Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pościel będę prać osobno bo trochę tego mam + prześcieradełka do wozka
Nad kocykiem muszę sie zastanowić bo mam napisane że nie jest zalecane pranie przed pierwszym użyciem .
Nie piorę nic w 90 stopniach nawet pieluch tetrowych -
Sylwusia piekny kombinezonik:)
Niecierpliwa Karolina ja kocyk piorę normalnie w prace tylko na pogram wełna 30 (bo jest ręcznie robiony) a becika w ogóle nie kupuje.
A co powinno położyć się na spód wózka w okresie jesień -zima? prześcieradło i kocyk?czy sam kocyk będzie wystarczający?
Ja planuje kupic z 5-7 tetrowych, mam 3 flanelowe i 2 te małe bambusowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 13:03
-
nick nieaktualny90 stopni?? Matko nieierz w takich temperaturach niczego bo wzzystko poniszczone bedzie i szybko zuzyte! Przeciez nowych ciuchow nie trzeba w takich temped0raturach prac w thm bardziej gotowac.
Wystarczy wstawic na 30-40 stopni.
a flanela jest bardzo delikatna i w niskich temp sie ja pierze zeby caly czas byla taki mila, przyjemna w dotyku.
-
Witam Was dziewczyny.
Ja dziś niedługo wybieram się do "ciuchajca" obejrzeć co mają nowego z dostawy. Kupiłam już tam kilka ciuszków dla małej w bdb stanie, niektóre nawet z metkami.
Oczywiście wszystko upiorę jak skompletuję ubranka i tak będę chyba też później robić. Można tam na prawdę kupić ładne rzeczy i za grosze. Tylko trzeba wiedzieć kiedy pójść.
Wczoraj zamówiłam wózek i fotelik. Zdecydowaliśmy się z mężem na wózek Coletto Florino. Fotelik Cybex Aton 4. Dostaliśmy fajny rabat w sklepie online więc zamówiliśmy w jednym miejscu
Kupiłam też już kołyskęna początek będzie zastępowała łóżeczko.
Wiem że na długo nie wystarczy, ale mamy małe mieszkanko i na początek kołyska musi nam wystarczyć. Oczywiście z blokadą bujania, żeby małej nie przyzwyczaić do bujania
Upatrzyłam sobie już też komodę w IKEAtylko szukam kogoś kto by jechał do IKEI żeby mi ją przywiózł
Reszty rzeczy z wyprawki jeszcze nie mam, ale mam tyle obserwowanych ofert na allegro, że już się sama w tym gubięszynszyl lubi tę wiadomość
Aga -
nick nieaktualny
-
Renia też mnie tak kłuje jak Ciebie mam nadzieje że to macica.
Asia ja też mam ketony w moczu
Sylwusia piękny kombinezonik.
Niecierpliwa samopoczucie takie sobie.
Chwilka dostałam jeszcze antybiotyk do domu.
Chłopcy coś mało sie ruszają od wczoraj.schiza mam. Dobrze że w czwartek usg.
Może dziś zamówie wyprawke na allegro i zostanie mi wypranie pościeli,kocyków i pieluszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 14:35
-
maaadzik1207 wrote:Dziewczyny pomożecie:
Czy ma któraś może tak,że jak chodzi lub jak za długo siedzi to strasznie boli was krocze??:(nie mogę podnieść lewej nogi,kucać....masakra jakąś:(a wizytę mam dopiero 8,08. -
Hej
My juz w drodze na działkę !
Szkoda, że tylko do piątku ale lepsze to niż nic... zostałabym z córcia z moimi dziadkami, ale mój wraca po 2.5msc do pracy i trochę się martwie tak go odrazu zostawić wiec może wyjedziemy jeszcze później same
Siedzenie w ciąży z małym dzieckiem w Warszawie to męczarnia...
Wy w większości juz gotowe, a mi się jakoś nie spieszy :p mam kilka ciuszków i tyle :p
Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczy -
Maaadzik Ty jeszcze moze masz rwe i Ci dokucza
mnie wlasnie tak rwie czasem od tamtego tyg, same uroki ciazy
dzis zbieram mala i meza na basen
od ucisku na ledzwie juz mi nerwy w nogach dokuczaja i nogi ciut lataja , trudno wieczorem zasnac
chyba w 60/90 stop to zalecaja prac rzeczy z "ciuchajcow" jak piszecie
co do proszkow to wszystkie dzieciece u nas ok sprawdzily sie, wpierw pralam w drozszych
Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula
dla nas a mieszkamy w domku teraz pietrowym monitor i kamerka to must have , choc wiadomo i tak szlo sie na zmiane okiem rzucic jak sytuacja w lozeczku co 1h lub czesciej -
Beattkie wrote:Czyli jaka waga bobasa? KAI może Ty tak ze stresu chudniesz? Rozumiem, że dziecię zdrowe mimo mniejszej wagi?
adrenalina, Jola1985, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Ja, tez tylko online. Ale uważam to za zaletę tak bym chodziła po sklepach jak sęp i wszystko chciała mieć
-
Sylwia_i_Niki wrote:Dziewczyny jaki pierwszy kombinezon kupujecie??
Bo nie wiem czy kupić już taki zimowy czy bardziej taki gruby miś i pod to ewentualnie bluza... to mnie chyba najbardziej meczyMyśle ze na październik listopad starczy. A pozniej najwyżej kupie jeszcze kombinezon. Jak bedzie za zimno i wyrośnie z misia.
Kombinezon niby dostałam ale na 74 cm wiec nie wiem, ale chyba sie nie nada na zimę, bedzie za wielki.
Ale wszystko okaze sie w praniuSylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Jola b fajny ten cybex cloud, szczegolnie z isofix, my mamy cybex parasolke i super sprawa, nawet na plazy mimo malych kulek to prula
Wózek też chcieliśmy cybexa, ale kupiłam teutonię be you w super stanie na prawie 2 letniej gwarancji z adapterami m.in. do fotelika cybexa, więc się zdecydowalismy -
nick nieaktualny
-
Mój w 25t2d ważył 750g więc bardzo podobnie jak u Kai. Zobaczymy dziś ile przybrał w 3 tygodnie
A chudnięcie ze stresu jest bardzo prawdopodobne. W pierwszej ciąży podczas 2 tyg w szpitalu schudłam 4 kgPotem ciężko było to nadrobić
-
Mój mały wielki człowiek w 24+0 ważył 775g, jutro wizyta i bardzo jestem ciekawa ile go przybyło. Mam nadzieję, że dużo i to wytłumaczy skąd w ciągu ostatnich 3 tygodni przybyło mi 2 z 6kg, które doszły mi na wadze od początku ciąży!
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKai wrote:Dziecię zdrowiutkie. Waga w 26;0 791 g. Wychodzi na tydzień mlodsze,ale on tak zawsze ma. Rozmiary główki, brzuszka i nóżek w sam raz. A że ze stesu chudne, to całkiem możliwe.
KAI nie martw się na zapas! Moja córa ma niedowage, a skoro pozostałe wyniki są w normie to pewnie tak uroda Twojej ciąży i mojej
Rodzic nam będzie lepiej kruszynki, a po porodzie będziemy tuczyć jak Baba Jaga Jasia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:10
Limerikowo lubi tę wiadomość