Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ahhh, nareszcie, 3 trymestr
I wieczorem wizyta, trzymajcie kciuki za moją szyjkę!!Kai, Reni@, Jola1985, szynszyl, Chwilka84, Blu, Dea28, kehlana_miyu, India9, Sylwia_i_Niki, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Pumpkin ja jeszcze nie byłam w sprawie CC. Myśle ze jak pojadę na prenatalne w 31tc to zajadę tez od razu i podpytam. I moze umowie sie na wizytę. Zastanawiam sie jeszcze nad dwoma poliklinikami. Wiec zajadę do jednej i do drugiej.
Adrenalina, pytam bo wiem że w jednym szpitalu w Warszawie robią kwalifikacje tylko do 32tc. O tym jednym wiem a jak w innych to nie wiem -
W jednej poliklinice tez chcą zeby byc około 32 tc. A wiem ze w tej drugiej mozna byc nawet około 37 tc wiec jak powiedzą mi w tej pierwszej ze za pozno to niech spadają
pójdę do drugiej (przy okazji tańszej )
a ze w tej drugiej juz miałam laparoskopię to troche bedzie mi nawet raźniej.
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Ja sie bardziej obawiam tego ze jak zacznie sie poród ze nie zdążę dojechać
Bo do Białegostoku gdzie chce rodzic mam ponad godzinę jazdy. A w swoim mieście nie chce rodzic. A boje sie ze nie bede miała wyjścia.
No właśnie dlatego zrezygnowałam z dojazdu do szpitala i jednak wybiorę coś w okolicy. Za bardzo mam stresa, że coś będzie nie tak. A że muszę mięć CC to nie urodzę gdziekolwiek... -
nick nieaktualny
-
Pumpkin wrote:lu.iza > gdzie te 9kg na plusie?
Wyglądasz ekstra!
Właśnie też szukam tych 9 kg. Super brzusio
Ja mam dziś mdłości :(w 29 TYG ?? Jak to możliwe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 11:28
lu.iza lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, synek przez ponad 2 miesiące leżał główka do dołu a tu nagle wczoraj gin mowi ze sobie usiadł :o Myślicie ze do porodu jeszcze odwróci sie główka?
Do dziewczyn z ryzykiem konfliktu serologicznego - wczoraj miałam zastrzyk z immunoglobuliny 300 mg. W aptece Medicover zapłaciłam 399 zł. Lekko bolało tylko wkucie, pozniej okmam nadzieje ze póki co konflikt nam nie groźny
)
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Ja dopiero pod koniec sierpnia lyb na początku września będę wiedzieć czy muszę mieć cc czy nie, więc dopiero wtedy będę załatwiać formalności.
Ja właśnie dzwonię po szpitalach i szał mnie ogarnia... Odsyłanie spod jednego numeru pod drugi, nikt nie chce (nie umie?) odpowiedzieć na moje pytania, które są podstawowe... No więc JAK ja mam wybrać szpital. W jednym poradzono mi, żebym jak zacznę rodzić to przyjechała po prostu, to wtedy lekarz podejmie decyzję, czy zrobi cc czy nie. Oczywiście mam zaświadczenie o konieczności cc... Ręce opadają do ziemi... -
Jola1985 wrote:Ja mam nie tylko mdłości, ale zdarzają mi się raz na jakiś czas nawet ostre wymioty, więc niestety jest to możliwe...
Czyli nie jestem sama. Mam nadzieje że to tylko taki incydent bo wystarczy mi ze miałam mdłości do 16 tyg -
nick nieaktualnyByliśmy na usg. Mały tak się wiercil, że nie dało się pomierzyć wszystkiego.prawie godzinę leżałam. Ale ssał kciuk
Odwrócił się głową do góry. Zawsze był głową w dół. Położenie podłużne miednicowe. Mam go po lewej stronie i dlatego nie mogę leżeć po lewej bo mnie kopie. Jak narazie upodobał sobie pęcherz.Kasik2, Blu, Limerikowo, Chwilka84, kehlana_miyu, szynszyl lubią tę wiadomość