Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to 3 trymestr przywitał mnie z prawdziwym rozmachem. Szyjka 20-24mm w zależności od tdgo kto mierzyl, skierowanie do szpitala, a ja od wczoraj na patologii. Dostałam już zastrzyk na płuca, w planie pessar. Może do domu za pare dni, ale już leżenie plackiem do końca
Borys wczoraj miał 1100-1145g (zależy kto mierzył), jest już duży, na pewno sobie poradzi, musi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 07:42
Pumpkin, Dea28, Posti77 lubią tę wiadomość
-
Kkkaaarrr trzymaj sie tam dzielnie! Na pewno jestes pod dobra opieka, grunt, żeby sprawdzali na bieżąco co siedzieje. Wiesz dlaczego sie skróciła szyjka? Masz opcję lezenia wdomu a nie w szpitalu? Bedzie dobrze! Borysek niejest juz taki malutki, a zobaczysz ze urodzisz jeszcze w terminie!
-
Blu wrote:Kkkaaarrr trzymaj sie tam dzielnie! Na pewno jestes pod dobra opieka, grunt, żeby sprawdzali na bieżąco co siedzieje. Wiesz dlaczego sie skróciła szyjka? Masz opcję lezenia wdomu a nie w szpitalu? Bedzie dobrze! Borysek niejest juz taki malutki, a zobaczysz ze urodzisz jeszcze w terminie!
-
Kasik, nie martw się, borelioza to naprawdę nie jest czesta choroba. Poza tym, jeśli usunęłas kleszcza w kilka godzin pi wgryzieniu, to masz naprawdę minimalne szanse, zeby Cię zaraził. Masz go? Czy już zutylizowany? Jesli go masz, to mu fundnij badanie. Antybiotyki w ciazy to raczej się bierze, jak już wyjscia nie ma, a nie profilaktycznie.
Kkkaaarrr współczuję. A mocno Ci się ta szyjka skróciła od poprzedniej wizyty?kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie z takimi krótkimi szyjkami dziewczyny wytrzymały do terminu porodu wiec i Ty dasz radę. Grunt to leżeć i słychać sie lekarzy. Z doświadczenia wiem ze w szpitalu jakoś dziwnie mierzą szyjkę- mi zmierzyli na 29 mm i twierdzili ze długa, a w medicover zmierzyli na 43 mn- mam foto jako dowód. Teraz mam 40 mm.
Kto mierzył ta szyjkę ?kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
kkkaaarrr trzymaj sie kochana, dobrze, że zostawili Cie w szpitalu,będziesz leżeć cały czas a w domu zawsze coś małego ale do roboty by sobie znalazła, a zastrzyki takie podaje profilaktycznie. Będzie dobrze, teraz każdy dzień jest ważny.
Kasik2, dokładnie tak jak napisała marlon, nie podaje się antybiotyku profilaktycznie,trzeba wysłać kleszcza do badania i obserwować miejsce gdzie go miałaś.kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrr ważne ze jestes pod dobrą opieką. I oby Cię puscili do domu po zalozeniu pessara. Wiem ze to nie latwe ale nie stresuj sie za bardzo. Bedzie dobrze. A Borys ma nakaz posiedzenia w brzuszku mamy jeszcze 10 tygodni !
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. Zadzwonię do tego laboratorium i zapytam czy jest możliwość zbadania bo kleszcz jest mikroskopijny
Kkkaaarrr trzymam kciuki, szpital nie należy do przyjemności ale dasz radę.
Porozmawiaj z synem że ma siedzieć w brzuchu i koniec
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Dziękuję wam kochane. Dziś znow mierzyli szyjke i dla odmiany najkrotszy pomiar chyba byl 26mm a najdluzszy 29mm. Wczoraj poza szpitalem 20mm, na izbie 24mm... zwariowac można! Przecież to jest prawie 1cm różnicy!! Poki co bede lezec w szpitalu ok tygodnia, jak beda wyniki badan to zdecyduja o pessarze, no i czy mnie wypuszcza. Dramatu nie ma, przynajmniej to powtarzaja zgodnie wszyscy. Na sali mam dziewczyne ktora ma 4mm od 6 tygodni i jakoś ciagnie do przodu to i my damy rade!!
Reni@, Chwilka84, Limerikowo, kehlana_miyu, Blu, Dea28, MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Co to za brzydkie wieści od samego rana?
Nie lubię
Kasik, nie dziwię się, że się denerwujesz, ale tak jak piszą dziewczyny, szanse na tak poważne powikłania są małe. Obserwuj to miejsce i postaraj się też dla maluszka troszkę uspokoić.
Karola, będzie wszystko dobrze!!!! Innej opcji nie ma! Może w szpitalu mają jakiś starszy sprzęt i dlatego ta szyjka taka mała wychodzi? Nie znam się, strzelam. Ale co by się nie działo, na pewno się Tobą zaopiekują i niedługo będziesz w domku. Trzymam kciuki :-* -
Kkkaaarrr, trzymaj się dzielnie, będzie dobrze
musi być.
Na byłam dziś na badaniu grupy krwi i zawieźć mocz do analizy. Jutro wizyta u gina
I kurcze, chyba jakieś choróbsko mnie bierze, tak się czuję.
Kasik, dziewczyny mądrze piszą, mała szansa, że zostałaś zarażona -
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 12:47
Pumpkin, Reni@, Sylwusia100, kasia_1988, Chwilka84, lu.iza, India9, Limerikowo, Kasik2, Blu, Kai, marlon, aneta93, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Dea28, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak wszystkie to i ja
Na zdjęciu tego kompletnie nie widać...ale u mnie już prawie 13 kg na plusie...
(73 kg/ 166 cm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 13:39
kasia_1988, Reni@, Chwilka84, Sylwusia100, India9, Pumpkin, Limerikowo, Kasik2, Blu, Kai, marlon, aneta93, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, kehlana_miyu, Rutelka, Dea28, szynszyl, MMM2016 lubią tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko