Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyElina wrote:Hey dziewczyny dawnonie nie było. Wiem juz że będzie córeczka a na imię jej damy Samanta. Termin mam na 16 październik. Czy macie juz wyprawkę??
ja prawie dobijam do końca tylko szkoda że go nie widać zawsze coś sie jeszcze przypomni. A jak u was wyglada??? Jak zdrowie samopoczucie???
Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
To jednak córeczkaSuper.
Elina lubi tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Hej Elina, dopisałam Cię na listę, bo była modyfikowana w czerwcu i zostały na niej tylko osoby, które były w miarę aktywne.
To jednak córeczkaSuper.
Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnyJa też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.
No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.
Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami.
Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.Elina, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Ja też myślałam, że będzie córeczka, no przynajmniej na początku miałam taką nadzieję, bo u mojego męża w rodzinie rodzą się sami chłopcy i chciałam, żeby u nas było inaczej - żeby złamać tę tradycję rodzinną.
No ale okazało się, że synek i też się bardzo cieszę, bo poza tą tradycją rodzinną to było mi wszystko jedno: cieszę się i z syna i z córki.
Może kolejne dzieciątko to będzie córeczka. A jak nie, to i tak będziemy szczęśliwymi rodzicami.
Ja według miesiączki mam termin na 14.10, ale miałam bardzo wczesną owulację i z usg termin wychodzi na 7.10. a nawet wcześniej. Na karcie ciąży mam już wpisany termin 7.10., żeby w razie co nie było problemu z przyjęciem do szpitala, gdyby poród się opóźniał.
No to szybciej. Ja już jestem tak zmęczona że jak bym mogla to już bym urodzila ale nie da się. Mała rośnie i ciezko mi się już oddycha ale dla niej wytrzymam wszystko nawt te kopniakiRutelka lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka
Reni@, Rutelka, Anoolka, diewuszka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElina wrote:Tak córeczka. Na początku myślałam że chłopiec będzie bo mój ma w rodzinie samych chłopaków ale się śmiałam że najmłodszy i będzie dziewczyny robił i się sprawdzilo. A ty na kiedy masz termin bo ja na 16 ale nie mogę już się doczekać aż mała będzie z nami.
Elina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.
Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Anoolka, India9 lubią tę wiadomość
-
Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki
-
Ola_85 wrote:Dziewczyny poszukuje osoby ktora jest potrzebujaca mama i bedzie miala dziewczynke badz ma juz taka do 6 msc.Mam do oddania wypawke,sama bede miala dziewczynke ale od rodziny dostałam mnostwo rzeczy i nie zdaze wszystkiego zuzyc.Moze jest ktos potrzebujacy??Dodam ze rzeczy sa dobrej/przecietnej jakosci ale spokojnie mozna dziecku załzoyc.Posiadaja deikatne zmechacenia ale nie maja dziur i plam.
Na Fejsbuku jest taka grupa https://www.facebook.com/groups/732418186859655/?fref=ts
i tam wszyscy prężnie działają i pomagają potrzebującym rodzinom i bezdomnym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:45
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Ahhh, ja cały czas w szpitalu. Może jutro będą mnie badać i w koncu zdecydują co z pessarem. Dziś lekarz na obchodzie powiedział, że sprawa wcale nie jest przesądzona i może mi go nie założą.. chyba mnie to nie cieszy, wolałabym aby założyli, to by mi dało większy komfort psychiczny. Na szczęście chociaż posiewy mam dobre i nie będą konieczne żadne antybiotyki
Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?
-
Rutelka wrote:Kkkaaarrr ale badali w tym tygodniu długość szyjki? Poprawiła się? Czy bez zmian?
-
A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie"
wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę
bawił się z doktorkiem
No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram
A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwkoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:08
marlon, aneta93, Anoolka, Chwilka84, Kai, Elina, Dea28, Kasik2, Reni@, Jola1985, diewuszka86, kehlana_miyu, Ola_Ola, Blu, Sylwia_i_Niki, szynszyl, Pumpkin, Rutelka, lu.iza, Jutysia, a.badziak, India9 lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:To pewnie teściowa szaleje z radości? Moja ma samych synów, męża i brata. Jak sie okazało, że będzie dziewczynka to dziki szał....
Moja teściowa to zacofany człowiek i nie postanowiliśmy że.nasze.dzieci nie będą.miały kontaktu z jego rodzicami za dużo krzywd nam wyrzadzili4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
NiecierpliwaKarolina wrote:A my wracamy od lekarza. Byliśmy się przywitać po 2 miesiącach bez zaglądania do brzuszka. Usg III trymestru wyszło bardzo dobrze. Jak to pan dr powiedział "duży, dorodny chłopak rośnie"
wszystko jest idealnie. W trakcie badania połykał wody i kopał w głowicę
bawił się z doktorkiem
No i mój "malutki" skarb waży już 1800 gram
A termin porodu wg dzisiejszego usg na 21 września. Nie mam nic przeciwko -
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:Ja na poczatku chciałam mieć bardziej dziewczynkę, miałam wizję kolorowych spinek, lancuszkow i cukierkowych sukieneczek w falbanki ale gdy usłyszałam, że to chłopak to nie poczułam się jednak zawiedziona tylko wracałam do męża z uśmiechem na ustach żeby zobaczyć jak zareaguje. A teraz po tych wszystkich usg jestem juz w nim zakochana i nie wyobrażam sobie żeby to jednak mogla okazać się dziewczynka
Czy dziewczyna czy chlopak najważniejsze żeby bylo zdrowediewuszka86 lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]