X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety też nie.mogę szaleć na zakupach, bo wykanczamy nasz domek i tam idą wszystkie nadprogramowe pieniądze... studnia bez dna.. Ale.chcemy się wyprowadzić w następnym roku, więc tempo ogromne :)

Na szczęście większość rzeczy mam po synku i chlopakach siostry, wczoraj przywiozlam 3 kartony ubrań 0-3, a że siostra urodziła pierwsze dziecko w Anglii to są same fajne rzeczy :) potem teściowa jej dosylala. Nie wiem tylko co ja z tym zrobię, mam ze 100sztuk samych bodziakow, kilkadziesiąt pajacy, spiworki itd. Jedynie czapek brak i skarpetek, niedrapek :) a tak łóżeczko mam, kolyske, 3 leżaczki (swój, siostry, szwagierki). Mi na szcescie siostra i szwagierka oddają wszystko, no prawie, bo szwagierka miała córkę ;)

Został mi do kupienia, a raczej opłacenia przy odebraniu wózek i pościel dla malucha :) więc mnie wyprawka wyjdzie ok 5tys tylko :D

Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem kołyski takiej plastikowej firmy coneco na kólkach zeby bylo latwo ja przemieszczac gdyz pokój maluszka mamy na gorze salon i kuchnie na dole i tam sie toczy całe życie więc chcialabym miec ja na dole do spania i polegiwania maluszka co sądzicie o tym?

Dla mnie praktyczne. Sama chciałam z kółkami, ale trafiła mi się okazja bez. Wiec wzięłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    My staralismy sie o ciaze trzy lata I najgorsze byly teksty zewszad, ze na pewno sie nie staramy, tylko kariera nam w glowie. Ja mam juz 11letnia core, ale moje go meza to pierwsze dziecko. Kedy jego brat w listopadzie oznajmil, ze jego dziewczyny (z ktora mieszkal wtedy ze dwa miesiace ) jest w ciazy to plakalam minimum dwa tyg, my tyle czasu sie staralismy, a to Jesu sie udalo I to do razu. Juz bylismy pewni, ze nam sie nie uda, as to nagle, kiedy to wlasciwie sie poddalismy okazalo sie ze jestem w ciazy. Teraz ciesze sie ze szwagier m a uz synka, bo tesciowa kompletnie zwariowala na punkcie wnuka, mam nadzieje ze przejdzie jej do pazdziernika i bede mogla sie sama z mezem I corcia nacieszyc nowym czlonkiem rodziny.
    Nasz synus tez jest Franio :)

To ja sama mówiłam, że nie chce dziecka bo mi tylko w głowie kariera :) specjalnie, żeby się odwaliła rodzina.
    A jak powiedziałam: babciu zostałas prababcia to usłyszałam: nareszcie się Twojej siostrze udało! Hahah a ja mówię: nie to ja będę miała dziecko:) :)

KKasiaKK, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też dużo dostałam ale po pierwszym dziecku schowałam i też nie chciałam oddawać bo czułam pismo nosem że będzie drugie. Teraz się z tego cieszę bo od nowa bym musiała wszystko kompletować. Ale moja bratowa jest w młodziutkiej ciąży i jak moja wyrośnie to akurat rzeczy będą dobre na jej malucha :) Oczywiście więcej dzieci nie zamierzam mieć i rzeczy po nich już też chować nie będę ;)

Myślę, że znalazłoby się kilka rzeczy po koleżansku, które mogliby nam pożyczyć chociaż :) jak patrze na swój kosz Mojżesza, który kupiłam używany to wygląda jak nowy i pozycze go jeszcze 4 innym parom i dalej będzie wyglądał jak nowy:)

Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was z wyprawka kocykowo-poscielowa, macie juz wszystko?
    Nie chcialam poczatkowo Wam o tym pisac, ale stwierdzilam, że może ktores z Was i tak beda robic tam zakupy, więc mogę wygenerować dla Was mod rabatowy.
    Powiedzmy, że bliska jest mi marka Makaszka. Nie wiem czy ja znacie, myślę że część z Was tak.

Gdybyście chciały cos jeszcze w Makaszce kupic, to mam dla Was kod rabatowy, który daje15% rabat. Kod to PAZDZIERNIK (bez polskich znakow) .
    Chetnie służę tez rada na temat produktów, stosowanych tkanin itp.

Pumpkin, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej a u nas zanim doczekaliśmy się upragnionej ciąży i szwagierki i siostry nawet zawsze jaki ich maluchy z czegos wyrosły to nam wszystko oferowali ze daja/pożyczą, zawsze mnie to bolało bardzo bo to z taką ironią i podśmiechywaniem się pod nosem było, dla nas to był prawdziwy ból całe nasze rodzeństwo dzieciate aby my nie nigdy do przodu nic nie brałam po latach starań nie wierzyłam że w końcu sie uda a tu proszę takie zaskoczenie i dla nas i całej familiady oczywiście nikt nie wie ze to in vitro i tak zostanie! A teraz to cisza nikt już nic nie wspomina, że coś ma mimo, że zawsze pamiętaliśmy o ich dzieciątkach w sumie po mojej stronie i męza mamy już 12 siostrzeńców/bratanków! Ale teraz czekam już na swojego Franusia i tylko to się liczy. Pokoik juz mam gotowy i mebelki tez,'ciuszki teraz tylko akcesoria i kosmetyki no i walizka do szpitala :D
    KKasiaKK wrote:
    My staralismy sie o ciaze trzy lata I najgorsze byly teksty zewszad, ze na pewno sie nie staramy, tylko kariera nam w glowie. Ja mam juz 11letnia core, ale moje go meza to pierwsze dziecko. Kedy jego brat w listopadzie oznajmil, ze jego dziewczyny (z ktora mieszkal wtedy ze dwa miesiace ) jest w ciazy to plakalam minimum dwa tyg, my tyle czasu sie staralismy, a to Jesu sie udalo I to do razu. Juz bylismy pewni, ze nam sie nie uda, as to nagle, kiedy to wlasciwie sie poddalismy okazalo sie ze jestem w ciazy. Teraz ciesze sie ze szwagier m a uz synka, bo tesciowa kompletnie zwariowala na punkcie wnuka, mam nadzieje ze przejdzie jej do pazdziernika i bede mogla sie sama z mezem I corcia nacieszyc nowym czlonkiem rodziny.
    Nasz synus tez jest Franio :)

Dziewczyny, wspaniale, że się udało po tylu przebojach i staraniach :) Podnosi to na duchu, bo doskonale Was rozumiem, jak musiało być ciężko i smutno. My staraliśmy się blisko 5 lat i w końcu też się udało ku naszemu mega zaskoczeniu i ogromnej radości. Przeszlismy bez sukcesu dwie nieudane procedury in vitro, szykowaliśmy się do trzeciej, zmieniając klinikę właśnie na Invimed we Wrocławiu. Evelle, super, że Wam się tam udało!!! Mojej siostrze także - za drugim podejściem. Widać, że są skuteczni :)
    Zaszłam w ciążę przy piątej inseminacji na którą namówił nas lekarz teraz prowadzący ciążę, dlatego nie musieliśmy na szczęście znów przechodzić przez te krótkie/długie protokoły w klinice, choć komplet badań mieliśmy już zrobiony i byliśmy w blokach startowych. Cud :) Nie wstydzimy się tego - ale odbiór tego rodzaju działań jak inseminacje czy in vitro jest bardzo różny, dlatego nie dziwię się, że nie mówicie o tym nikomu.

Najważniejsze, że dzidziusie rosną nam w brzuszkach i można tym się cieszyć do woli :) Chyba dlatego teraz szalejemy ze wszystkim, bo aż się nie możemy tym nacieszyć :D

Reni@, NiecierpliwaKarolina, KKasiaKK, szynszyl, Sylwusia100, Kasia!, kehlana_miyu, Limerikowo, Evelle, Sylwia_i_Niki, Dea28, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wracam do Was po długiej przerwie. Odpadlam, gdy tempo pojawiania się nowych wpisów przekraczało moje zdolności ich czytania i opisywania ;) Przypominam swoje dane: kalika, l.28, synek Mikołaj, tp.5.10.

kehlana_miyu, Kai, Dea28, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Kai Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek Mikołaj? U mnie tak samo :-).

kalika, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradzcie :)
    Przyjęłam zasadę, że kupuję tylko rzeczy co do których jestem pewna że będą mi potrzebne.
    Gdyby nie to forum pewnie nawet nie przeszło by mi przez myśl kupowanie laktatora, ale jak słyszę że wy prawie wszystkie go macie to zgłupiałam. Mam nadzieję karmić piersią, przynajmniej na początku nie będę miała potrzeby aby Borysa zostawiać, z resztą nawet sobie tego nie wyobrażam, że bym mogła to zrobić. Czy widzicie realną potrzebe w moim przypadku aby pomyslec o laktatorze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 17:18

marlon lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie kupuje laktatora jak będzie mi później potrzebny to kupię.
    Kurczę wczoraj miałam zaparcia a dzisiaj rozwolnienie. Nie wiem co lepsze.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Przyjęłam zasadę, że kupuję tylko rzeczy co do których jestem pewna że będą mi potrzebne.
    Gdyby nie to forum pewnie nawet nie przeszło by mi przez myśl kupowanie laktatora, ale jak słyszę że wy prawie wszystkie go macie to zgłupiałam. Mam nadzieję karmić piersią, przynajmniej na początku nie będę miała potrzeby aby Borysa zostawiać, z resztą nawet sobie tego nie wyobrażam, że bym mogła to zrobić. Czy widzicie realną potrzebe w moim przypadku aby pomyslec o laktatorze??

W pierwszej ciazy kupilam laktator przed porodem i uzywalam go prawie od razu po przyjsciu ze szpitala ze wzgledu na nawal pokarmu. Maly nie nadążal pic a piersi mialam jak kamienie. Musialam troche odciagac (+okladanie kapustą) Takze to sprawa indywidualna. Jesli i tak masz zamiar kupic to smialo mozesz to zrobic juz

kkkaaarrr, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Dziewczyny a jak u was z wyprawka kocykowo-poscielowa, macie juz wszystko?
    Nie chcialam poczatkowo Wam o tym pisac, ale stwierdzilam, że może ktores z Was i tak beda robic tam zakupy, więc mogę wygenerować dla Was mod rabatowy.
    Powiedzmy, że bliska jest mi marka Makaszka. Nie wiem czy ja znacie, myślę że część z Was tak.

Gdybyście chciały cos jeszcze w Makaszce kupic, to mam dla Was kod rabatowy, który daje15% rabat. Kod to PAZDZIERNIK (bez polskich znakow) .
    Chetnie służę tez rada na temat produktów, stosowanych tkanin itp.

Ja przypadkiem znalazłam ten sklep. I mój pierwszy zakup dla córki był właśnie w tym sklepie. Ceny bardzo przyzwoite, jakość też super. Polecam i myślę że w razie potrzeby jeszcze tam wrócę. :)

KKasiaKK, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Ja nie kupuję laktatora uważam, że jest zbyt drogi, żeby inwestować nie wiedząc czy będzie mi potrzebny. Również bardzo chce karmić piersią i nie zamierzam używać butelki. Stwierdziłam, że jak będzie mi potrzebny to można go nawet w Tesco kupić, a 50 zł różnicy juz mi nie zrobi.... :)

kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pierwsze opinie w speawie laktatora. To jeszcze dorzucę pytanie o butelki :) czy są mi jakiekolwiek potrzebne jeśli mam nadzieję Boryska karmić cyckiem? A jesli powinnam mieć np. jakąś jedną na czarną godzinę to jaką, zielona jestem...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam laktator pożyczony od kuzynki i nigdy go nie użyłam. Po pierwsze nie miałam potrzeby, bo nie zostawiałam prawie córki, a po drugie jak już ściągałam pokarm to brzydko mówiąc "doiłam się jak krowę", tak było mi wygodnie i miałam lepsze wyczucie, tak mi się wydawało przynajmniej ;)
    Teraz chcę kupić laktator, bo maluszka będę musiała zostawiać z mamą i wolę mieć zapas mleka w lodówce w razie gdybym nie zdążyła wrócić na karmienie.

Powiedzcie mi jakie laktatory macie, jakie polecacie, bo ja nie orientuje się w tym kompletnie.

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dzięki za pierwsze opinie w speawie laktatora. To jeszcze dorzucę pytanie o butelki :) czy są mi jakiekolwiek potrzebne jeśli mam nadzieję Boryska karmić cyckiem? A jesli powinnam mieć np. jakąś jedną na czarną godzinę to jaką, zielona jestem...

Jak urodziłam córe, to pierwsze dni tak mnie bolały sutki kiedy piła, że parę razy ściągnelam sobie pokarm i podałam butelką. Oprócz tej sytuacji butelka nie była mi wcale potrzebna przez pierwsze ok dwa miesiące.
    Teraz już kupiłam dwupak małych butelek z Aventu, bo nawet jeśli nie będą potrzebne od razu, to i tak później się przydadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 18:21

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duzo nie pomogę bo mam ręczny z Aventu. Z tego co widzę większość teraz kupuje elektroniczne. Uzywalam sporadycznie wiec mi wystarczał więc poki co zostaję przy nim

Butelki zarowno przy pierwszym synku jak i teraz kupilam Avent Natural

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 18:13

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam butelkę szklana z lovi.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, laktator jest przydatny nie tylko, gdy chcesz odciągnąć pokarm dla dziecka na czas swojej nieobecności. Na początku często przydaje się do rozkręcania laktacji lub w przypadku nawału, tak jak pisała wyżej Reni@. Niestety nikt jednoznacznie Ci nie odpowie, czy w Twoim przypadku się sprawdzi w takiej funkcji. Ja kupuje, bo karmić piersią bardzo bym chciała, a nawet jeśli nie będzie przydatny na początku, to potem, gdy będę chciała wyjść z domu bez synka. Butelka w sytuacji wyłącznego karmienia piersią nie jest Ci potrzebna. Przyda się dopiero gdybyś korzystała z pokarmu odciagnietego laktatorem, zaczęła karmić sztucznie lub dopajac przy sztucznym karmieniu. W związku z tym, że kupuje laktator, to kupuje też jedną małą butelkę (150ml). Stawiam na szklana od LOVI.

kkkaaarrr, Blu lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I 30 tygodni minęło. Tak sobie dzis policzylam że we wtorek minie 8 tygodni mojego leżakowania (+ wczesniej 4 tygodnie oszczednego trybu zycia) Wiec potem jeszcze niecale 7 jak dotrwam oczywiscie. Ciesze sie ze juz z gorki bo zaczynam swirowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 18:17

Limerikowo, Ola_Ola, NiecierpliwaKarolina, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ