Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Super sesja, pięknie wyglądasz Rutelko
przedostatnie zdjęcie w ogóle najlepsze z taką słodką uśmiechniętą minką
właśnie znalazłam taki kojec 100x100 z podwieszanym drugim dnem dla niemowlaka i otwieranym bokiem(http://wyprawamama.pl/lozeczka-turystyczne/7531-kees-kojec-skladany.html) a materacyk zawsze można na zamówienie, bo myślałam o nim jak o łóżeczku do spania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:04
Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja się od początku nastawiałam tylko na turystyczne, bo dużo jeździmy do rodziny i chciałam mieć jedne do wszystkiego
chciałam kupić z tej samej firmy prostokąt 120x60 cm a tu dzisiaj patrze kwadraciak
muszę mężowi pokazać
bo dla dziecka to chyba nie ma różnicy czy sobie śpi w kwadratowym, prostokątnym czy okrągłym łóżeczkua jakby miało się później w nim bawić to będzie więcej miejsca
-
Kupiłam wózek Expander Mondo 2 w 1 (gondola i spacerówka) w kolorze szarym i do tego dobrałam fotelik Cybex Aton. Kupiłam też adapter. Isofixa jeszxze nie, bo najprawdopodobniej bedziemy zmieniać samochód. Całość wyniosła 2100, więc myślę, że nie przesadziłam. Mąż mnie nie wyrzuci z domu
Ale jaka ekscytacja przy tych zakupach
Powoli się nie mogę doczekać MałegoChwilka84, Rutelka, marlon, szynszyl, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny mam nadzieje ze dzis jestescie w lepszych humorach
u mnie dzis zakupy na gemini dokonczone, zaplacone wyszlo 600,25 zł. ale temat wyprawki na dobra sprawe mam juz zakoncozny,jeszczcze przescieradla na allegro zamowię i chyba tyle z przyjemnosci
no ewentualnie po drodze cos jeszcze dokupie jak mi sie spodoba
a jak wam idzie kompletowanie wyprawek?
-
sarcia123 wrote:Czesc dziewczyny mam nadzieje ze dzis jestescie w lepszych humorach
u mnie dzis zakupy na gemini dokonczone, zaplacone wyszlo 600,25 zł. ale temat wyprawki na dobra sprawe mam juz zakoncozny,jeszczcze przescieradla na allegro zamowię i chyba tyle z przyjemnosci
no ewentualnie po drodze cos jeszcze dokupie jak mi sie spodoba
a jak wam idzie kompletowanie wyprawek?
-
Asia_08 wrote:Dziewczyny jaki wózek kupujecie? My myślimy nas Bebetto Murano.
Asiu, my przymierzaliśmy się do tego wózka, ale widziałam kilka opinii, że pęka stelaż, wiec zrezygnowaliśmy, tym bardziej ze ja stelaż bede zostawiać na dole w aucie a sama gondole biorę do domu, wiec bedzie dośc często składany i rozkładany. -
My mamy x landera z move. Jestem zachwycona nim
A my juz po lekarzu. Synuś wazy 1580g , za dwa tyg prenatalne !diewuszka86, Jola1985, Ola_85, Chwilka84, Rutelka, marlon, szynszyl, Reni@, Blu, Kai, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Dea28, kehlana_miyu, Pumpkin, Jutysia, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:ja się od początku nastawiałam tylko na turystyczne, bo dużo jeździmy do rodziny i chciałam mieć jedne do wszystkiego
chciałam kupić z tej samej firmy prostokąt 120x60 cm a tu dzisiaj patrze kwadraciak
muszę mężowi pokazać
bo dla dziecka to chyba nie ma różnicy czy sobie śpi w kwadratowym, prostokątnym czy okrągłym łóżeczkua jakby miało się później w nim bawić to będzie więcej miejsca
Myslę, że w kwestii snu nie robi to różnicy, a w przypadku zabawy lepszy jest kwadrat:) moim zdaniemszynszyl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola1985 wrote:Gratuluję zamknięcia tematu! U mnie prawie wszystko już zakupione. Czeka spakowane w pokoju albo ja czekam aż przyjdzie, bo na niektóre rzeczy trzeba niestety poczekać (np. na fotel do karmienia w sumie prawie miesiąc) - jedyne co musimy jeszcze kupić to: elektryczny aspirator, bujaczek, matę edukacyjną no i stanik do karmienia - wtedy będzie zupełny koniec. Nie wiem czy to dobrze, czy źle.
JOLA czy Ty wierzysz w zupełny koniec?:p potem przyjdzie era drobiazgów:D -
Beattkie wrote:JOLA czy Ty wierzysz w zupełny koniec?:p potem przyjdzie era drobiazgów:D
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny dawnonie nie było. Wiem juz że będzie córeczka a na imię jej damy Samanta. Termin mam na 16 październik. Czy macie juz wyprawkę??
ja prawie dobijam do końca tylko szkoda że go nie widać zawsze coś sie jeszcze przypomni. A jak u was wyglada??? Jak zdrowie samopoczucie???
Rutelka, Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnyDoczytałam! Trochę mi to zajęło, bo wróciłam do wpisów z 15 lipca.
Sylwusia100 dobrze, że z szyjką jest ok.
MMM2016 fajnie, że trafiłaś na taką dobrą położną. Ja też zgłosiłam się do położnej, bo takie miałam zalecenie z przychodni, w której prowadzę ciążę. Proponowała mi spotkania, ale powiedziała, że jeśli będę chodzić do szkoły rodzenia, to właściwie tematy się pokrywają, a moja szkoła rodzenia zaczyna się 8 sierpnia, więc ze spotkań z położną w przychodni rejonowej zrezygnowałam.
Ruda102 wrote:Witam wszystkich w kolejnym wątku. Jestem z Warszawy. Termin według usg to ok 23 pazdziernika. Będzie synek.
Od początku z przebojami. Najpierw podwyższone ryzyko zespołu Downa z testu pappa 1:234. Następnie cukrzyca i niedoczynnosc tarczycy. Po drodze 2 zapalenia pęcherza. Jak już udało się to wszystko opanować to skróciła mi się szyjka do 17 mm. Teraz leżę.
Witaj Aga85 – współczuję poronień, ale dobrze, że trafiłaś na dobrą lekarkę i że operacja umożliwiła Ci ponowne zajście w ciążę. Teraz już 7my miesiąc, więc na pewno operacja przyniosła spodziewany efekt. Trzymam kciuki za córeczkę, niech jeszcze grzecznie siedzi w brzuszku u mamusi i rośnie zdrowo. A na kiedy masz termin? Wpisałam Cię na listę, ale na końcu, bo albo przeoczyłam, albo nie napisałaś na kiedy termin.
Beattkie widziałam Twoją listę kosmetyków. Też sugerowałam się testami Sroki. Kupiłam już kosmetyki Hipp (bo wypadają najlepiej), a co do proszku do prania to albo Bobini (już kupiłam, bo wstępnie piorę wszystko), albo Jelp (bo też wypada najlepiej jeśli chodzi o skład).
Lu.iza, India9, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sunshine89, Kasia_1988(twoje zdjęcie było widoczne, ale już go nie ma), a.badziak, Asia_08, Sylwusia100, pielegniarka_w_mundurze, walleriana, marlon, Dea28 – piękne brzuszki! Super mamuśki!
Iskierka to wpisałam na listę Michalinkę
U mnie od tygodnia jest znacznie ciężej. Brzuch ciąży, ledwo chodzę. Bolą plecy i brzuch tam gdzie żebra się kończą. Mały kopie co chwila, co daje dużo radości i uspokaja. Już mi się dłuży, bo zrobiło się ciężko. W piątek mam usg III trymestru. Ciekawa jestem co tam, bo ostatnie usg miałam 7 czerwca.
My już po remoncie sypialni, łóżeczko i przewijak złożone, wszystko wstępnie wyprane, ale będę prać jeszcze raz pod koniec sierpnia. Jeszcze zostało mi parę drobiazgów do kupienia, ale z grubsza wszystko jest.
Moja sąsiadka w ciąży z terminem na koniec sierpnia, urodziła w zeszłym tygodniu, 6 tygodni przed terminem. Synek waży 2400 g i jest zdrowy, ale wcześniak i w inkubatorze. Trochę jej zazdroszczę, że ma to już za sobą (urodziła, bo wody jej odeszły), choć wiadomo dla dobra dziecka chciałabym wytrzymać do terminu. No i to że ona urodziła sprawiło, że myślę o tym, że (kurcze) to już bardzo blisko i będziemy mieć synka. Trochę się tego wszystkiego boję – i końcówki ciąży, i porodu i macierzyństwa.
Sorry za długi wpis.Chwilka84, marlon, Reni@, NiecierpliwaKarolina, a.badziak lubią tę wiadomość