X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Hey dziewczyny dawnonie nie było. Wiem juz że będzie córeczka a na imię jej damy Samanta. Termin mam na 16 październik. Czy macie juz wyprawkę?? :-) ja prawie dobijam do końca tylko szkoda że go nie widać zawsze coś sie jeszcze przypomni. A jak u was wyglada??? Jak zdrowie samopoczucie???

Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
    To jednak córeczka :) Super.

Elina lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Ja się zdecydowałam na właśnie taki fotel bo też mi się strasznie podoba - z Tapiceromaniaka, jest po prostu identyczny jak w Caramelli, a 850 zł tańszy.

Fajnie! Dzięki za info!

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
    To jednak córeczka :) Super.

Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.

No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.

Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami. :)

Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.

Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.

No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.

Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami. :)

Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.

No to szybciej. Ja już jestem tak zmęczona że jak bym mogla to już bym urodzila ale nie da się. Mała rośnie i ciezko mi się już oddycha ale dla niej wytrzymam wszystko nawt te kopniaki

Rutelka lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka :)

Reni@, Rutelka, Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.
    To pewnie teściowa szaleje z radości? Moja ma samych synów, męża i brata. Jak sie okazało, że będzie dziewczynka to dziki szał....

Elina lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    dla niej wytrzymam wszystko nawt te kopniaki

A dla mnie te kopniaki to najpiękniejsze uczucie w życiu, mogły by trwać wiecznie:)

kkkaaarrr, Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.

Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, India9 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A dla mnie te kopniaki to najpiękniejsze uczucie w życiu, mogły by trwać wiecznie:)
    Tak tak tak :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.

Na Fejsbuku jest taka grupa https://www.facebook.com/groups/732418186859655/?fref=ts
    i tam wszyscy prężnie działają i pomagają potrzebującym rodzinom i bezdomnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:45

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki :)

Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?
    No właśnie mam nadzieję, że jutro zbadają. Czekali na posiewy, bez nich nie chcieli badać bo i tak nie podjeliby żadnej decyzji. Dziś rano powiedzieli, że badanie jutro lub pojutrze. Mam nadzieję na jutro, bo na co tu dalej czekać

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie" :-) wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę :-) bawił się z doktorkiem :-P

No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram :-)

A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:08

marlon, aneta93, Anoolka, Chwilka84, Kai, Elina, Dea28, Kasik2, Reni@, Jola1985, diewuszka86, kehlana_miyu, Ola_Ola, Blu, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Pumpkin, Rutelka, lu.iza, Jutysia, a.badziak, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr, trzymam mocno kciuki zeby wszystko było ok i zebys mogła wrócic juz do domku.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Elina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    To pewnie teściowa szaleje z radości? Moja ma samych synów, męża i brata. Jak sie okazało, że będzie dziewczynka to dziki szał....

Moja teściowa to zacofany człowiek i nie postanowiliśmy że.nasze.dzieci nie będą.miały kontaktu z jego rodzicami za dużo krzywd nam wyrzadzili

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Kai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie" :-) wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę :-) bawił się z doktorkiem :-P

No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram :-)

A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwko :-)
    Jaki duzy!!!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usg 3 trymestru mam dopiero w 32 tyg czyli jeszcze ponad trzy tyg, to się naczekam :P

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka :)

Czy dziewczyna czy chlopak najważniejsze żeby bylo zdrowe :-)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ