X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie donoszona wypada dokladnie 21.09 czyli bedzie to 37+0 , wiec od dzisiaj to akurat rowniotkie 2 miesiace :)

lu.iza, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na, poprawe humoru zmowilam soboe stoly k krzesla do kuchni i salonu :) 2 tygodnie bede czekac na zamowienie ale odsiwezone bedzie wnetrze.

Mam pytanie macie jakies sprawdzone sklepy online gdzie mozna zamowic ozdobnemdekoracyjne serwety, niezniki na stol do salonu :) chodzi mimomtakiembardziej nowocaesne wzory :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś zamawiałam z jednej firmy zasłony , bieżniki i poszewki na poduszki ale nie pamiętam namiarów więc nie pomogę :( Jeszcze poszukam w Allegro czy gdzieś nie mam zapamiętane

U mnie 37t to 18 wrzesień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 21:50

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia to niemalze lecimy na tym samym wozku z terminami, bo ja jak by liczyc termkn wg om to jest 2.10, wiec te 37 tygodni wg om wypadaja jezzcze wczesniej..

eee tam synus sam zadecyduje :)

Reni@ lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    No ja tez bardzo biorę opcje Profamilii:)Na razie w razie czego jade tam:)
    Szkoda, że nie dostali kontraktu , byłabym spokojniejsza. Zresztą to dziwne, że nie dostali ,przecież warunki na pewno spełniają, ale pewnie o jakies kontakty czy kasę chodzi.

Mówi się, że Salve i Matka Polka baaaardzo zabiegają, żeby ProFamilia nie podpisała kontraktu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to 3 trymestr przywitał mnie z prawdziwym rozmachem. Szyjka 20-24mm w zależności od tdgo kto mierzyl, skierowanie do szpitala, a ja od wczoraj na patologii. Dostałam już zastrzyk na płuca, w planie pessar. Może do domu za pare dni, ale już leżenie plackiem do końca :(

Borys wczoraj miał 1100-1145g (zależy kto mierzył), jest już duży, na pewno sobie poradzi, musi!
    Kochana najważniejsze że wyłapali, będzie dobrze, leżenie pomoże, ja w I ciąży o ten czas miałam jedynie 15mm obyło się bez szwu/pessara.
    Brałaś może luteinę czy nic nie brałaś (pytam z ciekawości).

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Sprawdzają to, póki co jest hipoteza niewyczuwalnych dla mnie skurczy+miękka szyjka no i taki efekt. Póki co nic nie wiem na ile muszę zostać w szputalu. Na Izbie mówili że pewni min. 5 dni, ale ze to się okaze jak zrobia badania
    W I ciązy miałam tak samo...nie czułam skurczy...

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Mam nadzieję że te Wasze szyjki wytrzymają bez większych ingerencji... moja na 20mm, ale p. dr stwierdziła że wszystko jest "pozamykane" i nie ma co panikować.... no i po wczorajszym usg dzidzia jest zdrowa jak rydz i płeć potwierdzona, także wyczekiwana dziewczynka jest w brzusiu (: do mam z anemią : niby wyniki polepszyły mi się ale nadal mam przyjmować ascofer 2x dziennie i tak już chyba do końca ciąży będzie :) pozdrawiam i życzę miłego dnia

India9, Chwilka84, Limerikowo, Kasia!, Blu, Pumpkin, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te szyjki... Ważne ze z każdym dniem do porodu bliżej i Dzidziuś coraz bezpieczniejszy.
    U mnie znajoma z rozwarciem leży w szpitalu w 32 tyg a na ostatniej wizycie wszystko super było. Także w kilka dni jej sie zrobilo rozwarcie. Miała skurcze ale nie duzo. Czuje sie jakbym siedziała na tykającej bombie...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dzisiaj? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje te 50 pieluch. Ręka mi odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:36

Kasik2, Chwilka84, Blu, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, India9, Rutelka, Posti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja w weekend bede mniej aktywna bo moj tata wpada do nas w gosci, jest wlasnie w drodze okolo 17 pewnie bedzie wiec musze zabierac sie za szykowanie jedzenia a moj maz za sprzatanie domu :)

Kasik2, India9 lubią tę wiadomość

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) no weekend się zbliża to zawsze spokojniej na forum. I bardzo dobrze, trzeba korzystać z ładnej pogody.
    A ja mam pytanie odnośnie ubranek. Jakie rozmiary pierzecie teraz? Ja mam w planach 56 i 62 na początek. Jest sens prać większe czy i tak będę musiała je później odświeżyć?

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem czy będę prać 62. A jesli tak to wiekszych na pewno nie. Troche czasu minie zanim beda nosic 68

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Cześć :-) no weekend się zbliża to zawsze spokojniej na forum. I bardzo dobrze, trzeba korzystać z ładnej pogody.
    A ja mam pytanie odnośnie ubranek. Jakie rozmiary pierzecie teraz? Ja mam w planach 56 i 62 na początek. Jest sens prać większe czy i tak będę musiała je później odświeżyć?
    ja zacznę od 56-62, myślę ze synuś az tak mnie nie zaskoczy i większe na dzień dobry nie będą potrzebne:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora jak sie urodzila miala 56 cm i wazyla 3280 :) a maly zobaczymy pewnie bedize wiekszy w koncu to facet :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu tylko kilka rzeczy poki co ma 56 ;) pozyczylam ciuszki szwagierce i musi mi je w koncu oddac bo czas ucieka. Jeszcze da mi trpche swoich wiec mysle ze nie bede musiec juz nic dokupowac na poczatek

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja dzisiaj zdycham, tak mnie boli cale podwozie :/ do tego córce idą wszystkie czworki na raz i mam niezły armagedon. Eh byle do jutra, to bedzie jakies wsparcie.

Wczoraj bylam jeszcze na zakupach ciuszkowych (chyba dlatego tak mnie wszystkooo boli) stwierdzilam, ze mam juz wszystkie ciuszki i rzeczy dla malego. KONIEC ZAKUPÓW! :D jeszcze tylko materacyk zamowie, jak zamienimy lozeczko corce na większe. Ja piore wszystko, strasznie mnie to cieszy, jak mi rosnie kupka tych ubranek na półce :)

Aha i przyszedl mi zamowiony na olx kombinezon zimowy. Jestem mega zadowolona, bo stan sklepowy, a kosztowal mnie całe 20 zlotych ;) jak juz wszystko wyprasuje to wrzuce jakies zdjecie, bo cieszy mnie to jak mlodego psa pchły :D

Dziewczyny szyjkowe wspieram!

Chwilka84, Reni@, Kasik2, Pumpkin, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    do mam z anemią : niby wyniki polepszyły mi się ale nadal mam przyjmować ascofer 2x dziennie i tak już chyba do końca ciąży będzie :) pozdrawiam i życzę miłego dnia

Super, że wyniki się podniosły!
    Mnie kusi iść na badania i sprawdzić, czy dieta + tabletki coś pomagają czy nie. Ale poczekam cierpliwie do wizyty chociaż to jeszcze 3 tygodnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    KONIEC ZAKUPÓW! :D

Jaaaaasne ;P

Reni@, lu.iza, Blu, polkosia, India9, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, Rutelka lubią tę wiadomość

‹‹ 530 531 532 533 534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ