X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy takie kruszynli bedziemy rodzic. Moj w pierwszy synek wagowo byl podobnie a w 39 tyg urodzil sie z waga 3660 wiec wcale nie tak malo

Ja od poczatku ciąży do 25 tyg mialam +2 kg a tetaz w 3 tyg tez 1.5-2 na plusie. W koncu kiedys trzeba cos przybrac ;)dziecko rosnie, wod przybywa . chociaz u poloznej na wadze zawdze jakos mniej wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:27

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Reni, że u mnie coś w okolicach 3kg będzie. Tak mi zapowiedział ginekolog, a patrząc na moja wagę i wzrost to może się nie mylić. Natomiast inna sprawa, ze natura ma swój własny plan:-D czekam na niego z niecierpliwością:)

Reni@ lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Ci zeby to bylo 3 kg :) zdecydowanie tyle wystarczy

Siedzę w poczekalni i chyba ze 2 godziny
    przede mną. Wiedzialam ze bedzie opóźnienie ale nie aż takie. Dzisiaj moj lekarz przyjmuje 1 raz po urlopie i ma same ciężarne

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie ciesze ze musze sie pochwalic :) wlasnie zamowilam hustawke z bujaczkiem dla synka :) ingenuity deluxe model miś :) tak mi sie podoba ze jak przyjdzie chyba ustawie w salonie i bede ogladac jak sie buja :p

Kasik2, Chwilka84, Blu, Jola1985, kehlana_miyu, Reni@, Dea28, Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

przede mną. Wiedzialam ze bedzie opóźnienie ale nie aż takie. Dzisiaj moj lekarz przyjmuje 1 raz po urlopie i ma same ciężarne
    Współczuję, u mojego gina też często takie opóźnienia a ja się tak denerwuje przed wejściem że zawsze zapomnę o co miałam zapytać ;-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:

Nie miało być lubie, tylko cytuj ;) też uważam, ze lepsze troszkę mniejsze niż większe dziecię ;) doliczajac błąd pomiaru zawsze wychodzi na plus ;)

Lu.iza bujaczek wypas :)

Przyszla kolej na nas z remontami, wiec staram sie odczytywać na bieżąco :) jak skończymy tez wrzuce fotke ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do soboty jestem nad morzem w Rowach, dostęp do netu ograniczony, także nie będzie mnie raczej do niedzieli na forum.
    Pogoda ok, choć chłodno. Ale świeci słoneczko.
    Brzuszek rośnie i podskakuje. Pozdrawiam

Chwilka84, lu.iza, Blu, szynszyl, adrenalina, Kasik2, kehlana_miyu, Reni@, Dea28, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Kai, aneta93, Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Współczuję, u mojego gina też często takie opóźnienia a ja się tak denerwuje przed wejściem że zawsze zapomnę o co miałam zapytać ;-)

Prowadze u niego 2 ciążę ale pierwszy raz tyle czekalam. Dokladnie 3 godziny. Dobrze ze chociaż mam dobre wieści
    Szyjka taka jak ostatnio czyli 32 mm w najkrotszym pomiarze. I to chcialam uslyszec ze nic sie nie zmienilo. Zamknieta z obu stron.
    Ignaś waży 1120 gram. Brzuszek troche mniejszy od reszty ale w normie. I najwieksze zaskoczenie ze lezy posladkowo. A jeszcze rano czulam nogi pod zebrami i czkawke na dole. Nie wiem kiedy on fiknal ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:41

Dea28, Kasik2, aneta93, Chwilka84, Blu, Kai, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ja mam podobnie, wiązadła sie ponoć rozciągają, najlepsze jest jak ubieram spodnie to jedna nogawka bez problemu gorzej z druga :/

Sylwia na początek mam kombinezony takie misie a na zime chce coś grubszego. jeden mam jeszcze jeden dokupie :)

Kasik ja sobie notuje na kartce pytania między wizytami, gin sie śmieje ale wole wszystko wiedzieć niż o coś niedopytać.

Ja kupiłam chłopakom mate do zabawy z pałąkami uzywaną od dziewczyny za 20zł no śmieszna cena :) ciekawe ile ważą teraz. dowiem sie w czwartek. w szpitalu 14 lipca mieli po 1050g :)

Renia gratuluje synusia. Tez jestem ciekawa tej mojej szyjki. Przez ostatnie dwa pomiary miała około 34mm.

Reni@, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Prowadze u niego 2 ciążę ale pierwszy raz tyle czekalam. Dokladnie 3 godziny. Dobrze ze chociaż mam dobre wieści
    Szyjka taka jak ostatnio czyli 32 mm w najkrotszym pomiarze. I to chcialam uslyszec ze nic sie nie zmienilo. Zamknieta z obu stron.
    Ignaś waży 1120 gram. Brzuszek troche mniejszy od reszty ale w normie. I najwieksze zaskoczenie ze lezy posladkowo. A jeszcze rano czulam nogi pod zebrami i czkawke na dole. Nie wiem kiedy on fiknal ;)
    Gratulacje "szyjkowa" kolezanko :))

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupujecie nawilżacz powietrza?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, kupujecie nawilżacz powietrza?

Właśnie dzisiaj przyszedł :-) planujemy dziś wypróbować, więc jutro zdam relację.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Gratulacje "szyjkowa" kolezanko :))

Dziękuję :) Mogę trochę odetchnąć... do kolejnej wizyty ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly ostatnio tak kopie ze wszystko mnie boli i to doslownie wszystko, strasznie silny jest

• Kai Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam trzeci trymestr! :)

adrenalina, Blu, aneta93, Pumpkin, Reni@, Jola1985, szynszyl, Chwilka84, Dea28, India9, a.badziak, kehlana_miyu, marlon, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Strasznie przyjemnie czyta się o Waszych wyprawkowych przygotowaniach :) Zawsze chętnie na ten temat poczytam i się pouśmiecham do monitora, więc chwalcie się ile wlezie :)

Ja już swoją mam w 99% skompletowaną, jedynie zostały kosmetyki do kupienia.

Anemiczne przyszłe mamy - jak walczycie z anemią? Co jecie? Ja mam w sumie tabletki z żelazem ale mam też brać magnez i sama nie wiem...
    Beattkie, jajka przepiórcze jak jadłaś? Bo właśnie kupiłam jak przeczytałam że Ci pomogły ;)

Witaj! Dostałam żelazo w tabletkach dwa razy dziennie i aspargin ... wszystko trzeba brać o określonych godzinach bo podobno razem nie wolno o tej samej porze. Dzisiaj odbieram wyniki i jadę do lekarza, mam nadzieję że się nie pogorszyło, jakichś specjalnych diet nie stosowałam/; może troszkę więcej buraczków (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z pozytywnej strony .... wypraweczkę też już zaczęłam przedwczoraj zniosłam łóżeczko(jeszcze po moim mężu) tylko muszę je pomalować(: w niedzielę przyjechał wózek, także chodzę i oglądam, no i muszę się pochwalić moim nieuzasadnionym -szalonym zakupem - kupiłam kosz na pampersy, na pewno uznacie że zbędna rzecz, ale jakiś szał zakupów mnie ogarnął (: 8

Chwilka84, India9, Kasik2, Rutelka lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Dzisiaj odbieram wyniki i jadę do lekarza, mam nadzieję że się nie pogorszyło, jakichś specjalnych diet nie stosowałam/; może troszkę więcej buraczków (:

hej i jak wyniki?

Ja zdecydowałam się zmienić trochę dietę, dużo zielonych warzyw, jajka przepiórcze, ryby, morele suszone. No i mięso - jak się zmuszę. :) A tabletki również dostałam 2x dziennie. Zobaczymy czy to coś pomoże. Mam nadzieję, że tak :)

Dziewczyny rodzące CC - czy już byłyście na wizytach kwalifikujących w wybranym szpitalu?

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    hej i jak wyniki?

Ja zdecydowałam się zmienić trochę dietę, dużo zielonych warzyw, jajka przepiórcze, ryby, morele suszone. No i mięso - jak się zmuszę. :) A tabletki również dostałam 2x dziennie. Zobaczymy czy to coś pomoże. Mam nadzieję, że tak :)

Dziewczyny rodzące CC - czy już byłyście na wizytach kwalifikujących w wybranym szpitalu?

Wyniki dopiero koło 15 , także najpierw do laboratorium a póżniej na 17 do ginekologa (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin ja jeszcze nie byłam w sprawie CC. Myśle ze jak pojadę na prenatalne w 31tc to zajadę tez od razu i podpytam. I moze umowie sie na wizytę. Zastanawiam sie jeszcze nad dwoma poliklinikami. Wiec zajadę do jednej i do drugiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:27

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ