Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pościel będę prać osobno bo trochę tego mam + prześcieradełka do wozka
Nad kocykiem muszę sie zastanowić bo mam napisane że nie jest zalecane pranie przed pierwszym użyciem .
Nie piorę nic w 90 stopniach nawet pieluch tetrowych -
Sylwusia piekny kombinezonik:)
Niecierpliwa Karolina ja kocyk piorę normalnie w prace tylko na pogram wełna 30 (bo jest ręcznie robiony) a becika w ogóle nie kupuje.
A co powinno położyć się na spód wózka w okresie jesień -zima? prześcieradło i kocyk?czy sam kocyk będzie wystarczający?
Ja planuje kupic z 5-7 tetrowych, mam 3 flanelowe i 2 te małe bambusowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 13:03
-
nick nieaktualny90 stopni?? Matko nieierz w takich temperaturach niczego bo wzzystko poniszczone bedzie i szybko zuzyte! Przeciez nowych ciuchow nie trzeba w takich temped0raturach prac w thm bardziej gotowac.
Wystarczy wstawic na 30-40 stopni.
a flanela jest bardzo delikatna i w niskich temp sie ja pierze zeby caly czas byla taki mila, przyjemna w dotyku.
-
Witam Was dziewczyny.
Ja dziś niedługo wybieram się do "ciuchajca" obejrzeć co mają nowego z dostawy. Kupiłam już tam kilka ciuszków dla małej w bdb stanie, niektóre nawet z metkami.
Oczywiście wszystko upiorę jak skompletuję ubranka i tak będę chyba też później robić. Można tam na prawdę kupić ładne rzeczy i za grosze. Tylko trzeba wiedzieć kiedy pójść.
Wczoraj zamówiłam wózek i fotelik. Zdecydowaliśmy się z mężem na wózek Coletto Florino. Fotelik Cybex Aton 4. Dostaliśmy fajny rabat w sklepie online więc zamówiliśmy w jednym miejscu
Kupiłam też już kołyskę
na początek będzie zastępowała łóżeczko.
Wiem że na długo nie wystarczy, ale mamy małe mieszkanko i na początek kołyska musi nam wystarczyć. Oczywiście z blokadą bujania, żeby małej nie przyzwyczaić do bujania
Upatrzyłam sobie już też komodę w IKEA
tylko szukam kogoś kto by jechał do IKEI żeby mi ją przywiózł

Reszty rzeczy z wyprawki jeszcze nie mam, ale mam tyle obserwowanych ofert na allegro, że już się sama w tym gubię
szynszyl lubi tę wiadomość
Aga -
nick nieaktualny
-
Renia też mnie tak kłuje jak Ciebie mam nadzieje że to macica.
Asia ja też mam ketony w moczu
Sylwusia piękny kombinezonik.
Niecierpliwa samopoczucie takie sobie.
Chwilka dostałam jeszcze antybiotyk do domu.
Chłopcy coś mało sie ruszają od wczoraj.schiza mam. Dobrze że w czwartek usg.
Może dziś zamówie wyprawke na allegro i zostanie mi wypranie pościeli,kocyków i pieluszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:35
-
Tak, mam podobnie. Z tego co wygooglalam to najpewniej efekt rozchodzacego sie spojenia lonowego. Powinno przejsc po odpoczynku, lezenie na boku jest wskazane. Mnie jak boli od siedzenia to musze 'rozchodzic'. Zauwazylam tez, ze od 2 dni boli mnie mniej, a wydaje mi sie, ze Borys zmienil pozycje (trzymam kciuki aby juz na ta glowa w dol) bo zaczelam czuc w innym miejscu kopniaki i moze wlasnie dzieki temu mniej cisnie na kosci miednicy i dlatego mniej boli. Aha, no i jeszcze czytalam, ze tak dlugo jak bol przechodzi po odpoczynku i jest do zniesienia, to 'to normalne', ale jesli mialoby byc inaczej to koniecznie do lekarza, bo w skrajnych przypadkach konieczny ortopeda, rehabilitacja, itp.maaadzik1207 wrote:Dziewczyny pomożecie:
Czy ma któraś może tak,że jak chodzi lub jak za długo siedzi to strasznie boli was krocze??:(nie mogę podnieść lewej nogi,kucać....masakra jakąś:(a wizytę mam dopiero 8,08. -
Hej
My juz w drodze na działkę !
Szkoda, że tylko do piątku ale lepsze to niż nic... zostałabym z córcia z moimi dziadkami, ale mój wraca po 2.5msc do pracy i trochę się martwie tak go odrazu zostawić wiec może wyjedziemy jeszcze później same
Siedzenie w ciąży z małym dzieckiem w Warszawie to męczarnia...
Wy w większości juz gotowe, a mi się jakoś nie spieszy :p mam kilka ciuszków i tyle :p
Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczy -
Maaadzik Ty jeszcze moze masz rwe i Ci dokucza
mnie wlasnie tak rwie czasem od tamtego tyg, same uroki ciazy
dzis zbieram mala i meza na basen
od ucisku na ledzwie juz mi nerwy w nogach dokuczaja i nogi ciut lataja , trudno wieczorem zasnac
chyba w 60/90 stop to zalecaja prac rzeczy z "ciuchajcow" jak piszecie
co do proszkow to wszystkie dzieciece u nas ok sprawdzily sie, wpierw pralam w drozszych
Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula
dla nas a mieszkamy w domku teraz pietrowym monitor i kamerka to must have , choc wiadomo i tak szlo sie na zmiane okiem rzucic jak sytuacja w lozeczku co 1h lub czesciej -
Dziecię zdrowiutkie. Waga w 26;0 791 g. Wychodzi na tydzień mlodsze,ale on tak zawsze ma. Rozmiary główki, brzuszka i nóżek w sam raz. A że ze stesu chudne, to całkiem możliwe.Beattkie wrote:Czyli jaka waga bobasa? KAI może Ty tak ze stresu chudniesz? Rozumiem, że dziecię zdrowe mimo mniejszej wagi?
adrenalina, Jola1985, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Hehehehe ja tak samo! Przez neta można powiedzieć, że oszczędzam bo kupuję tym sposobem mniej i więcej się zastanawiam, czy faktycznie jest mi to tak potrzebne jak mi się wydajeBeattkie wrote:Ja, tez tylko online. Ale uważam to za zaletę tak bym chodziła po sklepach jak sęp i wszystko chciała mieć

-
Js kupiłam takiego wlasnie misia grubego od spodu podszewka. Trafiłam na instagramie dziewczyna wystawiła wiec skorzystalam z okazjiSylwia_i_Niki wrote:Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczy
Myśle ze na październik listopad starczy. A pozniej najwyżej kupie jeszcze kombinezon. Jak bedzie za zimno i wyrośnie z misia.
Kombinezon niby dostałam ale na 74 cm wiec nie wiem, ale chyba sie nie nada na zimę, bedzie za wielki.
Ale wszystko okaze sie w praniu
Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
-
Zamówiliśmy właśnie w sklepie z isofixem, aby szybko się go wpinałoLimerikowo wrote:Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula

Wózek też chcieliśmy cybexa, ale kupiłam teutonię be you w super stanie na prawie 2 letniej gwarancji z adapterami m.in. do fotelika cybexa, więc się zdecydowalismy
-
nick nieaktualny
-
Mój w 25t2d ważył 750g więc bardzo podobnie jak u Kai. Zobaczymy dziś ile przybrał w 3 tygodnie
A chudnięcie ze stresu jest bardzo prawdopodobne. W pierwszej ciąży podczas 2 tyg w szpitalu schudłam 4 kg
Potem ciężko było to nadrobić
-
Mój mały wielki człowiek w 24+0 ważył 775g, jutro wizyta i bardzo jestem ciekawa ile go przybyło. Mam nadzieję, że dużo i to wytłumaczy skąd w ciągu ostatnich 3 tygodni przybyło mi 2 z 6kg, które doszły mi na wadze od początku ciąży!
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywaga mojej córki 990g w 27,5 na ostatnim usg i, ze brzuszek mniejszy od pozostałych części ciała.Kai wrote:Dziecię zdrowiutkie. Waga w 26;0 791 g. Wychodzi na tydzień mlodsze,ale on tak zawsze ma. Rozmiary główki, brzuszka i nóżek w sam raz. A że ze stesu chudne, to całkiem możliwe.
KAI nie martw się na zapas! Moja córa ma niedowage, a skoro pozostałe wyniki są w normie to pewnie tak uroda Twojej ciąży i mojej
Rodzic nam będzie lepiej kruszynki, a po porodzie będziemy tuczyć jak Baba Jaga Jasia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:10
Limerikowo lubi tę wiadomość