Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy takie kruszynli bedziemy rodzic. Moj w pierwszy synek wagowo byl podobnie a w 39 tyg urodzil sie z waga 3660 wiec wcale nie tak malo
Ja od poczatku ciąży do 25 tyg mialam +2 kg a tetaz w 3 tyg tez 1.5-2 na plusie. W koncu kiedys trzeba cos przybrac ;)dziecko rosnie, wod przybywa . chociaz u poloznej na wadze zawdze jakos mniej wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 16:27
-
nick nieaktualnyMyślę Reni, że u mnie coś w okolicach 3kg będzie. Tak mi zapowiedział ginekolog, a patrząc na moja wagę i wzrost to może się nie mylić. Natomiast inna sprawa, ze natura ma swój własny plan:-D czekam na niego z niecierpliwością
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Życzę Ci zeby to bylo 3 kg
zdecydowanie tyle wystarczy
Siedzę w poczekalni i chyba ze 2 godziny
przede mną. Wiedzialam ze bedzie opóźnienie ale nie aż takie. Dzisiaj moj lekarz przyjmuje 1 raz po urlopie i ma same ciężarne
Blu lubi tę wiadomość
-
Tak sie ciesze ze musze sie pochwalic
wlasnie zamowilam hustawke z bujaczkiem dla synka
ingenuity deluxe model miś
tak mi sie podoba ze jak przyjdzie chyba ustawie w salonie i bede ogladac jak sie buja :p
Kasik2, Chwilka84, Blu, Jola1985, kehlana_miyu, Reni@, Dea28, Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość

-
Współczuję, u mojego gina też często takie opóźnienia a ja się tak denerwuje przed wejściem że zawsze zapomnę o co miałam zapytaćReni@ wrote:Życzę Ci zeby to bylo 3 kg
przede mną. Wiedzialam ze bedzie opóźnienie ale nie aż takie. Dzisiaj moj lekarz przyjmuje 1 raz po urlopie i ma same ciężarne
-
Reni@ wrote:Życzę Ci zeby to bylo 3 kg
Nie miało być lubie, tylko cytuj
też uważam, ze lepsze troszkę mniejsze niż większe dziecię
doliczajac błąd pomiaru zawsze wychodzi na plus 
Lu.iza bujaczek wypas
Przyszla kolej na nas z remontami, wiec staram sie odczytywać na bieżąco
jak skończymy tez wrzuce fotke
-
nick nieaktualnyDziewczyny do soboty jestem nad morzem w Rowach, dostęp do netu ograniczony, także nie będzie mnie raczej do niedzieli na forum.
Pogoda ok, choć chłodno. Ale świeci słoneczko.
Brzuszek rośnie i podskakuje. Pozdrawiam
Chwilka84, lu.iza, Blu, szynszyl, adrenalina, Kasik2, kehlana_miyu, Reni@, Dea28, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Kai, aneta93, Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość
-
Kasik2 wrote:Współczuję, u mojego gina też często takie opóźnienia a ja się tak denerwuje przed wejściem że zawsze zapomnę o co miałam zapytać

Prowadze u niego 2 ciążę ale pierwszy raz tyle czekalam. Dokladnie 3 godziny. Dobrze ze chociaż mam dobre wieści
Szyjka taka jak ostatnio czyli 32 mm w najkrotszym pomiarze. I to chcialam uslyszec ze nic sie nie zmienilo. Zamknieta z obu stron.
Ignaś waży 1120 gram. Brzuszek troche mniejszy od reszty ale w normie. I najwieksze zaskoczenie ze lezy posladkowo. A jeszcze rano czulam nogi pod zebrami i czkawke na dole. Nie wiem kiedy on fiknal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 21:41
Dea28, Kasik2, aneta93, Chwilka84, Blu, Kai, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
madzik ja mam podobnie, wiązadła sie ponoć rozciągają, najlepsze jest jak ubieram spodnie to jedna nogawka bez problemu gorzej z druga

Sylwia na początek mam kombinezony takie misie a na zime chce coś grubszego. jeden mam jeszcze jeden dokupie
Kasik ja sobie notuje na kartce pytania między wizytami, gin sie śmieje ale wole wszystko wiedzieć niż o coś niedopytać.
Ja kupiłam chłopakom mate do zabawy z pałąkami uzywaną od dziewczyny za 20zł no śmieszna cena
ciekawe ile ważą teraz. dowiem sie w czwartek. w szpitalu 14 lipca mieli po 1050g 
Renia gratuluje synusia. Tez jestem ciekawa tej mojej szyjki. Przez ostatnie dwa pomiary miała około 34mm.
Reni@, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
Gratulacje "szyjkowa" kolezankoReni@ wrote:Prowadze u niego 2 ciążę ale pierwszy raz tyle czekalam. Dokladnie 3 godziny. Dobrze ze chociaż mam dobre wieści
Szyjka taka jak ostatnio czyli 32 mm w najkrotszym pomiarze. I to chcialam uslyszec ze nic sie nie zmienilo. Zamknieta z obu stron.
Ignaś waży 1120 gram. Brzuszek troche mniejszy od reszty ale w normie. I najwieksze zaskoczenie ze lezy posladkowo. A jeszcze rano czulam nogi pod zebrami i czkawke na dole. Nie wiem kiedy on fiknal
)
-
nick nieaktualny
-
Pumpkin wrote:Strasznie przyjemnie czyta się o Waszych wyprawkowych przygotowaniach
Zawsze chętnie na ten temat poczytam i się pouśmiecham do monitora, więc chwalcie się ile wlezie 
Ja już swoją mam w 99% skompletowaną, jedynie zostały kosmetyki do kupienia.
Anemiczne przyszłe mamy - jak walczycie z anemią? Co jecie? Ja mam w sumie tabletki z żelazem ale mam też brać magnez i sama nie wiem...
Beattkie, jajka przepiórcze jak jadłaś? Bo właśnie kupiłam jak przeczytałam że Ci pomogły
Witaj! Dostałam żelazo w tabletkach dwa razy dziennie i aspargin ... wszystko trzeba brać o określonych godzinach bo podobno razem nie wolno o tej samej porze. Dzisiaj odbieram wyniki i jadę do lekarza, mam nadzieję że się nie pogorszyło, jakichś specjalnych diet nie stosowałam/; może troszkę więcej buraczków (:
-
a tak z pozytywnej strony .... wypraweczkę też już zaczęłam przedwczoraj zniosłam łóżeczko(jeszcze po moim mężu) tylko muszę je pomalować(: w niedzielę przyjechał wózek, także chodzę i oglądam, no i muszę się pochwalić moim nieuzasadnionym -szalonym zakupem - kupiłam kosz na pampersy, na pewno uznacie że zbędna rzecz, ale jakiś szał zakupów mnie ogarnął (: 8
Chwilka84, India9, Kasik2, Rutelka lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnya.badziak wrote:Dzisiaj odbieram wyniki i jadę do lekarza, mam nadzieję że się nie pogorszyło, jakichś specjalnych diet nie stosowałam/; może troszkę więcej buraczków (:
hej i jak wyniki?
Ja zdecydowałam się zmienić trochę dietę, dużo zielonych warzyw, jajka przepiórcze, ryby, morele suszone. No i mięso - jak się zmuszę.
A tabletki również dostałam 2x dziennie. Zobaczymy czy to coś pomoże. Mam nadzieję, że tak 
Dziewczyny rodzące CC - czy już byłyście na wizytach kwalifikujących w wybranym szpitalu? -
Pumpkin wrote:hej i jak wyniki?
Ja zdecydowałam się zmienić trochę dietę, dużo zielonych warzyw, jajka przepiórcze, ryby, morele suszone. No i mięso - jak się zmuszę.
A tabletki również dostałam 2x dziennie. Zobaczymy czy to coś pomoże. Mam nadzieję, że tak 
Dziewczyny rodzące CC - czy już byłyście na wizytach kwalifikujących w wybranym szpitalu?
Wyniki dopiero koło 15 , także najpierw do laboratorium a póżniej na 17 do ginekologa (:
-
Pumpkin ja jeszcze nie byłam w sprawie CC. Myśle ze jak pojadę na prenatalne w 31tc to zajadę tez od razu i podpytam. I moze umowie sie na wizytę. Zastanawiam sie jeszcze nad dwoma poliklinikami. Wiec zajadę do jednej i do drugiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 09:27