X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana, po wypiciu glukozowego smakołyku :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:22

Kasik2, Beattkie, Reni@, lu.iza, Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    U mnie dziecię wymiarowo dobre, leciutko za chude, ale gin powoedziala, że jest ok. A ja chudne i chudne... Mam już tylko 2,7 kg na plusie, zaraz wrócę do wagi sprzed ciąży. Martwię się. Nad cukrami nie panuje. W zeszłym tygodniu mialam 25% wyników przekroczonych. Niby nie są to ohromne przekroczenia (w zakresie 91-93 i 121-129, dwa wyniki powyżej 130), ale moja rygorystyczna diablica mi na pewno nie popusci. Strasznie mnie to wszystko stresuje. Ciekawa jestem, czy jakbym nie miała cukrzycy, ale badalabym cukry 6 razy dziennie, czy mialabym zawsze takie idealne wyniki.

Czyli jaka waga bobasa? KAI może Ty tak ze stresu chudniesz? Rozumiem, że dziecię zdrowe mimo mniejszej wagi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Witamy sie z rana, po wypiciu glukozowego smakołyku :-D

Jak samopoczucie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Wczoraj byliśmy w Ikei. Komoda i materac kupione. Został do kupienia katarek. Kupię go dziś i koniec z wyprawka :)
    Przyszły tatuś będzie dziś skręcal meble. Za wcześnie, ale on się doczekać nie może. Będziemy się obijac o te meble :)
    Mój mąż wyszedł z założenia, że koniecznie trzeba skręcić te komodę i łóżeczko. '' no przecież musimy się przyzwyczaic'' :):) Jest taki kochany, ze niech sobie skręca dla dobrego samopoczucia. A ja dziś będę prac tetre - 50 sztuk. Jutro mamy usg kontrolne. Zobaczę synka. Ciekawe ile przybrał na wadze od ostatniego.
    Teraz sobie leżę a on mnie zaczepia.

Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Reni@, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Blu, Dea28, Jola1985, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka - ekstra! Ekstra wszystko, miło się to czyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka 50 szt tetry, a po co ci az tyle ???? Mnie przy corce 10 sztuk wystarcxylo ;)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 10 kolorowych i 10 białych pieluch tetrowych. A te pieluszki flanelowe też są potrzebne? Pytam kochane bo ja nie jestem doświadczona i nie wiem czy je kupować.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flanelowe mialam 2 i tak naprawde to uzylam ich moze ze dwa razy, i to jeszcze na wyjscia do lekarza bo tak kompletnie mi sie nie przydaly, a tetre uzywalam do podcierania buzki jak mala juz jadla jak karmilam to kolo siebie kladlam jak by jej sie ulalo cay podczas karmienia butelka, ale mi 10 sztuk wystarczylo i wykorzystalam je na maksa i wyrzucilam. Dla synka tez mam 10 sztuk i wiecej nie kupuje

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetrowych miałam z 30 i nie nadążałam prać , ale mój synek miał refluks i cały czas wymiotował albo obficie ulewał.

U mnie flanelowe też sie sprawdziły ale koniecznością nie są. Np rozkładałam w wózku - teraz kupiłam prześcieradła do wózka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    To B12 można jakoś zbadać? W sensie rozumiem, że z krwi?
    Tak, to zwykłe badanie z krwi, myślę, że w każdym labie do zrobienia. Mi to zleciła hematolog i od pewnego czasu biore mniej żelaza a więcej B12, morfologia się poprawia :) Dzisiaj byłam na pobraniu, jestem ciekawa wyniku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:00

Pumpkin lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pielegniarka 50 szt tetry, a po co ci az tyle ???? Mnie przy corce 10 sztuk wystarcxylo ;)

A to nie Pielęgniarka chciała spróbować działać bez pieluch jednorazowych? ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie wytrzymałam poszłam na spacer do sklepu z artykułami dziecięcymi i kupiłam rożek i czapeczkę kolejna :)
    A w markecie pampersy 1 (22sztuki, bo pomyslałam ze i tak pewnie bedzie spory chłopak to 2 kupie jeszcze i wezmę troche tych troche tych do szpitala )

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki kupilismy kombinezon do nosidelka

20160719-114619.jpg

lu.iza, Pumpkin, Chwilka84, Blu, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu, a.badziak, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozek zamowilam przez neta ale jeszcze nie przyszedl. Niestety nie mam innego wyjscia i zakupy przez neta mi tylko zostaja.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja dziś byłam trochę nie dobrze i słabo Ale wyszłam na dwór i przeszło:)

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwusia jest śliczny!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja rozek zamowilam przez neta ale jeszcze nie przyszedl. Niestety nie mam innego wyjscia i zakupy przez neta mi tylko zostaja.

Ja, tez tylko online. Ale uważam to za zaletę tak bym chodziła po sklepach jak sęp i wszystko chciała mieć:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Całkiem dobre. Co prawda przez pierwszą godzinę czułam się nieco przytłumiona po tym cukrowym wybuchu, ale obyło się bez przykrych niespodzianek :) Córcia natomiast pławiła się z uwielbieniem w super słodkich wodach przez bite dwie godziny :D
    Dziś bądź jutro mam się spodziewać wyników.

klz9upjyjtca1iud.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie. Odpowiedź wydaje mi się oczywista, ale już nie raz miałyście fajne pomysły i trochę inne podejście do pewnych rzeczy, więc pytam. Kocyki i becik pierzecie normalnie w pralce razem z ubrankami?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ