X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Pewnie :)
    moj bierze 3 tyg urlopu.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja mam zwykly elektroniczny bo przy synky pediatra powiedzial ze nie sa takie dokladne.Wiec ja nie uzywam ich.

To fakt, z tymi pomiarami. Czasami ok a czasami różnice są. Też często mierzę zwykłym elektronicznym właśnie . Bezdotykowe sa fajne w nocy a w dzień te kilkadziesiąt sekund można pod paszką dziecku przytrzymać zwykły

Ola_85 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Dea28]marlon ja kupiłam wszystko chłopakom na allegro i wyszło 300zł - w tym m.in. 5 butelek, smoczki, łańcuszki do smoczków, etui na smoczki, termos na butelki, skarpetki, kosmetyki dla mnie i dla nich, aspirator do noska itp. polecam sprzedających HubiWorl i e-tygrysek"

Jak to jest możliwe? :(

To może ja przesadzam?

Mi za laktator, sterylizator i podgrzewacz wyszło prawie 700 zeta.

Do tego termometr bezdotykowy, zestaw kosmetyczki niemowlaka, kosmetyki hipp, pampersy.

Coś muszę to inaczej rozplanować widzę, bo mnie chyba poniosło.

Ja nie wiem co się przyda, a co się nie przyda. Zaczyna mnie to przerastać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 20:17

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoras mama chce moge oddac podgrzewacz dostałam 3 od rodziny :)

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez większość rzeczy na Allego przy okazji innych zakupow zamowilam wiec tak naprawde nie wiem ile konkretnie wyszly mnie kosmetyki i tego typu rzeczy. Laktator mam po pierwszym dziecku. Sterylizatora i podgrzewacza wogole nie kupuje. To wlasnie zalezy co kto kupuje. Jedna osoba uwaza cos za koniwczne a inna za zbedne

marlon, Dea28, Ola_85 lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja starałam się co miesiąc cos kupować , jak gdzieś była jakaś promocja, chciałam,żeby się wydatki rozłożyły.
    Ale za zakupy podkładów, podpasek,butelki, szczotki, myjki, katarka, gruszki na e-kidy.pl wyszło mi niewiele ponad 100 zł:)
    Podgrzewacza i sterylizatora nie będę w ogóle kupować.
    Termometr dostałam w prezencie w zeszłym roku, a laktorol mam od siostry.

NiecierpliwaKarolina, ja mam bujna wyobraźnie i zaczęłam sobie wyobrażać to czego nie chciałam,że "te wymiary" chyba nie pasują do siebie:)

Dea, ja zapomniałam o osłonce na smoczek...hahaha, dzięki:)

A jeśli chodzi o mojego męża to urlopu nie dostanie, ale myslimy,że może w szpitalu chociaz dadzą mu tydzien zwolnienia na mnie. Jeśli chodzi o opiekę to wiem, że będzie się bardzo bał,ale damy rade. Na razie jesteśmy na etapie porodu, ja bardzo bym chciała żeby był ze mna a on sie boi, że nie da rady, ale mysle ,że jak sie juz wszystko zacznie, to znając jego mnie nie zostawi (tzn nas- mnie i Naszego Bąbelka).

marlon, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a będziecie mieć babyshower?

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz na wszystko wydaliśmy z 7-8tys... tu grosz, tam promocja ale jednak tyle rzeczy trzeba kupic i sie zbiera :/ zwłaszcza ze to pierwsze dziecko, a znajomi jeszcze za bardzo dzieci nie maja :) ze wszystkim startujemy sami :)

marlon, Ola_85 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Jaki fotelik/nosidełko kupujecie? Ja planowałam Maxi cosi cabriofix, ale jak maz zobaczył Recaro Privia to przepadł i nie chce słyszeć o Maxi cosi

Ja mam własnie maxi cosi cabrofix, moja siostra miała go przy dwójce swoich dzieci i na szczęście nie musieli sprawdzać czy atesty sie zgadzają, ale ogólnie była zadowolona.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    My juz na wszystko wydaliśmy z 7-8tys... tu grosz, tam promocja ale jednak tyle rzeczy trzeba kupic i sie zbiera :/ zwłaszcza ze to pierwsze dziecko, a znajomi jeszcze za bardzo dzieci nie maja :) ze wszystkim startujemy sami :)

ooooo to nieźle, ja jakbym podsumowała wszystkie zakupy to wyjdzie Nam ok 3000 ( w spadku mamy fotelik,przewijak, laktator) a resztę kupujemy sami.

marlon lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Dziewczyny,

Ja jestem tradycjonalistka i polskie zwyczaje mi odpowiadaja wiec tym samym przyjecie ktore polacy malpuja zza granicy nie wchodzi w gre :)

jak sie synua urodzi zrobie male przyjecie dla rodziny z okazji jego narodzin gdzies po okolo miesiacu od urodzenia ;)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    ooooo to nieźle, ja jakbym podsumowała wszystkie zakupy to wyjdzie Nam ok 3000 ( w spadku mamy fotelik,przewijak, laktator) a resztę kupujemy sami.

My wszystko kupowaliśmy: wózek, fotelik, łóżeczko, materac... tylko troche ciuszków dostaliśmy w spadku
    Mam nadzieje ze wszystko nam sie sprawdzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 21:25

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez podgrzewacza i sterylizatora nie kupuje, przym1 corci nie byl mi potzrebny to i traz rowniez nie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze ja kupuje tylko to co absolutnie konieczne bez zbednych wydatkow bo po 1 ciazy wiem ze wieksza pllowe rzeczy nie zdazy sie przy jednym dziecku zuzyc i poaniej wszysyko nam lezy i chemy sie teho pozbyc bo zawadza, a tak to wole wydac te pieniadze pozniej jak dziecko bedsie starsze i z rzecsy ktore dostaje bedzie sie juz cieszyc :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Kurde, to ja aż się boję podliczać, bo na pewno wyjdzie sporo więcej :( Sama szafa do dziecięcego pokoiku, łóżeczko z wyposażeniem, komoda z przewijakiem, wózek i fotelik to już wychodzi zgrubnie licząc ok 10 tys. :/ A gdzie reszta? Aż nie podliczam. Też na pewno przesadziliśmy z wydatkami, ale co tam...
    U nas też pierwsze, mega wyczekiwane dziecko, znajomi (choć wszyscy jesteśmy po 30) także za bardzo dzieci nie mają, więc do tej pory nic nie dostaliśmy za free, wszystko kompletowaliśmy od zera.
    Pociesza mnie fakt, że to tylko pieniądze. Bez porównania kilka razy więcej wydaliśmy starając się tyle lat o maluszka, więc teraz to już tylko sama przyjemność :)
    Już nie mogę się doczekać, aż będziemy razem we trójkę. Mały już kilka razy śnił mi się po nocach. Wciąż urządzamy pokoik dziecięcy, już pomalowane, meble się wietrzą. Wchodzę do pokoiku kilka razy dziennie, siadam na podłodze i cieszę się jak głupia sama do siebie i swojego brzucha. Nie mogę się aż nadziwić, że to wszystko jest prawdziwe, że jeszcze chwila a będziemy wszyscy razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 21:41

kehlana_miyu, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, KKasiaKK, kkkaaarrr, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze jak ktos ma osobny pokój dla dziecka to wydatki sie mnożą. Same meble swoje kosztują. No i wogole przy pierwszym dziecku jest duzo wiecej do kupienia. Chociaz myslalam ze mniej wydam a tu ciagle jeszcze cos brakuje ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Dziewczyny,

Baby shower nie, nawet nie wiedziałabym jak coś takiego urządzić bez wyjścia na chciwą pijawkę :D Ale dostaliśmy w prezencie trochę pieniędzy od teściów, a moja babcia uparła się, że kupi wózek dla prawnuka :) Moi rodzice z kolei zadeklarowali się, że jak mały będzie trochę starszy, będą się nim zajmować przez jeden weekend w miesiącu, żebyśmy mieli chwilę czasu dla siebie z mężem :)

Co do odległości, moi rodzice mieszkają blisko i często się widujemy, ale za to teściowie 800 km od nas :( Planujemy częstsze wizyty u nich z małym, żeby nawiązał więź z dziadkami, ale przy tej odległości jest mało prawdopodobne, że będą to wizyty częstsze niż 2-3 razy w roku. Będziemy musieli przestawić się na skype, żeby mogli obserwować jak Adaś rośnie.

Rutelka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja wam powiem ze ja kupuje tylko to co absolutnie konieczne bez zbednych wydatkow bo po 1 ciazy wiem ze wieksza pllowe rzeczy nie zdazy sie przy jednym dziecku zuzyc i poaniej wszysyko nam lezy i chemy sie teho pozbyc bo zawadza, a tak to wole wydac te pieniadze pozniej jak dziecko bedsie starsze i z rzecsy ktore dostaje bedzie sie juz cieszyc :)
    Sarcia, przy kolejnym dziecku nie startujesz już (jak część z nas) od zera, tylko sporo rzeczy - nie mówię o ubrankach - przecież masz, więc sądze, że też wydatki są jednak trochę mniejsze i na pewno inne, bo patrzysz już przez pryzmat doświadczeń z pierwszego dziecka... Na pewno jest tak jak mówisz, że część rzeczy się nie przydaje, dlatego tych rzeczy, co do których mam wątpliwości nie kupuję.
    Poza tym każda z nas jest przecież inna i będzie w różnym stopniu korzystać z poszczególnego wyposażenia. Przykład: moja znajoma nie wyobrażała sobie życia bez babycooka i używała go z powodzeniem i zadowoleniem od kiedy synek był malutki. Dla mnie to gadżet, nie kupuję. To samo można powiedzieć o podgrzewaczach, sterylizatorach - są rózne podejścia i rózne zdania.

Anoolka lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Dziewczyny,

Nie, prawdę mówiąc chyba nikt z mojego otoczenia nie robił takiego przyjęcia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Kurde, to ja aż się boję podliczać, bo na pewno wyjdzie sporo więcej :( Sama szafa do dziecięcego pokoiku, łóżeczko z wyposażeniem, komoda z przewijakiem, wózek i fotelik to już wychodzi zgrubnie licząc ok 10 tys. :/ A gdzie reszta? Aż nie podliczam. Też na pewno przesadziliśmy z wydatkami, ale co tam...
    U nas też pierwsze, mega wyczekiwane dziecko, znajomi (choć wszyscy jesteśmy po 30) także za bardzo dzieci nie mają, więc do tej pory nic nie dostaliśmy za free, wszystko kompletowaliśmy od zera.
    Pociesza mnie fakt, że to tylko pieniądze. Bez porównania kilka razy więcej wydaliśmy starając się tyle lat o maluszka, więc teraz to już tylko sama przyjemność :)
    Już nie mogę się doczekać, aż będziemy razem we trójkę. Mały już kilka razy śnił mi się po nocach. Wciąż urządzamy pokoik dziecięcy, już pomalowane, meble się wietrzą. Wchodzę do pokoiku kilka razy dziennie, siadam na podłodze i cieszę się jak głupia sama do siebie i swojego brzucha. Nie mogę się aż nadziwić, że to wszystko jest prawdziwe, że jeszcze chwila a będziemy wszyscy razem :)

My wynajmujemy mieszkanie, więc niestety nie moge go urządzić tak jakbym chciała:( I z tego względu te duże meblowe koszty nam odpadły, największy wydatek to wózek.
    Ale odbijmy sobie jak dorobimy sie własnego M:)
    Ja to moge cały dzień leżeć i patrzeć się na mój brzuch jak się rusza, no nie moge się nacieszyć tymi ruchami, tak strasznie długo na nie czekałam:)Także bardzo dobrze Cie rozumiem:)

Jola1985, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ