Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe widze ze i Wasze pociechy zrobiły fikołka i siadły na pupci
moj rownież skacze po pęcherzu, łaskocze mnie tam na dole
a główkę wyczuwam pod moim żołądkiem.
Usg 3 trymestru mam 2 sierpnia i bedzie to 31 tydzień - chyba w sam raz. Dziś jeszcze mam kontrole u gin, zobaczymy ile wazy nasze szczęście -
Cześć dziewczyny, gratulacje wizyt
Ja byłam dzisiaj na pierwszej wizycie w poradni diabetologicznej, moje cukry na czczo są za niskie, więc mam mierzyć cukier dodatkowo o 2-3 w nocy i jeśli zauważę, że za niskie to wtedy mam coś zjeść. Dostałam też receptę na paski ketonowe, ale mam spr tylko raz w tygodniu.
Kolejna wizyta 24.08
Ja USG genetyczne mam 17.08 dopiero, to będzie początek 33 tc. Już bym chciała wiedzieć czy mój maluch nadal główką w dół czy tak jak Wasze zmienia pozycjęReni@ lubi tę wiadomość
-
Ja od dwóch tygodni średnio dwa razy na tydzień wymiotuje a mdłości mam dosyć często. I to po jedzeniu a konkretnie po śniadaniu.
Młody był ciągle głowa w dół a teraz bach i głowa u góry. Podobno dzieci do 32 tc mogą się obrócić ale w większości przypadków do 1,5 kg. Tak czytałam ostatnio. Ile w tym prawdy nie wiem.
Piękne dziewczyny macie brzuszki ja wrzucę jutroIndia9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:Właśnie też szukam tych 9 kg. Super brzusio
Ja mam dziś mdłości :(w 29 TYG ?? Jak to możliwe ?
Reni chyba możliwe bo ja w każdym tygodniu wymiotuje ale max 2razy, a najczęściej 1.
W tym w drodze do sklepu mnie mdliło, ale zdążyłam się wrócić do domu na wymioty, w tamtym przy przystanku autobusowym i chyba już to ze mną zostanie:) -
Dziewczyny super zgrabne brzuszki
U mnie nie mdłości, ale zgagastąd przypuszczam, ze mały główkę ma u góry, bo nic jeść nie mogę. Ze spaniem wyniosłam sie na osobną kanapę - nie przez konflikty małżeńskie
potrzebuje duuuzo miejsca :p
India9, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Ja od dwóch tygodni średnio dwa razy na tydzień wymiotuje a mdłości mam dosyć często. I to po jedzeniu a konkretnie po śniadaniu.
Młody był ciągle głowa w dół a teraz bach i głowa u góry. Podobno dzieci do 32 tc mogą się obrócić ale w większości przypadków do 1,5 kg. Tak czytałam ostatnio. Ile w tym prawdy nie wiem.
Piękne dziewczyny macie brzuszki ja wrzucę jutro
Ja miałam po śniadaniu jak np. Wypiłam coś z cytryna. Zauważyłam, że kwaśne dodatki np właśnie cytryna czy pomidor powodowały wymioty i na śniadaniem jem tylko pieczywo wędliny i ser żółty i jest ok- nie podrażnia żołądka, który w ciąży ma swoje kaprysy:) -
nick nieaktualnyBlu wrote:Dziewczyny super zgrabne brzuszki
U mnie nie mdłości, ale zgagastąd przypuszczam, ze mały główkę ma u góry, bo nic jeść nie mogę. Ze spaniem wyniosłam sie na osobną kanapę - nie przez konflikty małżeńskie
potrzebuje duuuzo miejsca :p
Ja mam caly czas główkę w mięśniu macicy i mam ogromną zgage:) i mala nie kopie nawet w okolicach pępka tylko niżej. Wiec u mnie teoria z główka się nie sprawdza, natomiast mam wrodzone wrzody, ale nigdy nie miałam zgagi przed ciążą, wiec to jednak ciążowy objaw. -
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Ja miałam po śniadaniu jak np. Wypiłam coś z cytryna. Zauważyłam, że kwaśne dodatki np właśnie cytryna czy pomidor powodowały wymioty i na śniadaniem jem tylko pieczywo wędliny i ser żółty i jest ok- nie podrażnia żołądka, który w ciąży ma swoje kaprysy:)
Dokładnie to samo zauważyłam - cytryna najgorzej!
Ale dobrze, że już chociaż te wymioty mnie nie męczą... -
nick nieaktualnyNo piekne brzuszki Mamusie, zgrabniutkie!! same laski na tym forum kurde
Gratulacje z okazji udanych wizyt dobrze ze z dzieciaczkami wsyztsko ok, z tego co lekarz raz wspominal to prawidlowo dzieciuch powinien sie obrocic do 32 tc takze jeszcze czasu mamy, mam nadzieje ze moj mi numeru zadnego nie wywinie i nie bedzie fikał , bo poki co lezy tak jak do poroduIndia9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Ja mam caly czas główkę w mięśniu macicy i mam ogromną zgage:) i mala nie kopie nawet w okolicach pępka tylko niżej. Wiec u mnie teoria z główka się nie sprawdza, natomiast mam wrodzone wrzody, ale nigdy nie miałam zgagi przed ciążą, wiec to jednak ciążowy objaw.
Też nie wiedzialam co to zgaga przed ciążą. Teraz czuje sie jak smok wawelski!
Hmm, kopniaki tez czuje różnie, wiec pewnie sie jeszcze obraca. Córa przekrecila sie głową w dół ok 33 tygodnia, więc jeszcze troche czasu jest.
Troche pomaga mi zimne mleko.