X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dalej się przytulamy, ale znacznie rzadziej niż przed ciążą :( U mnie niestety libido spadło prawie do zera, a mąż nie chce inicjować bo cierpi na nadmiar taktu. Tłumaczę mu, że jak zadba o grę wstępną, to ja wpadam w odpowiedni nastrój bardzo szybko, no ale że sama z siebie nie mam za bardzo ochoty na zaczynanie czegoś, to wychodzi nam mniej więcej raz na 2, a nawet 3 tygodnie :( Niby ochoty nie mam, ale brakuje mi tego.

Adaś na szczęście do tej pory nie uaktywniał się w trakcie, nie wiem, co bym zrobiła, gdyby zaczął kopać :D Chyba też by mnie to rozproszyło :D

Limerikowo, marlon, aneta93, Kasik2, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wychodzi średnio raz na tydzień ;) twardnienia brzucha nie pozwalają mi do konca oddać sie chwili ale czuje ze te zbliżenia w ciąży sa bardziej emocjonalne, wszystko bardziej odczuwam.

Limerikowo, marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy jeszcze seksowna posuche.oczywiscie czulosci sa.boimy sie ewentualnie nabroic na dole na infekcje lub skrocenie szyjki
    Dzis jestesmy na tzw kulkach.ja pojadlam rogalika i nogi do gory na kanapie.maz kulkuje i zjezdza z mala.niech maja swoj czas bo ostatnio tylko mama i mama jak jestem juz 3tydz w domu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nikomu nie zycze ciecia.wiadomo jak mus to mus.sama jestem po operacji brzusznej i zrosty w czasie ciazy i porodu dokuczaja plus jeszcze wew szycie po 1ym porodzie
    Znam takie kobiety co po sn i nacieciu pupy latami odczuwaja ciagnace bole
    No coz takie to jest poswiecenie ze str matki

Nie ma sie tak tez co oburzac i nakrecac o poglady innych.to jest tylko Forum ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny ja też wierzę lekarzowi, i mój mówi ze szyjka ręcznie badana nie sprawdza dokladnie jej stanu. Jesli szyjka zaczęłaby się rozwierać od wewnątrz to jak lekarz może to wyczuć, skoro ta część jest w macicy? Pisałam z dziewczyną ktorej szyjka dobrze "wyglądała" ręcznie a ma lejek
    nic nie sprawdź szyjki ta jak usg DOPOCHWOWE, co określi dokladna długość i rozwarcia wewnętrzne plus dopełnienie badania palpacyjnie czyli rozwarcia zewnętrzne i konsystencja czy położenie szyjki. Jesli nie macie twardnien to może wam wystarczać takie badanie na fotelu, ale w innym przypadku to chyba za mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 13:06

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja mam wizyty co 3 tygodnie i za kazdym razem badanie reczne, dopochwowe no i usg przez brzuch. Gdyby nie ta szyjka i skurcze to wtedy fotel byl co 2 wizyte
    Tez bym chciała co 3 tyg, a mój lekarz jest co 2 albo co 4 tyg, bo dojeżdża z innego miasta. A teraz to juz w ogóle przez urlop mam przerwę 6 tyg, ale oczywiście ide spr do innego :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? My wróciłyśmy właśnie z giełdy i tak...córcia już na tym etapie jest rozpieszczana przez dziadków do granic możliwości :P Aż strach pomyśleć, co to będzie jak się urodzi ;) Ale to ich pierwsza wnuczka, więc nawet nie chcę im odbierać tej radości z kupowania coraz to nowszych ciuszków, czy gadżetów. Tym bardziej, że od zawsze powtarzali, że chcą być dla swoich wnuków znacznie lepszymi dziadkami, niż mieli ich dzieci :)

Co do przytulania z mężem, to działamy, oj działamy :D A wszystko to za sprawą cudownego lekarza prowadzącego, który przy absolutnie każdej wizycie nakłania nas do kontynuowania tego typu aktywności. Nie, żebyśmy zamierzali kiedykolwiek dobrowolnie się ograniczać, ale wiadomo, jak to jest. Jakaś tam wewnętrzna obawa o malucha była, jest i będzie, ale fakt, że ktoś z tak potężną wiedzą przedstawia seks w ciąży jako coś dobrego, pozytywnego i wciąż przyjemnego na pewno pomaga :)

marlon, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

Nie ma sie tak tez co oburzac i nakrecac o poglady innych.to jest tylko Forum ;-)
    Poglądy a krytykowanie i narzucanie swojego zdania to dwie różne rzeczy. Ja też uważam że cc to nic wspaniałego i nie jest to powód do radości ale Sarcia stanowczo przegina, zachowuje się tak jakby pozjadała wszystkie rozumy :P

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86, andzia821, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, teraz będzie ostatnia z takim odstępem. Ja jestem spokojna o szyjkę, jakoś o niej nie myślę, że coś tam się może dziać, bo faktycznie nie mam żadnych twardnień, ani skurczy. Myślę, że jeśli zwróciłabym na to uwagę lekarzowi to wykonałby dodatkowe badanie.

a wogóle to się okazało, że mam niskie ciśnienie 96/74 i jak tak patrzyłam w kartę to z wizyty na wizytę miałam niższe.

widziałam wczoraj w h&m, że są śpiworki zimowe na wyprzedaży jakby ktoś szukał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 13:58

Rutelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jak Wam mija niedziela? My wróciłyśmy właśnie z giełdy i tak...córcia już na tym etapie jest rozpieszczana przez dziadków do granic możliwości :P Aż strach pomyśleć, co to będzie jak się urodzi ;) Ale to ich pierwsza wnuczka, więc nawet nie chcę im odbierać tej radości z kupowania coraz to nowszych ciuszków, czy gadżetów. Tym bardziej, że od zawsze powtarzali, że chcą być dla swoich wnuków znacznie lepszymi dziadkami, niż mieli ich dzieci :)

Co do przytulania z mężem, to działamy, oj działamy :D A wszystko to za sprawą cudownego lekarza prowadzącego, który przy absolutnie każdej wizycie nakłania nas do kontynuowania tego typu aktywności. Nie, żebyśmy zamierzali kiedykolwiek dobrowolnie się ograniczać, ale wiadomo, jak to jest. Jakaś tam wewnętrzna obawa o malucha była, jest i będzie, ale fakt, że ktoś z tak potężną wiedzą przedstawia seks w ciąży jako coś dobrego, pozytywnego i wciąż przyjemnego na pewno pomaga :)

Fajnych ma dziadków i tyle:) moje rodzice nie nie kupują bo wola dać pieniążki, a teściowie dali małej w prezencie nowy samochód, żeby mogła do nich często przyjezdzac:) u mnie w rodzinie i u meza, tez pierwsza wnuczka, mimo, ze razem z mężem mamy 5 rodzeństwa.... :) wiec spodziewam się, ze będę musiała radzić sobie z zazdrością o córkę:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, teraz będzie ostatnia z takim odstępem. Ja jestem spokojna o szyjkę, jakoś o niej nie myślę, że coś tam się może dziać, bo faktycznie nie mam żadnych twardnień, ani skurczy. Myślę, że jeśli zwróciłabym na to uwagę lekarzowi to wykonałby dodatkowe badanie.

a wogóle to się okazało, że mam niskie ciśnienie 96/74 i jak tak patrzyłam w kartę to z wizyty na wizytę miałam niższe.

widziałam wczoraj w h&m, że są śpiworki zimowe na wyprzedaży jakby ktoś szukał :)

Szynszyl moje ciśnienie to 90/65 i do tego biorę jeszcze środek rozkurczowy na brzuch obniżające ciśnienie, ale jest on zdrowszy niż nospe czy buscopan i swietny

Powiedz mi czy to odczuwasz niskie ciśnienie? Mnie boli tylko rano głowa przez 2 godziny po przebudzeniu, a ajak u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 14:11

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Szynszyl moje ciśnienie to 90/65 i do tego biorę jeszcze środek rozkurczowy na brzuch obniżające ciśnienie, ale jest on zdrowszy niż nospe czy buscopan i swietny

Powiedz mi czy to odczuwasz niskie ciśnienie? Mnie boli tylko rano głowa przez 2 godziny po przebudzeniu, a ajak u ciebie?
    Fajna opcja z tym lekiem jeśli rozkurcza, a co to za lek? Dostajesz go na receptę? Ciekawe czy te działanie rozkurczowe jest takie jak ma nospa, czy słabsze

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dea chcialabym, zeby to nie była szyjka :)) ale z syndromem matek wariatek to jedna wizyta na miesiac to wieczność, a jak coś zakłuje to najgorsze myśli w glowie:p

Diewuszka ja z mężem abstynencja, boje się strasznie a powiem szczerze że nawet nie pytałam lekarza czy można. Odbije sobie później he he :)

U nas to bardziej mąż ma obawy niż ja. Ja narzekałam, że czemu tak rzadko :D Coraz gorzej jest bo niewygodnie, ale dla chcącego.. ;) Po porodzie\połogu to nie wiem czy będzie siła na przytulanki do tego mąż ma stresującą trochę pracę więc muszę go teraz wykorzystać na maxa :D

Limerikowo, Blu, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam lekarza o te tabletki, ale powiedział ze on ani nikt z jego otoczenia ich nie przepisuje na skurcze To jest tak jakby ich skutek uboczny że działa rozkurczowo. Fajnie że pomagają, u mnie póki co nospa daje radę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja pytałam lekarza o te tabletki, ale powiedział ze on ani nikt z jego otoczenia ich nie przepisuje na skurcze To jest tak jakby ich skutek uboczny że działa rozkurczowo. Fajnie że pomagają, u mnie póki co nospa daje radę

Tak, skutek uboczny to rozkurczanie.
    Tez sie cieszę bo przez pierwsze 25 tygodni ciąży miałam twardy i spięty brzuch, a teraz juz wiem co to znaczy mieć miękki:)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    U nas to bardziej mąż ma obawy niż ja. Ja narzekałam, że czemu tak rzadko :D Coraz gorzej jest bo niewygodnie, ale dla chcącego.. ;) Po porodzie\połogu to nie wiem czy będzie siła na przytulanki do tego mąż ma stresującą trochę pracę więc muszę go teraz wykorzystać na maxa :D
    Przez pierwsze tygodnie po porodzie to raczej boli to ja sie nie nastawiam a mąż jest w domu tylko w weekendy wiec tez bez pola do popisu :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Fajna opcja z tym lekiem jeśli rozkurcza, a co to za lek? Dostajesz go na receptę? Ciekawe czy te działanie rozkurczowe jest takie jak ma nospa, czy słabsze
    Nazywa się Norvasc i jest na receptę.
    Czytałam, że zadaniem tych tabletek jest poprawienie przepływu krwi, jeżeli dobrze ulotkę zrozumiałam. Mi 6 nosp dziennie nie zawsze pomagało zresztą jestem zła to dziś, że mi jakiś debil taka dawkę kazał brać. A w przypadku tych tabletek Norvasc brałam pół rano i pół tak o 17 przez tydzień, potem zmniejszyła do 0,5 tabletki dziennie, a teraz 0,5 tabletki biorę raz na 3-4 dni. I lekarz mi powiedział, że 1 tabletka to bardzo mała dawka.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beattkie ja właśnie w ogóle nie czuję różnicy, gdyby nie te pomiary to nawet bym nie pomyślała, że spada i jest niskie. Pije teraz więcej wody może pomoże. u mnie to jakoś samo z siebie wyszło, bo nie biorę żadnych takich leków.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dają rady 3 nospy, ani 3 buscopany, a sa silniejsze. Skurcze i tak sa i tak. Chyba mam taka nadwrazliwa macice. Szkoda ze mi nikt nic nie wspomina a nospa to jak cukierki dla lekarzy, bo jedna babka kazala brac mi ta nospe max, czyli jak 6 zwykłych, ale prowadzący utrzymuje 3 na dobę. Chetnie wyprobowalabym tego leku

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No Dziewczyny ja też wierzę lekarzowi, i mój mówi ze szyjka ręcznie badana nie sprawdza dokladnie jej stanu. Jesli szyjka zaczęłaby się rozwierać od wewnątrz to jak lekarz może to wyczuć, skoro ta część jest w macicy? Pisałam z dziewczyną ktorej szyjka dobrze "wyglądała" ręcznie a ma lejek
    nic nie sprawdź szyjki ta jak usg DOPOCHWOWE, co określi dokladna długość i rozwarcia wewnętrzne plus dopełnienie badania palpacyjnie czyli rozwarcia zewnętrzne i konsystencja czy położenie szyjki. Jesli nie macie twardnien to może wam wystarczać takie badanie na fotelu, ale w innym przypadku to chyba za mało.
    Pelna zgoda, mnie jak na izbie posadzili na fotelu to mowia, ze ta szyjka wygląda na duzo wiecej niz 20mm i ze wcale nie tak zle, dopiero jak zrobil usg to sie okazalo, ze rozjechana od srodka, no i bylo wiecej ale raptem 24. Gdyby opierać się tylko na tym co od zewnątrz to w moim przypadku moznaby przegapić wazny moment i zorientować się dopiero jak by było już bardzo źle.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ