X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super sesja, pięknie wyglądasz Rutelko :) przedostatnie zdjęcie w ogóle najlepsze z taką słodką uśmiechniętą minką :D

właśnie znalazłam taki kojec 100x100 z podwieszanym drugim dnem dla niemowlaka i otwieranym bokiem :) (http://wyprawamama.pl/lozeczka-turystyczne/7531-kees-kojec-skladany.html) a materacyk zawsze można na zamówienie, bo myślałam o nim jak o łóżeczku do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 15:04

Rutelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl dla mnie rewelacja! Gdyby nie to, ze drewniane i turystyczne dostałam w prezencie to bym kupiła właśnie coś takiego:) zresztą i tak wolę turystyczne niż drewniane.

szynszyl lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się od początku nastawiałam tylko na turystyczne, bo dużo jeździmy do rodziny i chciałam mieć jedne do wszystkiego :) chciałam kupić z tej samej firmy prostokąt 120x60 cm a tu dzisiaj patrze kwadraciak :D muszę mężowi pokazać :)
    bo dla dziecka to chyba nie ma różnicy czy sobie śpi w kwadratowym, prostokątnym czy okrągłym łóżeczku :) a jakby miało się później w nim bawić to będzie więcej miejsca :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówiłam wózek i fotelik :-)
    Miesiąc oczekiwania :-(
    Szkoda, bo jak napatrzyłam się na Wasze pojazdy to już bym się chciała pobawić swoim :-P

szynszyl, Chwilka84 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa pochwal się co za cuda kupiłaś ^^ pomyśl, że dłużej będziesz miała nowe :) a ja swoje widziałam kilka godzin potem w karton i na strych u mamy w domu :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam wózek Expander Mondo 2 w 1 (gondola i spacerówka) w kolorze szarym i do tego dobrałam fotelik Cybex Aton. Kupiłam też adapter. Isofixa jeszxze nie, bo najprawdopodobniej bedziemy zmieniać samochód. Całość wyniosła 2100, więc myślę, że nie przesadziłam. Mąż mnie nie wyrzuci z domu :-P
    Ale jaka ekscytacja przy tych zakupach :-D
    Powoli się nie mogę doczekać Małego :-)

Chwilka84, Rutelka, marlon, szynszyl, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam nadzieje ze dzis jestescie w lepszych humorach :)

u mnie dzis zakupy na gemini dokonczone, zaplacone wyszlo 600,25 zł. ale temat wyprawki na dobra sprawe mam juz zakoncozny,jeszczcze przescieradla na allegro zamowię i chyba tyle z przyjemnosci :)

no ewentualnie po drodze cos jeszcze dokupie jak mi sie spodoba ;)

a jak wam idzie kompletowanie wyprawek :)?

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki wózek kupujecie? My myślimy nas Bebetto Murano.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czesc dziewczyny mam nadzieje ze dzis jestescie w lepszych humorach :)

u mnie dzis zakupy na gemini dokonczone, zaplacone wyszlo 600,25 zł. ale temat wyprawki na dobra sprawe mam juz zakoncozny,jeszczcze przescieradla na allegro zamowię i chyba tyle z przyjemnosci :)

no ewentualnie po drodze cos jeszcze dokupie jak mi sie spodoba ;)

a jak wam idzie kompletowanie wyprawek :)?
    Gratuluję zamknięcia tematu! U mnie prawie wszystko już zakupione. Czeka spakowane w pokoju albo ja czekam aż przyjdzie, bo na niektóre rzeczy trzeba niestety poczekać (np. na fotel do karmienia w sumie prawie miesiąc) - jedyne co musimy jeszcze kupić to: elektryczny aspirator, bujaczek, matę edukacyjną no i stanik do karmienia - wtedy będzie zupełny koniec. Nie wiem czy to dobrze, czy źle.

ex2bwn15260327bu.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy anex sport rudy. Zachwycil nas od razu :-)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zamówić kilka rzeczy dla siebie ale zrobię to po niedzieli bo w tym tyg mam szpital w czwartek a w piątek swojego lekarza. I nikogo nie będzie do odebrania paczek.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny jaki wózek kupujecie? My myślimy nas Bebetto Murano.

Asiu, my przymierzaliśmy się do tego wózka, ale widziałam kilka opinii, że pęka stelaż, wiec zrezygnowaliśmy, tym bardziej ze ja stelaż bede zostawiać na dole w aucie a sama gondole biorę do domu, wiec bedzie dośc często składany i rozkładany.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy x landera z move. Jestem zachwycona nim :)

A my juz po lekarzu. Synuś wazy 1580g , za dwa tyg prenatalne ! :)

diewuszka86, Jola1985, Ola_85, Chwilka84, Rutelka, marlon, szynszyl, Reni@, Blu, Kai, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Dea28, kehlana_miyu, Pumpkin, Jutysia, India9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja się od początku nastawiałam tylko na turystyczne, bo dużo jeździmy do rodziny i chciałam mieć jedne do wszystkiego :) chciałam kupić z tej samej firmy prostokąt 120x60 cm a tu dzisiaj patrze kwadraciak :D muszę mężowi pokazać :)
    bo dla dziecka to chyba nie ma różnicy czy sobie śpi w kwadratowym, prostokątnym czy okrągłym łóżeczku :) a jakby miało się później w nim bawić to będzie więcej miejsca :)

Myslę, że w kwestii snu nie robi to różnicy, a w przypadku zabawy lepszy jest kwadrat:) moim zdaniem

szynszyl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Gratuluję zamknięcia tematu! U mnie prawie wszystko już zakupione. Czeka spakowane w pokoju albo ja czekam aż przyjdzie, bo na niektóre rzeczy trzeba niestety poczekać (np. na fotel do karmienia w sumie prawie miesiąc) - jedyne co musimy jeszcze kupić to: elektryczny aspirator, bujaczek, matę edukacyjną no i stanik do karmienia - wtedy będzie zupełny koniec. Nie wiem czy to dobrze, czy źle.

JOLA czy Ty wierzysz w zupełny koniec?:p potem przyjdzie era drobiazgów:D

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduje sie po udanym urlopie nad morzem.W między czasie spróbuję doczytać choć część wpisów ale mam gosci z UK.

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    JOLA czy Ty wierzysz w zupełny koniec?:p potem przyjdzie era drobiazgów:D
    Hehehehe to na pewno! Era drobiazgów już się niejako przy okazji rozpoczęła i faktycznie - będzie trwać pewnie długo, długo, długo ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny dawnonie nie było. Wiem juz że będzie córeczka a na imię jej damy Samanta. Termin mam na 16 październik. Czy macie juz wyprawkę?? :-) ja prawie dobijam do końca tylko szkoda że go nie widać zawsze coś sie jeszcze przypomni. A jak u was wyglada??? Jak zdrowie samopoczucie???

Rutelka, Reni@, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam! Trochę mi to zajęło, bo wróciłam do wpisów z 15 lipca.

Sylwusia100 dobrze, że z szyjką jest ok. :)

MMM2016 fajnie, że trafiłaś na taką dobrą położną. Ja też zgłosiłam się do położnej, bo takie miałam zalecenie z przychodni, w której prowadzę ciążę. Proponowała mi spotkania, ale powiedziała, że jeśli będę chodzić do szkoły rodzenia, to właściwie tematy się pokrywają, a moja szkoła rodzenia zaczyna się 8 sierpnia, więc ze spotkań z położną w przychodni rejonowej zrezygnowałam.
    Ruda102 wrote:
    Witam wszystkich w kolejnym wątku. Jestem z Warszawy. Termin według usg to ok 23 pazdziernika. Będzie synek.
    Od początku z przebojami. Najpierw podwyższone ryzyko zespołu Downa z testu pappa 1:234. Następnie cukrzyca i niedoczynnosc tarczycy. Po drodze 2 zapalenia pęcherza. Jak już udało się to wszystko opanować to skróciła mi się szyjka do 17 mm. Teraz leżę.
    Hej Ruda102, dopiero nadrabiam ostatni tydzień na forum, dlatego dopiero teraz piszę. Gratuluję synka, współczuję przebojów i mam nadzieję, że te ostatnie 3 miesiące upłyną dla Ciebie spokojnie. Wpisuję Cię na listę.

Witaj Aga85 – współczuję poronień, ale dobrze, że trafiłaś na dobrą lekarkę i że operacja umożliwiła Ci ponowne zajście w ciążę. Teraz już 7my miesiąc, więc na pewno operacja przyniosła spodziewany efekt. Trzymam kciuki za córeczkę, niech jeszcze grzecznie siedzi w brzuszku u mamusi i rośnie zdrowo. A na kiedy masz termin? Wpisałam Cię na listę, ale na końcu, bo albo przeoczyłam, albo nie napisałaś na kiedy termin.

Beattkie widziałam Twoją listę kosmetyków. Też sugerowałam się testami Sroki. Kupiłam już kosmetyki Hipp (bo wypadają najlepiej), a co do proszku do prania to albo Bobini (już kupiłam, bo wstępnie piorę wszystko), albo Jelp (bo też wypada najlepiej jeśli chodzi o skład).

Lu.iza, India9, NiecierpliwaKarolina, Reni@, Sunshine89, Kasia_1988(twoje zdjęcie było widoczne, ale już go nie ma), a.badziak, Asia_08, Sylwusia100, pielegniarka_w_mundurze, walleriana, marlon, Dea28 – piękne brzuszki! Super mamuśki! :)

Iskierka to wpisałam na listę Michalinkę :)

U mnie od tygodnia jest znacznie ciężej. Brzuch ciąży, ledwo chodzę. Bolą plecy i brzuch tam gdzie żebra się kończą. Mały kopie co chwila, co daje dużo radości i uspokaja. Już mi się dłuży, bo zrobiło się ciężko. W piątek mam usg III trymestru. Ciekawa jestem co tam, bo ostatnie usg miałam 7 czerwca.
    My już po remoncie sypialni, łóżeczko i przewijak złożone, wszystko wstępnie wyprane, ale będę prać jeszcze raz pod koniec sierpnia. Jeszcze zostało mi parę drobiazgów do kupienia, ale z grubsza wszystko jest.
    Moja sąsiadka w ciąży z terminem na koniec sierpnia, urodziła w zeszłym tygodniu, 6 tygodni przed terminem. Synek waży 2400 g i jest zdrowy, ale wcześniak i w inkubatorze. Trochę jej zazdroszczę, że ma to już za sobą (urodziła, bo wody jej odeszły), choć wiadomo dla dobra dziecka chciałabym wytrzymać do terminu. No i to że ona urodziła sprawiło, że myślę o tym, że (kurcze) to już bardzo blisko i będziemy mieć synka. Trochę się tego wszystkiego boję – i końcówki ciąży, i porodu i macierzyństwa.

Sorry za długi wpis.

Chwilka84, marlon, Reni@, NiecierpliwaKarolina, a.badziak lubią tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka ja brzuszka nie mam dużego ale byłam szczupła przed ciąża i mi ciezko o dalszych spacerach muszę zapomnieć bo nogi bolą i jak dużo siedzę to kość ogonowa strasznie boli. A tak jest ok.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ