X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga85

Jesli to twoje pierwsze dziecko, to nie wiem czy jest sie z czego cieszyc na wiesc o cc.... bo w moim odczuciu mowisz to z taka radoscia i entuzjazmem jak by to bylo cos na poziomie obciecia paznokcia. Podziwiam takich ludzi ktorzy mysla ze cc to jest przyjemność. ?.noc bardaiej mylnego, ale zycze ci dalej tyle optymizmu.

wybacz za sarkazm wypowiedzi ale jak takie plsty czytam to sie krew we mnie gotuje, jak ktos pisze ze chce miec ciecie na wlasne widzimisie.

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aga85

Jesli to twoje pierwsze dziecko, to nie wiem czy jest sie z czego cieszyc na wiesc o cc.... bo w moim odczuciu mowisz to z taka radoscia i entuzjazmem jak by to bylo cos na poziomie obciecia paznokcia. Podziwiam takich ludzi ktorzy myslay ze cc to jest przyjemność. ?.noc bardaiej mylnego, ale zycze ci dalej tyle optymizmu.

wybacz za sarkazm wypowiedzi ale jak takie plsty czytam to sie krew we mnie gotuje, jak ktos pisze ze chce miec ciecie na wlasne widzimisie.

Kochana, gdybyś przeszła to co ja, to uwierz mi, też byś miała takie podejście do cc.
    Nie chcę się tu rozpisywać o tym co przeszłam, i jakie miałam problemy żeby w ogóle zajść w ciążę. Po prostu po tym wszystkim cc będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem niż sn. Moja gin też jest takiego zdania. I dlatego cieszę się, że moja córcia na tą chwilę ułożona jest pośladkowo.
    Mam nadzieję, że teraz choć trochę postarasz się mnie zrozumieć, bo nie jest to moje "widzi mi się", tylko po prostu tak będzie dla mnie i dla dziecko bezpieczniej.

diewuszka86, Kasia!, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

Aga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez akypurat jestem po 1 ciazy z przebojami zakomczona cc to akurat wiem co mowie i wiem cos na ten temat.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każda z nas ma prawo do podjęcia decyzji o porodzie. Ja jestem w pierwszej ciazy i chce rodzic SN, bo wiem ktory poród jest dla dziecka rozwojowo lepszy. Ale to nie znaczy ze kogoś z cc należy krytykować. Sa sytuacje gdzie cc jest mniejszym złem dla matki, dla dziecka lub dla obojga z nich. A to ze jest mała świadomość długotrwałych skutków ubocznych cc o których NIKT nie mow to juz jest zupełnie inna kwestia ;)

NiecierpliwaKarolina, Blu, Pumpkin, Reni@, diewuszka86, Kasia!, Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, niewiele jest chyba osób, które serio uważają, że cc to sama przyjemność. W końcu to jest poważna operacja i pełno jest wszędzie opisów, jak wygląda dochodzenie do siebie po niej. Ale są przecież powody, dla których cc jest tak powszechnie wykonywane i uważam, że nie jest w porządku takie napadanie na Agę, bo ona i jej lekarz są zdania, że to dobre rozwiązanie dla niej i jej dziecka. Tak jak Aga mówi, nie znasz jej okoliczności i powodów, a ona, ani żadna inna dziewczyna tutaj nie musi się z nich tłumaczyć.

Osobiście znam dziewczyny, które super doszły do siebie po sn i cc, i takie, które do dziś borykają się z komplikacjami jednego lub drugiego. Który poród jest lepszy zawsze zależy od konkretnej sytuacji danej matki i dziecka.

Blu, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Dea28, Kasia!, Anoolka, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Sarcia, niewiele jest chyba osób, które serio uważają, że cc to sama przyjemność. W końcu to jest poważna operacja i pełno jest wszędzie opisów, jak wygląda dochodzenie do siebie po niej. Ale są przecież powody, dla których cc jest tak powszechnie wykonywane i uważam, że nie jest w porządku takie napadanie na Agę, bo ona i jej lekarz są zdania, że to dobre rozwiązanie dla niej i jej dziecka. Tak jak Aga mówi, nie znasz jej okoliczności i powodów, a ona, ani żadna inna dziewczyna tutaj nie musi się z nich tłumaczyć.

Osobiście znam dziewczyny, które super doszły do siebie po sn i cc, i takie, które do dziś borykają się z komplikacjami jednego lub drugiego. Który poród jest lepszy zawsze zależy od konkretnej sytuacji danej matki i dziecka.

Dzięki za wsparcie :)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)
    Zerknij :)

Aga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mialam odczucie caytajac tego posta i nie musze sie tlumaczyc ze swojego zdania.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ale każda z nas ma prawo decydowac o tym jak chce urodzić tak?
    Skoro lekarz nie widzi powodów dla których Aga miałaby rodzić sn a wiecej widzi powodów dla których powinna cc to dlaczego ktos z forum, bez wiedzy medycznej miałby o tym decydować.
    Ty przeszłaś cc, ja też i co?
    Ja chciałabym sn i co że ja bym chciała....lekarz kazał mi się nastawiać na cc....trudno...nie wazne jaką drogą moje dziecko przyjdzie na świat....ważne żeby było bezpiecznie dla dziecka...

diewuszka86, Kasia!, kehlana_miyu, Anoolka, Chwilka84, MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że każda z nas ma prawo decydować o swoim ciele.
    A to, że tu jesteśmy świadczy o tym, że chcemy jak najlepiej dla swoich dzieci.

I mamy się tu wspierać a nie oceniać.

Blu, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, Kasia!, kehlana_miyu, Anoolka, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że każda z nas ma prawo decydować o swoim ciele.
    A to, że tu jesteśmy świadczy o tym, że chcemy jak najlepiej dla swoich dzieci.

I mamy się tu wspierać a nie oceniać.

Zgadzam sie i dodam jeszcze, ze warto sluchac swojej intuicji. Bez sensu kogos namawiac na sn jak panicznie sie boi i z drugiej strony zachwalac cc, ze jest super bezpieczne. Kazdy wybiera tak jak czuje, ze bedzie lepiej. No chyba, że są wskazania lekarskie, to juz nie ma sie nic do gadania.

diewuszka86, Kasia!, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem o co ey sie burzycie, to jest forum a nie klub wzajemnej adoracji zeby ktos kogos musial bronic czy ktos za kims obstawiac bo to jest smieszne :) same dorosle kobiety a sie burza jak dzieci z gimnazjum, kazdy ma prawo powiedziec co mysli bo nikt z nas prywatnie sie nie zna zeby za soba obstawax, bo to nie szkola z kozlami ofiarnymi ktorych trzeba bronic. Troche powagi

Limerikowo lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Nie rozumiem o co ey sie burzycie, to jest forum a nie klub wzajemnej adoracji zeby ktos kogos musial bronic czy ktos za kims obstawiac bo to jest smieszne :) same dorosle kobiety a sie burza jak dzieci z gimnazjum, kazdy ma prawo powiedziec co mysli bo nikt z nas prywatnie sie nie zna zeby za soba obstawax, bo to nie szkola z kozlami ofiarnymi ktorych trzeba bronic. Troche powagi

Skoro nikt z nas prywatnie się nie zna to mamy nie mieć żadnych blokad i walić prosto z mostu co myślimy?

I masz racje, to nie jest szkoła, więc nikogo nie musisz pouczać :) nauczycielką nie jesteś.

Anoolka lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, dokładnie to co napisałaś... my piszemy to co myślimy, a ze nasze zdanie jest po stronie Agi to nie znaczy ze jej bronimy. Skąd ta atmosfera tutaj? Denerwujesz sie czymś albo chcesz z nami o czymś porozmawiać? Skąd taka frustracja... ?

Kasia!, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, nie pierwszy raz zdarza Ci się tutaj wyrażać swoje zdanie bardzo dosadnie. Ok, masz do tego prawo, ale pomyśl, żeby może czasami ubrać to w inne słowa, bo możesz kogoś urazić. I tyle. Nie jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji, ale nie jesteśmy tutaj też po to by sprawiać sobie przykrość.

Beattkie, diewuszka86, Kasia!, kehlana_miyu, Anoolka, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh nie lubię takich sytuacji na forum, o dziwo mam wrażenie, że właściwie sarcia zawsze prowokuje takie "zatargi".

Każda z nas urodzi, czasem możemy wybrać same jak, a czasem zadecyduje los, ale nie widzę powodu, żeby jakiś sposób był gorszy i upominać wszystkich na każdym kroku, że cesarka to samo zło, a niestety właśnie sarcia to robisz. Wszyscy już chyba wiedzą, że chciałaś urodzić SN, ale się nie udało i miałaś cięcie, ale nie czyni Cię to specjalistką od porodów...

andzia821, Anoolka, LillaMy, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Sarcia, nie pierwszy raz zdarza Ci się tutaj wyrażać swoje zdanie bardzo dosadnie. Ok, masz do tego prawo, ale pomyśl, żeby może czasami ubrać to w inne słowa, bo możesz kogoś urazić. I tyle. Nie jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji, ale nie jesteśmy tutaj też po to by sprawiać sobie przykrość.

Święte słowa

Anoolka, Rutelka lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ja już się przekonałam, że nie ma sensu czasem walić głową w mur bo niektórzy uważają, że mają patent na rację. Ja też zostałam skrytykowana za swoje zdanie, nazwane wymądrzaniem się, tylko dlatego że to moja pierwsza ciąża i pewnie niektóre moje wyobrażenia nie sprawdzą się, ale mam do nich prawo. Walczyłam długo o dziecko i jestem pozytywnie nastawiona do tego co będzie po porodzie. Szanujmy się. Nie znamy swoich historii i tego co stoi za tą czy inną decyzją więc nie oceniajmy się tak bezwzględnie. Ja też uważam, że sn to lepsza opcja, ale cc też jest po to, żeby dziecko przyszło na świat bezpiecznie. Myślę, że rzadko to jest po prostu widzimisię kobiety. A nawet jeśli to ma do tego prawo! Ot i tyle.

A tak na marginesie to ja w pon wracam z wakacji do szarej rzeczywistości. Może wrzucę swój brzuszek po powrocie Wy wszystkie dziewczyny wyglądacie super :) Większość dalej niż ja a mniejsze brzuszki hehe.

Gratuluję udanych wizyt i sporych już maluszków już bliżej niż dalej :)

kehlana_miyu, Limerikowo, Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając trochę temat, szyjkowe dziewczyny to raczej nie, ale czy Wy "przytulacie się" ze swoimi Partnerami?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    A zmieniając trochę temat, szyjkowe dziewczyny to raczej nie, ale czy Wy "przytulacie się" ze swoimi Partnerami?

Teraz już jest niewygodnie trochę :-P ale tak. W większości to ja inicjuję. Mąż mówi, że nie ma sumienia mi proponować. A ja wiem, że ma swoje potrzeby. Z resztą ja też :-) i może wypowiadam się bardzo bezpośrednio, ale dla mnie seks w ciąży jest super :-P

marlon, kehlana_miyu, Kasik2, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jakoś nie, bo jakąś blokadę zlapalam. Co nie znaczy, że nie ma między nami czułości. :-)

marlon, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ