X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A dla mnie te kopniaki to najpiękniejsze uczucie w życiu, mogły by trwać wiecznie:)

To zalezy bo moja to tak kopie ze aż brzuch czasami boli.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.jak daleko jesteście z wyprawka bo ja mam tyle.rzeczy a końca nie widać :-)

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt.

Rutelko śliczne fotki!

A my od dziś insulina :-(

Rutelka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    To zalezy bo moja to tak kopie ze aż brzuch czasami boli.

Ja mam dokładnie tak samo. Tzn cieszę sie bardzo ale czasami aż jęknę jak się zacznie przekręca czy tez nie wiem co On tam robi ;)

Elina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja mam dokładnie tak samo. Tzn cieszę sie bardzo ale czasami aż jęknę jak się zacznie przekręca czy tez nie wiem co On tam robi ;)

Mnie to zazwyczaj mała tak mocno w lewy bok kopie.

Reni@ lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.

No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.

Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami. :)

Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.

Ja od początku czułam, że będzie chłopiec. U mojego męża też same chłopy za to mój tata ma dwie córki, mnie i moją siostrę tak więc cieszy się z wnuka bardzo :) Mi było zupełnie obojętne, w końcu dziecko to dziecko, ale teraz już tak się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie chłopiec, że nie bardzo sobie wyobrażam jakby się okazało, że to dziewczynka :P
    Drugie pewnie będę chciała dziewczynkę, ale to już planuje Ten na górze :) i On wie lepiej co nam pisane.

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że dzisiejszy test tolerancji glukozy wyszedł prawidłowo. Wartości nawet mniejsze niż przy pierwszym badaniu. O dziwo znów po 2 godz wynik był wyższy niż po godzinie, ale w normie na szczęście. Mam nadzieję, że nie będę już musiała robić tego badania bo dziś o mało co pawia nie puściłam.. A jeszcze dziś była taka duchota, przynajmniej w Katowicach, że można było paść.
    No ale najważniejsze, że wyniki ok.
    Dobrej nocy dziewczęta :)

Reni@, Kai, Kasik2, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu, Rutelka, Jutysia, Dea28 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:45

Dea28, a.badziak lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszko, gratuluję poprawnych wyników. Cukrzyca ciążowa to straszne świństwo i stres. Wczoraj mialam takie ladne wyniki, a dziś zaczynam od przekroczenia na czczo. Tyle z tego mam, że na pewno się nie roztyje, schudlam i obecnie mam 2,3 kg na plusie. Ale wolałabym sobie przytyć, a nie mieć tych nerwów i kłopotów cukrowych.
    Ja też na początku byłam lekko zawiedziona, że chłopczyk, ale teraz już kocham mojego małego synka i nie zamienilabym go na tuzin dziewczynek. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:11

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki :)
    Kochana dobre wieści, wiem że Ty czułabyś sie lepiej ale powiem Ci jak u mnie jest, mój lekarz np nie zakłada w ogóle pessarów. Dlaczego?
    Bo powiedzial że często się dzieje tak ze tam mnoża sie bakterie i może puścić szyjka, ewentualnie szew, ale tez nie zawsze, bo nikt nie wie czy szyjka nie ruszy jak zostanie założony szew....
    Ja też leże tyle ze w domu nie wiem czy czytalaś Kochana?

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruletko dzięki za dopisanie do listy. Mam nadzieję ze imię się już nie zmieni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    A.jak daleko jesteście z wyprawka bo ja mam tyle.rzeczy a końca nie widać :-)
    Ja jeszcze nie przygotowałam ani nie kupiłam NIC ;) Tylko tyle że na strychu mam ciuchy po bratanicy i jak lekarz za 3tyg dalej będzie twierdził że to dziewczynka to biorę się do roboty :)

Elina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka, becik i kocyk, i to by było na razie tyle :) Większość rzeczy planujemy kupić we wrześniu. Jakby się młody nie daj Boże wybierał na świat wcześniej albo dostalabym nakaz leżenia, lista wyprawkowa jest gotowa, razem z linkami do sklepów, więc mąż spokojnie w razie czego w dwa dni ogarnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 07:56

Elina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam wyprawki. Na razie tylko fotelik samochodowy dostaliśmy. Zamierzam się tym zająć w drugiej połowie sierpnia.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz praktycznie wszystko mamy, na poczatku sierpnia kupimy jeszcze łóżeczko, materac i wózek i juz będziemy gotowi na 100%.
    Czuje ,że brzuch mi rośnie z dnia na dzień i z dnia na dzień jest mi coraz ciężej, niesamowite jak to sie szybko zmienia.
    Wczoraj myłam podłogę chyba z pól godziny bo ze 3-4 razy musiałam usiąść bo się nasapałam, a jeszcze tydzień temu śmigałam bez problemu.

Elina, Rutelka, Dea28, a.badziak lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po brzuchu nie widze mi sie wydaje ciagle taki sam. Od ludzi sie dowiaduje ze juz duży :)
    Ale kondycji nie mam juz wogole. Cały czas jestem zmęczona. I bym przeleżała najchętniej cały dzień.
    Dzis sie wzięłam za pierogi i bede robic je na raty o 8:00 wyrobiłam ciasto teraz troche poleżę zaraz pójdę je rozwałkować i znow poleżę itd dlatego zaczęłam rano zeby wyrobić sie do 14:00 na obiad :)

Co do wyprawki to mi pozostało duzo ale dupereli typu kosmetyki, apteczne rzeczy, a resztę typu karuzela, leżaczek itd to jak zdarze do października to ok jak nie to kupie pozniej :)

Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam prawie wszystko tylko jeszcze wozek ale to prababcia malej mówi ze kupi a ja jeszcze wanienke i ciuszki dla małej kupie i dla siebie muszę kupic do porodu koszule i laktator. Miałam kupować hustawke elektryczną ale zdecydowałam ze zamiast tego kupimy monitor oddechu z niania. Czy któraś z was mysli o monitorze oddechu albo używała do poprzzednich dzieci jesli macie jakieś opinie na ten temat to chętnie posłucham. A co myslicie o laktatorze z medela bo ja chce karmić swoim pokarmem ale z butelki

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja mam ubranka, becik i kocyk, i to by było na razie tyle :) Większość rzeczy planujemy kupić we wrześniu. Jakby się młody nie daj Boże wybierał na świat wcześniej albo dostalabym nakaz leżenia, lista wyprawkowa jest gotowa, razem z linkami do sklepów, więc mąż spokojnie w razie czego w dwa dni ogarnie :)

Ze się nie boisz gaacetaa wysłać na zakupy. Ja swojego bym sie bała wysłać ze kupi cos innego nizz mi się podoba. :-)

Anoolka lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My juz praktycznie wszystko mamy, na poczatku sierpnia kupimy jeszcze łóżeczko, materac i wózek i juz będziemy gotowi na 100%.
    Czuje ,że brzuch mi rośnie z dnia na dzień i z dnia na dzień jest mi coraz ciężej, niesamowite jak to sie szybko zmienia.
    Wczoraj myłam podłogę chyba z pól godziny bo ze 3-4 razy musiałam usiąść bo się nasapałam, a jeszcze tydzień temu śmigałam bez problemu.

Mi już też ciężko dzisiaj rano wstałam i nogi mnie bolą. Wieczorem ciezko się oddycha i znowu co chwila do dtoalety. Czasami taaki mam ciezki dzień że chcialabym żeby mala się urrodzila.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimjeszce zostało dużo wyprawkowych rzeczy :) mam wózek, nosidełko i nierozpakowany worek ubrań po chrześnicy męża, a resztę myślę, że ogarnę w sierpniu :) mi też wg ostatniego usg termin przesunął się na chyba ostatni dzień września :)

Niecierpliwa super duże dzieciątko :)

kkkaaarrr trzymam kciuki, żeby się wszystko już wyjaśniło.

Elina, Rutelka, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ