X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUU dziewczyny ale się dziś źle czuje ;(
    Normalnie coś mnie połamało...wszystko boli :/ poza brzuchem :D ( całe szczęście).
    Odliczam godziny do drzemki córki, bo muszę szybko leciec powysyłać paczki...zejdzie mi się pewnie h, potem obiad i tyle z mojego odpoczynku :P Ale chociaż nie będę musiała biegać za nią i pilnować żeby karku nie skręciła...ja to nie wiem skąd dzieci biorą te pomysły na zabawę.

Dziś lecimy na zakupy do smyka, ciekawe czy jeszcze znajdę jakieś fajne ciuszki dla małego :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja mam pytanko poniewaz wizyta dopiero w czwartek a cos mnie niepokoi, jestem strasznie opuchnięta w kroczu od soboty zauwazylam, wczoraj siedzialam troche przy stole na biesiadzie rodzinnej rano jak wstalam to takie dziwne uczucie tak to obrzekow nie mam przytylam jakies 7 kg alemartwi mnie ta opuchlizna tez tak macie?

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn,które juz rodziły, może trochę intymne ale mnie ciekawi, czy jeśli macie szwy w środku lub na zewnatrz, to teraz np po czasie czujecie je?przy chodzeniu, załatwianiu się czy przy przytulaniu?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej a ja mam pytanko poniewaz wizyta dopiero w czwartek a cos mnie niepokoi, jestem strasznie opuchnięta w kroczu od soboty zauwazylam, wczoraj siedzialam troche przy stole na biesiadzie rodzinnej rano jak wstalam to takie dziwne uczucie tak to obrzekow nie mam przytylam jakies 7 kg alemartwi mnie ta opuchlizna tez tak macie?

Ja tez tak mam od jakiegoś czasu. Raz bardziej raz mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:06

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn,które juz rodziły, może trochę intymne ale mnie ciekawi, czy jeśli macie szwy w środku lub na zewnatrz, to teraz np po czasie czujecie je?przy chodzeniu, załatwianiu się czy przy przytulaniu?

Ja bardzo długo czułam dyskomfort z powodu szycia wewnętrznego. Po porodzie ponad 2 tygodnie czułam okropny ból. Potem prawie do roku czasu np przy zmianie pogody też odczuwałam dyskomfort i ból. Na początku tej ciaży też kilka razy mnie bolało, teraz juz na szczęście nie. To jest jednak rana jak po operacji i każda z nas odczuwa inaczej takie szycie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Z tymi historiami porodowymi, to też trzeba brać poprawkę, że więcej się mówi jak komuś źle niż jak komuś dobrze.
    Jak z opiniami w internecie - większe szanse, że komentarz/opinie zostawi sfrustrowany klient, który jest zły i rozczarowany niż ktoś, komu wszystko pasowało.
    A rozmawiać o obawach i stresach myślę, że warto. Przynajmniej ja im więcej o czymś mówię tym mniej później się boje, bo zdążę się obyć z tematem i przegadać/przemyśleć go od każdej możliwej strony :)

Warto rozmawiać pumpkin, a nie trzymać w sobie:) Moja koleżanka, która jest psychiatra mówi, że żeby człowiek był w środku spokojny muszą być minimum 3 osoby, którym można powiedzieć wszystko. Bo po 3 krotnym wyrzuceniu z siebie zmartwień i leków uwalniamy nasz umysł z emocji. Na mnie to działa, wiec trzeba pisać o porodzie ile można:)

Chwilka84, Pumpkin, Blu lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piszcie, ile chcecie, tylko się wzajemnie nie straszcie, błagam. :-) Ja też z intymnym pytaniem do doswiadczonych mam. Kiedy wrocilyscie do przytulania po porodzie? Czy było to dla Was przyjemne? Przepraszam, że takie intymne pytania zadaję, ale sama się nad tym zastanawiam i mam nadzieję, że to się uda w miarę szybko.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja "tam" bylam opuchnieta jak mi sie grzybica przypaletala, pozniej od reki przeszlo, ale jak nie masz zadnych innych objawow to moze to sprawa fizjologiczna :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamusie poradzcie jakie karuzele na łóżeczko u Was się sprawdziły? Jestem w trakcie wybierania ale nie wiem na która się zdecydować?

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A piszcie, ile chcecie, tylko się wzajemnie nie straszcie, błagam. :-)

Szczerze mówiąc wolę się naczytać i nasłuchać wszystkich opcji, bo dzięki temu nic mnie chyba nie zdziwi. ;) I tu z Beattkie się zgadzam, mam tak samo z "wyrzucaniem" emocji. :)
    Ale ile bym nie słuchała/czytała to bardzo mało słyszę o samym połogu. I myślę, że właśnie połogu boje się najbardziej. CC jest ryzykowne, bolesne itd ale w moim przypadku konieczne i z tą wiedzą żyję dobre 20 lat.
    Ale co z połogiem? Bardzo źle to wygląda? Bardzo mocno się krwawi od razu po cc? Wizję mam taką, że leży się w łóżku w kałuży krwi, jak pionizują to leci wszystko po nogach, w pokoju facet + 2 inne babki z facetami którzy na to patrzą.
    I właśnie to mnie w porodzie przeraża najbardziej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 11:37

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zdjęcia baaaaaaardzo ładne:)

walleriana wrote:
    Jak wszystkie to i ja :)
    db65c90429d3bb7fmed.jpg

Na zdjęciu tego kompletnie nie widać...ale u mnie już prawie 13 kg na plusie...
    (73 kg/ 166 cm)

Masz racje:) nie widać ani kg na plusie :):)
    Nie wiem gdzie schowałaś te kilogramy:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    kkkaaarrr polubiłam za to że Borysek na pewno da rade. ja wczoraj szyjka 31,6mm i 8 sierpnia kolejny pomiar jak będzie poniżej 3cm to też szpital :/ mam już dość, dalej biore antybiotyk jutro kończe ale zaczyna mnie piec tam na dole i stwierdziłam, że chyba za dużo tych antybiotyków. jutro wlewam rumianek do wanny rozrabiam tantum rossa i lece do apteki po urosept bo kazał gin kupić. ech...

śliczne brzuszki :*

mi gin każe odliczać choć do 1 września :/

ja mam ciuszki poprane, jutro biore sie za pranie kocyków i pościeli, dziś zamówiłam już prawie wszystkie rzeczy brakujące na allegro więc w sierpniu bede już leżeć do góry brzuchem i uspokajać chłopców by wytrzymali do 1 września lub dłużej. wczoraj udało nam się kupić wózek po chłopcach bliźniakach za 650zł!!!! używany niecały rok. oto on:

13820398-1639991366052684-711844785-n.jpg

Aga85 ja mam jeden rozmiar 0-3 a drugi 3-6 najwyżej sie dokupi :)

Blu widziałam te czworaczki i nawet mówie do mojego ej żaden wyczyn bo bardzo ładnie ważą - nasze bliźniaki mają po około 1200g każdy a tu czwórka :D

a to my zdjęcie z wczoraj:

13819836-1638913349493819-1995029392-n.jpg

ORKA :)

Wow!!!! super:)

Dea28 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiejszą noc zniosłam bardzo źle :-/ może przez tę duchotę :-/
    Do 3 wstawałam do toalety co 15 minut, wierciłam się, nogi bolały... no strasznie! W końcu stwierdzilam, że idę na kanapę. Tam lepiej nie było. W efekcie boli mnie miednica, biodra, stawy w kolanach i jestem zła jak osa. Jeszcze gorąco jak cholera :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie jak to jest dziewczyny z tym masażem krocza? Czy te z Was, które już rodziły polecają to?
    Bo na szkole rodzenia zapytałam położną to się tylko zaśmiała, że to nic nie daje, a jeszcze podczas masażu tworzą się mikrourazy, które bardzo łatwo zanieczyścić i stąd później na porodówce 80% dziewczyn z dodatnim wynikiem GBS.

????? Hmm mam kontakt z dwiema, niezależnymi położnymi i obie zalecają masaż olejkiem (np. ze słodkich migdałów) + delikatne cwiczenia rozciągające (m.in.na piłce).

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spałam bardzo dobrze ale z soboty na niedziele to było okropnie. Mąż się ze mnie śmieje że muszę sobie w wannie poscielic bo będę miała bliżej na siku.

Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly 8 miesiąc... wow... nie wiem gdzie mi uciekł ostatni miesiąc!

Też się zastanawiam jak to jest ze zbliżeniami po porodzie i połogu. Różne opinie się słyszy, zwłaszcza dziewczyn, które miały zakładane szwy. A to za ciasno, a to za dużo miejsca.
    Ja padłam jak mi koleżanka powiedziała jak wypowiedziała się o seksie po porodzie Kim Kardashian :-D

aneta93, Blu, lu.iza lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja dzisiaj spałam bardzo dobrze ale z soboty na niedziele to było okropnie. Mąż się ze mnie śmieje że muszę sobie w wannie poscielic bo będę miała bliżej na siku.

Dobry pomysł :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Wg belly 8 miesiąc... wow... nie wiem gdzie mi uciekł ostatni miesiąc!

Też się zastanawiam jak to jest ze zbliżeniami po porodzie i połogu. Różne opinie się słyszy, zwłaszcza dziewczyn, które miały zakładane szwy. A to za ciasno, a to za dużo miejsca.
    Ja padłam jak mi koleżanka powiedziała jak wypowiedziała się o seksie po porodzie Kim Kardashian :-D

Dobrze ze czas leci :D niech juz bedzie 9 miesiac

U nas po pologu szału nie bylo. Bolalo na początku , no ale ja mialam duzo szwow i jeszcze spieprzone szycie. Pewnie wiekszosc z Was nie bedzie tego miala takze nie ma sie co nastawiac ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa jak napeawde wyglądają te pierwsze tyg po porodzie. Oraz jsk jest ze współżyciem.
    My z mężem wogole sie nie "przytulamy" od kąd jestem w ciazy. To raczej ze strachu bo lekarz nic nie mowil o przeciwwskazaniach. Poprostu bardzo długa i ciężka drogę przeszliśmy za nim nam sie udało byc moze dlatego tak jest. Raz cos ram próbowaliśmy ale wydygałam bo cos mnie lekko zabolało i na tym sie skończyło. Sa prZeciez inne sposoby :) aczkolwiek po 37 tc napewno juz bez strachu spróbujemy.

I przyłączam sie do pytania o karuzele na łóżeczko. Oglądałam w jednym sklepie. Za dwa tyg jadę do większego miasta i pooglądam w smyku jakie sa ceny. Ale najpierw chciałabym wiedziec na go zwracać uwagę. Czy lepsze sa te nakręcane ? Czy moze na baterie ? Czy z projektorami czy bez ? Czy z fisher price czy te tańsze ?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam karuzele Tiny Love Zoo jeszcze po pierwszym synku. Kupiłam używana w super stanie. Teraz ma ja szwagierka a niedlugo do nas wroci. Jest na baterie z pilotem. Powiem Wam super sprawa. Czasami rano to dodatkowe kilkadziesiat minut spania. Pyk pilotem i wlaczona ;) Taka wygoda.

Projektora nie mam w karuzeli ale wczoraj zamowilam Next2star projektor z Chicco. Ma funkcje lampki nocnej na czym mi zalezalo . pierwszy synek mial zolwika projektor ktory sluzy mam do dzis jak sie budzi w nocy ale jednak troche za malo swiatla daje do przewiniecia niemowlaka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 13:01

adrenalina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ