Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aneta93 wrote:Ja czekam na obchod i chyba wypis
Skurcze i tak sie pojawiaja ale wczoraj tylko jeden 40 a reszta o mniejszej sile wiec juz i tak nic z tym nie zrobia skoro dostaje nospe i wlew magnezu w zyle.
Leze zaraz obok sali porodowej i sie dzis nasluchalam. Juz mam tysiac mysli jak ja wypchne Syna jak on taki duzy i wlaczyl mi sie strach w nocy.
Dziewczyny ktore maja takie"wieksze" maluszki czy wy bierzecie witaminy? Bo mi wczoraj polozna powiedziala ze po witaminach czesto te dzieci sa wieksze a ja akurat biore femibion.
Aneta strach jest normalny ale skoro synek wiekszy to byc moze urodzisz wczesniej. Ja tez biore femibion. W pierwszej ciazy tez bralam.
Moj maz planuje wziąć opiekę. Tydzien, moze 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 09:58
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Ja po porodzie głownie licze na mojego meza. On ma duzo wieksze doswiadczenie z noworodkami i malymi dziecmi niz ja.
Wczoraj wieczorem zapytalam sie go czy dzieci sie kapie dwa razy dziennie, bo hipp ma plyn na dobranoc, to sie niezle ze mnie obsmiał.Rutelka, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
KKasiaKK wrote:Z tym ubezpieczeniem a Cala pewnoscia tak jest. Mam firme I ubezpieczam grupowo pracownikow w pzu. Do kilku dni mam nowa pracownice i rozmawialam dzis z agentka pzu czy nowa pracownica bedzie musiala miec karencje. Nowego pracownika nice dotyczy karencje, ubezpieczenie dziala do razu.
1800zł za urodzenie dziecka to ladna kwota, ja dostane z pzu 1400.
Fajnie by było
My od rana w dobrym humorzeobiad zrobiłam wczoraj na wieczór, także już z głowy
wszystko sprzątnięte. Zrobiłam nowe pazurki wczoraj wieczorem, także czuję się piękniejsza
Mój bierze urlop na 100%,jest to trzeba korzystaćzresztą przyda nam się.
Nie wiem jak się skończy z porodem im bliżej tym bardziej przeraża mnie sn, chociaż już podchodziłam do tego ze spokojem i radością....jednak wizja pęknięcia macicy/ rozejścia blizny bardzo mnie przeraża -
mój mąż też pracuje na kontrakcie i urlop mu nie przysługuje, ale tyle ile będzie mógł to zostanie
Asia ja mam taki sam fotelik jak Jola
Jola aż mnie zachęciłaś, żeby jednak zobaczyć za tym elektrycznym jeszcze raz
Ja biorę vita-min plus mama i prenatal dha, póki co waga dzieciaczka odpowiada mniej więcej tygodniowi i mam nadzieję, że wielkoludkiem nie będzie, pod kątem porodu patrzącJola1985 lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny zazdroszcze Wam tych dwutygodniowych urlopów mężowych. My many firme i ja mam nadzieje, że bede mogła pozwolic sobie na chociaz trzy, cztery tygodnie wolnego, ale moj maz, to pewnie maksymalnie tydzien
Cale szczescie mam mame blisko i zostanie z maluszkiem jak bede musiala do pracy skoczyc na 2-3 godzinki dziennie. -
nick nieaktualnyKKasiaKK wrote:Kurcze dziewczyny zazdroszcze Wam tych dwutygodniowych urlopów mężowych. My many firme i ja mam nadzieje, że bede mogła pozwolic sobie na chociaz trzy, cztery tygodnie wolnego, ale moj maz, to pewnie maksymalnie tydzien
Cale szczescie mam mame blisko i zostanie z maluszkiem jak bede musiala do pracy skoczyc na 2-3 godzinki dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 12:59
-
aneta93 wrote:Ja czekam na obchod i chyba wypis
Skurcze i tak sie pojawiaja ale wczoraj tylko jeden 40 a reszta o mniejszej sile wiec juz i tak nic z tym nie zrobia skoro dostaje nospe i wlew magnezu w zyle.
Leze zaraz obok sali porodowej i sie dzis nasluchalam. Juz mam tysiac mysli jak ja wypchne Syna jak on taki duzy i wlaczyl mi sie strach w nocy.
Dziewczyny ktore maja takie"wieksze" maluszki czy wy bierzecie witaminy? Bo mi wczoraj polozna powiedziala ze po witaminach czesto te dzieci sa wieksze a ja akurat biore femibion.
Ja nie biorę.
Strach też już się u mnie pojawia. Zwłaszcza jak po ostatnim usg wyszło, że główka ma już 28cm... 28... 10cm rozwarcia... hmmmmmmmm.....
Super, że do domkuodpoczywaj!
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Jola1985 wrote:masz już jakiś typ? Ja się chyba zdecyduję na Novama Pingo, ma moc ssącą 450 mmHg (60 kPa) - chyba najwięcej z tych elektrycznych, które znalazłam.
Jeszcze nie. Planowałam w przyszłym tygodniu przysiąść nad tym jak już wszystkie paczki mi przyjdą i zobaczyć co jeszcze muszę dokupić i wybrać właśnie aspirator i termometr bezdotykowy.
Zerknę na ten co napisałaś -
Evelle wrote:A jak to jest z tym spaniem na lewym boku? Caly czas spicie na lewej stronie? Ja ostatnio nie moge zasnac na lewej stronie pomimo ze mam ta poduche to ostatnio ona wogole mi tez zawdza!!!
Nieja chyba nawet częściej śpię na prawym. Czasami zdarza mi się obudzić na plecach. W ciagu dnia poleguję głównie na lewym. Jakbym tak zliczyć dzień i noc to w sumie chyba wychodzi bardzo niewielka przewaga lewego albo po równo. Pytałam o to lekarza i powiedział, że bez przesady. Jak coś mi bedzie uciskało to poczuję, bo zacznie mi się robić słabo lub brakować oddechu. I faktycznie, na plecach czesto już tak jest. Brzuszek chyba mocno uciska na przeponę.
-
nick nieaktualnyEvelle wrote:A jak to jest z tym spaniem na lewym boku? Caly czas spicie na lewej stronie? Ja ostatnio nie moge zasnac na lewej stronie pomimo ze mam ta poduche to ostatnio ona wogole mi tez zawdza!!!
Sama mam już duże problemy ze spaniem na lewym bo kości miednicy i kręgosłup okrutnie mnie boli dlatego masuję sobie ciało przed snem, a jak się obudze w nocy z bólu to idę do salonu na narożnik się kładę tak, że śpię jakby w pozycji leżącej ale z oparciem i dosypiamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:25
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Współczuję.... Moi rodzice prowadzą własną firmę i przez to w ciągu 8 lat odwiedzili mnie tylko 2 razy. Z jednej strony to duża szansa ale i ogromne poświęcenie....
Po za tym uwielbiam swoja prace, spelniam sie w niej I nie wyobrazam sobie roku bez niej. -
Dziewczyny nie dajmy się zwariować
Wiele kobiet nawet nie wie że sa takie "zalecenia" i nic się nie dzieje. Ani w pierwszej ciąży ani teraz jakoś specjalnie nie zwracam uwagi a to jak leżę. A w nocy przekręcam się chyba kilkadziesiąt razy jak nie mogę zasnąć
NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKKasiaKK wrote:Nie jest źle, mamy super zespół, normalne urlopy I w kazdej chwili mozemy wziac kilka dni wolnego. Niestety wrzesien - grudzien to miesiace, kiedy jest bardzo duzo pracy I w tym czasie ciezko z wolnm.
Po za tym uwielbiam swoja prace, spelniam sie w niej I nie wyobrazam sobie roku bez niej.
To najważniejsze -
Beattkie wrote:Współczuję.... Moi rodzice prowadzą własną firmę i przez to w ciągu 8 lat odwiedzili mnie tylko 2 razy. Z jednej strony to duża szansa ale i ogromne poświęcenie....
-
nick nieaktualnyKai wrote:Dwa razy przez 8 lat? Daleko od siebie mieszkacie? Pewnie strasznie za nimi tesknisz...
Tęsknię juz mniej. Jeżdżę do nich co 2 lub 3 miesiące planuje z dzieckiem jeździc częściej żeby mieli trochę rozrywki:)
Jakies 270 km. Niby nie jest tak daleko, ale i oni i ja zawsze pracowaliśmy w weekendy. -
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja nie biorę.
Strach też już się u mnie pojawia. Zwłaszcza jak po ostatnim usg wyszło, że główka ma już 28cm... 28... 10cm rozwarcia... hmmmmmmmm.....
Super, że do domkuodpoczywaj!
Niembiej zgadzam się,trochę to przerażające. Ja się boję tego, że mimo szerokich bioder zawsze mialam problem z rozkrokiem. Mam mały zakres ruchu nóg na boki. Ciekawe, jak to bedzie przy porodzie.
Jola1985, Rutelka lubią tę wiadomość