X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Hey dziewczyny dawnonie nie było. Wiem juz że będzie córeczka a na imię jej damy Samanta. Termin mam na 16 październik. Czy macie juz wyprawkę?? :-) ja prawie dobijam do końca tylko szkoda że go nie widać zawsze coś sie jeszcze przypomni. A jak u was wyglada??? Jak zdrowie samopoczucie???

Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
    To jednak córeczka :) Super.

Elina lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Ja się zdecydowałam na właśnie taki fotel bo też mi się strasznie podoba - z Tapiceromaniaka, jest po prostu identyczny jak w Caramelli, a 850 zł tańszy.

Fajnie! Dzięki za info!

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
    To jednak córeczka :) Super.

Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.

No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.

Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami. :)

Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.

Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.

No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.

Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami. :)

Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.

No to szybciej. Ja już jestem tak zmęczona że jak bym mogla to już bym urodzila ale nie da się. Mała rośnie i ciezko mi się już oddycha ale dla niej wytrzymam wszystko nawt te kopniaki

Rutelka lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka :)

Reni@, Rutelka, Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.
    To pewnie teściowa szaleje z radości? Moja ma samych synów, męża i brata. Jak sie okazało, że będzie dziewczynka to dziki szał....

Elina lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    dla niej wytrzymam wszystko nawt te kopniaki

A dla mnie te kopniaki to najpiękniejsze uczucie w życiu, mogły by trwać wiecznie:)

kkkaaarrr, Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.

Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, India9 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    A dla mnie te kopniaki to najpiękniejsze uczucie w życiu, mogły by trwać wiecznie:)
    Tak tak tak :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.

Na Fejsbuku jest taka grupa https://www.facebook.com/groups/732418186859655/?fref=ts
    i tam wszyscy prężnie działają i pomagają potrzebującym rodzinom i bezdomnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:45

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki :)

Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?
    No właśnie mam nadzieję, że jutro zbadają. Czekali na posiewy, bez nich nie chcieli badać bo i tak nie podjeliby żadnej decyzji. Dziś rano powiedzieli, że badanie jutro lub pojutrze. Mam nadzieję na jutro, bo na co tu dalej czekać

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie" :-) wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę :-) bawił się z doktorkiem :-P

No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram :-)

A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:08

marlon, aneta93, Anoolka, Chwilka84, Kai, Elina, Dea28, Kasik2, Reni@, Jola1985, diewuszka86, kehlana_miyu, Ola_Ola, Blu, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Pumpkin, Rutelka, lu.iza, Jutysia, a.badziak, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr, trzymam mocno kciuki zeby wszystko było ok i zebys mogła wrócic juz do domku.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Elina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    To pewnie teściowa szaleje z radości? Moja ma samych synów, męża i brata. Jak sie okazało, że będzie dziewczynka to dziki szał....

Moja teściowa to zacofany człowiek i nie postanowiliśmy że.nasze.dzieci nie będą.miały kontaktu z jego rodzicami za dużo krzywd nam wyrzadzili

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Kai Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie" :-) wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę :-) bawił się z doktorkiem :-P

No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram :-)

A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwko :-)
    Jaki duzy!!!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja usg 3 trymestru mam dopiero w 32 tyg czyli jeszcze ponad trzy tyg, to się naczekam :P

• Elina Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka :)

Czy dziewczyna czy chlopak najważniejsze żeby bylo zdrowe :-)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ