Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marlon ja kupiłam wszystko chłopakom na allegro i wyszło 300zł - w tym m.in. 5 butelek, smoczki, łańcuszki do smoczków, etui na smoczki, termos na butelki, skarpetki, kosmetyki dla mnie i dla nich, aspirator do noska itp. polecam sprzedających HubiWorl i e-tygrysek
sarcia zazdroszcze takiej szyjkii też mam takie zdanie co Ty. słucham rad koleżanek odnośnie dzieci ale wyłapuje te dla mnie istotne i zastanawiam sie kto ma racje
dla dzieci kupiłam kosmetyki z dzidziusia, dostałam bepanten na dupke a jak sie coś będzie działo to sudocrem. jeszcze nie kupiłam nic typu pedicetamol czy espumisan ale to tatuś kupi w każdej aptece pod domem jak będzie taka potrzeba.
Elina nie martw sie aż tak. Ja jestem po 3 antybiotykach co chwile coś łapie teraz lecze sie dalej sama tantum rossa a gin kazał do końca ciąży brać urosept upławy też jakieś mam choć mówił że to normalne a dodatkowo mam zmienioną luteine z doustnej na dopochwową więc upławy mogą być większe. 8 sierpnia wizyta już nie moge sie doczekać.
pielegniarka ja też mam taki okres, mąż mówi że już słuchać nie może
aneta super wieści! pierwsze słysze że po witaminach są większe dzieci.
ewelina ja mam tak samo z pośladkiem, a przekręcić sie na łożku to nie lada wyczyn
MMM gratuluje dużego i zdrowego synusia!
Rutelka gratulacje!
Evelle ja śpie raz na lewym raz na prawym raz na wznak...zależy gdzie chłopaki kopią czym sygnalizują pewnie że ich zgniatam
aneta93, marlon, sarcia123, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Tęsknię juz mniej. Jeżdżę do nich co 2 lub 3 miesiące planuje z dzieckiem jeździc częściej żeby mieli trochę rozrywki:)
Jakies 270 km. Niby nie jest tak daleko, ale i oni i ja zawsze pracowaliśmy w weekendy.
Ale masz rację, trzeba jeździć często z dzieckiem, w koncu to wnuczek, niech się więzi tworzą. -
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja nie biorę.
Strach też już się u mnie pojawia. Zwłaszcza jak po ostatnim usg wyszło, że główka ma już 28cm... 28... 10cm rozwarcia... hmmmmmmmm.....
Super, że do domkuodpoczywaj!
28 cm obwoduśrednicy maja teraz jakies 7.5 cm
Dzieci sa większe chyba nie stricte po witaminach tylko po tych kwasach dha, tak gdzies wyczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 14:59
-
nick nieaktualnyKai wrote:No tak,niby nie tak duzo,ale na jeden dzień się nie opłaca jechać. Ja staram się być u mamy raz w miesiacu,choć nie zawsze się uda (180 km). Mama u mnie rzadziej, bo też często pracuje w weekendy (taki zawód ), a poza tym opiekuje się swoją teściową, czyli moją babcią.
Ale masz rację, trzeba jeździć często z dzieckiem, w koncu to wnuczek, niech się więzi tworzą.
KAI jeździsz samochodem? Ile zajmuje Ci dojazd?Kai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:28 cm obwodu
średnicy maja teraz jakies 7.5 cm
Dzieci sa większe chyba nie stricte po witaminach tylko po tych kwasach dha, tak gdzies wyczytałam
Ma to sens bo przecież witaminy są praktycznie w każdej żywności..
lu.iza lubi tę wiadomość
-
Beattkie wrote:KAI jeździsz samochodem? Ile zajmuje Ci dojazd?
-
Kai wrote:Jeżdżę samochodem, choć nie jako kierowca,bo nie mam prawa jazdy. Schodzi mi 3h,a teraz to nawet więcej, bo muszę ze dwiw przerwy ma siku robić. Teraz jeżdżę tak raz na dwa miesiące,bo już mi trochę ciężko się siedzi w samochodzie.
Jednak rozmawiamy przez telefon codziennie, więc wiemy co słychać - choć nic nie zastąpi takiego normalnego spotkania. Z synem też zamierzamy jeździć często. Do tego w tym roku święta planujemy zrobić w naszym domu, jakoś się wszyscy pomieścimyReni@ lubi tę wiadomość
-
Udalo mi sie wyjsc
przespałam pól dnia
A zapomniałam zapytać lekarza o te witaminy. Mam wizytę za 2,5 tyg to zapytam
Ja tez wyprawke robiłam przez allegro i wyszło na pewno taniej niż w aptece bym płaciłaDea28, Reni@, Ola_Ola, Blu, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:Ale to 10 cm to srednica chyba,a 28 cm to przecież obwód główki. Srednica takiej głowy to okolo 9 cm, więc może nie jest to źle obliczone.
Niembiej zgadzam się,trochę to przerażające. Ja się boję tego, że mimo szerokich bioder zawsze mialam problem z rozkrokiem. Mam mały zakres ruchu nóg na boki. Ciekawe, jak to bedzie przy porodzie.
Wiem, wiem, że obwódale na mnie robi wrażenie ogromnej głowy
A dwuciemieniowy ma już ponad 8cm.
Podobno z szerokimi biodrami jest łatwiej. Tego się trzymamReni@, Rutelka lubią tę wiadomość
-
My do moich rodziców mamy 120 km i jeździliśmy prawie co tydzień na weekend. Teraz jak muszę leżeć to już cztery tyg nie byliśmy i strasznie mi tęskno. A jak się maluch urodzi, trochę odczekamy pewnie ze 3 miesiące i później będziemy często jeździć. Tutaj mieszkamy w bloku a tam rodzice mają dom i duże podwórko, niedaleko las wiec bedzie gdzie z maluchem na spacery chodzić i oczywiście będzie miał lepsze powietrze niż tutaj u nas w mieście.
-
nick nieaktualnyJa z 1 corka robilam wyprawke przez, allegro i tez 300 zl dobre wydalam wiec na jedno mi wyszlo jak w aptece, bo sam laktator i termometr to wyszlo 250 zl, wiec na kosmetyki pampersy i inme rzecsy wyszlo 350 zl czyli tyle samo jak bym przez allegro kupila tylko tu mam jedna paczke i wszysyko w jednhm miejscu
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Sylwusia100 wrote:My do moich rodziców mamy 120 km i jeździliśmy prawie co tydzień na weekend. Teraz jak muszę leżeć to już cztery tyg nie byliśmy i strasznie mi tęskno. A jak się maluch urodzi, trochę odczekamy pewnie ze 3 miesiące i później będziemy często jeździć. Tutaj mieszkamy w bloku a tam rodzice mają dom i duże podwórko, niedaleko las wiec bedzie gdzie z maluchem na spacery chodzić i oczywiście będzie miał lepsze powietrze niż tutaj u nas w mieście.
U nas jest odwrotnie: my mamy dom, spory ogród z tarasem, niedaleko jest las, pola - ogólnie przestrzeń, więc małemu będzie super - a rodzice mieszkają w bloku, w mieście.Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:Ja śpię tylko na lewym, a w ciągu dnia leżę na prawym i plecach bo wtedy możesz kontrolowac swoje ciało.
Sama mam już duże problemy ze spaniem na lewym bo kości miednicy i kręgosłup okrutnie mnie boli dlatego masuję sobie ciało przed snem, a jak się obudze w nocy z bólu to idę do salonu na narożnik się kładę tak, że śpię jakby w pozycji leżącej ale z oparciem i dosypiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 18:48
-
Ja za to mam rodziców w mieście gdzie mieszkam także widujemy się często. Jak się mały urodzi to bardzo mi to ułatwi życie.
Co do witamin to ja biorę pregna plus od początku ciąży a mały póki co chyba standardowa waga jak na ten moment (1 kg). Także nie wiem ile w tym prawdy, że dzieci są większe po witaminach.
Widzę, że co do wyprawki to ja chyba tu jako jedyna nie mam jeszcze nic oprócz paru ciuszków. Może dlatego, że pewnie urodzę jako jedna z ostatnich z naszego grona. Ale w sierpniu biorę się do roboty. I będę na pewno korzystała z Waszych mądrych radkkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola1985 wrote:Zazdroszczę, że tak często możecie jeździć! Super! Maluch będzie miał fajne warunki weekendowe
U nas jest odwrotnie: my mamy dom, spory ogród z tarasem, niedaleko jest las, pola - ogólnie przestrzeń, więc małemu będzie super - a rodzice mieszkają w bloku, w mieście. -
diewuszka86 wrote:Widzę, że co do wyprawki to ja chyba tu jako jedyna nie mam jeszcze nic oprócz paru ciuszków. Może dlatego, że pewnie urodzę jako jedna z ostatnich z naszego grona. Ale w sierpniu biorę się do roboty. I będę na pewno korzystała z Waszych mądrych rad
spokojnie, nie jesteś jedyna, ja wczoraj zamowilam pierwsze ubranka, poza tym nie mamy jeszcze nic. Zaczęłam kompletowac na razie liste rzeczy do kupienia z linkami do wszystkiego i myślę, że może w przyszlym tygodniu zaczne powoli zamawiać.
-
diewuszka86 wrote:Ja za to mam rodziców w mieście gdzie mieszkam także widujemy się często. Jak się mały urodzi to bardzo mi to ułatwi życie.
Co do witamin to ja biorę pregna plus od początku ciąży a mały póki co chyba standardowa waga jak na ten moment (1 kg). Także nie wiem ile w tym prawdy, że dzieci są większe po witaminach.
Widzę, że co do wyprawki to ja chyba tu jako jedyna nie mam jeszcze nic oprócz paru ciuszków. Może dlatego, że pewnie urodzę jako jedna z ostatnich z naszego grona. Ale w sierpniu biorę się do roboty. I będę na pewno korzystała z Waszych mądrych rad
Ja do dzis tez mialam tylko troche ciuszkow I lozeczko, ale jak poczytalam, ze dzewczyny tu maja już praktycznie wszystko, to dzis kupilam materac, wan inked ze stojakiem, nianie, smoczki, butelki i kilka innych gadzetow. W przyszlym tygodniu bierzemy sie za mebelki, bo przekonalo mnie to ze moga mieć taki brzydki zapach nowości, wiec niech sie wietrza
Mam do was dzewczyny pytanie, Jakie macie termometry? Szczegolnie the bezdotykowe. Chcialam kupic babyono, ale dzis w sklepie pan mi inny polecał i teraz nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 19:55
-
KKasiaKK wrote:Ja do dzis tez mialam tylko troche ciuszkow I lozeczko, ale jak poczytalam, ze dzewczyny tu maja już praktycznie wszystko, to dzis kupilam materac, wan inked ze stojakiem, nianie, smoczki, butelki i kilka innych gadzetow. W przyszlym tygodniu bierzemy sie za mebelki, bo przekonalo mnie to ze moga mieć taki brzydki zapach nowości, wiec niech sie wietrza
Mam do was dzewczyny pytanie, Jakie macie termometry? Szczegolnie the bezdotykowe. Chcialam kupic babyono, ale dzis w sklepie pan mi inny polecał i teraz nie wiem...
My mamy Rossmax http://www.ceneo.pl/24360946 -
KKasiaKK wrote:Ja do dzis tez mialam tylko troche ciuszkow I lozeczko, ale jak poczytalam, ze dzewczyny tu maja już praktycznie wszystko, to dzis kupilam materac, wan inked ze stojakiem, nianie, smoczki, butelki i kilka innych gadzetow. W przyszlym tygodniu bierzemy sie za mebelki, bo przekonalo mnie to ze moga mieć taki brzydki zapach nowości, wiec niech sie wietrza
Mam do was dzewczyny pytanie, Jakie macie termometry? Szczegolnie the bezdotykowe. Chcialam kupic babyono, ale dzis w sklepie pan mi inny polecał i teraz nie wiem...