Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChyba Bardziej myślę o jakiś wskazówkach niż planie. Tak 2 tygodnie urlopu
od narodzin dziecka i tak sobie myślę, że chciałabym go kilka razy samego na pielęgnację bobasa wysyłać do łazienki:)
Oczywiście najpierw wspólnie potem on sam:p chciałabym, żeby poczuł, że jest tak samo ważny jak ja i potrzebnym nam do pomocy ( no i bym miała więcej czasu dla siebie;)szynszyl, Rutelka, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:ja szczerze mówiąc nawet nie myślałam o takim czymś :)Mi osobiście ciężko jest postępować wg jakiegoś ściśle określonego planu i chyba damy radę z mężem bez rozpiski
a właśnie wasi mężowie/partnerzy biorą urlop z racji urodzenia dzieciaczka? -
Beattkie wrote:Chyba Bardziej myślę o jakiś wskazówkach niż planie. Tak 2 tygodnie urlopu
od narodzin dziecka i tak sobie myślę, że chciałabym go kilka razy samego na pielęgnację bobasa wysyłać do łazienki:)
Oczywiście najpierw wspólnie potem on sam:p chciałabym, żeby poczuł, że jest tak samo ważny jak ja i potrzebnym nam do pomocy ( no i bym miała więcej czasu dla siebie;)
Do tego sam z siebie zapowiedział, że kąpiel i wieczorna pielęgnacja to od samego początku będzie jego działka, więc się zgodziłam
Pamiętam, że położna w szkole rodzenia mówiła nam, że faceci dużo lepiej się sprawdzają przy takich czynnościach bo są "zadaniowcami"Beattkie, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja też będę aktywnie angażować męża, zresztą on sam się wyrywa
już teraz nawiązuje kontakt z maluszkiem (gadając głupotki do brzuszka) więc myślę, że jak już fizycznie będzie się miał do kogo odezwać to będzie tylko lepiej
niestety nie da rady być w domku przez 2 tygodnie, ale pierwszy tydzień będzie z nami -
Asia_08 wrote:Jaki fotelik/nosidełko kupujecie? Ja planowałam Maxi cosi cabriofix, ale jak maz zobaczył Recaro Privia to przepadł i nie chce słyszeć o Maxi cosi
My kupiliśmy fotelik cybex cloud q + bazę. -
Sylwia_i_Niki wrote:hej
kkkaaarrr super wieści! I z szyjką lepiej i do domu, pełen pakiet
Dziewczyny co do laktatora to fakt firma medela jest bardzo znana i dobra, ale ceny też konkretne...
Ja przy córce korzystałam z dwóch laktatorów, medeli tylko, że mini electric i z canpola elektrycznego ( cena 2x niższa, 3 rytmy ssania i regulacja siły ) canpol mi sue lepiej sprawował i to dużo, był bardzo delikatny.
Laktatory sprzedałam, a teraz kupuje tufi spectra 9 ( tańszy niż swing, opcja na 2 piersi po dokupieniu drugiego zestawu ).
Ściąganie jest dość uciążliwe wiec fajnie machnać 2 piersi na raz, a laktator ma świetne opinie wśród mam karmiących odciąganym mlekiem ( należę do grupy na fb KARMIENIE PIERSIĄ INACZEJ, kobiety nieraz odciagaja pokarm przez rok albo i lepiejwiec wiedzą co piszą ). Laktator medeli na 2 piersi ( swing maxi) to koszt ponad 800zl
Także polecam poczytać o tym spectra 9
My mamy matę po córce z fp z pianinkiem, super rzecz
mam jedno pytanko, może się orientujecie.
Partner podpisał dziś umowę o pracę ( wcześniej było zlecenie w tej firmie i później 2.5 msc bez zatrudnienia, bo czekał na zezwolenie - obcokrajowiec ) i kadrowa jak usłyszała, że w październiku rodzi mu się drugie dziecko, to namówiła go na dodatkowe ubezpieczenie. Podobno ma otrzymać 1800zl z tytułu ur dziecka. Zapewniała go, że okres karencji obowiązuje tylko kobiety w ciąży oraz pracowników, którzy już pracują na umowie, a on jako nowo zatrudniony ma prawo do tego świadczenia i na pewno je dostanie. Mi się wydaje to zbyt piękne :p co o tym myślicie? ??
Z tym ubezpieczeniem a Cala pewnoscia tak jest. Mam firme I ubezpieczam grupowo pracownikow w pzu. Do kilku dni mam nowa pracownice i rozmawialam dzis z agentka pzu czy nowa pracownica bedzie musiala miec karencje. Nowego pracownika nice dotyczy karencje, ubezpieczenie dziala do razu.
1800zł za urodzenie dziecka to ladna kwota, ja dostane z pzu 1400.
Anoolka, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
Witam sie z wami po bardzoo dlugiej przerwie, poczytywalam was czasem, ale nie mialam czasu pisac. Mimo wakacji mam duzo pracy, poniewaz staram sie przygotowac firme na moja moze nawet kilkumiesieczna nieobecnosc.
Rutelko mozesz mine wpisac na pierwsza str. termin 24.10, na bank bedzie synek, FranioRutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
Mój mąż ma zamiar wziąć 3 tygodnie. Trochę się boi czy jego pracownicy się nie rozpasają za bardzo, ale są sprawy ważne i ważniejsze
Jola ja też kupię raczej elektryczny aspirator do noska. Jakoś ta Frida mnie nie przekonuje, a Katarek z brudnym (lub hałasującym w nocy ) odkurzaczem już w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 00:45
Jola1985 lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na obchod i chyba wypis
Skurcze i tak sie pojawiaja ale wczoraj tylko jeden 40 a reszta o mniejszej sile wiec juz i tak nic z tym nie zrobia skoro dostaje nospe i wlew magnezu w zyle.
Leze zaraz obok sali porodowej i sie dzis nasluchalam. Juz mam tysiac mysli jak ja wypchne Syna jak on taki duzy i wlaczyl mi sie strach w nocy.
Dziewczyny ktore maja takie"wieksze" maluszki czy wy bierzecie witaminy? Bo mi wczoraj polozna powiedziala ze po witaminach czesto te dzieci sa wieksze a ja akurat biore femibion.KKasiaKK, Pumpkin, Rutelka, kkkaaarrr, Chwilka84, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Ja czekam na obchod i chyba wypis
Skurcze i tak sie pojawiaja ale wczoraj tylko jeden 40 a reszta o mniejszej sile wiec juz i tak nic z tym nie zrobia skoro dostaje nospe i wlew magnezu w zyle.
Leze zaraz obok sali porodowej i sie dzis nasluchalam. Juz mam tysiac mysli jak ja wypchne Syna jak on taki duzy i wlaczyl mi sie strach w nocy.
Dziewczyny ktore maja takie"wieksze" maluszki czy wy bierzecie witaminy? Bo mi wczoraj polozna powiedziala ze po witaminach czesto te dzieci sa wieksze a ja akurat biore femibion. -
aneta93 wrote:Dziewczyny ktore maja takie"wieksze" maluszki czy wy bierzecie witaminy? Bo mi wczoraj polozna powiedziala ze po witaminach czesto te dzieci sa wieksze a ja akurat biore femibion.
NiecierpliwaKarolina wrote:Jola ja też kupię raczej elektryczny aspirator do noska. Jakoś ta Frida mnie nie przekonuje, a Katarek z brudnym (lub hałasującym w nocy ) odkurzaczem już w ogóle.
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Ojej. Ciekawe. Ja jem Pregne plus
aneta93, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Iskierka33 wrote:Ja w pierwszej ciąży łykałam pregnę plus i syn wielkolud 2830g i 51cm a teraz nie łykam witamin, córka rośnie mniej więcej tak jak syn zobaczymy jaka będzie jak się urodzi
zapytam dzis lekarza tak na wszelki wypadek.
-
Ja lykam prenatal duo, w poprzedniej ciazy tez brałam witaminy I córa ważyła 3060 mimo mojej cukrzycy I tego, że urodziła się dwa tyg po terminie.
Teraz musze brac wit, zelazo I magnez, maly wagowo dokladnie tak, jack wypada z OM, ale moje wyniki kiwi sa beznadziejne i z kazdym badaniem coraz slabsze. -
U mnie maz tez wezmie sobie ze dwa tyg wolnego ale on ma swoja dzialalnosc i jak bedzie musial koniecznie gdzies pojechac w trase z toware to go pewnie wezwa. No ale takie uroki swojej firmy. Na szczęście trasy ma zawsze jedno dniowe i codziennie jest w domu.
Rutelka lubi tę wiadomość