X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam dajcie Kobiety Sarci spokoj napisala otwarcie co sadzi o cc i tyle
    Czesto gesto jest tak ze babki nasluchaja sie historii porodowych i chca cc szukajac wskazan, ich sprawa, wiadomo, lekarz w szpitalu na zmianie tak po swojemu podejmie ostateczna decyzje

moj maz tez na roznych forach lubi sobie czasem pisac i nawet jak go od cytuje" szlauchow" zawolali ze wzgledu na roznice opinii to dalej sobie czyta i pisze ostrzac pioro, ma takie hobby

mi jak moja mama lub ktos inny otwarcie powie ze robie lub mysle zle to tez na poczatku burze sie, wiadomo nikt nie lubi byc krytykowanym a gdzie 2 Polakow tam i 3 opinie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:13

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge brac maksymalnie 3 nospy na dobe ale poki co zdarzylo mi sie tylko 2 razy wziac taka dawke. Teraz z reguly 1 a nawet wcale.
    W pierwszej ciazy przez 6 tyg w szpitalu prawie 24 na dobe mialam kroplowke z fenoterolem. Jak poczytalam skutki uboczne to bylam przerazona no ale co mialam zrobic. Mam nadzieje ze tym razem nospa do konca da rade

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:13

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem, ze nie wiem czy mam skurcze i twardniejacy brzuch.
    W ogole mam wysoki poziom bolu i jak mnie nie boli to inni chodza po scianach.
    Martwie sie, ze przez to moge cos alarmujacego przeoczyc :(

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja moge brac maksymalnie 3 nospy na dobe ale poki co zdarzylo mi sie tylko 2 razy wziac taka dawke. Teraz z reguly 1 a nawet wcale.
    W pierwszej ciazy przez 6 tyg w szpitalu prawie 24 na dobe mialam kroplowke z fenoterolem. Jak poczytalam skutki uboczne to bylam przerazona no ale co mialam zrobic. Mam nadzieje ze tym razem nospa do konca da rade
    Mi też daja 6 nosp codziennie. Trochę mnie to martwi właśnie ze względu na efekty uboczne. A u ciebie byly jakieś reperkusje po porodzie z powodu takiej ilości środków rozkurczowych?

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukalam w Internecie to po nospie moze byc problem z napięciem mięśniowym ale nie zdarza się to często a jeśli już to dzieci z tego wychodzą

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze ilosci srodkow rozkurczowych moga miec wplyw na napiecie miesniowe maluszka
    ja staram sie max 2 nospy po 80g jak juz naprawde musze dziennie, tak to full mg i sok pomidorowy, polegiwanie w wolnej chwili

aneta93 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Full magnezu-3x2 magneb6 chyba juz wiecej nie mozna:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon wystarczy ze czujesz ze masz twardszy niz zawsze brzuszek, ja bolu tez nie czuje ale mrowienie i ciągnięcie.

marlon lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo taka jest mentalnosc polaka, byc falszywie milym kazdemu wchodzic w tylek na stojaco a jak ktos ma swoje zdanie to jest bunt oburzenie i kolko pokrzywdzonych wspieraczek i to racja ze to jest śmieszne.

Bo skoro skomentowalam posta jakiejs forumowiczki to nie rozumiem po co reszta wylewa jakies gorzkie zale ktore ich nie dotycza, ja odpowiedzialam jek ona mi i dziekuje koniec tematu, a w naszym kraju to nagminne gdzie dwoch wymienia swoje zdania to trzeci musi sie wpieprzyc i dodac swoje trzy grosze, niepotrzebnie bo tym samym wieksza burze wywolalo gronl komentayorwk ktore sie mnie przyczepily niz sama zainteresowana.

Ale przynajmniej jest sie z czego posmiac.

limerikowo dzieki za dobre slowo :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    U mnie nie dają rady 3 nospy, ani 3 buscopany, a sa silniejsze. Skurcze i tak sa i tak. Chyba mam taka nadwrazliwa macice. Szkoda ze mi nikt nic nie wspomina a nospa to jak cukierki dla lekarzy, bo jedna babka kazala brac mi ta nospe max, czyli jak 6 zwykłych, ale prowadzący utrzymuje 3 na dobę. Chetnie wyprobowalabym tego leku

Musze przyznać, że pierwszy lekarz i drugi prowadzący w luxmedzie wciskali mi nospe na wszystko - tak jak napisałaś dla nich to były cukierki. Potem trzeci buscopan, a 4, który został do dziś chociaż potrafi być niemiły bardzo mi pomógł i powiedział, że leżenie, a potem tabletki a nie chodzę do pracy i łykać tyle syfu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    beattkie ja właśnie w ogóle nie czuję różnicy, gdyby nie te pomiary to nawet bym nie pomyślała, że spada i jest niskie. Pije teraz więcej wody może pomoże. u mnie to jakoś samo z siebie wyszło, bo nie biorę żadnych takich leków.

Szynszyl to super. Często słyszę od pielęgniarek, że lepiej mieć niskie dla ciąży niż wysokie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Szukalam w Internecie to po nospie moze byc problem z napięciem mięśniowym ale nie zdarza się to często a jeśli już to dzieci z tego wychodzą

Moim zdaniem przy długim stosowaniu nospy to ma sens, ze zaburza proces napięcia mięśniowego u dzieci, ale myślę, że albo jest to niezauważalne albo z wiekiem dzieci nadrabiaja

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma tez dostała nospe 3x dziennie tylko ze ona ma skurcze sporadycznie wieczorami. Nikt nie próbował kazać jej leżeć czy brać magnez. Tacy sa dzisiejszy lekarze. Nie wszyscy ale wiekszosc

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Moim zdaniem przy długim stosowaniu nospy to ma sens, ze zaburza proces napięcia mięśniowego u dzieci, ale myślę, że albo jest to niezauważalne albo z wiekiem dzieci nadrabiaja
    W kazdym badz razie nie jest to grozne choc czasami potrzeba rehabilitacji ale wazne ze dzieci wyrastaja z tego. Mysle ze gorzej jesli dziecko jest wczesniakiem, wtedy tez czesto zdarzaja sie problemy z miesniami pomimo braku nospy a do tego jeszcze inne komplikacje niestety

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :)
    My juz od piątku w domu ale tyle roboty miałam, że niestety nie było kak się odezwać :(

Piękne brzuszki! Da się jakoś wrzucić zdj z tel? bo nie mam czasu na kompa :(

Nie kłóccie się tu, szkoda nerwów kobitki!
    Każda ma prawo do własnego zdania i każda ma prawo rodzic jak chce.
    Ja osobiście bardzo dobrze zniosłam pierwsze cc, które miało miejsce po kilkunastu h sn i uratowało życie mojej córci. Nie wiem czy pamiętacie ale byłam przerażona jak lekarz powiedział ze mam próbować sn ;)
    Teraz dalej się boję, ale rozważam tę opcję, a wcześniej nawet o tym nie myślałam

kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Mi też daja 6 nosp codziennie. Trochę mnie to martwi właśnie ze względu na efekty uboczne. A u ciebie byly jakieś reperkusje po porodzie z powodu takiej ilości środków rozkurczowych?

Na poczatku mielismy spore problemy z powodu refluksu zoladkowo przelykowego. Wyginal sie w jeden bok i bylo podejrzenie napiecia mięśniowego. Po wielu roznych probach wszystko przeszlo jak zaczelismy do mleka dodawac Nutriton - zagęstnik. Ale czy to bylo spowodowane tymi lekami rozkurczowymi to nie wiem. W kazdym razie co przeszlismy to nasze. Miki malo co spal, ciagle plakal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bo taka jest mentalnosc polaka, byc falszywie milym kazdemu wchodzic w tylek na stojaco a jak ktos ma swoje zdanie to jest bunt oburzenie i kolko pokrzywdzonych wspieraczek i to racja ze to jest śmieszne.

Bo skoro skomentowalam posta jakiejs forumowiczki to nie rozumiem po co reszta wylewa jakies gorzkie zale ktore ich nie dotycza, ja odpowiedzialam jek ona mi i dziekuje koniec tematu, a w naszym kraju to nagminne gdzie dwoch wymienia swoje zdania to trzeci musi sie wpieprzyc i dodac swoje trzy grosze, niepotrzebnie bo tym samym wieksza burze wywolalo gronl komentayorwk ktore sie mnie przyczepily niz sama zainteresowana.

Ale przynajmniej jest sie z czego posmiac.

limerikowo dzieki za dobre slowo :P

Tylko, że Ty jako pierwsza wtrąciłaś swoje trzy grosze. Rozmowa toczyła się między Agą i Kehlaną.
    Poza tym nadal nie rozumiesz o co chodzi? Masz swoje zdanie, brawo! Chwała Ci za to! Ale możesz wyrażać je grzeczniej.
    A "oburzenie" pewnie wynika z tego, że już kiedyś o to prosiłyśmy i nic się nie zmieniło.
    Nie atakuj to nie będziesz atakowana.

diewuszka86, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    ja mam problem, ze nie wiem czy mam skurcze i twardniejacy brzuch.
    W ogole mam wysoki poziom bolu i jak mnie nie boli to inni chodza po scianach.
    Martwie sie, ze przez to moge cos alarmujacego przeoczyc :(

Też się trochę stresuję swoim poziomem bólu pod kątem porodu. Nie chcę od razu gnać do szpitala, więc boję się, że jak w końcu uznam "ok,już pora, możemy już jechać" to już grzywka syna będzie wystawać :-P

marlon, adrenalina, kehlana_miyu, Blu, Chwilka84, Pumpkin, Dea28, szynszyl lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak że skurcze miałam przedwczesne tak jak teraz. Ale te prawdziwe od razu rozpoznałam. Po prostu zaczęło boleć, 1,2,3 skurcz - poszłam wziąć kąpiel a skurcze coraz częściej wiec od razu do szpitala. No i nie pomyliłam się . Od pierwszego bolesnego skurczu do przyjścia na świat synka minęły 4godziny i 25 minut

Rutelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naszła mnie dzisiaj ochota na jakies piwo bezalkoholowe... do tej pory nawet łyka nie wzielam a dzisiaj chyba nie zasnę jak nie wypije :p matka alkoholiczka! Pijecie jakies czasem bądź piliście? Np karmi ma tam jakis odsetek procenta no i teraz mam dylemat...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ