X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po kilku dniach. Od i sierpnia zaczynam urlop:) w pracy mam sporo rzeczy do nadrobienia...Dodatkowo spędziłam czas na praniu ubranek:) Przedwczoraj zakończyłam ich układanie:) Wszystko przykryłam flanelową pieluchą. Odłożyłam rzeczy przeznaczone do szpitala ale jeszcze nie pakowałam do torby.
    Większość rzeczy mam. Brakuje nam jeszcze bujaczka-leżaczka a dla mnie - staników do karmienia.

Wczoraj dzwoniłam do położnej z którą rodziłam pierwszego syna. Jest już na emeryturze......
    Podała mi kontakt do położnej, która ją zastępuje. Całkiem miła w rozmowie. Umówiłyśmy się na spotkanie w szpitalu jutro:)
    Wezmę plan porodu i dodatkowe pytania.
    Życzę Wam spokojnego weekendu:)
    Pozdrawiam

kehlana_miyu, Blu lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, głupie pytanie. Odpowiedź wydaje mi się oczywista, ale już nie raz miałyście fajne pomysły i trochę inne podejście do pewnych rzeczy, więc pytam. Kocyki i becik pierzecie normalnie w pralce razem z ubrankami?

Ja własnie zakończyłam wielkie pranie i rożki (mam bez wkładu kokosowego) prałam razem.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Wiecie co, synek przez ponad 2 miesiące leżał główka do dołu a tu nagle wczoraj gin mowi ze sobie usiadł :o Myślicie ze do porodu jeszcze odwróci sie główka?
    Do dziewczyn z ryzykiem konfliktu serologicznego - wczoraj miałam zastrzyk z immunoglobuliny 300 mg. W aptece Medicover zapłaciłam 399 zł. Lekko bolało tylko wkucie, pozniej ok :) mam nadzieje ze póki co konflikt nam nie groźny :))

Nie wiem jak to teraz jest z podawaniem immunoglobuliny.
    Ja pierwsza dawke dostałam po poronieniu, druga po pierwszym porodzie i trzecią dostanę - po najbliższym porodzie.
    Dodatkowo wzięłam udział w tym bezpłatnym badaniu antygenu HPA-1. Wynik jest opatrzony komentarzem, ze nie ma ryzyka wytworzenia przeciwciał anty HPA-1a
    Robię też standardowe badania na przeciwciała i na razie jest ok.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Nie wiem, czy Was to pocieszy Dziewczyny,
    ja mam bardzo często uczucie parcia szyjkę i jak chodzę dłużej, albo jadę samochodem, to też mnie boli i mam mega dużo śluzu a moja szyjka nadal (tfu tfu odpukać) jest długa, twarda i zamknięta.
    No ja jak bylam ze 3 tyg temu to było wszystko ok,zreszta nigdy lekarz nie mowił,że cos z szyjka sie dzieje, ale to po prostu moje przewrażliwienie, czytam Was i póżniej przekładam wszytsko na siebie:)Ale do wtorku leże, siedzę i kompletnie nic nie robie.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dea super masz mercdesa:)i pięknie wyglądasz:)

Asia, za mną juz od dawna chodzią gofry, ale masz racje, nigdzie nie smakuja tak jak z nadmorskim powietrzem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 09:38

Dea28, Asia_08 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Tak Aga, zgadza się. Jak chciałabyś dopytać o jakieś szczegóły, napisz na priv, tylko daj mi znać tu na forum, jeżeli to zrobisz, bo rzadko sprawdzam wiadomości :)

Jak możemy się spisać na priv?
    Ja też chodzę do Dr Perenc i cały czas się zastanawiam gdzie mam rodzic. Może mogłabyś mi coś doradzić.

Aga
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    No ja jak bylam ze 3 tyg temu to było wszystko ok,zreszta nigdy lekarz nie mowił,że cos z szyjka sie dzieje, ale to po prostu moje przewrażliwienie, czytam Was i póżniej przekładam wszytsko na siebie:)Ale do wtorku leże, siedzę i kompletnie nic nie robie.
    Spoko, spoko, myślę, że statystycznie jest nas już tutaj wystarczająco dużo z problemami szyjkowymi, więc o nic się nie martw, twoja na pewno jest dobra :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kkkaaarrr:)a Ty nadal w szpitalu?jakie wyniki tej szyjki tera sa?jak się wogóle czujesz?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Mam to samo później dołek mnie łapie....tak było też na początku jak dziewczyny odchodziły z wątku bo traciły fasolki...

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    dzięki kkkaaarrr:)a Ty nadal w szpitalu?jakie wyniki tej szyjki tera sa?jak się wogóle czujesz?
    Tak, cały czas w szpitalu. Do poniedziałku nic nowego się nie dowiem, bo czekam na wyniki posiewu. Dopiero jak będą wyniki to mnie znów zbadają i z kompletem informacji będą decydować co dalej. Czuję się ogólnie nie najgorzej, o dziwo również psychicznie, może to zasługa tego, że Borysek przekroczył magiczny kilogram, jest wyrośnięty, dostał zastrzyk na płucka, to wszystko uspokaja i pozwala być dobrej myśli nawet gdyby tfutfu Borysek zaczął się pchać na świat z dużym wyprzedzeniem to sobie poradzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 10:43

aneta93, Dea28, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga85 wrote:
    kehlana_miyu wrote:
    Tak Aga, zgadza się. Jayjesz,Ok opytać o jakieś szczegóły, napisz na priv, tylko daj mi znać tu na forum, jeżeli to zrobisz, bo rzadko sprawdzam wiadomości :)

Jak możemy się spisać na priv?
    Ja też chodzę do Dr Perenc i cały czas się zastanawiam gdzie mam rodzic. Może mogłabyś mi coś doradzić.

Ja jeszcze nie wiem, gdzie bede rodzić, ale rozmawiałam wstępnie z dr Perenc, że omówimy temat, gdy bedzie już wiadomo, czy muszę mieć cesarke ze na oczy czy też mogę sn. Powiedziała, ze poleci mi, w którym szpitalu rodzić żeby najlepiej spełniał moje oczekiwania :) ja do niedawna myślałam, że ona pracuje w Madurowiczu, ale zdaje się, że odeszła stamtąd jakiś czas temu. W każdym razie może po prostu na kolejnej wizycie zapytaj ją, który szpital rekomendowalaby dla Ciebie? Dla mnie była bardzo pomocna przy wyborze szkoły rodzenia i zawszebodpowiada na moje pytania, więc liczę, że z wyborem szpitala też mi pomoże :)

A co do prywatnych wiadomości, Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak je zaakceptujesz, bedziesz miała opcje, wysłać mi prywatną wiadomość.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jak mija dzien? U mnie jest tata wiec tak zerkam sobie jak mam wolna chwilke ;)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) wracam po krótkiej nieobecności :)
    byłam wczoraj na wizycie i malutka ma 1469 g :) małe 1,5 kg szczęścia :)

super zdjęcia dziewczyny ^^ wszystkie pięknie wyglądacie, może po weekendzie też mi się uda wrzucić, trochę mało czasu ostatnio mam, sama nie wiem dlaczego :)

mam nadzieję, że każda z nas urodzi w takim terminie, że dzieciaczek będzie już bezpieczny i samodzielny mimo wszystkich problemów z szyjkami, kleszczami itp :)

w tygodniu zaczynam przegląd ubranek i rozkładanie do szafy :D i potem mam pozwolenie na dokupienie czego brakuje :D

waleriana mam taką samą bluzeczkę :)

Blu, lu.iza, Reni@, aneta93, Limerikowo, Pumpkin, Chwilka84, MMM2016, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na sprawdzenie szyjki na poczatku przyszłego tyg, mina dwa tyg od ostatniej wizyty ale ostatnio mam kłucia tak jakby w tej okolicy i już jestem przerażona.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja mam kłucia cały czas :-/
    India mi kazał po antybiotyku kupić żurawit lub urosept i brać do końca.zwłaszcza że znów mam dwie luteiny dziennie

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja jeszcze nie wiem, gdzie bede rodzić, ale rozmawiałam wstępnie z dr Perenc, że omówimy temat, gdy bedzie już wiadomo, czy muszę mieć cesarke ze na oczy czy też mogę sn. Powiedziała, ze poleci mi, w którym szpitalu rodzić żeby najlepiej spełniał moje oczekiwania :) ja do niedawna myślałam, że ona pracuje w Madurowiczu, ale zdaje się, że odeszła stamtąd jakiś czas temu. W każdym razie może po prostu na kolejnej wizycie zapytaj ją, który szpital rekomendowalaby dla Ciebie? Dla mnie była bardzo pomocna przy wyborze szkoły rodzenia i zawszebodpowiada na moje pytania, więc liczę, że z wyborem szpitala też mi pomoże :)

A co do prywatnych wiadomości, Ci zaproszenie do przyjaciółek. Jak je zaakceptujesz, bedziesz miała opcje, wysłać mi prywatną wiadomość.

Ja byłam teraz na wizycie w czwartek i ja ogólnie cały czas chciałam i nadal chce mieć cesarke w Salve. Dr polecala mi jeszcze Medeor ale sama nie wiem bo czytałam trochę opinii o tym szpitalu i jakoś nie były one zbyt dobre. Moja mała ma obecnie ulozenie posladkowe i gdyby tak zostało to wtedy tylko cesarka wchodzi w grę a ja chcę cc. :)
    A na kiedy Ty masz termin?
    Zaproś mnie do przyjaciółek to wtedy na priv popiszemy :)

Aga
  • Blu Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea niezły zestaw ;) masz krótsze wlosy? Na zdjeciu ze ślubu jakoś sobie zapamietalam Ciebie z dłuższymi ;) ale pamięć w ciąży juz nie ta co kiedyś :p

Kkkaaarrr, pessar chyba byłby całkiem niezłym rozwiązaniem. Pewnie mogłabyś wrócić do domu i miałabyś spokojną głowę, ze synek jest zamknięty na amen ;) i caly czas myślę, ze dobrze, ze lekarze szybko wykryli tą skracającą sie szyjkę, bo jest czas cos działać. Tak jak pisałaś o tej dziewczynie z 4mm szyjką - to jest dopiero dramat, bo nie ma pewnie jak założyć szwu czy pessara. Pozdrowienia dla Was!

Szynszyl super, że dzidzia juz taka duża - zazdraszczam ;) dopiero 8 sierpnia sie dowiem co tam u mej fasoli słychać.

Byla dzisiaj u nas pani położna, chociaz powinnam ją nazywać św Mikołajem ;) dostalismy kolejne rzeczy dla małego, wypytala co tam słychać, pobawila sie z córką :) osoba z prawdziwym powołaniem :) sobota w koncu, a ona mowi, ze jeszcze kilka przyszlych mam musi odwiedzić ;)

Ostatnio mam spadek formy, czuje ze zmienil sie 2 na 3 trymestr. Częściej mi brzuch twardnieje, coś zakluje. No i wyjscie po schodach to murowana zadyszka. Leon tez spokojniejszy. Juz nie fika, raczej sie wypina, wiec mam nadzieje ze ładnie rosnie i po prostu trochę mu ciasno :)

kkkaaarrr, Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea podobno takie kłucie może oznaczać właśnie skracanie szyjki, gdyby nie te skurcze to może bym się tym tak nie przejmowała ale skurczy mam niestety dużo i sa coraz silniejsze, wraz ze wzrostem dziecka i macicy coraz bardziej mnie ciągnie i wygina mi ten brzuch na boki

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych skurczy, kłuć nic... mam nadzieje ze ciazy nie przenoszę :( wiecie kiedy takie przepowiadające powinny sie pojawić?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiadajace skurcze wogole nie musza sie pojawic. Wiele kobiet ich nie ma lub ich nie czuje

U mnie jakos ostatnio troche mniej skurczów. Nie wiem czy sie cieszyc czy to cisza przed burza. Zbliza sie data kiedy w pierwszej ciazy wylądowała m w szpitalu przez regularne skurcze co 10-15 minut. Oby tym razem tak nie bylo

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ