Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta ja mam teraz też tam właśnie wrażenie opuchnięcia, ale nie powiem coś mam jakiś stan zapalny. W szpitalu jeden antybiotyk po szpitalu drugi i stwierdzam, że to było za dużo i chyba mi "wypaliło" flore bakteryjną bo nigdy mnie nic nie piekło a teraz.... jest już lepiej ale szału nie ma zajadam sie uroseptem i podmywam tantum rossa ech uroki ciąży
Niecierpliwa ja tą noc wyjątkowo super zniosłam. Spałam jak kamień tylko kochany mąż ma urlop więc wiecie jak to jest spać jak chodzi po domu i ja zaraz wszystko słysze. No ale ciesze sie że będzie ze mną w domku przez najbliższe dwa tygodnie.
Sylwusia mój mówił to samo o wannie ale też raczej nie z punktu widzenia bliskiego kibelka jak po prostu dlatego, że czasem leje wode do wanny i pomaga mi to bardzo w bólu kręgosłupa i często tak leże aż woda wystygnieo kręgosłupie to mi nawet nie mów mój wysiada zwłaszcza że przed ciążą już miałam z nim problemy, potem na chwile sie uspokoiło i teraz znowu, do tego ból bioder....
Justysia może spróbuj wypić cytrynową glukoze i jeszcze z dodatkiem cytryny we mnie weszło jak lemoniada
Beatkie tez o tym słyszałam dlatego przez najbliższe 2-3 miesiące po porodzie nie wieszam karuzeli choć dostałam jedną od sąsiadki a drugą jakąś dokupie.
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny. W sobotę w nocy wróciliśmy z nad morza. Było super,pogoda idealna, bo nie za gorąco,ale słonecznie. Jutro nadrobię forum, zaktualizuję dane w tabeli.
Mamy piękną nadmorską sesję ciążową, jutro wstawię cosik. ☺
Pozdrawiam, odezwę się jutro.Pumpkin, Kai, marlon, aneta93, Dea28, NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Reni@, Blu, adrenalina, Kasik2, diewuszka86, Jola1985, Anoolka lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A ja tak z ciekawości zapytam nasze mamusie, które już mają pociechy. Jak u Was było z terminem porodu w pierwszej ciąży? Był bliżej tego z USG czy wg OM?
Bo właśnie uświadomiłam sobie, że u mnie od dziś dokładnie dwa miesiące wg USG.
Hej! U mnie dwie wcześniejsze ciąże rozwiązały się 7 dni przed terminem OM, teraz ostatnie USG pokazało termin na 26 września ..... także nie wiem jak to z tymi terminami.... wszystko się okaże -
Ja się czuję nie najgorzej. Chetnie bym posprzatala i duzo rzeczy zrobila a nie mogę
pewnie dlatego mam tyle energii ze prawie wszystko zabronione.
Maly zrobil sobie trampoline z mojego pecherza i co chwila latam do ubikacji chociaz nie zawsze uda sie zrobic siku.
Wogole to mam wrazenie ze co chwile zmienia pozycję bo co jakis czas czuje kopniaki w innym miejscu -
nick nieaktualnya.badziak wrote:A tak poza wszystkim... Jak się czujecie? Ja mam wrażenie jakby brzuch mi urósł do niewyobrażalnych rozmiarów, jakoś tak strasznie ciężko, nawet obowiązki domowe odkładam z godziny na godzinę, żadna pozycja mi nie pasuje.... a gdzie tu do końca
Dziś wstałam o 11. Pokręciłam się i znowu poszłam spać i wstałam o 17 jak mąż z pracy wrócił. I teraz znowu chce mi się spać.
Upał wcale minie pomaga. -
nick nieaktualny
-
ja dzisiaj myślałam, że zejdę. co prawda nad morzem jest słonecznie, ciepło, ale nie duszno, ale
spojenie łonowe - nie mogę wydostać się z poduszki w kształcie C w nocy na siku, w ogóle trudno jest mi się podnieść, założyć cokolwiek etc. to nawet nie jest ból tylko jakby taka blokada.
a Młody tak się dzisiaj ruszał, że było mi tak dziwnie niedobrze, chciało mi się spać a nie chciało, ciepło, zimno.
o mamo.
to co On wyprawia z moimi wnętrznościami jest tak dziwnym uczuciem, że nawet nie wiem jak je opisać.
-
I mi wróciły bóle piersi, zwłaszcza przy dotyku. W dodatku wyczułam jakis guzek z boku lewej piersi, wcześniej go nie było. Moze to gruczoł sie powiększył..
Podpowiedzcie gdzie w Warszawie można obejrzeć stacjonarnie wozki (Mutsy, Stokke, Bebetto)?
-
Dziewczęta witam się po wakacjach
Wracam z większym brzuszkiem, wystającym pępkiem i linią na brzuchu
Było super, pogoda dopisała i mam siły na ostatni trymestr. Powrót z urlopu i od razu z grubej rury. Jutro glukoza (już mnie trzepie) a pojutrze do pracy.. buu. Ale za to w piątek do lekarza i zobaczę mojego skarba po ponad miesiącu
Ciekawe ile waży już bo ja się chyba z tygodnia na tydzień powiększam coraz szybciej. W tygodniu wrzucę jakąś fotkę to ocenicie
Dobrej nocy.
marlon, Kai, kehlana_miyu, Dea28, Blu, Chwilka84, a.badziak lubią tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy na wizycie. Wszystko ok - mały waży 1430g, waga + wymiary z usg wstepnie wskazują, że termin porodu przesunie się na 10 dni wcześniej, ale z tym nigdy nie wiadomo. Ułożenie ma znów pośladkowe, ale gin powiedział, że jeszcze spokojnie może się odwrócić. Szyjka jest długa i zamknięta więc baaaaardzo się cieszę
Oglądaliśmy małego najpierw w 2D a potem już 3D/4D. Ostatnio na każdej wizycie gin nam tak przełącza, więc super! ale maluszek jest podobny do mężaJestem bardzo zadowolona. Teraz wizyty będą co 3 tygodnie.
Po wizycie zrobiliśmy rajd po wrocławskich sklepach dla maluszków, kupiliśmy monitor oddechu, oglądaliśmy bujaczki - mąż się uparł na ten 4mums, ale liczę, że jeszcze zmieni zdanie
marlon wrote:Stokke, Bugaboo widziałam na Powiślu w Caramelli.aneta93, kehlana_miyu, szynszyl, Pumpkin, Dea28, Blu, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, marlon, Chwilka84, lu.iza, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Do Caramelli internetowej na hasło "wpokoiku" jest kod rabatowy -15% na wybrane elementy z wyprawki
Dla zainteresowanych wieczorem wyśle listę kategorii (na pewno przewikaki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 07:58
kehlana_miyu, Pumpkin, Jola1985, Anoolka, Blu, marlon, Rutelka lubią tę wiadomość
-
mnie w sumie nic nie boli oprócz żeberek jak siedzę długo, w ogóle nie czuję się spuchnięta no i odpukać omijają mnie częste wizyty w wc, ciąża idealna, tylko ten wielki brzuszek
choć trochę mam wrażenie, że może coś mnie omija, ale widocznie taka uroda
-
nick nieaktualnymarlon wrote:Podpowiedzcie gdzie w Warszawie można obejrzeć stacjonarnie wozki (Mutsy, Stokke, Bebetto)?
Smyk na Targówku, koło Ikei,
spory wybór jest w Dzidziusiu w Otwocku.
Stokke, Bugaboo widziałam na Powiślu w Caramelli.[/QUOTE]
Bardzo duży wybór jest przy Agata Meble na okęciu (nie pamiętam jak sklep się nazywa ale ma wózki, meble, akcesoria - wszystko dla dziecka).
Kolejny to Tosia przy metrze stokłosy.Asia_08 lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Też się nad tym zastanawiałam
czasami po prawej stronie trochę powyżej pępka wystaje mi taka wielka góra. Logicznie byłoby przyjąć, że to głowa. Ale wydaje mi się, ze to dupka, bo jak czuję czkawkę małego to tak bardzo nisko. Jakby praktycznie przy samej szyjce.
To skurcze Braxtona-Hicksa. -
Asia_08 wrote:Do Caramelli internetowej na hasło "wpokoiku" jest kod rabatowy -15% na wybrane elementy z wyprawki
Dla zainteresowanych wieczorem wyśle listę kategorii (na pewno przewikaki)
widzę, że ta promocja z kuponem jest na wiele rzeczy ze sklepu. Aż z rozpędu kupiłam dwa łosie dzianinowe
Bardzo Ci Asiu dziękuję za informację!!! Przydała mi sięAsia_08 lubi tę wiadomość