, że na dłuższe trasy trzeba będzie dziecko "rozebrać", ale na krótkie trasy to w sam raz, szczególnie, że przed naszymi dziećmi cała zima.

pumpkin śliczne te śpiworki!

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje mieć sam kombinezon i mamcia mi zrobiła piękny gruby koc na szydełku i myśle , że wystarczy.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilka ja właśnie nie chcę zapinać dziecka w kombinezonie do fotelika

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)
    Chciałabym dołączyć do Was, gdyż też tak jak Wy będę październikową mamusią :)
    U nas będzie dziewczynka :)
    Już się nie możemy doczekać przyjścia na świat Naszego Kochanego Maleństwa :)

szynszyl, Sylwia_i_Niki, Beattkie, Blu, Kasik2, Anoolka, Dea28, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aga :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kupujecie już wyprawki dla swoich październikowych pociech? :)
    Nasza córcia to będzie nasze pierwsze dziecko i ja już powoli zaczynam się zabierać za zakupy dla małej :)
    Przeglądam internetowe sklepy, czytam forum i opinie od mamusiek już tych bardziej doświadczonych.
    Jak jestem w sklepach z ciuszkami dla dzieci to zawsze coś tam kupie ;)
    A jak to jest u Was? :)

Aga
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Aga :)
    powiedz coś o sobie:) skąd jesteś?

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja większość rzeczy już mam. Doświadczona poprzednią ciążą i długim pobytem w szpitalu nie czekam na końcówkę

Który to tydzień ciąży ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Łowicza :)
    Starania o dziecko zaczęliśmy już ponad 2 i pół roku temu. Ale niestety na początku nie było tak pięknie.
    Przeszłam dwa poronienia. Potem operację usunięcia przegrody macicy, która to była przyczyną poronień. Ale na szczęście trafiłam w dobre ręce i wszystko się dobrze skończyło i dzięki mojej obecnej Gin jestem teraz w 7 miesiącu ciąży :)
    Były chwile zwątpienia i gorsze dni, ale warto było wytrwać i poczekać na te chwile.
    Dobrze że mąż mnie wspierał, dodawał otuchy to dzięki temu było mi łatwiej.
    A teraz to już w ogóle jestem szczęśliwa jak czuje kopniaczki naszej małej kochanej księżniczki :)

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie dużo za Wami. Ważne ze się udało :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi tygodniami ciąży to ja się zawsze gubię ;)
    Dziś 28 tc i 2 dni, czyli to już jest 29 czy jeszcze 28?
    Bo zawsze mam z tym problem ;)

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 29 tygodniu ale jeśli chodzi o poród to lekarze biorą pod uwagę liczbę skończonych tyg czyli 28

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zawsze jak jestem u Gin to Ona ma o tydzień mniej niż ja sobie liczę :)
    A jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek?

Aga
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie mam większość po pierwszym dziecku. Miał 54 cm jak się urodził i w rozmiarze 56 "chodził" około miesiąca potem juz 62 .

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mpja córka miala 56 cm przy porodzie, wiec jq ciuchy glownie na 62 mam, a jesli maly bedzie mniejszy to dokupie na 56 cm , ale watpie zeby bul mniejszy

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupuje powoli i kupiłam już trochę 56 i 62. Znajome młode mamy mi doradziły żeby nie kupować dużo 56 bo niektórych nawet nie założę naszej małej.
    Kupiłam bodziaki, półśpiochy, pajacyki, bluzeczki, skarpeteczki :)
    Wszystko takie malutkie i słodkie :)

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

Aga
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ