X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w szafie wyłożone ciuszki do 74, czesc jest nowa, czesc używana wiec chce mieć wszystko przegrane, najwyzej pozniej odswieze. W każdym razie to co mi wchodzi do szafy to piorę, reszta w piwnicy :)

Blu, tez mowie koniec za każdym razem jak wychodzę z czymś ze sklepu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:51

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam pytanie. Czy kupujecie kombinezon na jesien/zime dla Waszych październikowych pociech? Jeśli tak to jaki rozmiar kupujecie?
    Przeglądam olx i chce kupić jakiś używany a nie wiem jaki rozmiar wybrać.
    Z góry dzięki za Wasze opinie :)

Aga
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jako zeszłoroczna październikówka polecam przejściowy kombinezon (niezbyt gruby) w rozmiarze 56 + śpiwór. Moja 56 cm urodzona, a i tak topiła się w nim. Był dobry przez 2 miesiące. Potem 62 też za duży. Rodziłam 13.10 i jeszcze było bardzo ciepło, kilkanaście stopni, więc na początku zakładałam tylko ten przejściowy + kocyk, a potem wkładałam w śpiwór. Osobiście dużo lepiej mi to pasowało niż jakiś mega gruby, zimowy kombinezon.

Limerikowo, kkkaaarrr, Pumpkin, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 7 października i właśnie się zastanawiam nad tym kombinezonem. Grube faktycznie są takie zimowe. A nie wiadomo też jaka jesień i jaka zima będzie w tym roku. Boje się też żeby nie kupić np 55 i żeby się nie okazało ze nawet ani razu go córcia nie założy. Dlatego zwróciłam się do Was o radę :)
    Jak któraś z Was jeszcze chciałaby coś dodać od siebie w tym temacie to fajnie :)

Aga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tetrowo-flanelowy arsenał
    ace5aa37eaed1315med.jpg

polkosia, lu.iza, adrenalina, Reni@, Sylwusia100, Ola_Ola, India9, Chwilka84, Limerikowo, Blu, Jutysia, kehlana_miyu, marlon, NiecierpliwaKarolina, Dea28, Evelle, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla małego bluzę taka cieplejsza, do tego cieńszy kombinezon i taki grubszy, ale nie typowo zimowy jakich puchaty. A jak bedzie zimno to mam śpiwór do wózka taki cieplutki wiec najwyzej ubiorę małego w kombinezon, włożę w śpiwór i wio! :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka nie przesadzilas pieuchami ?
    ja mam termin na 23.10 nic jeszcze nie mam tzn mam ale w pl w sierpniu mama przysyła mi paczke i wtedy zaczne cos dokupywać,wozek i lozeczko mam na strychu . kombinezonow to mam chyba z 4 szt :P po kuzynkach taki bardzo gruby zostawię w pl jak przyjadę a tu w uk będę mieć taki cieńszy. Do Pl lece albo w grudniu na swieta ale bardziej prawdopodobne ze dopiero w styczniu sa tansze bilety a wiadomo przy dziecku to kasa leci.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Kochana najważniejsze że wyłapali, będzie dobrze, leżenie pomoże, ja w I ciąży o ten czas miałam jedynie 15mm obyło się bez szwu/pessara.
    Brałaś może luteinę czy nic nie brałaś (pytam z ciekawości).
    Biore cala betrie szyjkowo: luteina+magnez+nospa
    Damy rade! Ale chcialabym pessar, dla komfortu psychicznego :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasze dzieciaczki używały otulacza?
    Możecie coś polecić?
    Ja się zastanawiam nad woombie.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przybytku 50 pieluch glowa nie boli na potem, bo bedzie rzadkie pransko i prasowansko :-)

ja na poczatku po 1ym razie do prania dawalam, pozniej ucwanilam sie i jak nie byla brudna to i na 2gi raz ok pod brode
    mimo ze byla tesciowa od 6tyg na 2tyg to i tak musialam tylko na siebie liczyc, nie prosilam o pomoc a tescie full niedomyslni lub widzieli ze przeciez sobie ok radze.. , nie to co moja mama az mi glupio bylo,bo we wszystkim mi pomagala jak tescie pojechali i moglam odetchnac po nocce
    takze 20 tetr mialam i bylo ok dla poczatkujacej matki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sierpien juz widac, ale lepiej kompletowac wyprawke z mniejszym brzuszkiem i lzejszym, ale jak kto woli..
    ja tam szanuje moja szyjke 5cm i wole duzo nie chodzic po sklepach a wiadomo ciagnie na instynkt macierzynski i wicie gniazdka

Nasze dziecko to po kazdym samolocie i klimatyzacji tam jest chore na gardlo mimo zakreconych lufcikow nad glowa, mimo ze wracalismy w polowie sierpnia z prawie 3 mcym maluchem to 1 chore gardlo zaliczone bylo niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:26

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    pielegniarka nie przesadzilas pieuchami ?
    ja mam termin na 23.10 nic jeszcze nie mam tzn mam ale w pl w sierpniu mama przysyła mi paczke i wtedy zaczne cos dokupywać,wozek i lozeczko mam na strychu . kombinezonow to mam chyba z 4 szt :P po kuzynkach taki bardzo gruby zostawię w pl jak przyjadę a tu w uk będę mieć taki cieńszy. Do Pl lece albo w grudniu na swieta ale bardziej prawdopodobne ze dopiero w styczniu sa tansze bilety a wiadomo przy dziecku to kasa leci.
    Przesada to mało powiedziane :)
    ALE wolę mieć za dużo niż za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:49

Reni@, polkosia, Rutelka lubią tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Biore cala betrie szyjkowo: luteina+magnez+nospa
    Damy rade! Ale chcialabym pessar, dla komfortu psychicznego :)
    O to ten sam zestaw co ja.....matko boję się poniedziałku....mam wizytę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte tez mam za 3 tygodnie dopiero, a za 9 dni ide na kontrole szyjki czy jest spoko.

ja dopiero za pranie wezme sie za miesiac w polowie sierpnia, zeby wzzystko bylo jak najswiezsze :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:

I ja biorę ten sam zestaw ;)
    Trzymam kciuki za dobre informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:15

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ta historia nie musi sie powtarzać. Moja przyjaciolka w pierwszej ciazy lezala od 21tc do konca z pessarem. Teraz jest w 26tc i szyjka ponad 4cm :) u ciebie też będzie dobrze, trzymam kciuki

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ta historia nie musi sie powtarzać. Moja przyjaciolka w pierwszej ciazy lezala od 21tc do konca z pessarem. Teraz jest w 26tc i szyjka ponad 4cm :) u ciebie też będzie dobrze, trzymam kciuki
    Wiesz mi lekarz powiedział przed zajściem że w kolejnej ciązy będzie się skracać ale nie musi tak szybko może później, bo wiesz u mnie najgorsze że ja miałam ingerencje...histero, łyżeczkowanie...a to wszystko osłabia szyjuchę.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no ja tez mialam lyzeczkowanie przed ta ciaza, ale jak na razie 5,5cm trzyma
    w sumie szyjka trzymala poprzednio na 1cm upartym do konca 41tc oby tak bylo teraz, wtedy sporo polegiwalam po 33tc bo bylo 2,5cm a teraz z dwulatka nie poleze, tylko tyle co na drzemce jej plus nocka I nie jest zle

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam taki sam zestaw szyjkowy. Ide w czwartek do poradni szyjki w szpitalu i zobaczymy co pani doktor mi powie. Mam nadzieję że nic się nie zmieniło.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na spacerze i jakoś mnie tak zaczol troche ciągnąc brzuch w jednym miejscu i tak ogólnie nie przyjemnie, miałam uczucie jakbym miała"coś" w pochwie. Przywlokła sie do mnie jak zwykle nie duza infekcja i mam nadziej,że to jej sprawka a szyjka ma się ok. Wróciłam do domu, wziełma magnez i 2 nospy i leże, jest lepiej. Oby do wtorku bo mam wizyte.
    Al irytuje mnie to,że nie można zmierzyć tej szyjki dokładnie najpierw miałam 4,7 ,później 5,5 a podobno nie możliwe żeby rosło a ostatnio 4,1 (czyli ponad 1 cm by się skrócila w miesiąc).

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ