Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla_Ola wrote:Hej, kopę lat
My też kupiliśmy komodę z serii MALM
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/
Dziś koleżanka ma podrzucić worki z ciuszkami, więc będzie szał
Mi zaczyna dokuczać kręgosłup. No i ta nieszczęsna zgaga.
Co polecacie do prania?Ola_Ola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPosti77 wrote:Beattkie proszę napisz w którym Luxmedzie byłaś na tym usg? Do tej pory nie spotkałam sie z tak szczegółowym usg (w Luxmedzie oczywiście)
Usg wykonywałam tylko na Chmielnej - byłam 3razy w tym samym gabinecie. Ale jest różnica w wydrukach u lekarzy. Na połówkowym dostałam chyba ze 3 strony opisu. Aż mój lekarz prowadzący powiedział, że jest w szoku, że jego kolega z pracy daje, aż takie szczegółowe wydruki bo on tylko na 1 stronę. Dodatkowo na zdjęciach zawsze mam wszystko pokazane, że było mierzone. Dostałam 18 zdjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 12:28
NiecierpliwaKarolina, Posti77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lu.iza wrote:Mi do pępka w szkole rodzenia polecali gaziki leko i takie kupiłam
mam pytanie za 100 punktów! Jak Wy odróżniacie gdzie jest głowa a gdzie nogi? :d
Też się nad tym zastanawiałamczasami po prawej stronie trochę powyżej pępka wystaje mi taka wielka góra. Logicznie byłoby przyjąć, że to głowa. Ale wydaje mi się, ze to dupka, bo jak czuję czkawkę małego to tak bardzo nisko. Jakby praktycznie przy samej szyjce.
-
kkkaaarrr wrote:Ahh, pochwale się wam, powolutku zaczęliśmy się z M rozglądać za wyprawką dla Boryska. Odwiedziliśmy trochę sklepów, pomacaliśmy, popytaliśmy i jeśli chodzi o 'grube sprzęty' to wybory dokonane
Jeszcze chwilkę nam zajmie nim dojrzejemy do decyzji o zakupie, ale i tak się bardzo cieszę, że w końcu się przełamaliśmy aby pojeździć po sklepach!
Jestem strasznie szczęśliwa, więc uwaga, chwalę się wyborami:
- mebelki Tooli Lofi http://www.tooli.pl/cat/kolekcje/lofi + dla mnie fotel typu uszak (czemu nikt wczesniej mi nie powiedzial, ze istnieje taki wygodny mebel!!)
- wózek Mutsy IGO z fotelikiem Maxi Cosi Cabrio Fix 2016 http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/IGO-3w1-fotelik-Maxi-Cosi-Cabriofix/227 (myśleliśmy o foteliku Cybex albo Kiddy, ale jednak one ważą tonę, przejście się z nimi pustymi po sklepie było wysiłkiem, a co dopiero z maluchem w środku!)
Wybrany jest jeszcze materac gryczno-kokonsowy z pierdyliardem atestów na zdrowe plecy itp. http://sarenka.eu/materace-dla-dzieci/materace-standard-line/materace-140-70/materac-gryko-koko-140-70.html
Ja wiem, wiem, większość z was ma już praktycznie wszystko, a ja tu się emocjonuję pierwszymi wyborami, no ale gdzie ja się podzielę tymi radościami jak nie z wami
Dziel się!
Ale spokojnie, ja też jeszcze nic nie mam. Dosłownie kilka sztuk ciuszków.
Mamy już powybierane, ale też jakoś tak coś wstrzymywało do tej pory. W tym tygodniu mamy szkołę rodzenia i po zakończeniu postanowiłam, że już uporzadkuję i zatwierdzę listę i ruszymy na zakupy. Może na szkole coś jeszcze wpadnie do worka albo coś się zmieni. Także ja zacznę powoli kompletować wyprawkę dopiero w przyszłym tygodniu.kkkaaarrr, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:kkkaaarrr ja też jestem trochę w tyle za dziewczynami z wyprawką
ale dobrze się czuje i jestem nastawiona, że tak będzie do końca, więc myślę, że w sierpniu nadrobię
marlon w szkole rodzenia zwrócili uwagę, że nie powinno się przemywać pępka spirytusem, bo przez to kikut znacznie później odpada (bo co chwila zabijane są przez spirytus komórki odpowiedzialne za jego rozkład). Oczywiście zrobisz jak zechcesz, dzielę się tylko informacjami -
Reni@ wrote:Moj na ostatnim Usg lezal glowa w dol stad wiem. A rodzaj ruchow sie nie zmienil wiec pewnie pozycja ta sama. Poza tym widze na brzuchu jak nogą rusza bo wyglada to jak taka mala kulka przesuwajaca się pod skora nad pępkiem. Czasami wali po zebrach bolesnie. A na dole czuję czasami jak rączkami smyra
stad chcialabym umiec jakos zlokalizowac glowe i nogi ;p
no i mały albo czkawki nie ma albo... ze mną jest coś nie tak ;p nie potrafię jej wyłapać bo dla mnie dwa puknięcia to raczej nie czkawkamoże przez łożysko na przedniej ścianie nie czuję?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:56
-
U nas także wyprawka idzie pełną parą: zostało mi już tylko kilka drobiazgów. Wszystko kupione albo przynajmniej zamówione, więc nie stresuję się.
Tak jak kkkaaarrr zdecydowałam się na fotel uszakaSuper sprawa! jest robiony na zamówienie i przyjdzie w drugiej połowie sierpnia, ale już nie mogę się doczekać kiedy w nim usiądę!
My się zdecydowaliśmy na Cybex cloud q i go nawet zamówiliśmy, odbierzemy ze sklepu we wrześniu aby nie tracił gwarancji - jest faktycznie bardzo ciężki, ale mieszkamy w domku więc nie muszę go znosić ze schodów, nie będę z nim chodzić po sklepach trzymając w ręce a będzie jeździł na ramie wózka (mam wózek teutonia be you) bo mam tam spory kosz na zakupy, więc waga mi nie przeszkadza, a dla mnie właśnie było ważne aby się rozkładał i był solidnyOby się sprawdził
Wczoraj byliśmy w ikei, kupiłam pojemniki skubb no i oczywiście komodę MALM w połysku, do tego na allegro zamówiłam nakładkę na przewijak. Będziemy niedługo składać, tylko mąż skończy malowanie pokoiku dla synka.
Dea -> fantastycznie, że już po szpitalu! Nie ma to jak w domkuDea28, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:Tak jak kkkaaarrr zdecydowałam się na fotel uszaka
Super sprawa! jest robiony na zamówienie i przyjdzie w drugiej połowie sierpnia, ale już nie mogę się doczekać kiedy w nim usiądę!
-
nick nieaktualnyStrasznie przyjemnie czyta się o Waszych wyprawkowych przygotowaniach
Zawsze chętnie na ten temat poczytam i się pouśmiecham do monitora, więc chwalcie się ile wlezie
Ja już swoją mam w 99% skompletowaną, jedynie zostały kosmetyki do kupienia.
Anemiczne przyszłe mamy - jak walczycie z anemią? Co jecie? Ja mam w sumie tabletki z żelazem ale mam też brać magnez i sama nie wiem...
Beattkie, jajka przepiórcze jak jadłaś? Bo właśnie kupiłam jak przeczytałam że Ci pomogłyBeattkie lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Anemiczne przyszłe mamy - jak walczycie z anemią? Co jecie? Ja mam w sumie tabletki z żelazem ale mam też brać magnez i sama nie wiem...
A do jedzenia to wołowinka, wątróbka (choć tej za często nie można), zielone warzywa.
Magnez i żelazo się nie kłócą, można spokojnie łykać i jedno i drugie.Pumpkin lubi tę wiadomość