X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana, po wypiciu glukozowego smakołyku :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 08:22

Kasik2, Beattkie, Reni@, lu.iza, Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    U mnie dziecię wymiarowo dobre, leciutko za chude, ale gin powoedziala, że jest ok. A ja chudne i chudne... Mam już tylko 2,7 kg na plusie, zaraz wrócę do wagi sprzed ciąży. Martwię się. Nad cukrami nie panuje. W zeszłym tygodniu mialam 25% wyników przekroczonych. Niby nie są to ohromne przekroczenia (w zakresie 91-93 i 121-129, dwa wyniki powyżej 130), ale moja rygorystyczna diablica mi na pewno nie popusci. Strasznie mnie to wszystko stresuje. Ciekawa jestem, czy jakbym nie miała cukrzycy, ale badalabym cukry 6 razy dziennie, czy mialabym zawsze takie idealne wyniki.

Czyli jaka waga bobasa? KAI może Ty tak ze stresu chudniesz? Rozumiem, że dziecię zdrowe mimo mniejszej wagi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Witamy sie z rana, po wypiciu glukozowego smakołyku :-D

Jak samopoczucie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Wczoraj byliśmy w Ikei. Komoda i materac kupione. Został do kupienia katarek. Kupię go dziś i koniec z wyprawka :)
    Przyszły tatuś będzie dziś skręcal meble. Za wcześnie, ale on się doczekać nie może. Będziemy się obijac o te meble :)
    Mój mąż wyszedł z założenia, że koniecznie trzeba skręcić te komodę i łóżeczko. '' no przecież musimy się przyzwyczaic'' :):) Jest taki kochany, ze niech sobie skręca dla dobrego samopoczucia. A ja dziś będę prac tetre - 50 sztuk. Jutro mamy usg kontrolne. Zobaczę synka. Ciekawe ile przybrał na wadze od ostatniego.
    Teraz sobie leżę a on mnie zaczepia.

Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Reni@, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Blu, Dea28, Jola1985, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka - ekstra! Ekstra wszystko, miło się to czyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka 50 szt tetry, a po co ci az tyle ???? Mnie przy corce 10 sztuk wystarcxylo ;)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 10 kolorowych i 10 białych pieluch tetrowych. A te pieluszki flanelowe też są potrzebne? Pytam kochane bo ja nie jestem doświadczona i nie wiem czy je kupować.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flanelowe mialam 2 i tak naprawde to uzylam ich moze ze dwa razy, i to jeszcze na wyjscia do lekarza bo tak kompletnie mi sie nie przydaly, a tetre uzywalam do podcierania buzki jak mala juz jadla jak karmilam to kolo siebie kladlam jak by jej sie ulalo cay podczas karmienia butelka, ale mi 10 sztuk wystarczylo i wykorzystalam je na maksa i wyrzucilam. Dla synka tez mam 10 sztuk i wiecej nie kupuje

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetrowych miałam z 30 i nie nadążałam prać , ale mój synek miał refluks i cały czas wymiotował albo obficie ulewał.

U mnie flanelowe też sie sprawdziły ale koniecznością nie są. Np rozkładałam w wózku - teraz kupiłam prześcieradła do wózka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    To B12 można jakoś zbadać? W sensie rozumiem, że z krwi?
    Tak, to zwykłe badanie z krwi, myślę, że w każdym labie do zrobienia. Mi to zleciła hematolog i od pewnego czasu biore mniej żelaza a więcej B12, morfologia się poprawia :) Dzisiaj byłam na pobraniu, jestem ciekawa wyniku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:00

Pumpkin lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pielegniarka 50 szt tetry, a po co ci az tyle ???? Mnie przy corce 10 sztuk wystarcxylo ;)

A to nie Pielęgniarka chciała spróbować działać bez pieluch jednorazowych? ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie wytrzymałam poszłam na spacer do sklepu z artykułami dziecięcymi i kupiłam rożek i czapeczkę kolejna :)
    A w markecie pampersy 1 (22sztuki, bo pomyslałam ze i tak pewnie bedzie spory chłopak to 2 kupie jeszcze i wezmę troche tych troche tych do szpitala )

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki kupilismy kombinezon do nosidelka

20160719-114619.jpg

lu.iza, Pumpkin, Chwilka84, Blu, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu, a.badziak, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozek zamowilam przez neta ale jeszcze nie przyszedl. Niestety nie mam innego wyjscia i zakupy przez neta mi tylko zostaja.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja dziś byłam trochę nie dobrze i słabo Ale wyszłam na dwór i przeszło:)

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwusia jest śliczny!!!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja rozek zamowilam przez neta ale jeszcze nie przyszedl. Niestety nie mam innego wyjscia i zakupy przez neta mi tylko zostaja.

Ja, tez tylko online. Ale uważam to za zaletę tak bym chodziła po sklepach jak sęp i wszystko chciała mieć:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Całkiem dobre. Co prawda przez pierwszą godzinę czułam się nieco przytłumiona po tym cukrowym wybuchu, ale obyło się bez przykrych niespodzianek :) Córcia natomiast pławiła się z uwielbieniem w super słodkich wodach przez bite dwie godziny :D
    Dziś bądź jutro mam się spodziewać wyników.

klz9upjyjtca1iud.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, głupie pytanie. Odpowiedź wydaje mi się oczywista, ale już nie raz miałyście fajne pomysły i trochę inne podejście do pewnych rzeczy, więc pytam. Kocyki i becik pierzecie normalnie w pralce razem z ubrankami?

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ