Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam w szafie wyłożone ciuszki do 74, czesc jest nowa, czesc używana wiec chce mieć wszystko przegrane, najwyzej pozniej odswieze. W każdym razie to co mi wchodzi do szafy to piorę, reszta w piwnicy
Blu, tez mowie koniec za każdym razem jak wychodzę z czymś ze sklepuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 13:51
-
Cześć dziewczyny.
Mam pytanie. Czy kupujecie kombinezon na jesien/zime dla Waszych październikowych pociech? Jeśli tak to jaki rozmiar kupujecie?
Przeglądam olx i chce kupić jakiś używany a nie wiem jaki rozmiar wybrać.
Z góry dzięki za Wasze opinieAga -
Aga, jako zeszłoroczna październikówka polecam przejściowy kombinezon (niezbyt gruby) w rozmiarze 56 + śpiwór. Moja 56 cm urodzona, a i tak topiła się w nim. Był dobry przez 2 miesiące. Potem 62 też za duży. Rodziłam 13.10 i jeszcze było bardzo ciepło, kilkanaście stopni, więc na początku zakładałam tylko ten przejściowy + kocyk, a potem wkładałam w śpiwór. Osobiście dużo lepiej mi to pasowało niż jakiś mega gruby, zimowy kombinezon.
Limerikowo, kkkaaarrr, Pumpkin, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja mam termin na 7 października i właśnie się zastanawiam nad tym kombinezonem. Grube faktycznie są takie zimowe. A nie wiadomo też jaka jesień i jaka zima będzie w tym roku. Boje się też żeby nie kupić np 55 i żeby się nie okazało ze nawet ani razu go córcia nie założy. Dlatego zwróciłam się do Was o radę
Jak któraś z Was jeszcze chciałaby coś dodać od siebie w tym temacie to fajnieAga -
nick nieaktualny
-
pielegniarka nie przesadzilas pieuchami ?
ja mam termin na 23.10 nic jeszcze nie mam tzn mam ale w pl w sierpniu mama przysyła mi paczke i wtedy zaczne cos dokupywać,wozek i lozeczko mam na strychu . kombinezonow to mam chyba z 4 sztpo kuzynkach taki bardzo gruby zostawię w pl jak przyjadę a tu w uk będę mieć taki cieńszy. Do Pl lece albo w grudniu na swieta ale bardziej prawdopodobne ze dopiero w styczniu sa tansze bilety a wiadomo przy dziecku to kasa leci.
-
Iskierka33 wrote:Kochana najważniejsze że wyłapali, będzie dobrze, leżenie pomoże, ja w I ciąży o ten czas miałam jedynie 15mm obyło się bez szwu/pessara.
Brałaś może luteinę czy nic nie brałaś (pytam z ciekawości).
Damy rade! Ale chcialabym pessar, dla komfortu psychicznego -
Od przybytku 50 pieluch glowa nie boli na potem, bo bedzie rzadkie pransko i prasowansko
ja na poczatku po 1ym razie do prania dawalam, pozniej ucwanilam sie i jak nie byla brudna to i na 2gi raz ok pod brode
mimo ze byla tesciowa od 6tyg na 2tyg to i tak musialam tylko na siebie liczyc, nie prosilam o pomoc a tescie full niedomyslni lub widzieli ze przeciez sobie ok radze.. , nie to co moja mama az mi glupio bylo,bo we wszystkim mi pomagala jak tescie pojechali i moglam odetchnac po nocce
takze 20 tetr mialam i bylo ok dla poczatkujacej matkiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:19
-
No sierpien juz widac, ale lepiej kompletowac wyprawke z mniejszym brzuszkiem i lzejszym, ale jak kto woli..
ja tam szanuje moja szyjke 5cm i wole duzo nie chodzic po sklepach a wiadomo ciagnie na instynkt macierzynski i wicie gniazdka
Nasze dziecko to po kazdym samolocie i klimatyzacji tam jest chore na gardlo mimo zakreconych lufcikow nad glowa, mimo ze wracalismy w polowie sierpnia z prawie 3 mcym maluchem to 1 chore gardlo zaliczone bylo niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:26
-
nick nieaktualnyfryzjerka wrote:pielegniarka nie przesadzilas pieuchami ?
ja mam termin na 23.10 nic jeszcze nie mam tzn mam ale w pl w sierpniu mama przysyła mi paczke i wtedy zaczne cos dokupywać,wozek i lozeczko mam na strychu . kombinezonow to mam chyba z 4 sztpo kuzynkach taki bardzo gruby zostawię w pl jak przyjadę a tu w uk będę mieć taki cieńszy. Do Pl lece albo w grudniu na swieta ale bardziej prawdopodobne ze dopiero w styczniu sa tansze bilety a wiadomo przy dziecku to kasa leci.
ALE wolę mieć za dużo niż za mało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:49
Reni@, polkosia, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskierka33 wrote:O to ten sam zestaw co ja.....matko boję się poniedziałku....mam wizytę...
I ja biorę ten sam zestaw
Trzymam kciuki za dobre informacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 16:15
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Iskierka33 wrote:O to ten sam zestaw co ja.....matko boję się poniedziałku....mam wizytę...
u ciebie też będzie dobrze, trzymam kciuki
-
kkkaaarrr wrote:Ta historia nie musi sie powtarzać. Moja przyjaciolka w pierwszej ciazy lezala od 21tc do konca z pessarem. Teraz jest w 26tc i szyjka ponad 4cm
u ciebie też będzie dobrze, trzymam kciuki
-
kurcze no ja tez mialam lyzeczkowanie przed ta ciaza, ale jak na razie 5,5cm trzyma
w sumie szyjka trzymala poprzednio na 1cm upartym do konca 41tc oby tak bylo teraz, wtedy sporo polegiwalam po 33tc bo bylo 2,5cm a teraz z dwulatka nie poleze, tylko tyle co na drzemce jej plus nocka I nie jest zle -
Ja byłam dzisiaj na spacerze i jakoś mnie tak zaczol troche ciągnąc brzuch w jednym miejscu i tak ogólnie nie przyjemnie, miałam uczucie jakbym miała"coś" w pochwie. Przywlokła sie do mnie jak zwykle nie duza infekcja i mam nadziej,że to jej sprawka a szyjka ma się ok. Wróciłam do domu, wziełma magnez i 2 nospy i leże, jest lepiej. Oby do wtorku bo mam wizyte.
Al irytuje mnie to,że nie można zmierzyć tej szyjki dokładnie najpierw miałam 4,7 ,później 5,5 a podobno nie możliwe żeby rosło a ostatnio 4,1 (czyli ponad 1 cm by się skrócila w miesiąc).