X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar kombinezonu kupujecie na zimę ?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kupuję bo pierwszy synek urodził sie w marcu i na początek mam kombinezon na 56 i 62 ale powiem szczerze ze też sie nad tym zastanawiam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 68 mam nadzieję, że mała nie będzie się w nim topić :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam 68, do końca zimy 62 może być za mały w końcu w marcu dzieciaki będą miały po 5 miesięcy! :O

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Jaki rozmiar kombinezonu kupujecie na zimę ?

na 62, bo kombinezony i tak są większe, a boje się, że jak będzie duży to mogę nie wyczuć ciała maleńkiej i źle np. ja złapać itd.... stwierdziłam, że nie będę z tym lękiem walczyć, najwyżej kupie dodatkowy kombinezon.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ale spiworek do jazdy samochodem? Ja używałam kocyka dopóki w samochodzie nie zrobilo się ciepło i tyle, nie ma co przegrzewać dziecka.

Oooo właśnie o tym samym myślałam ;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga85 wrote:
    Witam Was dziewczyny :)
    Chciałabym dołączyć do Was, gdyż też tak jak Wy będę październikową mamusią :)
    U nas będzie dziewczynka :)
    Już się nie możemy doczekać przyjścia na świat Naszego Kochanego Maleństwa :)

Cześć;-)

• Kai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga85 wrote:
    Witam Was dziewczyny :)
    Chciałabym dołączyć do Was, gdyż też tak jak Wy będę październikową mamusią :)
    U nas będzie dziewczynka :)
    Już się nie możemy doczekać przyjścia na świat Naszego Kochanego Maleństwa :)
    Cześć :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis wrocilismy z weekendu nad oceanem, troche odsapnelismy I nadgonilam juz nasze Forum, troche nas morskie powietrze zmeczylo plus taki ze mala nabrala super apetytu

w pt mialam swoj prywatny scan, wszystko w jak najlepszym porzadku ku naszej radosci, mala b mocno kopie, wazy 950g, AFI w normie, serduszko sprawdzone, plus pecherz i zoladek widoczny dalej, lozysko dalej wedruje I przesunelo sie na boczna sciane, szyjka elegancka 5cm
    piekne zdjecia plus filmik w 3d otrzymany w cenie scanu :-)

r78379.jpg

kehlana_miyu, Beattkie, szynszyl, Chwilka84, Reni@, Pumpkin, Kai, Blu, Kasik2, Asia_08, Anoolka, Dea28, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, India9, Sunshine89, Rutelka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, piekne zdjęcie!

Limerikowo lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja lista produktów higienicznych. Tworząc ja kierowałam się naturalnym składem i testami/ opiniami innych mam, głównie ze strony Srokao. Oczywiście listę dopasowałam do swoich oczekiwań i potrzeb (zobaczymy czy moje dziecko ma podobne;-) Może coś Wam wpadnie w oko.

- Pampers Premium Care 1 New Born (2-5kg)
    - ALPHANOVA BEBE, WODA DO MYCIA (świetna woda dla dziecka i mamy)
    - Tesco loves Baby Chusteczki lub Rossman Babydream chusteczki lub
    Dada premium extra soft lavender lub sensitive (podobno najlepsze z dostępnych chusteczek pod wzgledem składu)
    -Tołpa, dermo baby, pieluszkowy krem przeciw odparzeniom (bardzo fajny skład)
    - BEPANTHEN BABY extra, MAŚĆ OCHRONNA (zabezpieczający na pośladki)
    - Termometr bezdotykowy Microlife NC150
    - Sól Fizjologiczna do Oczu w ampułkach
    - Octenisept (Lek do stosowania na rany, błonę śluzową i skórę)
    - MAM Primamma, zestaw do czesania, grzebień i szczotka, (0+)
    - Akuku-zestaw do manicure
    - do prania: JELP color żel -Miocare lub Bobini baby płyn (najbezpieczniejsze składniki dla niemowląt)
    - HIPP BABYSANFT, PŁYN PIELĘGNACYJNY DO KĄPIELI DLA NIEMOWLĄT, OD URODZENIA
    - Oliwka do ciała Hipp BabySant z ekologicznym olejkiem migdałowym BIO
    - BUBCHEN MAMA, BALSAM DO BRODAWEK SUTKOWYCH, 10ML (nie trzeba zmywać, fajne opinie)
    - KATAREK PLUS, ASPIRATOR DO NOSA, OD URODZENIA
    - HIPP BABYSANFT, MLECZKO PIELĘGNACYJNE DLA NIEMOWLĄT, OD URODZENIA,
    - BABY ONO, PŁATKI KOSMETYCZNE DLA NIEMOWLĄT, 60 SZTUK (100% bawełny to dla mnie najważniejsze)
    - CANPOL, PATYCZKI HIGIENICZNE 100 SZTUK
    -CANPOL, majtki wielorazowe poporodowe, podkłady i wkłady,
    - LANSINOH, WKŁADKI LAKTACYJNE, NURSING PADS,
    - DZIDZIUŚ DLA MAMY, PŁYN GINEKOLOGICZNY DLA KOBIET W CIĄŻY I PO PORODZIE (podobno jeden z lepszych składów)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 20:42

Chwilka84, Pumpkin, Kai, adrenalina, Jutysia, Sunshine89, Rutelka lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was poleciła bloga sroka,jest super, dziękuje i wiem,że musze kupić Małemu nowe kosmetyki:)

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Któraś z Was poleciła bloga sroka,jest super, dziękuje i wiem,że musze kupić Małemu nowe kosmetyki:)

Ja właśnie z tego bloga korzystałam :) bardzo fajny

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja właśnie z tego bloga korzystałam :) bardzo fajny
    Jeszcze raz dzięki, z tym blogiem analizuje teraz wszystkie kosmetyki dla Małego:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Chwilka przeczytasz wszystkie zestawienia to pada tam stwierdzenie, że srokao z zamkniętymi oczami mogłaby kupić wszystko co z Hipp, natomiast jest zachwycona kosmetykami marki "Momme Baby Natural" niestety dla mnie to są kosmetyki troszkę drogie, wiec ich nie uwzglednilam na swojej liście. Warto zwrócić uwagę na konkretny skład bo zdarza się, że niby ten sam produkt, a jak inna seria na produkcji to może być inny skład.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie przyszłe mamusie (: Długo się nie odzywałam, ale zbliża się ten czas rozwiązania wielkimi krokami i stres dopada.... Jak się czujecie? Mi właśnie zaczął wyrastać ząb (8) masakra.... do tego ból pleców doszedł i anemia żeby było mało... w tym tygodniu usg mam nadzieję że potwierdzi się płeć (: pozdrawiam

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 85, ruda witajcie!

A.badziak, super, ze sie odezwałaś :) kiepska sprawa z zębem :/ chociaż z dwojga zlego to może lepiej teraz niz zaraz po porodzie.

Limerikowo piękna córeczka <3

Beattkie, sie napracowałaś z listą! Hippa przetestowalam - jest super! Jesli chodzi o chusteczki nawilżanie bardzo lubie huggies zielone. Skład chyba też mają niezły, a sa delikatne.

Mielismy dzisiaj gości, jestem nieżywa... Ehh ciężko mi się siedzi przez dłuższy czas, najchetniej bym sobie polegiwała przez większość czasu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja juz nie nadazam co chwila ktos nowy dochodzi, tylko czemu tak pozno.... ?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Witam Wszystkie przyszłe mamusie (: Długo się nie odzywałam, ale zbliża się ten czas rozwiązania wielkimi krokami i stres dopada.... Jak się czujecie? Mi właśnie zaczął wyrastać ząb (8) masakra.... do tego ból pleców doszedł i anemia żeby było mało... w tym tygodniu usg mam nadzieję że potwierdzi się płeć (: pozdrawiam
    Cześć, tez miałam anemię. Wyszłam z niej jedząc jajka przepiorcze! Polecam bo mają dużo zelaza. Jadłam 2 dziennie i piłam co drugi dzień szklankę żelaza z tabletki rozpuszczalnej. Oj z zębem to poszłabym do dentysty mnie zawsze ratował zioła dentosept do płukania zębów bo leczą stan zapalny, ale najpierw ze względu na ciążę poszłabym do dentysty. Ból pleców mam. Ratuje się masażem.
    Może uda Ci się zwalczyć stress? Masz jakieś swoje sposoby na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:27

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bloga Sroki to wszystko fajnie, kopalnia wiedzy ALE musicie wiedzieć ze np.jesli chodzi o chusteczki nawilżane dla niemowląt to składy niektórych produktów są od przeszło roku nieaktualne. Wiem bo po przeczytaniu kiepskich recenzji na temat chusteczek Dzidzius/Kindii skontaktowałam sie ze znajoma ktora pracuje w dziale marketingu tego producenta. I okazuje sie ze juz rok temu pisali do właścicielki bloga prośbę o aktualizacje składów, ale podobno dziewczyna nie jest zainteresowana zmiana. Ja rozumiem brak czasu itp, ale z uwagi na to ze jest tak bardzo często cytowana na forach mogłaby pokusić sie o przedstawianie stanu faktycznego. Nowe posty dodaje dość regularnie z tego co widze. Firmy stałe udoskonalają swoje produkty i wg mnie raz na rok właścicielka mogłaby zrobić update. Napisałam do niej maila w tej sprawie około 3 miesiące temu ale odpowiedzi nie mam do dziś.. Nie wiem jak jest z innymi produktami, kilka osob mówiło ze niektóre produkty rownież maja stare składy. Nie chce jej oceniać. Chciałam podzielić sie z Wami ta sytuacja, czasem nie jest dobrze na ślepo podążać za opinia kogoś z internetu. Wiadomo ze kazda z nas chce kupić dla swojego maluszka najbezpieczniejsze produkty dlatego zostaje nam sprawdzenie czy polecamy produkt ma ten sam skład, ktory jest chwalony na blogu. Owszem zaraz pojawia sie opinie ze kto ma ma to czas itp. zeby w sklepie to weryfikowac. Doskonale to rozumiem.

Reni@, Anoolka, Pumpkin, pielegniarka_w_mundurze, India9 lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ