X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    aa witam sie w 29 tygodniu :) (28+0) , zapominam ze zawsze w srody rozpoczynam nowy tydzien :)

Edit: 84 dni do tp wg usg :)
    Ja też od srody, tylko tydzień mniej 27+0. W środy też chodzę do gin. Sroda jest szczególnym dniem ciazowym. Ciekawe,czy urodze w srode. P.S. Sama się w środę urodziłam :-).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w 28t3d
    a5483d1ab2a11760med.jpg

sarcia123, Blu, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, aneta93, Sunshine89, lu.iza, Limerikowo, Chwilka84, Sylwusia100, Jutysia, kehlana_miyu, India9, kasia_1988, Dea28, Rutelka, Kai, szynszyl, marlon lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ja też od srody, tylko tydzień mniej 27+0. W środy też chodzę do gin. Sroda jest szczególnym dniem ciazowym. Ciekawe,czy urodze w srode. P.S. Sama się w środę urodziłam :-).

Moja pierwsza corcia jest w srode urodzona :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wygladacie. Próbowałam sobie zrobić zdjecie - nie mieszcze sie w kadrze :D poprosze męża jak wróci, żeby mi zrobil z oddali :p

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Też nie wiedzialam co to zgaga przed ciążą. Teraz czuje sie jak smok wawelski!

Hmm, kopniaki tez czuje różnie, wiec pewnie sie jeszcze obraca. Córa przekrecila sie głową w dół ok 33 tygodnia, więc jeszcze troche czasu jest.

Troche pomaga mi zimne mleko.

Blu kup sobie Rennie owocowe naprawde pomaga:)

Blu lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny pięknie wyglądacie, naprawdę :) te nasze dzieci to jednak szczęściary i szczęściarze :) i gratuluje wszystkich wizyt :) jeszcze usg 3 trymestru i juz do porodu bedziemy odliczać! :o moj dwa tyg temu był głowa w dół, tydzien temu w gore, takze chyba jeszcze maja miejsce i fikają skoro wszystkie tak zmieniają pozycje :)

India9 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki, dziewczyny! Można się tylko zachwycać :D

A to my, w 28 tygodniu <3

368232c3c35887c2med.jpg

Blu, lu.iza, Limerikowo, Reni@, Jola1985, Chwilka84, Sylwusia100, Pumpkin, Sylwia_i_Niki, Jutysia, kehlana_miyu, India9, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Kasik2, Rutelka, Kai, szynszyl, marlon lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Czyli nie jestem sama. Mam nadzieje że to tylko taki incydent bo wystarczy mi ze miałam mdłości do 16 tyg
    Oby tak było i się nie powtórzyło.
    Ja w 16 tc wylądowałam w szpitalu z powodu mega odwodnienia przez wymioty, bo organizm po tylu tygodniach miał chyba dość. Potem się ustabilizowało, a teraz dopada mnie 1-2 w tygodniu więc da się przeżyć ;)

ex2bwn15260327bu.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wyglądacie, piękne brzuszki:)

Ja właśnie wróciłam od okulisty, bo choruje na zmiany zwyrodnieniowe siatkówki i pani dr dała mi zaświadczenie ,że moge rodzic naturalnie.
    Na poczatku ciązy wogóle sobie tego nie wyobrażałam, chciałam iść prywatnie na cc ale chyba hormony mnie powoli do tego przygotowują, tzn dojrzewam do tego i nawet chce rodzic SN, ale jak tylko zacznę bardziej o tym myslec to jestem przerazona.

India9, NiecierpliwaKarolina, Kai lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka - masz jeszcze czas na decyzje odnośnie rodzaju porodu. Daj sobie kilka dni i wróć do tematu.

Zazdroszczę Wam takich uroczych brzuszków, serio! Wyglądacie ekstra! Chciałam pokazać i mój ale doszłam do wniosku, że jednak wyglądam jak przejedzony wieloryb ;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka - masz jeszcze czas na decyzje odnośnie rodzaju porodu. Daj sobie kilka dni i wróć do tematu.

Powiem Ci że nie ma dnia żebym o tym nie myślała, boje się cholernie, ale staram sie juz psychicznie pozytywnie nakręcić, choc obawiam sie, że jak poczuje pierwsze skurcze to będę marzyc o cc:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Powiem Ci że nie ma dnia żebym o tym nie myślała, boje się cholernie, ale staram sie juz psychicznie pozytywnie nakręcić, choc obawiam sie, że jak poczuje pierwsze skurcze to będę marzyc o cc:)

Wcale się nie dziwie, że ciągle o tym myślisz. Totalna niewiadoma. Myślę, że dużo łatwiej takie emocje opanować mamom, które już rodziły. Bo wiedzą czego się można spodziewać, przeszły przez procedury - jakie by one nie były. A tak przy 1 dziecku to totalna partyzantka.

Dziś jak dzwoniłam po szpitalach to odniosłam wrażenie, że mają do mnie pretensje, że nie wiem co i jak i że oczekiwali, że powinnam przecież wiedzieć. A skąd niby mam wiedzieć? ;) Po to dzwonię, żeby się dowiedzieć. ;) Paranoja :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Wcale się nie dziwie, że ciągle o tym myślisz. Totalna niewiadoma. Myślę, że dużo łatwiej takie emocje opanować mamom, które już rodziły. Bo wiedzą czego się można spodziewać, przeszły przez procedury - jakie by one nie były. A tak przy 1 dziecku to totalna partyzantka.

Dziś jak dzwoniłam po szpitalach to odniosłam wrażenie, że mają do mnie pretensje, że nie wiem co i jak i że oczekiwali, że powinnam przecież wiedzieć. A skąd niby mam wiedzieć? ;) Po to dzwonię, żeby się dowiedzieć. ;) Paranoja :)

Dokładnie , przy pierwszym dziecku nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie tych skurczów, tego bólu, czy rzeczywiście jest tak strasznie...ciekawa w ogóle jestem jak ja zareaguje na to wszystko.

My na początku sierpnia jedziemy do Profamili (to chyba nawet Ty się kiedyś pytałaś o ten szpital), chcemy sie wszystkiego dopytać, bo on nie maja kontraktu z nfz ale z rozpoczęta akcja przyjmuja.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

My na początku sierpnia jedziemy do Profamili (to chyba nawet Ty się kiedyś pytałaś o ten szpital), chcemy sie wszystkiego dopytać, bo on nie maja kontraktu z nfz ale z rozpoczęta akcja przyjmuja.

Tak, brałam pod uwagę ale jednak 150km to dla mnie za dużo. Decyduje się na bezpieczniejszą opcję w bliskiej odległości. :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Tak, brałam pod uwagę ale jednak 150km to dla mnie za dużo. Decyduje się na bezpieczniejszą opcję w bliskiej odległości. :)
    no to fakt, trochę za daleko, jak na podróż ze skurczami:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że to nie do końca tak jest z tym, ze łatwiej kobiecie która juz rodziła. Czasami nieświadomość jest lepsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 17:51

Blu, India9, Evelle lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Powiem Wam że to nie do końca tak jest z tym, ze łatwiej kobiecie która juz rodziła. Czasami nieświadomość jest lepsza ;)

Reni, nie podkręcaj paniki ;P
    hahaha ;)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha, nie no nie napisałam tego żeby kogoś straszyć. Każda przecież urodzić musi. Ale wydaje mi sie ze nawet łatwiej jak sie nie wie dokładnie co Cię czeka. Ja wiem jak to wygląda i będę porównywać pewnie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała nie wiedzieć :P
    ale z drugiej strony nie chcę CC i czuję motywację do tego, aby dać sobie radę lepiej niż za pierwszym razem, coś w stylu - poprawić wynik :D
    Zaszłam to i urodzić muszę nie ma co się oszukiwać :-)

Reni@, Blu, Chwilka84, Pumpkin lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne piękne brzuszki, czekam na resztę :-) wrzucajcie dziewczyny

dzisiaj byłam w przychodni i napatrzyłam się na laski w ciąży - każda z innym brzuszkiem, normalnie cały przekrój :-) wszystkie piękne, nie ważne czy się czują jak foczki czy wielorybki haha :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ