X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu troszke podcięłam włoski po ślubie ale niewiele.

Aneta mój gin mówi że skracania szyjki nie czuć. Mówiłam mu że bolą mnie biodra i że kłuje to powiedział że to normalne.

Marlon ja mam zakaz od początku choć gdzieś po drodze zdażyły nam sie chwile słabości :-D ale to na początku.teraz oboje nie chcemy.

marlon lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon ja też się jeszcze "przytulam" z mężem jak najdzie ochota :D choć tak śmiesznie czasem jest podczas dopasowywania :)

marlon, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Kasik2 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie my też się przytulamy, ale dzisiaj Młody się zaczął ruszać w trakcie i całkowicie mnie zbił z tropu :D

A przez tą poduszkę ciążową, to w ogóle nie śpimy razem. tzn. razem, ale osobno. Tak dziwnie...

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon moze poduszką nie powinna leżeć np. w środku czyli między Wami, ale wy obok siebie, a poduszką z przodu:) u mnie ten sposób działa, ale zawsze spaliśmy odwróceni plecami do siebie, więc na jedno wychodzi:p

marlon lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    No właśnie my też się przytulamy, ale dzisiaj Młody się zaczął ruszać w trakcie i całkowicie mnie zbił z tropu :D

Mnie też pewnie by to rozproszyło :-D u nas ostatnim razem mały momentalnie po dostał czkawki. Śmiałam się, że tak się zestresował bidulek, że się zachłysnął wodami :-P

marlon, lu.iza, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    A zmieniając trochę temat, szyjkowe dziewczyny to raczej nie, ale czy Wy "przytulacie się" ze swoimi Partnerami?

Owszem, ale rzadziej niż przed ciążą. Mąż ma pewne obawy, ale teraz na wakacjach trochę wyluzował :) Bez szaleństw oczywiście. Myślę, że nie ma co rezygnować z seksu, oczywiście jeśli przebieg ciąży jest prawidłowy.

marlon, Limerikowo lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea chcialabym, zeby to nie była szyjka :)) ale z syndromem matek wariatek to jedna wizyta na miesiac to wieczność, a jak coś zakłuje to najgorsze myśli w glowie:p

Diewuszka ja z mężem abstynencja, boje się strasznie a powiem szczerze że nawet nie pytałam lekarza czy można. Odbije sobie później he he :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 02:09

Limerikowo, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    A zmieniając trochę temat, szyjkowe dziewczyny to raczej nie, ale czy Wy "przytulacie się" ze swoimi Partnerami?
    U mnie do tej pory było wszystko ok i doktorek pozwolił ale my się boimy i ani razu nie było.....
    A w pierwszej ciąży miałam zakaz, najpierw przez zagrożenie poronieniem, później przez szyjke

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję spróbowac (jak bedzie ok z szyjką) po 34tc :p

Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ja planuję spróbowac (jak bedzie ok z szyjką) po 34tc :p

To tak jak ja ale chyba jeszcze później. Jak dotrwam do donoszonej to na pewno ;) potem po porodzie zas post. Po pierwszym mimo ze bardzo szybki dlugo dochodzilam do siebie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja sie ciesze że mam wizyty co 2 tyg a pewnie niedługo co tydzień bede chodzić.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Anetka ja sie ciesze że mam wizyty co 2 tyg a pewnie niedługo co tydzień bede chodzić.
    Mnie lekarz zapisuje co 4 na usg, ale zawsze w międzyczasie mam spr szyjki ręczne któremu nie wierzę za bardzo :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Mnie lekarz zapisuje co 4 na usg, ale zawsze w międzyczasie mam spr szyjki ręczne któremu nie wierzę za bardzo :)
    mam sprawdzaną szyjkę tylko na fotelu przez usg jeszcze nie miałam i wierzę w te badania:) mam nadzieje, ze jak byłoby coś źle to bym dostała skierowanie na usg, żeby to sprawdzić:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:59

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beattkie ja mam dokładnie tak samo z badaniem szyjki :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3 tygodnie i za kazdym razem badanie reczne, dopochwowe no i usg przez brzuch. Gdyby nie ta szyjka i skurcze to wtedy fotel byl co 2 wizyte

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    mam sprawdzaną szyjkę tylko na fotelu przez usg jeszcze nie miałam i wierzę w te badania:) mam nadzieje, ze jak byłoby coś źle to bym dostała skierowanie na usg, żeby to sprawdzić:)
    Mam tak samo ale ja ufam swojemu lekarzowi bezgranicznie.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To tak jak ja ale chyba jeszcze później. Jak dotrwam do donoszonej to na pewno ;) potem po porodzie zas post. Po pierwszym mimo ze bardzo szybki dlugo dochodzilam do siebie
    Ja tak mówię ale możliwe że jak przyjdzie skończony 34tc to spanikuję :p

Jutro mam wizyte....boję się...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ja tak mówię ale możliwe że jak przyjdzie skończony 34tc to spanikuję :p

Jutro mam wizyte....boję się...

No ja bym bardzo chciała wytrwac do donoszonej wiec nie będe ryzykować ;)

Trzymam kciuki za wizytę, bedzie ok

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kolejny tydzień zleciał :) Zaczynamy 30. A widziałyście ze jest już wątek kwietniówek ?

Pumpkin, marlon, Limerikowo, aneta93, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    I kolejny tydzień zleciał :) Zaczynamy 30. A widziałyście ze jest już wątek kwietniówek ?

Właśnie wczoraj przeglądałam forum i też mnie trafił 2017r. :)

Szybko leci czas, dopiero co był luty kiedy dowiedziałam się o brzuszku a to już sierpień za pasem. Zanim się obrócimy nasze maluchy będą z nami, chwile później pierwsze wspólne wakacje, później przedszkole, szkoła, matura... ;)

marlon, kehlana_miyu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, aneta93, diewuszka86, Dea28, Blu, Kasik2, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ