Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie brzuszki piękne. Żadnej orki nie widzę.
Z kleszczami nie miałam nigdy do czynienia a nawet Noe widziałam i nie mogę pomóc.
Kkkaaarrr zobaczysz że jeszcze będziesz narzekala ze juz po terminie a mały siedzi i się nie spieszy. A tak serio dobrze ze jesteś pod opieką.kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Kasik2 wrote:Dzieki dziewczyny. Zadzwonię do tego laboratorium i zapytam czy jest możliwość zbadania bo kleszcz jest mikroskopijny
Kleszcz był malutki,nie zdążył się nawet dobrze wbić, wiec spokojnie:)
kkaaarrr, a Ty czujesz,że ta szyjka niby Ci się tak skróciła?Pisałaś o tej dziewczynie co ma 4 mm, to jest dopiero dramat, współczuć.
Ja odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu i jest super:)Jestem szczęśliwa , bo ja choruje na nerki, a wiem ,ze tak to dzidziusiowi nic tam nie przeszkadza.Pumpkin, Blu, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przed ciążą miałam kleszcza, jestem cała w piperzykach, wiec mysłałem, że mi nowy urósł pod pachą tylko jakiś sterczacy. I tak ze dwa dni dotykałam ten piperzyk, az mama spojrzała i mówi, że to kleszcz. Wyrwała go i po sprawie.
A brzuszki fajne, jeden piękniejszy od drugiego! -
Brzuszki super, tylko podziwiać
Chwilka, dobrze, że wyniki wyszły superoby tak dalej
Ja się ważę dosyć często i wiem, że nie mam co narzekać, bo szczupła jestem, ale dzisiaj z rana stanęłam na wadze i jakimś cudem przybył mi ponad kilogram od ostatniego ważenia, czyli od 4 dni.... Wiem, że waga może się wahać, więc zobaczę jeszcze jutro -
My dzisiaj zaczęliśmy 27tc wg. belly.
Do porodu mniej niż 100 dni :o
powyżej 15 kilosów na plusie - dobijam pomału do 70 kg przy 165 cm wzrostu.
Reni@, Chwilka84, Pumpkin, lu.iza, Sylwusia100, Blu, India9, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, Kasik2, kasia_1988, Rutelka, Limerikowo, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewuszka wrote:dziewczyny, czy miałyście badanie WR? Bo dostałam info że potrzebuję do szpitala w którym chcę rodzić a takiego badania nie ma nawet w harmonogramie badań który dostałam w Luxmedzie...
My musielismy zobic przed transferem, a teraz jeszcze lekarz nic nie wspominał. -
nick nieaktualnyewuszka wrote:dziewczyny, czy miałyście badanie WR? Bo dostałam info że potrzebuję do szpitala w którym chcę rodzić a takiego badania nie ma nawet w harmonogramie badań który dostałam w Luxmedzie...
WR to chodzi o badanie oznaczane VDRL bo to jest ogołem w kierunku kiły badanie, no to ja mialam zlecone na poczatku ciazy zeby zrobic
edit: chyba ze to nie to samo, ale to jest na kiłę i to tez tylko w tym wr widze ze jeszcze cos dodatkowo badaja jakiegos sketka bialego czy cos takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 18:05
-
A my właśnie wróciliśmy z pierwszych zajęć szkoły rodzenia w ProFamilii. Jaką cudowną położną poznaliśmy... strasznie chciałabym, żeby była przy moim porodzie!
A odnośnie samego szpitala, (dla zainteresowanych) mają od dwóch dni nowego dyrektora. W przyszłym tygodniu mają byc wprowadzone zmiany odnośnie funkcjonowania. Dzisiaj ustalali listę usług komercyjnych wraz z cenami. Nie wiem jak będzie z "bezpłatnymi" porodami. Na ten moment wiem, że nie dostali ani złotówki z NFZ za 1300 porodów od października tamtego roku.Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A my właśnie wróciliśmy z pierwszych zajęć szkoły rodzenia w ProFamilii. Jaką cudowną położną poznaliśmy... strasznie chciałabym, żeby była przy moim porodzie!
A odnośnie samego szpitala, (dla zainteresowanych) mają od dwóch dni nowego dyrektora. W przyszłym tygodniu mają byc wprowadzone zmiany odnośnie funkcjonowania. Dzisiaj ustalali listę usług komercyjnych wraz z cenami. Nie wiem jak będzie z "bezpłatnymi" porodami. Na ten moment wiem, że nie dostali ani złotówki z NFZ za 1300 porodów od października tamtego roku.
No ja właśnei czytałam,że wspaniałe połozne tam sa, zreszta na stronie gdzierodzic.pl jest 100% pozytywnych opinii, że warunki super, że można rodzić w pozycji jakiej się chce. A wiesz może jak wygląda to cenowo u nich, bona stronie nie ma. Mam nadzieję, że nie zmienia opcji przyjmowania w nagłych przypadkach na nfz:)Dzięki za nfo, my chcemy na początku sierpnia tam pojechac i zobaczyć. A jak wogole ta szkoła rodzenia, fajne informacje? -
Chwilka84 wrote:No ja właśnei czytałam,że wspaniałe połozne tam sa, zreszta na stronie gdzierodzic.pl jest 100% pozytywnych opinii, że warunki super, że można rodzić w pozycji jakiej się chce. A wiesz może jak wygląda to cenowo u nich, bona stronie nie ma. Mam nadzieję, że nie zmienia opcji przyjmowania w nagłych przypadkach na nfz:)Dzięki za nfo, my chcemy na początku sierpnia tam pojechac i zobaczyć. A jak wogole ta szkoła rodzenia, fajne informacje?
No właśnie chyba też bedziemy musieli dopytać za jakiś czas, bo na ten moment w fazie ustalania. Chociaż dzisiaj mąż zażartował do tej położnej "to co, nie przyjeżdżać", a ona odpowiedziała, że absolutnie przyjeżdżać. Ale kilka razy też było wspomniane o rosnącym długu szpitala przez ten brak kontraktu i przez położną i przez anastezjologa, także nie wiem czy taki stan kak teraz przetrwa do naszego października. Jeżeli chodzi o ceny to niestety ich nie znamy, bo debatuja cały czas. Położna powiedziała, że w przyszlym tygodniu powinna się pojawić lista usług z cenami, ale narazie dostępna będzie tylko w rejestracji lub telefonicznie. Internetowo nie.
Szkoła bardzo ciekawa. Opisany dokładnie przebieg porodu, możliwości w zakresie pozycji, łagodzenia bólu, itd. Omówiony dokładnie plan porodu. Anastezjolog mówił o znieczuleniu i była jeszcze pani dietetyk. Jutro zajęcia bardziej praktyczne
Co do samego szpitala to fantastyczny! Jak w hotelu 4*sala porodowa przepiekna, jeżeli można tak w ogóle powiedzieć o takim miejscu
sale poporodowe maks dwuosobowe, wszystkie z łazienkami swoimi. Mąż się naoglądał i zaczął sam siebie zastanawiać się czy może nie byłoby warto nawet zapłacić. Także u nas opcja nadal aktualna z ProFamilia.
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
No ja tez bardzo biorę opcje Profamilii:)Na razie w razie czego jade tam:)
Szkoda, że nie dostali kontraktu , byłabym spokojniejsza. Zresztą to dziwne, że nie dostali ,przecież warunki na pewno spełniają, ale pewnie o jakies kontakty czy kasę chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 20:05
-
Kurczę, wszyscy tak zachwalają tą Pro Familie, że może się jednak nad nią zastanowię... na razie jestem raczej zdecydowana na publiczny szpital, ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam, czekam na informację, czy będę musiała mieć cc. Szkoda, że w Pro Familii wprowadzą opłaty akurat na nasze porody, ale chyba rzeczywiście nie mają wyjścia przy takim podejściu NFZ
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Chwilka84 wrote:kkaaarrr, a Ty czujesz,że ta szyjka niby Ci się tak skróciła
-
Reni@ wrote:Ja mam 80 ale liczę 59 czyli tyle ile zostalo do donoszonej ciąży. Potem mam gdzies skurcze i szyjkę
-
kkkaaarrr wrote:Haha, ja tez juz przestalam odliczac do terminu tylko odliczam do donoszonej. Jak sie pojawiają problemy z szyjka to perspektywa się zmienia
Dokładnie. Na upartego 36 t wystarczy ale jednak w 37 o juz nie wcześniak tylko dziecko donoszone