X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A flanele tez mozna wygotowywac w 90 stopniach?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel będę prać osobno bo trochę tego mam + prześcieradełka do wozka
    Nad kocykiem muszę sie zastanowić bo mam napisane że nie jest zalecane pranie przed pierwszym użyciem .

Nie piorę nic w 90 stopniach nawet pieluch tetrowych

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia piekny kombinezonik:)

Niecierpliwa Karolina ja kocyk piorę normalnie w prace tylko na pogram wełna 30 (bo jest ręcznie robiony) a becika w ogóle nie kupuje.

A co powinno położyć się na spód wózka w okresie jesień -zima? prześcieradło i kocyk?czy sam kocyk będzie wystarczający?

Ja planuje kupic z 5-7 tetrowych, mam 3 flanelowe i 2 te małe bambusowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 13:03

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90 stopni?? Matko nieierz w takich temperaturach niczego bo wzzystko poniszczone bedzie i szybko zuzyte! Przeciez nowych ciuchow nie trzeba w takich temped0raturach prac w thm bardziej gotowac.

Wystarczy wstawic na 30-40 stopni.

a flanela jest bardzo delikatna i w niskich temp sie ja pierze zeby caly czas byla taki mila, przyjemna w dotyku.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6 tetrowych i 5 flanelowych.
    U mnie za prześcieradło do wózka bedzie służyła pewniebpielucha flanelowa na to kocyk i myśle ze pod spod wystarczy.

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.
    Ja dziś niedługo wybieram się do "ciuchajca" obejrzeć co mają nowego z dostawy. Kupiłam już tam kilka ciuszków dla małej w bdb stanie, niektóre nawet z metkami.
    Oczywiście wszystko upiorę jak skompletuję ubranka i tak będę chyba też później robić. Można tam na prawdę kupić ładne rzeczy i za grosze. Tylko trzeba wiedzieć kiedy pójść.
    Wczoraj zamówiłam wózek i fotelik. Zdecydowaliśmy się z mężem na wózek Coletto Florino. Fotelik Cybex Aton 4. Dostaliśmy fajny rabat w sklepie online więc zamówiliśmy w jednym miejscu :)
    Kupiłam też już kołyskę :) na początek będzie zastępowała łóżeczko.
    Wiem że na długo nie wystarczy, ale mamy małe mieszkanko i na początek kołyska musi nam wystarczyć. Oczywiście z blokadą bujania, żeby małej nie przyzwyczaić do bujania :)
    Upatrzyłam sobie już też komodę w IKEA :) tylko szukam kogoś kto by jechał do IKEI żeby mi ją przywiózł :) :) :)
    Reszty rzeczy z wyprawki jeszcze nie mam, ale mam tyle obserwowanych ofert na allegro, że już się sama w tym gubię ;)

szynszyl lubi tę wiadomość

Aga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się tych pieluch jakoś nazbierało. :)

Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia też mnie tak kłuje jak Ciebie mam nadzieje że to macica.
    Asia ja też mam ketony w moczu :-(
    Sylwusia piękny kombinezonik.
    Niecierpliwa samopoczucie takie sobie.
    Chwilka dostałam jeszcze antybiotyk do domu.
    Chłopcy coś mało sie ruszają od wczoraj.schiza mam. Dobrze że w czwartek usg.
    Może dziś zamówie wyprawke na allegro i zostanie mi wypranie pościeli,kocyków i pieluszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:35

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomożecie:
    Czy ma któraś może tak,że jak chodzi lub jak za długo siedzi to strasznie boli was krocze??:(nie mogę podnieść lewej nogi,kucać....masakra jakąś:(a wizytę mam dopiero 8,08.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Dziewczyny pomożecie:
    Czy ma któraś może tak,że jak chodzi lub jak za długo siedzi to strasznie boli was krocze??:(nie mogę podnieść lewej nogi,kucać....masakra jakąś:(a wizytę mam dopiero 8,08.
    Tak, mam podobnie. Z tego co wygooglalam to najpewniej efekt rozchodzacego sie spojenia lonowego. Powinno przejsc po odpoczynku, lezenie na boku jest wskazane. Mnie jak boli od siedzenia to musze 'rozchodzic'. Zauwazylam tez, ze od 2 dni boli mnie mniej, a wydaje mi sie, ze Borys zmienil pozycje (trzymam kciuki aby juz na ta glowa w dol) bo zaczelam czuc w innym miejscu kopniaki i moze wlasnie dzieki temu mniej cisnie na kosci miednicy i dlatego mniej boli. Aha, no i jeszcze czytalam, ze tak dlugo jak bol przechodzi po odpoczynku i jest do zniesienia, to 'to normalne', ale jesli mialoby byc inaczej to koniecznie do lekarza, bo w skrajnych przypadkach konieczny ortopeda, rehabilitacja, itp.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My juz w drodze na działkę ! :) Szkoda, że tylko do piątku ale lepsze to niż nic... zostałabym z córcia z moimi dziadkami, ale mój wraca po 2.5msc do pracy i trochę się martwie tak go odrazu zostawić wiec może wyjedziemy jeszcze później same :) Siedzenie w ciąży z małym dzieckiem w Warszawie to męczarnia...

Wy w większości juz gotowe, a mi się jakoś nie spieszy :p mam kilka ciuszków i tyle :p

Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
    Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczy

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik Ty jeszcze moze masz rwe i Ci dokucza
    mnie wlasnie tak rwie czasem od tamtego tyg, same uroki ciazy
    dzis zbieram mala i meza na basen
    od ucisku na ledzwie juz mi nerwy w nogach dokuczaja i nogi ciut lataja , trudno wieczorem zasnac

chyba w 60/90 stop to zalecaja prac rzeczy z "ciuchajcow" jak piszecie
    co do proszkow to wszystkie dzieciece u nas ok sprawdzily sie, wpierw pralam w drozszych

Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula

dla nas a mieszkamy w domku teraz pietrowym monitor i kamerka to must have , choc wiadomo i tak szlo sie na zmiane okiem rzucic jak sytuacja w lozeczku co 1h lub czesciej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Czyli jaka waga bobasa? KAI może Ty tak ze stresu chudniesz? Rozumiem, że dziecię zdrowe mimo mniejszej wagi?
    Dziecię zdrowiutkie. Waga w 26;0 791 g. Wychodzi na tydzień mlodsze,ale on tak zawsze ma. Rozmiary główki, brzuszka i nóżek w sam raz. A że ze stesu chudne, to całkiem możliwe.

adrenalina, Jola1985, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja, tez tylko online. Ale uważam to za zaletę tak bym chodziła po sklepach jak sęp i wszystko chciała mieć:)
    Hehehehe ja tak samo! Przez neta można powiedzieć, że oszczędzam bo kupuję tym sposobem mniej i więcej się zastanawiam, czy faktycznie jest mi to tak potrzebne jak mi się wydaje :D

ex2bwn15260327bu.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
    Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczy
    Js kupiłam takiego wlasnie misia grubego od spodu podszewka. Trafiłam na instagramie dziewczyna wystawiła wiec skorzystalam z okazji :) Myśle ze na październik listopad starczy. A pozniej najwyżej kupie jeszcze kombinezon. Jak bedzie za zimno i wyrośnie z misia.
    Kombinezon niby dostałam ale na 74 cm wiec nie wiem, ale chyba sie nie nada na zimę, bedzie za wielki.
    Ale wszystko okaze sie w praniu :)

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula
    Zamówiliśmy właśnie w sklepie z isofixem, aby szybko się go wpinało :)
    Wózek też chcieliśmy cybexa, ale kupiłam teutonię be you w super stanie na prawie 2 letniej gwarancji z adapterami m.in. do fotelika cybexa, więc się zdecydowalismy :)

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai to faktycznie malutkie to twoje dziecko, hmm jak na te tygodnie ciazy, moj w 26,6 wazyl 1189 g

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 25t2d ważył 750g więc bardzo podobnie jak u Kai. Zobaczymy dziś ile przybrał w 3 tygodnie

A chudnięcie ze stresu jest bardzo prawdopodobne. W pierwszej ciąży podczas 2 tyg w szpitalu schudłam 4 kg :| Potem ciężko było to nadrobić

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały wielki człowiek w 24+0 ważył 775g, jutro wizyta i bardzo jestem ciekawa ile go przybyło. Mam nadzieję, że dużo i to wytłumaczy skąd w ciągu ostatnich 3 tygodni przybyło mi 2 z 6kg, które doszły mi na wadze od początku ciąży!

Pumpkin lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziecię zdrowiutkie. Waga w 26;0 791 g. Wychodzi na tydzień mlodsze,ale on tak zawsze ma. Rozmiary główki, brzuszka i nóżek w sam raz. A że ze stesu chudne, to całkiem możliwe.
    waga mojej córki 990g w 27,5 na ostatnim usg i, ze brzuszek mniejszy od pozostałych części ciała.

KAI nie martw się na zapas! Moja córa ma niedowage, a skoro pozostałe wyniki są w normie to pewnie tak uroda Twojej ciąży i mojej :)
    Rodzic nam będzie lepiej kruszynki, a po porodzie będziemy tuczyć jak Baba Jaga Jasia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:10

Limerikowo lubi tę wiadomość

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ