X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Naszła mnie dzisiaj ochota na jakies piwo bezalkoholowe... do tej pory nawet łyka nie wzielam a dzisiaj chyba nie zasnę jak nie wypije :p matka alkoholiczka! Pijecie jakies czasem bądź piliście? Np karmi ma tam jakis odsetek procenta no i teraz mam dylemat...

Ja raz z okazji jakiegoś grilla u znajomych zaopatrzyłam się w Radlera 0,0%... nie polecam. Serio, chciałam umrzeć! Nigdy w życiu nie miałam takiej zgagi! To było uczucie jakby mi przełyk wypalało i całe wnętrzności :-/ coś potwornego :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza ja piłam nawet wczoraj :) warka 0% cytrynowa:) bo bezsmakowych nie lubię ,ale któraś dziewczyna tu polecała chyba bavarie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 19:37

lu.iza lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie było tak że skurcze miałam przedwczesne tak jak teraz. Ale te prawdziwe od razu rozpoznałam. Po prostu zaczęło boleć, 1,2,3 skurcz - poszłam wziąć kąpiel a skurcze coraz częściej wiec od razu do szpitala. No i nie pomyliłam się . Od pierwszego bolesnego skurczu do przyjścia na świat synka minęły 4godziny i 25 minut

Reni szybciutko :-) byłoby fajnie gdyby tak mi się udało :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Reni szybciutko :-) byłoby fajnie gdyby tak mi się udało :-)

Macica ćwiczyła kilka miesięcy to poszło w miarę szybko. Chociaż taka nagroda za tygodnie leżenia w szpitalu ;) Ale minusy tez były. Nie dość że nie nacieli to i tak mnie porozrywało jeszcze w środku. "Szwów jak mrówków". Czasem chyba lepiej dłużej rodzić chociaż nie wiem czy to by cos zmieniło

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że w razie naprawdę dotkliwych skurczy max mogę brać 3 tabletki dziennie tej zwykłej nospy - nie nospy max. Co jakiś czas mam skurcze i brzuch mi się dość często spina, ale staram się mimo wszystko jej nie brać. Moja koleżanka, która jest obecnie na specjalizacji w pediatrii też mi doradzała, aby starać się jej unikać jak tylko można, szczególnie w trzecim trymestrze. Biorę za to magnez i wtedy po prostu odpoczywam, bo z natury ciągle jestem w ruchu :) Przez moje dolegliwości na każdej wizycie mam badaną szyjkę i na "samolocie" i potem poprzez usg. Teraz wizyty będę miała co 2 tygodnie, więc jestem spokojniejsza o to. Na razie jest wszystko w porządku, więc prof. powiedział, że to taki urok mojego "chudego brzucha" i nie można panikować, widocznie tak już jest.

Jutro wizyta i sama jestem baaaardzo ciekawa, co słychać u mojego synka :) Pokoik już się szykuje pełną parą. Szafa zamontowana. Komoda malm w połysku z pasującą do niej nakładką na przewijak złożona, łóżeczko gotowe, mąż skończył robić duży szablon na ścianie, wszystko czeka -ale mówię mojemu Olusiowi, niech jeszcze trochę poczeka :)
    Kupiłam maskotkę pozytywkę, włączam ją przynajmniej raz dziennie przykładając do brzucha i się wtedy relaksuję. Słyszałam opinie, że potem dzidziuś pamięta tę melodię i się uspokaja, sprawdzimy po porodzie czy to prawda ;)

Co do kłótni - bardzo nie lubię pieniactwa. Pewnie, że każdy może (a nawet powinien) mieć swoje zdanie i je wyrażać, ale w sposób cywilizowany, taktowny, bez zbędnego wymądrzania się. Proponuję już pozostawić tę kwestię za wszystkimi, bo szkoda nerwów...

kehlana_miyu, Anoolka, NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boję się i sn, i cc chyba po równo :( I moja babcia, i moja mama miały okropne skurcze krzyżowe podczas porodu i obie miały strasznie długie i ciężkie porody, więc boję się jak cholera, że u mnie też tak będzie :( A z drugiej strony nie mam najmniejszej ochoty na operację jaką jest cc, zwłaszcza, że chciałabym mieć kolejne dzieci :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam taki projektor
    http://www.krolestwodzieci.pl/dragon/12047-chicco-mis-z-projektorem-niebieski-80152.html?search_query=projektor+chicco&results=4

Też zamierzam puszczać melodie do brzuszka ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja boję się i sn, i cc chyba po równo :( I moja babcia, i moja mama miały okropne skurcze krzyżowe podczas porodu i obie miały strasznie długie i ciężkie porody, więc boję się jak cholera, że u mnie też tak będzie :( A z drugiej strony nie mam najmniejszej ochoty na operację jaką jest cc, zwłaszcza, że chciałabym mieć kolejne dzieci :(
    Rozumiem Cię doskonale.
    Ja też bardzo się boję i sn i cc. Ostatnio nawet wpadłam w taką panikę, że coraz bardziej zaczęłam rozmyślać nad cc, szczególnie, że mój gin wprost zapytał, jak chcę rodzić. Mam bardzo niski próg bólu, zawsze miałam mega bolesne miesiączki w trakcie których umierałam, dlatego nie wyobrażam sobie, że ból może być jeszcze większy i jeszcze dłuższy - a przecież może być... Mam jeszcze chwilę do namysłu, wiadomo, że liczy się to co jest dobre dla dziecka, ale nie wiem po prostu czy dam radę.

Z drugiej strony, gdy byłam w szpitalu leżałam w sali z młodą dziewczyną, która czekała na zabieg, bo miała straszne zrosty w macicy po cesarce, a bardzo chciała mieć drugie dziecko, co się jej nie udawało... Sama planuję jeszcze przynajmniej jedno, obym nie musiała czekać tak długo jak teraz - prawie 5 lat.

Wszystko się okaże i wyjdzie "w praniu".

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz z okazji jakiegoś grilla u znajomych zaopatrzyłam się w Radlera 0,0%... nie polecam. Serio, chciałam umrzeć! Nigdy w życiu nie miałam takiej zgagi! To było uczucie jakby mi przełyk wypalało i całe wnętrzności :-/ coś potwornego :-/
    Ja Warkę radlera 0,0% pijam okazjonalnie i nigdy nie miałam po tym piwie zgagi.
    Kupuję sobie też raz na jakiś czas w piotrze i pawle wino bezalkoholowe - polecam :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Naszła mnie dzisiaj ochota na jakies piwo bezalkoholowe... do tej pory nawet łyka nie wzielam a dzisiaj chyba nie zasnę jak nie wypije :p matka alkoholiczka! Pijecie jakies czasem bądź piliście? Np karmi ma tam jakis odsetek procenta no i teraz mam dylemat...
    Ja na karmi sobie czasem pozwalalam, ale najbardziej polecam Bavarie 0,0% i do tego jeszcze do wyboru zwykle, pszeniczne, jablkowe, malinowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:07

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Blu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, w ciazy z córką puszczalam jej pozytywkę, taką owieczkę. Trudno powiedzieć, zeby mała juz po tej stronie brzucha szybciej sie przy niej uspokajała, ale do dzisiaj uwielbia słuchać tej melodyjki ;) kciuki za wizytę!

A co do szyjki, u mnie tez tylko badanie na fotelu. Na poczatku sierpnia mam szczegółowe usg, to wtedy sie dowiem ile ma dokladnie. Ale po tym co piszecie chyba jeszcze raz po tym badaniu wybiorę sie na usg z pomiarem szyjki. Ufam lekarzowi, ale faktycznie trzeba tego dopilnować.

Reni@ rodzilam sn dlugo i tez dorobilam sie szwu wewnatrz. I zewnatrz też ;) co ma być to bedzie, byle blisko terminu ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam, że tak bez zaproszenia... na głównej mignął mi nick kkkaaarrr....

Nie wiem czy mnie pamiętasz z lutówek... Bardzo, bardzo Ci gratuluję ciąży! Z całego serducha życzę szczęśliwego rozwiązania! Naprawdę wspaniała wiadomość :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze się wtrącę bo piszecie o szwach... poczytajcie o masażu krocza :) urodzilam córkę ponad 4 kg SN z 1 szwem w środku :) masaż dużo daje :) powodzenia dla wszystkich dziewczyn

Blu, lu.iza, Rutelka lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, już olejek zamówiłam do masażu i zatrudniam męża od sierpnia na etat masażysta krocza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:30

Pianistka, Jola1985, Blu, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Ja Warkę radlera 0,0% pijam okazjonalnie i nigdy nie miałam po tym piwie zgagi.
    Kupuję sobie też raz na jakiś czas w piotrze i pawle wino bezalkoholowe - polecam :)

Wino??? Wooow... a pamiętasz nazwę? Zaskoczyłaś mnie :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest dziewczyny z tym masażem krocza? Czy te z Was, które już rodziły polecają to?
    Bo na szkole rodzenia zapytałam położną to się tylko zaśmiała, że to nic nie daje, a jeszcze podczas masażu tworzą się mikrourazy, które bardzo łatwo zanieczyścić i stąd później na porodówce 80% dziewczyn z dodatnim wynikiem GBS.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, moim zdaniem to rewelacja! Mikrourazy? jeśli ktoś masuje nożem :P ale masuje się palcami jedynie wejście do pochwy... no ja bardzo polecam :) córka ważyła 4150g... powinno mnie porozrywać we wszystkie strony świata ;) a ja kilka h po porodzie siedziałam po turecku w świetnej formie :) ja naprawdę polecam

NiecierpliwaKarolina, Evelle, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam masażu. Nie wiem czy gdybym robiła to obyłoby się bez naciecia. Moja bratowa ii szwagierka też nie robiły masażu i ani nie były nacinane ani nic nie pekło. Moim zdaniem to kwestia organizmu

Poważnie się zastanawiam nad waginoplastyką. Nie planuję wiecej ciąż wiec po porodzie i połogu na pewno będę się orientować w tej kwestii. Sposób w jaki zostałam zszyta pozostawia wiele do życzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 20:54

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino??? Wooow... a pamiętasz nazwę? Zaskoczyłaś mnie :-)

W tym sklepie jest kilka do wyboru: białe i różowe z napisem "alcohol free" :). Teraz w lodówce mam akurat Cepage Chardonnay VINTENSE. Kosztowało ok 16 zł :)
    Bardzo dobre!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 21:01

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja słyszałam, już olejek zamówiłam do masażu i zatrudniam męża od sierpnia na etat masażysta krocza :D
    Jaki olejek zamówiłaś? Też chcę jutro zamknąć ostatnie zakupy w gemmini.

ex2bwn15260327bu.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ